- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Çin takvimi bana erkek diyor Rus takvimi ise kız. Haftaya Allahın izniyle cinsiyetini öğreneceğiz inşallahKesin bir doğruluk payı tabii ki de olmasada, Çin takvimi, Rus takvimi yapıp tutan oldu mu? İkisi de kız gösteriyor. Merak ettim
Biz de eşimle hiç bir ismi evladımızmış gibi benimseyemiyoruz.Çocuğuma derhal isim bulmam lazım ama begenemiyorumda
Cahillik kuzum. Bir de şey diyordu K.V. bana çok sür içme kızın olur. Eşime anlattım iyi o hamile kalınca iççmez dediYa burada kocaların duruşu gerçekten çok önemli.
Hayır bu haddi kendinizde nasıl buluyorsunuz enteresan. BEnimkiler de ben varken bişi demezler. Ben yokken arkamdan eşimin annesi eşime söyler ne söyleyecekse. Ben de baştan söyledim ismi biz koycaz kimse müdehale etmeyecek diye eşime. Kime ne zaten dedi o da.
Çin takvimi bana kız diyor Rus takvimi erkekÇin takvimi bana erkek diyor Rus takvimi ise kız. Haftaya Allahın izniyle cinsiyetini öğreneceğiz inşallah
Cahillik kuzum. Bir de şey diyordu K.V. bana çok sür içme kızın olur. Eşime anlattım iyi o hamile kalınca iççmez dedidediğin gibi kocamızın duruşu önemli körü körüne dedikleri yaparsa sıkıntı. Ben bebek bakımı kitapları okuyorum ona da anlatıyorum ilk bi eskilerin yaptıklarını yaparız demişti ama ben nedenlerle beraber anlatınca bana hak verdi ben ne dersem o
bende geçen hafta devlet hastanesine gittim hafif kanama geldiği için doktor bir sorun yok dedi cinsiyetinide sordum daha erken dedi geçen hafta ultrasyon görüntüsünde 15 haftalık demişlerdi acaba ilgilenmek mi istemiyorlar. benim ikiz olduğu için devlet hastaneleri hep araştırmaya gönderiyor acaba o yüzden mi çok fazla bilgi vermek istemiyorlar anlamadımİnatçıysa kızdır bence
Kesinlikle yerden göğe kadar haklısın. K.V. için bizim önemimiz yok. Önemli olan torun ve oğulları. Benimki de bana karışacak çok eminim ama ben daha bebek ortada yokken eşimle konuştum bunları sadece biz karar vercez bak dedim. O konuda içim rahat ama dediğin gibi gelip kalma meselesi benim de canımı çok sıkıyor. Benimkiler de gelince çok uzun kalıyor hani böyle 2-3 ay. Tamam evim büyük ama onlar varken ben gidip salona oturamıyorduk kp kumanda elinde sabahtan gece yarısına kadar. Ben yatak odasından çıkamaz olurum. Sonra K.V. ben uyurken gelir çocuğu alır buna çok çok sinirlenirim. Ben çocuk yokken bile yaptığı karıştığı işime sinir oluyorum düzenimi bozuyor çünkü. O dediğin bal mevzusudur sudur bence vermeye de çalışır. Ben 5 senelik evliyim. 5 senedir çok iyi tanıdım diyebilirim. Pandemide geldiler 2 ay ben de kaldılar. Atandım geldiler 2.5 ay ben de kaldılar. Onun haricinde de kaldılar. Yani bir gelmeleri böyle upuzuniyi demiş. ahahah
Evet o konuda ben de şimdiden işliyorum eşimi. Eskiler bize salça ekmek vermiş elimize büyümüşüz. Şimdi öyle değil. Hala daha eskilerde yeni doğan çocuğa bal yediren, ağzına köfte koyan tuhaf zihniyetler var. Çocuğu en iyi kendi annesi büyütür. Çocuğunun ne için ağladığını da kendi annesi bilir bence. Elbetteki eskilerin deneyimleri bizim için çok önemli. Fikir de verilebilir ama artık hiç bir şey eskisi gibi değil.
Bir kaç hafta önce kendi annemle bir konu geçti de annem bişi dedi ama hatırlayamıyorum. Dedim ben de annecim onlar eskidenmiş artık çocuk büyütmenin de belli başlı kuralları var. Eskiden bu yana çok fazla şey değişti. Her gün okuyup öğrenmeye çalışıyorum, çok şükür sıkıntımız olmayacak dedim.
Eskiler duramaz çünkü hele anne ve KV. Hadi yine kendi annelerimiz anlıyo bizi çoğunlukla da KV durumu sıkıntı olabiliyor gözlemlediğim kadarıyla.
