2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

ayyyyyy aynı benimki. Al birini vur ötekine. Kendilerin bir şey yapmak istiyotlar ama yapmadan önce bir sor. Biz bebekken alerjik yapımız olduğ için çok yünlü şeylerle yatamıyormuşuz. İlle pamuklu olmaısı gerekiyor. Bir bebek de doğduğunda çok hassas oluyor.

BEnim Kv de biz evlenirken gitmiş yüncüye yatak yorgan yastık diktirmiş. Hiç bana sormadı emrivaki ile yolladı evime. Ben kullanmam diyince de çok üzülmüş çok para verdim ben buna filan diye ağlanmış. E o zaman sor. Evde onun bana sormadan aldığı ve asla kullanmayacğaım tonla şey var. Eşime dedim artık eve bir çocuk geliyor ve onun da bizim olduğu kadar kendine ait alana ihtiyacı olacak. Şayet bana çekerse alerjik bir yapısı olabilir ve daha dikkat etmeliyiz diye.

Bizim evdeki kullanmadığmız çoğu şeyi annesine geri götürcez şimdi. Anlaştık. Dedim bari birilerine versin kullansınlar. Öyle şehir dışı uzak akrabamız da yok bizim birileri gelsin de kalsın.

Ben de artık eskisi gibi değilim. Gaddarlaştım. İsteyen darılsın isteyen küssün. Çocuk büyütücem artık düşünemicem. Kalkıp hediye bir kıyafet alması ayrı bişi koca yün yorgan diktirmesi ap ayrı bişi. Hala eskide yaşıyolar. Doğalgazlı artık evler bir de kömür sobası yaakmıyoruz kullanayım hadi o yün gorganları.

Siz de idrar yolu enfeksiyonu icin mi kullandiniz? Size de geçmiş olsun.

Biraz daha adapte oldum gibi. İlk baştaki halsizliğim de yok. Ama merdiven çıkıp indikçe nefesim kesiliyor. Çok şükür bugünüme. Sen napıyorsun senin branş da ağır
Çok şükür canım. Git gide eski enerjimize kavuşacağız. Allahıma şükürler olsun diyorum artık her gün, her geçen günden daha iyiye gittim için. O günlerimizi aratacak günler de yaşamayalm asla inşallah.

Ben de sanki bebişi hissetmeye başladım ya. BAğırsak hareketi falan olduğunu sanmıyorum. Böyle enteresan bi his. Bakalım

Sen daha çok ağla aynen Uzaklar mı görüp gitseler keşke 2-3 günde. Annen her şeyi yapar da ona iş kalmazsa gitmez ama.
Ya aslında değiliz. Biz izmir onlar Manisa da yaşıyorlar. Ancak araba ile 45 dk bizim evden onların ev arası tam. izmir içinde aktarmalı başka yere 1 saatten önce gidilmiyor. Düşününce yakında o mantık ile. Neyse kalcam falan derse kendim de derim annem burada olacak, ihtiyaç halinde ben seslenirim o zaman gelirsin derim. Zaten zamanla da ben toparlanmış olurum.

Ben de kalmalı misafiri asla sevmiyorum. Ne kimsede kalayım ne de kimse bende kalsın. Herkes gece kendi evinde uyusun. Küçükken bizden misafir hiç çıkmazdı ya da sürekli biz kalırdık bir yerlerde, onun travması sanırım.

Ev işi mkonusunda da eşim sağolsun her şeyi yapıyor çok şükür. Dün camları sildi perdeleri yıkadı taktı. Odaları sildi süprdü dip bucak ne varsa temizldi. Ben de onun kirli bezlerini yıkayıp temizledim yardım olsun diye masadaki eşyaların tozunu falan aldım. Ama nasıl yıoruldu. İLk defa yaptı böyle bir temizlik. Bir de çok batmıştık en son temizliği ben yapmıştım böyle. 1 ay sonra hamile kalınca hiç temizlik yapamadım. Malum sıkıntılı da geçti ilk 3 ay benim. Evi resmen bok götürüyordu. O perdeleri ne zaman çeksek tozdan hapşırıyorduk. Dedim dün işin yoksa bugün temizlik yapalım. İtiraz etmedi sağolsun. Ama anladı benim sürekli nasıl temizlik yapıp yorulduğumu kendi yapınca.

Neyse böyle böylr değerimizi anlıyolar. Daha kıymetleniyoruz.

Benim bildiğim artık yeni doğan bebekleri yıkamıyolar bu yüzden hastaneler. Siliyolar havluyla üstünü güzelce kanını o salyaları alıyolar o şekilde giydiriyorlar.

Ohhh çok şükür. Hepimiz her geçen gün daha iyiye gidiyoruz.

