2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ikili taramayı yaptırdım kesin bir sonucu yok sadece ihtimalleri değerlendiren bir test ona rağmen sonuç çıkana kadar içim içimi yedi. Diğerlerini ben de yaptırmak istemiyorum 3’lü 4’lü tarama felan

Kızlar sağlık ocağı 20. Haftada tetenoz aşısı oluyor senin tercihin yaptırmak istersen iki doz şeklinde yapıyoruz dedi . Kararsızım, siz yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
Canım ben bi profesör dinlemiştim. O demiştiki sağlık ocaklarında bulunanlar sadece tetanoz ve difteri içerikliymiş. Ancak 3 lü olan yani artı boğmaca olanlar satılıyor eczanelerde onu yaptırın demişti. Ben hiç vurulmayacaktım ama bunu dinleyince boğmacanın önemini anladım. Bir araştır istersen canım.

Bende açıkçası müdahale edemeyeceğim bir şeyi yaptırmak istemedim bizler zaten tüp bebek süreci yaşadık birde hamileliğimde bu zorlu süreçlere girmek istemedim açıkçası. Birde dediğin gibi kesin bişi değil Rabbim sabırlar versin

Bebişlerimiz sağolsun biz de bu süreçte okuyup araştıra araştıra yarı profesör oluyoruz ilk kez duydum dur bir de onu araştırayım , teşekkürler

Bebişlerimiz sağolsun biz de bu süreçte okuyup araştıra araştıra yarı profesör oluyoruz ilk kez duydum dur bir de onu araştırayım , teşekkürler
Evet ya profesör dinleye dinleye içim dışım aşı trama ultrason oldu ama dediğin gibi sağlıklı olsunlarda bunlar işin keyifli kısmı Rabbim cümlemizin bebişini korusun

Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Kızlar sağlık ocağı 20. Haftada tetenoz aşısı oluyor senin tercihin yaptırmak istersen iki doz şeklinde yapıyoruz dedi . Kararsızım, siz yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
Ben yaptırırım ya. Bebeğe zararı yok diye biliyorum.Çok uzun yıllar oldu tetanoz aşısı olmayalı, Allah korusun bir yerimiz çizilse, bişi olsa çok önemli.

Kızlar içinizde kilo alan oldu mu? Ben 71 kilo ile hamileliğimi öğrenmiştim. Kusmaktan 2 kilo vermiştim 69'a düşmüştüm ama şimdi yine 71 olmuşum. Sanırım artık kilo alma dönemine girmişim. Bu haftayı da atlatayım da haftaya mide bulantısı durumuma göre artık ekmeği azaltmak istiyorum. Bu arada boyum 170.

Sanırım 9. ayda 80 kiloyu geçerim hayırlısı bakalım belki sağlıklı beslnemeye geçiş yapabilirsem mide bulantım geçerse sadece bebiş kilo alır.

Şuan çok müsait değilim detaylı araştıramadım ve bunu bulabildim bir sürü video var canım. Cansız virüs aşılarını vurulmada herhangi bir sakınca görmüyorlar. Sıkıntı canlı virüs aşılarıymış. Tetanoz difteri ve boğmaca ise cansız virüs aşısı imiş. Benimde kafama çok takılmıştı. Ancak dinleyince bir sürü rahatladım. 28. Haftadan sonra yapma nedenleri ise doğuma yaklaşmasını sağlamak ve bebeğin de faydalanmasını sağlamak demişti diğer dinlediğim.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,

Birkaç gündür zor günler geçirdiğim için buraya da yazmak istemedim, perinatolog hakkında konuşmuşsunuz benim 2li testim için haberim olmadan detaylı ultrasona girdiğimden bahsetmiştim size, araştırma hastanesine de gittim, tanı koymuyorlar ama bebeğimin kalp damarlarında sıkıntı gördüklerini söylüyorlar 2 hafta sonra tekrar bakılacak artık üzülecek halim bile kalmadı yıpranmaktan, hep güzel şeyler yazmak istediğim için, bunları yazmak istemedim, ben bilmiyorum erkenden perinatolog ne kadar doğru, varsa bir sorun detaylı ultrason için tercih edebilirsiniz haftalarım zehir oldu, hafta küçük olduğu için tanı koymuyorlar, göremiyoruz diyorlar, gözümde yaş kalmadı ağlamaktan, bebeğimden vazgeçemeyeceğim, eğer öyle bir durum varsa doğar doğmaz ameliyat olacakmış, güçlü duruyorum eğer olursa güçlü bir şekilde doğuracağım ve oğluma kavuşacağım inşallah, erkenden yaptırmayın dememin sebebi şu; asla ama asla gebelik sürecinde müdahale edilmiyor ve herhangi bir tedavi yok, belki 20' li haftalarında öğrenmedim en azından kesin olurdu diyorum, ben gebeliğim boyunca perinatoloji bölümünde olacağım