Ben şimdiden eşime şey de dedim. Doğumda babanlar gelip kalacak mı bize, ben rahat edemem dedim. Ne işi var canım babamın bizde olur mu öyle şey dedi kendi de. Senin zaten annen var ablan var destek olacaklar sana, sen çok istersen anca annem gelir ihtiyaca göre kalır dedi. Ama bunu şimdi böyle diyor da yarın doğum zamanı annesi ben gelcem kalcam dediğinde eminim iyi gel dicek.
Benim de sıkıldığım nokta gelip kalması değil, herkesin başımın üstünde yeri var. Ancak evimde tek balkon benim yatak odamda ve çok sigara içiyolar KP ve KV. öyle böyle değil aşırı içiyolar. Ben o halde yataktayken 2 saatte bir çocuğumu emzirmeye çalışıp bir yandan kendim dinlenmeye çalışırken zırt pırt yatak odama girip balkona çıkıp sigara içmelerini istemiyorum mesela. Doğumun olduğu andan itibaren o oda benim gözümde mahrem geliyo.
Ayrıca eşimin annesinin sadece bebekle ilgilenmek isteyeceğini tahmin edebiliyorum, evdeki işlere destek olacak mı mesela. Yapmasa ben kalkıp da anne şu iş var yapar mısın da diyemem. Ama kendi anneme nazım geçer.
Bebekle ilgilenecek neyi olacak ki sadece anne emziriyor, uyuyor yenidoğanken. İş yapmayacaksa gelmesin canım annem geliyor zaten teşekkür ederim de.iyi demiş. ahahah
Evet o konuda ben de şimdiden işliyorum eşimi. Eskiler bize salça ekmek vermiş elimize büyümüşüz. Şimdi öyle değil. Hala daha eskilerde yeni doğan çocuğa bal yediren, ağzına köfte koyan tuhaf zihniyetler var. Çocuğu en iyi kendi annesi büyütür. Çocuğunun ne için ağladığını da kendi annesi bilir bence. Elbetteki eskilerin deneyimleri bizim için çok önemli. Fikir de verilebilir ama artık hiç bir şey eskisi gibi değil.
Bir kaç hafta önce kendi annemle bir konu geçti de annem bişi dedi ama hatırlayamıyorum. Dedim ben de annecim onlar eskidenmiş artık çocuk büyütmenin de belli başlı kuralları var. Eskiden bu yana çok fazla şey değişti. Her gün okuyup öğrenmeye çalışıyorum, çok şükür sıkıntımız olmayacak dedim.
Eskiler duramaz çünkü hele anne ve KV. Hadi yine kendi annelerimiz anlıyo bizi çoğunlukla da KV durumu sıkıntı olabiliyor gözlemlediğim kadarıyla.
Ben şimdiden eşime şey de dedim. Doğumda babanlar gelip kalacak mı bize, ben rahat edemem dedim. Ne işi var canım babamın bizde olur mu öyle şey dedi kendi de. Senin zaten annen var ablan var destek olacaklar sana, sen çok istersen anca annem gelir ihtiyaca göre kalır dedi. Ama bunu şimdi böyle diyor da yarın doğum zamanı annesi ben gelcem kalcam dediğinde eminim iyi gel dicek.
Benim de sıkıldığım nokta gelip kalması değil, herkesin başımın üstünde yeri var. Ancak evimde tek balkon benim yatak odamda ve çok sigara içiyolar KP ve KV. öyle böyle değil aşırı içiyolar. Ben o halde yataktayken 2 saatte bir çocuğumu emzirmeye çalışıp bir yandan kendim dinlenmeye çalışırken zırt pırt yatak odama girip balkona çıkıp sigara içmelerini istemiyorum mesela. Doğumun olduğu andan itibaren o oda benim gözümde mahrem geliyo.
Ayrıca eşimin annesinin sadece bebekle ilgilenmek isteyeceğini tahmin edebiliyorum, evdeki işlere destek olacak mı mesela. Yapmasa ben kalkıp da anne şu iş var yapar mısın da diyemem. Ama kendi anneme nazım geçer.
Limon mu.. ben limon yerim resmen, mutlaka tüketirim her şeye eklerim çok sevdiğimden. Allah korusun iyi ki bir şey olmamış o zamanYa ben hurma 9. aya kadar yemek yasak diye söyleyince kızlar ağzıma sürmedim hamilelikten beridir oysa çok severim. Korkudan yiyemiyorum bazı gıdaları.
Maydonoz için de sakın yeme dediler. Limon fazla tüketme dediler. İlk 3 ay ağzıma maydanoz sürmedim. Doktorumsa yeme içme yasak değil sadece tüm bitki çayları yasak dedi. Bilemedim.
