- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
ayyyyyy aynı benimki. Al birini vur ötekine. Kendilerin bir şey yapmak istiyotlar ama yapmadan önce bir sor. Biz bebekken alerjik yapımız olduğ için çok yünlü şeylerle yatamıyormuşuz. İlle pamuklu olmaısı gerekiyor. Bir bebek de doğduğunda çok hassas oluyor.Amingerçekten bunu düşünemeyecek ne bar ben anlamıyorum. Bir de ben hamile kalmadan hep anlatırdı kuzu doğum yapmış tüm K.V. kp görümce herkes kızında kalmış kuzu çok bunalmış annesine söylemiş. Yani bunları biliyorsun bana anlatıyorsun. Ben bunalmaz mıyım hep anlayışlı olamam. Zaten artık az çok konuşuyorum. Geçen diyor ki yüncü de bebeğe yorgan yaptırmak için fiyat falan sormuş. Sakın dedim. Kullanmam. Kadına anlatamıyorum. Kafasına göre bakıyor bi şeyler. Sonra kullanmayacağım bozulacak darılacak. Ama umrumda değil gerçekten artık
Siz de idrar yolu enfeksiyonu icin mi kullandiniz? Size de geçmiş olsun.çok geçmiş olsun, ben iki kere kullandım istemeyerek ama doktor enfeksiyon bebek için daha tehlikeli dediği için kullandım. bir kar zarar değerlendirmesi yapıyor doktorlar, ona göre siz de kendi değerlendirmenizi yaparsınız. üçüncü kültürüm pazartesi çıkacak benim de, bakalım inşallah geçmiştir artık.
Hay Allah. Ben kiz istiyorum. En onemlisi sağlık tabi.O yanlıs ta basta isaretlenmıs :)
Evet sağolun, geçmiştir umarım artıkSiz de idrar yolu enfeksiyonu icin mi kullandiniz? Size de geçmiş olsun.
Cnm Progestan fitili naptin devam mı edeceksin biraktinmiGene de baya var elbet derler su zaman dıye bekleyelım bakalım ay ne guzel heycanlar masallah
Çok şükür canım. Git gide eski enerjimize kavuşacağız. Allahıma şükürler olsun diyorum artık her gün, her geçen günden daha iyiye gittim için. O günlerimizi aratacak günler de yaşamayalm asla inşallah.Biraz daha adapte oldum gibi. İlk baştaki halsizliğim de yok. Ama merdiven çıkıp indikçe nefesim kesiliyor. Çok şükür bugünüme. Sen napıyorsun senin branş da ağır
Ya aslında değiliz. Biz izmir onlar Manisa da yaşıyorlar. Ancak araba ile 45 dk bizim evden onların ev arası tam. izmir içinde aktarmalı başka yere 1 saatten önce gidilmiyor. Düşününce yakında o mantık ile. Neyse kalcam falan derse kendim de derim annem burada olacak, ihtiyaç halinde ben seslenirim o zaman gelirsin derim. Zaten zamanla da ben toparlanmış olurum.Sen daha çok ağla aynenUzaklar mı görüp gitseler keşke 2-3 günde. Annen her şeyi yapar da ona iş kalmazsa gitmez ama.