Rabbim güç kuvvet gönül ferahlığı versin canım. Şuan hormonlar ayrı birde olabilir çıkabilirlerle seni yoruyorlar. Herkesin bir imtihanı var inşaAllah dua edelim. İnan varya çocuğunuz engelli olacak deyip sapasağlam çıkan bir sürü şahitliğim oldu. Hatta hastaneye dava açtılar bizzat tanıdıklarım. Sağlam çocuğa engelli dediniz 9 ayımı heba ettiniz diye. O nedenle Allah’a güven bir sıkıntı çıkmayacak biiznillah

İnşallah canım çok ümitliyim oğlumdan kıpır kıpır bir çocuk görseniz o kadar tatlı ki, 2' li testim de tertemiz geldi, doktor riskten epey uzaksın dediler, zaten sorun da olsa 2' li test olasılık üzerine veri veriyor, kordon kanı mı ne bir şey dediler sıvı alacaklardı amniyosentez testi ister misin dediler, kocaman bir hayır dedim, tedavi yok, doğumdan sonra da kromozomal anomalilerin tedavisi yok e niye yapacaksınız dedim, bilmek istersin belki dediler, ben bileceğim kadar bildim, dahada bir şey bilmek istemiyorum dedim. Şimdi tetkiklerim sık sık devam edecek. 2 haftada bir, belki haftada bir, hayırlısı diyorum..

Kuzum ben de bugün öğrendim meğer 20 haftadan önce bakılmaması gerekiyormuş sağlıklı sonuca ulaşılması için. Sen içini ferah tut. Demekki 20 haftadan önce bakmamalarının nedeni varmış. Her şey yoluna girecek. Rabbim ne yazdıysa o, ancak ben hissediyorum senin bebeğin sağlıklı.

O kadar tatlı bir yüzü var ki bakmaya kıyamıyorum ona, çok yıprandım, erkenden belki tam, belki eksik, belki doğru olmayan birşeyleri öğrenmenin bedellerini ödüyorum şu an da, Allah gerçekten kalbime ferahlık versin

Seni şuan o kadar iyi anlıyorum ki neler yaşadığını tahmin edebiliyorum canım. Ama geçecek inan bugünler. Allah’ın dediği oluyor bu süreçte de sonra da kendini çok yıpratma oldumu. Bebişler doğduklarında yorcak zaten bizleri inan dua edeceğim sana Rabbim gönlüne bedenine yüreğine ruhuna şifa versin. İnşirah suresini tavsiye ediyorlar. Gönlüne ferahlık veriyor. Nacizane sana tavsiye etmek istedim. Dualarımda olacaksın. Rabbim kolaylaştırsın

Sen bir kere ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracağım diyorsun. Kendin de söyledin kıpır kıpırmış maşallah. Rahatsız bebekler o kadar kıpır kıpır olmaz bence Zaten her şeyi göze alıp doğuracağın bebeğin için kendini bu kadar üzme, biliyorum kolay değil ancak senin üzüntü ve stresin tamamen bebeğine geçiyor. Şayet var ise sıkıntılı bir durum, doğduğu gibi gerekli müdehale edilir ve yine sağlıkla kucağına alırsın. Allahım büyük, duamızı edelim, inşallah en kısa zamanda gönlünü ferahlatacak güzel haberi alırsın doktordan da tadını çıkartırsın geri kalan hamilelik sürecinin

Lütfen sizler benim yazdıklarımdan etkilenmeyin, çok üzülürüm sadece perinatoloji bölümüne gittiğim için yazdım. Orada hep tabiri caizse karnı burnunda gebeler var hep ben neredeyse tekim olmayan göbeğimle, onu söylemek için yazdım, kafanız karışmasın, detaylı usg yapılıyor 20' li haftalarda ben biraz erken girmiş oldum

Teşekkür ederim canım, çok okuyorum, her gün okuyorum Kur' an bebeğime, hamile kaldığımdan bu yana, bilsin, sesimi tanısın diye, hatta doktorlar dedi ki, tam ultrasonda böyle bakıyorlar, lütfen sen sesini çıkarma bebek dönüyor, hareket ediyor, sesime tepki veriyordu annesinin biriciği, sesimi tanıyor demek ki güzel yavrum ben konuşunca onlar bakamıyorlardı, doktor tanıyor sesini dedi bana, biriciğim benim, canım yavrum

Hayır canım öyle düşünme şahsım adına bunu yazabilirim. Bazen insan çok kalabalık olsa da kendisini yalnız hissedebiliyor. Buraya giriyorsun ve herkesin benzer sıkıntıları, sevinçleri, dertleri vs var. Buradaki herkes hamile benzer hormonları taşıyoruz. Biz senin bugün derdine ortak olmazsak olur mu? Şahsen böyle düşünüyorum. O nedenle birde kendine bu yönde yük yükleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…