Nisan ayı erkek ayı net
Ay bizim de sonuç bu hafta çıkacak inşallah sabırsızlıkla bekliyorum sağlıklı olsun da en beklediğim asıl sonuç o. Ama bir şeyler almak için de insan cinsiyeti bilmek istiyor. Ben hala kız hissediyorum bakalım ne çıkacak

Başım patlıyor 2. Trımester de baş agrısı bel agrısı var
Offf hem de nasılç Her gün istisnasız baş ağrısı çekiyorum. Dün 2 saat arayla parol içtim toplam 2 tane. Doktorlar günde en fazla 4 taneye kadar izin var diyorlar parol için. Ama yani çok etkilemiyo ya. Eşim sürekli kafamı ovuyo eğer evdeyse. kafama soğuk uyguluyorum o çok iyi geliyor damarları büzüştürüp. Duş almak rahatlatıyor. karanlık sessiz ortam iyi geliyor. Bir de başımı tülbentle bağlıyorum o iyi geliyor. Nane yapı alıp buhurdanlıkta gün içerisinde yakın, nane yağı koklamak da baş ağrısına iyi gelen bişi.

Canım hamilelerin kullanabileceği antibiyotikler var onu duymuştum. Ona göre veriyolar. İlk 3 ay olabildiğinde asla ilaç vermiyolar ancak 3 ay geçince bazı ilaçları doktor gözetiminde kullanabiliyorsun. İdrar yolu enfeksiyonu için aile hekimim düşüğe sebep olabiliyor dedi. Mutlaka vaktin de al ilaçlarını, içini de ferah tut. Bebeğe zararı olan hiç bir şeyi vermez doktor.

Gerçekten Allah bize sabır onlara da akıl fikir versin. Ben o dediğin yün yatak döşeği almadım. Başında söyledim eve battaniye yün vs almayacağım alerjim var diye sanki hiç konuşmamşız gibi sürekli yaptırıyor. Hasta olduğumu da gördü kendisi çok defa yüzüm gözüm kıpkırmızı halde. Şimdi bunu bile bile gidip çocuk için soruyor. Kullanmam diye çok sert söyledim. Daha çocuk yokken sürekli söyledim herşey benim kararımla diye. İstediğini yapsın artık lafımı esirgemiyorum ben

Bu başlarda midem çok kötüyken köfte vs zaten yiyemiyordum hergün köfte diyor hergün ama. Yazdı onlardaydık. Bir hafta zor dayandım bu sürece. Diyor ki ama oğlumun yemesi lazım. Pardon da neden lazım? Hamile olan benim. Eşim zaten asla yap demez. Şimdi bile midem bulanıyor diye masaya getirmez istemediğim şeyleri. Allahtan anlayışlı bir eşim var

Beni de öyle korkuttular ki ilk 3 ay ağzıma sürmedim salataları bana göre yapıyolardı artık yerim. Ben bir de yeşillik aşırı severim. Maydonoz marul salatalık havuç'u hafif tuzlayıp üstüne bol limon sıkıp dizi film izlerken yemeye bayılıyorum.

Ben de sevmiyorum ya valla haklısın ilk 20 günü kazasız belasız atlatırız inşallah kimse kırılmadan hsjsj. Benim kv geldi doğumuma annem ona göre daha yaşlı, sağ olsun bütün evi çevirdi 10 gün. Bir görümcem evi toparladı, küçüğü de bana baktı. O konuda haklarını ödeyemem annem gelse bu kadarını yapamazdı. Tabii arada pürüzler çıkmadı değil tuzlamak istedi izin vermedim ona bi bozuldu falan hsksk.

Ev temizlenince için açıldı değil mi benimkini de pislik götürüyordu gerçekten temizlikçi abla çağırdım ben de eşim polis zaten yoruluyor işte, yorulmasa da ablanın yaptığı gibi yapamaz beni sinir ederdi seninki iyi temizlemiş aferin

Kuzum bizim tüm hamilelik boyunca asla ağır kaldırmamamız lazım. Ayağımızın ucuyla halıyı çekip düzeltmememiz bile lazım. Yukarı falan uzanma bir de. Çok eğilme. Bu tarz durumlar için akşam eşinin gelmesini bekle, söyle yardım etsin.

Ama oğlumun yemesi lazım dediğin yerde sesli güldüm

Mesela bicks surcektım sunuzıtım tavan yaptı bugun ama kendımı tuttum kullanmasak ıyı de bakalım nolcak:)
tuz ve karbonatlı suyu burun deliklerine çek iyice genizine kadar. En doğal ve iyi temizlik yöntemi bu, rahatlatıyo aynı zamanda.

Ya bu erkek anneleri niye böyle ya. Oğulları 30-40 yaşına da gelse sürekli bir bebek muamelesi. Biberonla besleyecekler imkanları olsa. Senin oğlun yemiş içmiş büyümüş yeterince, hamile olan sensin. Ay çok enteresan ya. Bazı erkek anneleri resmen oğullarını eşleri yerine koyuyorlar, gelinleri de rakip gibi görüyolar resmen. Gerçekten Allah akıl fikir versin. Bize de sabır.

Ben KV de de biliyordu alerjim olduğunu. Ama gidip yaptırmış. O dönem eşim kızmış annesine sana söylemedim mi kızın alerjisi var kullanamıyor diye. Ağlamış. misafirler gelince yatsın o zaman demiş. Neyse amannnnn. böyle konuştukça geriliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…