Benim bildiğim artık yeni doğan bebekleri yıkamıyolar bu yüzden hastaneler. Siliyolar havluyla üstünü güzelce kanını o salyaları alıyolar o şekilde giydiriyorlar.Annenizle önceden konuşun bence, benim kv yardım eder diye düşünüyorum ki zaten eşim o zaman ki ruh hali bence eşten yana olur diye düşünüyorum. Stres anne sütünün düşmanı, geçen kv ile konuştuk tuzlu suyla yıkarız falan dedi katiyyen olmaz dedim, eşimde beni yıkamış bende sorun yok ne olacak falan dedi, verniks kazeoza ilk doğduğunda çocuğa çok faydalı, ben hastane ile de konuşacağım çok çitilemesinler çocuğumu. Zaten göbek bağı düşmeden yıkanmaz bebek, daha 1 haftalik bebeğin ne kiri olacak sonuçta. Islak pamukla silersin boyun altı koltuk altı vs. Bizim bi komşu var hiçbir şey bilmiyor yeni doğum yaptı, her şeyine karışıyorlar gelin bilmediginden. Gittim anlattım her şeyin doğrusunu öğren dedim konusturtma kimseye kendine
Ohhh çok şükür. Hepimiz her geçen gün daha iyiye gidiyoruz.Benim de halsizliğim azaldı kuzum. Bazı sabahlar kusup gidince çok kötü oluyordum yüzüm gözüm bembeyaz ders anlattım bir müddet. Bu hafta daha iyiydim. Ama dediğin gibi nefes çok zorluyor beni de. Ders anlatırken kesiliyor nefesim bazen nefes nefese kalıyorum. Ama şükür kusmadım bu haftainşallah da kusmam daha
Ay bizim de sonuç bu hafta çıkacak inşallah sabırsızlıkla bekliyorumNisan ayı erkek ayı net
Offf hem de nasılç Her gün istisnasız baş ağrısı çekiyorum. Dün 2 saat arayla parol içtim toplam 2 tane. Doktorlar günde en fazla 4 taneye kadar izin var diyorlar parol için. Ama yani çok etkilemiyo ya. Eşim sürekli kafamı ovuyo eğer evdeyse. kafama soğuk uyguluyorum o çok iyi geliyor damarları büzüştürüp. Duş almak rahatlatıyor. karanlık sessiz ortam iyi geliyor. Bir de başımı tülbentle bağlıyorum o iyi geliyor. Nane yapı alıp buhurdanlıkta gün içerisinde yakın, nane yağı koklamak da baş ağrısına iyi gelen bişi.Başım patlıyor 2. Trımester de baş agrısı bel agrısı var
Canım hamilelerin kullanabileceği antibiyotikler var onu duymuştum. Ona göre veriyolar. İlk 3 ay olabildiğinde asla ilaç vermiyolar ancak 3 ay geçince bazı ilaçları doktor gözetiminde kullanabiliyorsun. İdrar yolu enfeksiyonu için aile hekimim düşüğe sebep olabiliyor dedi. Mutlaka vaktin de al ilaçlarını, içini de ferah tut. Bebeğe zararı olan hiç bir şeyi vermez doktor.Kizlar ben hala cinsiyet ogrenemedim. Bir de muhtemelen benim bebis martta dogacak.
Kaç gündür hastanelerde Sürünüyorum.
Kanli idrar sorunum oldu. Hatta adet gibi pıhtılı gelince cok endiselendim.
İki kadin dogum gezdim. Urolojiye gittim. Ultrason sonucuma gore sag böbrekte genisleme ve sol bobrekte birkaç adet taş var. Daha önce de tas düşürmüştüm ama hamilelige denk gelmesi çok kötü oldu.
İdrar kültürü testimin sonucu pazartesi cikacak. Ona göre değerlendirip duruma göre antibiyotik verecek doktorum çünkü idrar yolu enfeksiyonum da var.
Bu antibiyotik isi beni endiselendiriyor. Var mı aranızda hamileyken antibiyotik kullanan?
Gerçekten Allah bize sabır onlara da akıl fikir versin. Ben o dediğin yün yatak döşeği almadım. Başında söyledim eve battaniye yün vs almayacağım alerjim var diye sanki hiç konuşmamşız gibi sürekli yaptırıyor. Hasta olduğumu da gördü kendisi çok defa yüzüm gözüm kıpkırmızı halde. Şimdi bunu bile bile gidip çocuk için soruyor. Kullanmam diye çok sert söyledim. Daha çocuk yokken sürekli söyledim herşey benim kararımla diye. İstediğini yapsın artık lafımı esirgemiyorum benayyyyyy aynı benimki. Al birini vur ötekine. Kendilerin bir şey yapmak istiyotlar ama yapmadan önce bir sor. Biz bebekken alerjik yapımız olduğ için çok yünlü şeylerle yatamıyormuşuz. İlle pamuklu olmaısı gerekiyor. Bir bebek de doğduğunda çok hassas oluyor.
