2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben hiç takılmıyorum öyle hurafelere. 2. ayımda kendim kestim evde saçlarımı. Çok uzundu baya omuzlarımda kestim çünkü kışın hasta olmak istemiyorum saçlarım yüzünden. Hamileyken bir yığın insan gördüm saçını kestiren bebekelri doğdu büyüdü okula başladılar. İnanmayın böyle şeylere.

Ben de senin gibiyim. Bilmem lazım. Yoksa beni yoruyo düşünceler. Valla bilmiyorum ki kaçıncı haftada yapılıyor, nasıl bişi. Yeni duydum ben de. Ama senin deidğine göre riskli gebelik olmasa da yaptırmakta fayda var anladığım.

Oh rahatladım, tam hadi hep beraber sözleşip aynı gün saçları kestirelim diyicektim siz bayrak taşımışsınız hiçbi şey de olmamış çok şükür

Oh rahatladım, tam hadi hep beraber sözleşip aynı gün saçları kestirelim diyicektim siz bayrak taşımışsınız hiçbi şey de olmamış çok şükür
Ya kesin zamanında kadının biri riskli gebelik yaşıyordu saçını kesti ve sonu hüsran oldu, ağızdan ağız yaydılar bak gördün mü saçını kesti de oldu diye.

Gece tırnak da kesilmez denir mesela o da saçma. Akıllının biri karanlıkta tırnağığnı kesmeye kalktı herhalde zamanında görmeyip etini mi kesti naptı artık mal herif, ağızdan ağıza yaydılar kesin bak gördün mü gece tırnak kesince uğursuzluk geldi diye. Hurafe bunlar, beyinlerinizi güzel şeylerle doldurun atın bunları kafanızdan

Hiç bilerek söylemedim bu arada, yanlış yönlendirmiş olmayayım seni. Benim kendi doktorumla ilgili içime sinmeyen bazı şeyler var, mesela her şeyi olduğu gibi söylemez bazı şeyleri önemsemez ve kendi haline bırakır bir adam o bakımdan içim rahat etsin diye böyle düşünüyorum. Ha o zamana kadar aramızdaki güven ilişkisi gelişir, başka türlü düşünürüm, gerek yok veya mutlaka yaptır diye ikna eder o başka

Ya ben de güveniyordum doktoruma ama dün böyle içime bir kurt düştü. Mesela 12. haftana gelince başka folik asit vercem diyen adam dün hiç bişi demedi ben de unuttum. Evde aklıma geldi whatsapp tan yazdım dedim böyle demiştiniz diye. Tamam bırakalım folik asiti yerine omega3 e başlayalım dedi. Ben söylemesem mesela unutmuştu. Başka bişileri daha unutuyo mudur acaba diye düşündüm. Sonuçta işi bilen o. Biz kendimizi her gidişte teslim ediyoruz. Neyse bakalım. Belki devlete randevu alırım diye düşünüyorum. Devlete gidip sağlıklı bebiş doğuruyo herkes. Onlar da tecrübeliler ne de olsa. Bir danışırım, görüş almak istedim derim.

Sadece multivitamin kullanıyorum bana yazdığı omega3 içerikli değildi ben kendim değiştirdim doktorun yazdığını kullanamadığım için. Başka herhangi birşey kullanmıyorum

Ben devlete gidiyorum belki benim doktorlarım iyidir ama aşırı memnunum çok şükür sakin ve hiç bir şeyi atlamiyormus hissini bana veriyor.

Evet kan ilacını benimd arkadaşlarım kullanıyor ama sorunlu bir gebelik geçirdiler kanamaları oldu düşük tehlikeleri oldu kürtaj oldular daha önce vs benimde kafama takılıyor ama sonra diyorum ki o kadar güzel birşey değil ilaç kullanmak midemi bulandırıyor sakinlesiyorum

Evet ya gerekli görülecek bir durum olsaydı bence de verilirdi. Mart ayına sordum aynısını kimisi kullanıyormuş ama kimisine 16. 20. haftalarındayken vermeye başlamış doktor. Demekki daha erken. bir sonraki gidişte yüzyüze konuşacağız zaten o zaman sorarım. Doktora gitmeden önce de aile hekimime gidip genel bir kan vermek istiyorum tekrardan değerlrim için, sonucumu da alır öyle giderim doktora. Emin oluruz.

