- 28 Mart 2023
- 11.314
- 12.897
- 218
Ben henüz temizlemedim canım sabahları oluyor biraz hırıltı doktora söyledim pislik kurudugu için oluyor dedi hapşırdukça geçiyor zatenSiz nasıl temizliyosunuz
Damla ya başlayınca bıraktım vermeyi canım olmadı tekrar başlayimBenimkide aynı işte sanki etini koparmışın gibi bağırıyor yatırınca. Şimdi göğüsümde tuttuğum ağız mendilini koydum burnunun kenarına bakalım duracak mı. Koku mu istiyor ne istiyor anlamadım gece gündüz deli olcam.
Gaz için kimyon çayı vermiyon mu oda çok güzel çıkarıyor gazı
Anaaa yağmurdan kaçarken doluya tutulmak kelime karşılığını yaşamışsınAyy teyzem herşeye karışır kvden beter
Ben ordan kaçtım bugün bana geldi zaten. Yok şunu yapma yok bunu yapma ayyyy hiç çekemem şuan böyle şeyler
Bir ara lavaboya girdim çocuğu beşikte bir sallayışı var çocuğun beyni akacak resmenbiz hep böyle büyüttük hemen uyur böyle diyo
Ben damla da kullanıyorum ama arada baktım yine sıkıntılı kimyon çayı da veriyorumDamla ya başlayınca bıraktım vermeyi canım olmadı tekrar başlayim
Bayramdan sonra gidecekmişAnaaa yağmurdan kaçarken doluya tutulmak kelime karşılığını yaşamışsınaman bacım sen otur evde boşver en iyisi. O gidince geçersin annene inşallah bu sefer kalırsın amin
Neyse şunun şurasında bayrama ne kaldı kiBayramdan sonra gidecekmiş
Ben yine de amiiiin diyeyimmm
Benimde öyle o yüzden sasırıyorum bizimki sadece memede susuyor ne bi yere gidebilirim ne de bakabilir başkası. Emzik de kullanmıyoruzBenim eşi bakıyordu ama artık bakamıyor çok aglıyor kümse susturamıyor kafayı yicem
Ben ebebekten 3 ay ne aldıysam tam oluyor şu an. Lcwdan aldım geçen 3-6 ay sonra çok mu büyük ya 3 ay alayim biraz da dedim. Giydirdim 3-6 aylar hafif alttan büyük o da çok hafif şort giydirince dışarı çıkarken falan gözükmüyor kolu göbeği vs tam oturuyor. Ben artık 3-6 almaya başladımKızlar bugün alışverişe gittim. Günlük giyeceği tüm zıbınları 6 ay aldım ya. 3 ay zıbınlar şuan tam oluyor bir ay sonra olmucak dar gelecek belli. 6 ay da çok mu büyük duracak bilmiyorum aman gerçi evin içinde giycek ya hem eskir en azından bol bol giydiririm dedim. Bi bayramlık niyetine aldığımı ayında aldım üstüne otursun diye okadar. İnşallah çuval gibi de durmaz zıbınlar
İnşaAllahOhhh maşallah canımm
Sıkıntısız hızlıca atlatırsınız inşallah
Aynen e bebektekiler şuan tam oluyor bizimde ama bir ay sonra zorlucak yani alttan kasacak belli ondan bende direk 6 ay aldım e bebek zıbınlarda 3-6 ay yok.Ben ebebekten 3 ay ne aldıysam tam oluyor şu an. Lcwdan aldım geçen 3-6 ay sonra çok mu büyük ya 3 ay alayim biraz da dedim. Giydirdim 3-6 aylar hafif alttan büyük o da çok hafif şort giydirince dışarı çıkarken falan gözükmüyor kolu göbeği vs tam oturuyor. Ben artık 3-6 almaya başladım
Çok tıkalı canım açınca rahatlıyor resmen. Bugün emerken ağlıyordu burnunu açtım sorunsuz emmeye başladı. Dr'umuz bize serum fizyolojik kullanmamızı önerdi.
Doktorunuza gidin o size yapar dediği yere kadar tüm ciddiyetimle dinleyip orda güldüm adam nasıl bıktiysa bu sorudanCanım burun temizlemek çok önemli çünkü bebislerimiz ağzından nefes almayı bilmiyor. İki tane video attım bak yukarıda. Ben temizleye devam edicem temizledikten sonra huzur geliyor çünkü çocuğa. Allah korusun ani bebek ölümlerinin bir sebebi de burun tıkanıklığı
Allah damatlığını göstersin canım darısı başımızaOlduda bitti maşaAllah
Maşallah bizimki hapsursada bitmiyor geçmiyorda benim bebek sümüklüBen henüz temizlemedim canım sabahları oluyor biraz hırıltı doktora söyledim pislik kurudugu için oluyor dedi hapşırdukça geçiyor zaten
Aminn canım çok sağolllAllah damatlığını göstersin canım darısı başımıza
Konuşmuyorum kendileriyleNeyse şunun şurasında bayrama ne kaldı kikoca kişisini naptın sürttü mü burnu
Dikişli canımİnşaAllahCanım sizin klempli mi dikişli mi?
Şaşırdım gerçekten,ilk defa emzirme diyen bir doktor gördüm,benim bebeğim prematüre değil ama 2000 Gr dogdu, küvozde 1740 a kadar düştü, yoğun bakım dan çıktığımızda doğum kilosuna gelmişti,doktor bol bol emzir dedi ben de her iki saatte bir kaldırıyorum onu,emziriyorum uyuyorsa bile... çok çabuk kilo alsın diye mama vermeye bile çalıştım ama mamayı sevmedi hep attı ağzından..bugün kontrolümüz vardı ,çok şükür kilo alımı iyiymiş mamaya gerek yok dedi doktor ... inşallah sizinki de bir an önce kilo alır...Benim bebeğin kilo alımı çok yavaş 2385 gr doğdu prematüre bebek 2170 e düştü geçen perşembe 2500 gr olmustu bu perşembe kontrole gideceğiz bakalım ne kadar aldı.Doktor bana emzirmeyi yasakladı prematüre olduğundan emerken efor kaybedermiş 3 kiloya ulaşınca emzircem.Anne sütü sağıp biberonla veriyorum o da çok çıkmıyor günde 2 kere anne sütü verirsem kalanı hep mama veriyorum.Memeyi unutmasın diye günde 3 kere 5 er dakika memeyi ver tutsun dedi.
Arada tutturuyorum
Hip mama kullaniyordum organik iyi diye bugün kuzenim hip kilo yapmaz organik dedi (ecza deposunda calisiyor) SMA mama yedir o kilo yapar dedi.Akşam saat 22 olmak üzereydi marketlerin kapanmasına az dk kala gidip SMA mama aldım başladim bu mamaya inşallah kilo alır bebeğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?