BEnim Kv de biz evlenirken gitmiş yüncüye yatak yorgan yastık diktirmiş. Hiç bana sormadı emrivaki ile yolladı evime. Ben kullanmam diyince de çok üzülmüş çok para verdim ben buna filan diye ağlanmış. E o zaman sor. Evde onun bana sormadan aldığı ve asla kullanmayacğaım tonla şey var. Eşime dedim artık eve bir çocuk geliyor ve onun da bizim olduğu kadar kendine ait alana ihtiyacı olacak. Şayet bana çekerse alerjik bir yapısı olabilir ve daha dikkat etmeliyiz diye.
Bizim evdeki kullanmadığmız çoğu şeyi annesine geri götürcez şimdi. Anlaştık. Dedim bari birilerine versin kullansınlar. Öyle şehir dışı uzak akrabamız da yok bizim birileri gelsin de kalsın.
Ben de artık eskisi gibi değilim. Gaddarlaştım. İsteyen darılsın isteyen küssün. Çocuk büyütücem artık düşünemicem. Kalkıp hediye bir kıyafet alması ayrı bişi koca yün yorgan diktirmesi ap ayrı bişi. Hala eskide yaşıyolar. Doğalgazlı artık evler bir de kömür sobası yaakmıyoruz kullanayım hadi o yün gorganları.
Beni de öyle korkuttular ki ilk 3 ay ağzıma sürmedimCanım maydanozu bağ bağ yeyipte abartınca sorun olur yoksa yemeğe konan maydanozdan ne olacak ben her yemeğime koyarım hele bugün kısıra hakkını verdim yaniiibir profesör izlemiştim o söylemişti herşeyi kararında tüketin diye herşeyin fazlası zarar bebek olmasa bile bitki çaylarindan oldu bitti uzak dururum bende.
Çok şükür kuzumOhhh çok şükür. Hepimiz her geçen gün daha iyiye gidiyoruz.
Ben de sevmiyorum ya valla haklısın ilk 20 günü kazasız belasız atlatırız inşallah kimse kırılmadan hsjsj. Benim kv geldi doğumuma annem ona göre daha yaşlı, sağ olsun bütün evi çevirdi 10 gün. Bir görümcem evi toparladı, küçüğü de bana baktı. O konuda haklarını ödeyemem annem gelse bu kadarını yapamazdı. Tabii arada pürüzler çıkmadı değil tuzlamak istedi izin vermedim ona bi bozuldu falan hsksk.Ya aslında değiliz. Biz izmir onlar Manisa da yaşıyorlar. Ancak araba ile 45 dk bizim evden onların ev arası tam. izmir içinde aktarmalı başka yere 1 saatten önce gidilmiyor. Düşününce yakında o mantık ile. Neyse kalcam falan derse kendim de derim annem burada olacak, ihtiyaç halinde ben seslenirim o zaman gelirsin derim. Zaten zamanla da ben toparlanmış olurum.
Ben de kalmalı misafiri asla sevmiyorum. Ne kimsede kalayım ne de kimse bende kalsın. Herkes gece kendi evinde uyusun.Küçükken bizden misafir hiç çıkmazdı ya da sürekli biz kalırdık bir yerlerde, onun travması sanırım.
Ev işi mkonusunda da eşim sağolsun her şeyi yapıyor çok şükür. Dün camları sildi perdeleri yıkadı taktı. Odaları sildi süprdü dip bucak ne varsa temizldi. Ben de onun kirli bezlerini yıkayıp temizledim yardım olsun diyemasadaki eşyaların tozunu falan aldım. Ama nasıl yıoruldu. İLk defa yaptı böyle bir temizlik. Bir de çok batmıştık en son temizliği ben yapmıştım böyle. 1 ay sonra hamile kalınca hiç temizlik yapamadım. Malum sıkıntılı da geçti ilk 3 ay benim. Evi resmen bok götürüyordu. O perdeleri ne zaman çeksek tozdan hapşırıyorduk. Dedim dün işin yoksa bugün temizlik yapalım. İtiraz etmedi sağolsun. Ama anladı benim sürekli nasıl temizlik yapıp yorulduğumu kendi yapınca.