Ikinci fikir almak detaylı ultrason zamanı geldiğinde önemli. 20-22 haftada yapılıyor. Bebeğin organlarının çalışmasına, plasentaya, damarların kan akışına, vs. bakılıyor. Şimdi çok temel bir problem olmadıkça kaçıracak bir şey yok.

İkinci fikir detaylı ultrason için önemli olabilir. Onun dışında vitamin, vs. böyle kritik şeyler olmadığından doktorlar atlayabilir. Sırf o yüzden güven kaybetmezdim.

İçimi rahatlattın

Ekledim kızlar kesik varsa bildiriniz:)

Eczaneye gittim şimdi doktorun verdiği omega3 ü almak için. Meğer sadece omega3 değilmiş. İÇerisinde multivitamin de varmış ayrıca. Kalsiyum , C vitamini, B3, Demir, Çinko, B5, E, B6, Bakır, B2, B1, Folik Asit, Beta karoten, İyot, Selenyum, A, D, B12 kapsıyormuş omega3 yanındaki diğer hap. İçim rahatladı.

Eklentiler

• IMG_7623.jpeg
    83,5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_7624.jpeg
    69,4 KB · Görüntüleme: 37
Sorunlu bi gebelikten dolayı mı kan ilacı kullanıyorlar suanda? Ben de kullanıyorum doktor bana da verdi herşey yolunda ama midemi bulandırdığını söyledim istersen ilerki haftalarda iç dedi

Kızlar doktorlarınız size perinatoloji muayenesi önerdi mi? Benim bir arkadaşıma doktoru önermiş. Riskli bir durumu da yoktu. Acaba yaptırmakta fayda var mıdır.
Ben bu gidişimde soracağım detaylıyı siz mi yapıyorsunuz diye? İnşallah kendisi yapıyordur perinatoloğa gitmek pek istemiyorum, oğlumda da kendi doktorum yapmıştı o zaman grupta perinatoloğa kim gitse içine kurt düşürecek bi şey söyleyip başkasına paslıyorlardı gıcıklanmıştım

Kızlar doktorlarınız size perinatoloji muayenesi önerdi mi? Benim bir arkadaşıma doktoru önermiş. Riskli bir durumu da yoktu. Acaba yaptırmakta fayda var mıdır.
Detaylı ultrason doğumda çıkabilecek acil durumlar için gerekli birşey diye biliyorum. Allah korusun doğumda oluşabilecek herhangi bir bebeğin kalp böbrek gibi rahatsızlıklarında acil yeni doğan cerrahı, yenidoğan yoğun bakımı vs gibi tedbir alınması gereken durumların önceden tespit yapılıyor. Her hastanede yeni doğan cerrahı ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi olmayabiliyormuş. Tedbir almak amacıyla öneriyorlar. Acil müdahale gerekirse orada hazır bulunduruluyor bu durumda. Buda detaylı ultrason ile tespit ediliyormuş. 40-45 dklık bir ultrason diye biliyorum. Bütün organlarına bakılıp ölçüm yapılıyor. Özellikle kalp ile ilgili. Allah sağlıkla versin biz afiyet isteyelim tabii ama tedbir almakta da fayda var.
Şahsen taramaların hiçbirisini yaptırmayacağım doktoruma da belirttim ancak detaylı ultrason çektireceğim dedim. Doktorum da mantıklı dedi.

Son düzenleme:
Kızlar sağlık ocağı 20. Haftada tetenoz aşısı oluyor senin tercihin yaptırmak istersen iki doz şeklinde yapıyoruz dedi . Kararsızım, siz yaptırmayı düşünüyor musunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…