- 18 Ağustos 2023
- 1.047
- 1.605
- 53
Bana oradaki ebeler seni tetanoz için arayacağız dediler sadece. Ne güzel bilgilendirmişler detaylıca her şeyiBen bugün tam 12 haftalığım öncesnde aile hekimliğine hiç tahlil için gitmedim fakat kan ve idrar kontrolü için gitmek gerekiyormuş sabah aç yazan kısımlar tahliller için
Anlayan varsa lütfen bakabilir mi ikili test sonucuma Allah rızası için hiçbir şey anlamadm ya
Sorma bu kadar basit bir şeyi kimse bilmiyor. Biz çocuk düşünmeye başladıktan sonra yaptırdık sağlık ocağında. 2 ayda çıktı dediğin gibi. Çok fazla smalı çocuk yardım sayfası var biliyorsunuz. Dedim bunun erken önlemi yok mu. Kendim araştırıp buldum. Yayılması lazım bu basit bilginin.Kızlar biz de bugün eşimle SMA testi için kan verdik. Hemşireler oydu kolumu kan alırken. Soktu çıkardı soktu çıkardı olmadı başkasını çağırdı o geldi bi daha soktu anca aldı. Kolum haşat oldu.
Normalde 3 ay sonra çıkıyormuş ancak gebelik olduğu için önceliklendiriliyormuşuz 1 ay sonra çıkıyor dediler. Ben bu sma testini yapabildiğimizi burası sayesinde öğrendim ama biraz geç oldu. Daha önceden bilseydim daha erkenden giderdim kesin. Aslında aile hekiminden zırt pırt arıyolar gebelik olursa hemen bize haber verin diye bence aradıklarında öncesinde şu testi yaptırın faşan diye insanları uyarmaları lazım.
bana aile hekimliğinde burada bütün tahlilleri yapamıyoruz devlet hastanesinde yaptırsan daha iyi dediler yaEvet ebemi çok beğendim, direkt ona ulaşabileceğim irtibat numarasını da yazdı verdi herhangi bir soracağın olursa arayabilirsin diye. Ebe ile aile hekimliği ile sürekli irtibatta olmak önemliymiş sanırım. Özellikle kan ve idrar tahlilleri için hastane değil de aile hekimliğini önermişti arkadaşlarım, haklılarmış. Değerlerimizin her ay kontrol edilmesi önemliymiş müdahale ve önlem açısından.
Bana da aynısını dedi sağlık ocağıbana aile hekimliğinde burada bütün tahlilleri yapamıyoruz devlet hastanesinde yaptırsan daha iyi dediler ya
Amin inşallahCanım bundan ziyade bir grafik var doktor önce grafiği bakıyor sonra bu değerlerle birlikte değerlendiriyor, yalnızca bu değer tek başına bir şey ifade etmiyor yani, endişelenme lütfen, doktorun en doğru bilgiyi söyleyecektir, güzel haberlerle gel inşallah
Kan ve idrar tahlili yapılıyormuş yani hastaneye gönderiyorlarmış sonuç içinbana aile hekimliğinde burada bütün tahlilleri yapamıyoruz devlet hastanesinde yaptırsan daha iyi dediler ya
Güzel haberler bekliyoruz inşallah. Ama yine de bu test tanı testi değil. Strese sokma kendini dualarımız seninleAmin inşallah
Net miCanım sat 13+2 ultrasonda 14+3
Aynen garanti olsun diye dediğini duydu ya doktorun orda bi şımardı herhalde ben söyleyin dedim doktorla gülüştük falan o da arkadan söylemeyin diyince karıştı ortalık, gözümü belertip parmak salladım ama nafileCanım yazdıklarını okudum, eşin neden öyle deme gereği istemiş acaba, garanticiliğinden olsa gerek, bu da senin nasibi etkilemiş, sakin ol, öğrenirsin, gönlünden geçen olsun inşallah
Net ultrason fotosu da attım yukardaNet mi
Hamilelik & Doğum - Banu ÇiftçiKızlar kitap alan var mı aranızda? Yani hamilelik için hafta hafta ya da konu konu bilgi veren güzel kitaplar görüyorum alıp beğendiğiniz varsa paylaşabilir misiniz?
ben kütüphaneden bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bi kitap aldım ödünç. yani çok iyi de diyemem çok kötü de diyemem. orada mesela ay ay yazıyor bebeğin durumu, anneyi bekleyen durumlar falan.Kızlar kitap alan var mı aranızda? Yani hamilelik için hafta hafta ya da konu konu bilgi veren güzel kitaplar görüyorum alıp beğendiğiniz varsa paylaşabilir misiniz?
Kütüphanede varsa bu tarz kitaplar çok iyi. Ben de alsam mı emin olamadım. İnternette de her bilgiye ulaşabiliyoruz aslında ama doktorun yazdığı bir kitap elimde olsa mı acaba diye düşündüm arkadaşımda da görünceben kütüphaneden bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bi kitap aldım ödünç. yani çok iyi de diyemem çok kötü de diyemem. orada mesela ay ay yazıyor bebeğin durumu, anneyi bekleyen durumlar falan.
evet bizim kütüphanede baya oluyor böyle kitaplar. elinin altında iyi oluyor insanın ama ben mesela okumaya fırsat da bulamıyorum. vakit olsa aslında bence derli toplu bilgi olarak daha iyi kitapKütüphanede varsa bu tarz kitaplar çok iyi. Ben de alsam mı emin olamadım. İnternette de her bilgiye ulaşabiliyoruz aslında ama doktorun yazdığı bir kitap elimde olsa mı acaba diye düşündüm arkadaşımda da görünce
Ay bizde de sevgililik döneminden bile eşimin Gökçen takıntısı vardı atsızın kitabinı okudunuz mu onu hediye etmişti falan ama ben hiç ısınamadım Gökçen ismineBu narin isimlerinizden sonra benımkılerın gökçen veya alparslan olcak olması
Doktorum bana "Previt Positive - Omega" verdi. İçinde 30 tane omega3 ve 30 tane multivitamin var. Ancak doktorun ne dediyse aynısıyla devam edebilirsin sanırım.Multivitamin olarak ne kullanıyosunuz kızlar ımom omega vardı bitti bu gün alıcam ne alayım aynısıyla mı devam edeyim bilemedimv
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?