İlk zamanlarda haftada bir gittim. Düşük riski falan olmuştu. Şimdi herşey normal diye 2 hafta sonra gel dedi. Bundan sonra nasıl çağırır bilmiyorum. Sen ne sıklıkla gidiyorsu2 haftadw bir mi gidiyorsun canım
Canım omega3 ve multivitamin verdi bana da sadece. ekstra kan ilacı vermedi. Çoğu kişiye gerek duymuyorsa doktorlar 16. 20. haftadan önce vermiyolarmış kan ilacı. bir dahaki gidişinde danışırsın doktoruna.kızlar merhaba
15 haftalık ikiz gebeliğim var doktorun bana verdiği sadece vitamin ilacı var demir ilacı falan vermedi hiç. sizler hangi ilaçları kullanıyorsunuz
Kıyamam ya. Allah yardımcımız olsun. Bu dönemde kalp kırılacak sa da kırılacak gibi geliyor. Lohusa olacağız sonuçta. Bizim rahat etmemiz de önemli. İnsan onlar varken kendi evinde rahat edemiyo ayağını uzatıp oturamıyor. Hayır nasıl denir ki bu kadar uzun kalmayın diye. Baya uzun kalıyolarmış. Kıyamam ya.Kesinlikle yerden göğe kadar haklısın. K.V. için bizim önemimiz yok. Önemli olan torun ve oğulları. Benimki de bana karışacak çok eminim ama ben daha bebek ortada yokken eşimle konuştum bunları sadece biz karar vercez bak dedim. O konuda içim rahat ama dediğin gibi gelip kalma meselesi benim de canımı çok sıkıyor. Benimkiler de gelince çok uzun kalıyor hani böyle 2-3 ay. Tamam evim büyük ama onlar varken ben gidip salona oturamıyorduk kp kumanda elinde sabahtan gece yarısına kadar. Ben yatak odasından çıkamaz olurum. Sonra K.V. ben uyurken gelir çocuğu alır buna çok çok sinirlenirim. Ben çocuk yokken bile yaptığı karıştığı işime sinir oluyorum düzenimi bozuyor çünkü. O dediğin bal mevzusudur sudur bence vermeye de çalışır. Ben 5 senelik evliyim. 5 senedir çok iyi tanıdım diyebilirim. Pandemide geldiler 2 ay ben de kaldılar. Atandım geldiler 2.5 ay ben de kaldılar. Onun haricinde de kaldılar. Yani bir gelmeleri böyle upuzun
E biz görmeyelim mi bebeği diyecek eşime ağlayacak kesin. Sürekli her konuda ağlıyor eşiöm de o ağlayıınca kıyamıyor. O ağlarsa ben de ağlarım.Bebekle ilgilenecek neyi olacak ki sadece anne emziriyor, uyuyor yenidoğanken. İş yapmayacaksa gelmesin canım annem geliyor zaten teşekkür ederim de.
Canım ilişki saatlerin nasıl oldu ben iğneden 24 saat ve sonrası ilişki oldu cinsiyeti çok merak ediyorum beta hcg iğnenin 21.günü 2550 cıktıHerkese merhaba güzel anneler ve anne adaylarısizlere bir sorum olacak bugün 10+5 iz ultrasonda 11+1 çıktık cinsiyet için erkek dedi doktorum %100 olmamak şartıyla sizce ne cinsiyeti? doktorum nipt testini önerdi 26 yaşındayım ilk gebeliğim femara+ovitrelle ile yumurta takibi yaparak hamile kaldım ama nipt testi ücretleri beni şok etti 13 bin ile 15 bin tl civarındaymış kore avrupa amerika tercih bana aitmiş ama testin tekrarı da olabilirmiş bu kadar ücret verip tekrarı gerekebilir denmesi kafamı karıştırdı sizler nipt testi yaptırdınız mı testler de yanlışlık oluyormuş üstüne yaptırdıysanız ne kadar ödedeniz yardımcı olabilir misiniz
Ben sağlıkçıyım, kadın doğum servisinde çalıştım kayinvalidem bir şey diyemiyor o yüzden onda sıkıntı yok benim ama isim konusunda eşim tek dediği kimsenin gönlünü kırmadan halledelim diyor çok önemsemiyor ismi ama ömür boyu taşıyacak ve ayrıca her ismin kendine göre enerjisi olduğuna inanıyorum benCahillik kuzum. Bir de şey diyordu K.V. bana çok sür içme kızın olur. Eşime anlattım iyi o hamile kalınca iççmez dedidediğin gibi kocamızın duruşu önemli körü körüne dedikleri yaparsa sıkıntı. Ben bebek bakımı kitapları okuyorum ona da anlatıyorum ilk bi eskilerin yaptıklarını yaparız demişti ama ben nedenlerle beraber anlatınca bana hak verdi ben ne dersem o
AminKıyamam ya. Allah yardımcımız olsun. Bu dönemde kalp kırılacak sa da kırılacak gibi geliyor. Lohusa olacağız sonuçta. Bizim rahat etmemiz de önemli. İnsan onlar varken kendi evinde rahat edemiyo ayağını uzatıp oturamıyor. Hayır nasıl denir ki bu kadar uzun kalmayın diye. Baya uzun kalıyolarmış. Kıyamam ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?