Neyse böyle böylr değerimizi anlıyolar. Daha kıymetleniyoruz.
Kuzum bizim tüm hamilelik boyunca asla ağır kaldırmamamız lazım. Ayağımızın ucuyla halıyı çekip düzeltmememiz bile lazım. Yukarı falan uzanma bir de. Çok eğilme. Bu tarz durumlar için akşam eşinin gelmesini bekle, söyle yardım etsin.Kızlar hayırlı akşamlar, bazayi açayım dedim, ağır yun yorgan var babanın üstünde de çok ağır geldi ama iş işten geçti artık kaldırmıştımşimdi çok korkuyorum sanki hafif agrim var gibi bir şey olur mu
Ama oğlumun yemesi lazım dediğin yerde sesli güldümGerçekten Allah bize sabır onlara da akıl fikir versin. Ben o dediğin yün yatak döşeği almadım. Başında söyledim eve battaniye yün vs almayacağım alerjim var diye sanki hiç konuşmamşız gibi sürekli yaptırıyor. Hasta olduğumu da gördü kendisi çok defa yüzüm gözüm kıpkırmızı halde. Şimdi bunu bile bile gidip çocuk için soruyor. Kullanmam diye çok sert söyledim. Daha çocuk yokken sürekli söyledim herşey benim kararımla diye. İstediğini yapsın artık lafımı esirgemiyorum ben
Bu başlarda midem çok kötüyken köfte vs zaten yiyemiyordum hergün köfte diyor hergün ama. Yazdı onlardaydık. Bir hafta zor dayandım bu sürece. Diyor ki ama oğlumun yemesi lazım. Pardon da neden lazım? Hamile olan benim. Eşim zaten asla yap demez. Şimdi bile midem bulanıyor diye masaya getirmez istemediğim şeyleri. Allahtan anlayışlı bir eşim var
tuz ve karbonatlı suyu burun deliklerine çek iyice genizine kadar. En doğal ve iyi temizlik yöntemi bu, rahatlatıyo aynı zamanda.Mesela bicks surcektım sunuzıtım tavan yaptı bugun ama kendımı tuttum kullanmasak ıyı de bakalım nolcak:)
Ya bu erkek anneleri niye böyle ya. Oğulları 30-40 yaşına da gelse sürekli bir bebek muamelesi. Biberonla besleyecekler imkanları olsa. Senin oğlun yemiş içmiş büyümüş yeterince, hamile olan sensin. Ay çok enteresan ya. Bazı erkek anneleri resmen oğullarını eşleri yerine koyuyorlar, gelinleri de rakip gibi görüyolar resmen. Gerçekten Allah akıl fikir versin. Bize de sabır.Gerçekten Allah bize sabır onlara da akıl fikir versin. Ben o dediğin yün yatak döşeği almadım. Başında söyledim eve battaniye yün vs almayacağım alerjim var diye sanki hiç konuşmamşız gibi sürekli yaptırıyor. Hasta olduğumu da gördü kendisi çok defa yüzüm gözüm kıpkırmızı halde. Şimdi bunu bile bile gidip çocuk için soruyor. Kullanmam diye çok sert söyledim. Daha çocuk yokken sürekli söyledim herşey benim kararımla diye. İstediğini yapsın artık lafımı esirgemiyorum ben
Bu başlarda midem çok kötüyken köfte vs zaten yiyemiyordum hergün köfte diyor hergün ama. Yazdı onlardaydık. Bir hafta zor dayandım bu sürece. Diyor ki ama oğlumun yemesi lazım. Pardon da neden lazım? Hamile olan benim. Eşim zaten asla yap demez. Şimdi bile midem bulanıyor diye masaya getirmez istemediğim şeyleri. Allahtan anlayışlı bir eşim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?