2024 ikiz gebelik

Himm evet kan sulandırıcı öyle yapabiliyor. Senin haftalarında artık sırt ağrısı vb söylediklerin normal zaten
 
Yengem yaşadı aynı durumu doğuma kdar hiç kalkmadı tuvalet haricinde yemeği bile yatağında yedi. Yer çekimine maruz bırakmaman gerekiyor mümkün olduğunca. Kan sulandırıcı verdi mi doktorun?
İnşallah sorunsuz atlırım da yatarım bundan sonra bebeklerim iyi olsunda. Kan sulandırıcı kullanıyorum.
 
Konuyu okuyunca yuzumde tatlı bı tebessüm olustu Elımde olmadan.
Bence Cok zor ıkı bebıse bakmak
Nasıl basladı kızlar hikayeniz
Tüp bebekle mı ikiz gebelik gerceklestı
Mudahalesız gebelık mıydı???


Saglıkla buyutün bu arada
 
Teşekkür ederim kendiliğinden oldu , sanırım genetik ondan muhakkak zordur ama güzel bir zor şimdiden heyecan veriyor
 
Endişe etmeyin dua edin
Takiplerde bebekte ekstra bi rahatsızlık yoksa ya da ne bileyim doğumda cok sıkıntılı birşey olmadıgı sürece 34 haftalık bebek yaşar.
Benim bebeklerim 34+6 da doğdu tek kese tek plesanta ikiz olmasına rağmen yaşıyorlar Allaha şükür.
Küvez süreçleri oluyor ama olsun işi bilenler tarafından güzel bakıldığını biliyorsunuz neticede
 
Kızlar serklaj oldum sabah şükür iyi geçti. Eve geldik yeni 3_4 gün yat kalkma dedi doktor sonra evin içinde ufak ufak kalkabilirsin ama iş yapmak yok dedi. Hafif ağrılarım var kanmamda oluyor.
 
Gözünüz aydın rabbim bağışlasın. Bebekleriniz kaç kiloyla doğdu be kaç gün küvezde kaldılar acaba . Doktorum da 35+6 hedef dedi o zaman küvezede girmezler dedi de sizinde sadece bir hafta öncesinde gelmişler . Bide ciğer geliştirici iğne yapmış mıydınız
 
Kızlar serklaj oldum sabah şükür iyi geçti. Eve geldik yeni 3_4 gün yat kalkma dedi doktor sonra evin içinde ufak ufak kalkabilirsin ama iş yapmak yok dedi. Hafif ağrılarım var kanmamda oluyor.
Endişelenme canm kanama oluyormuş , ağrılarında geçer inşallah sen dikkat et inşallah her şey yolunda gider
 
Amiin Allah razı olsun. Sizlerde inşallah sağlıkla kavuşursunuz.
Biri 1600 biri 1900 civarı dogdu. İkisi de 38 gün kaldı küvezde, aynı zamanda çıktılar.
Ciğer geliştirici yapıldı evet farklı haftalarda hemen hemen on doz yapılmıştır.
Yoğun bakım doktoru da, kendi doktorumda bu şartlar altında doğan ikizlere göre çok iyi durumdalar demişti hatta
Bırakın bir haftayı bir gün bile cok kıymetli anne karnında bebeğin gelişimi için. O yuzden eger ki belirlediğiniz haftaya kadar giderse çok daha iyi durumda olabilir sizinkiler.
Bu küvez durumları vs tamamen bebeklerin durumuna göre. Mesela sizin plesanta kese durumu nedir o bile cok etkiliyor süreci.
Benimkiler tek kese tek plesantaydı ikiz gebeliğin en riskli türüymüş. 24.haftamdan beri serklajlıydım. Doğuma girerken serklajımda bir sıkıntı yoktu fakat doktorum tek kese tek plesanta oldugu için gebeliğin devam etmesi riskli anne karnında ani kalp durmaları gerçekleşebilir daha ileriye bu durumda olup götürürsek riskli olacak hedefimiz canlı dogum olması demişti.
Siz kaçıncı haftadasınız?
 
İnşallah canm. Haklısın son haftalarda bir gün bile çok fark ediyor sizin tek yumurta ikizi ve ve tek kese tek plasenta bu en riskli gebelik birbirlerinden kan çalma durumu oluyor çok şükür ki sizin öyle bir durum olmamış. Sizinde rahim ağzı kısalığından serklaj olsunuz demi bide birden mi kısalma oldu yoksa en başından beri kusamıyor bekliyor muydunuz ? Benim çift yumurta ikizi çift kese ve çift plasenta ama işte plasentalardan biri aşağıda rahim ağzına yakın çarşamba günü kanamam oldu ama açılma yada kısalma yoktu çok şükür 25+1 haftalığız bizim daha var
 
Allah bağışlasın gözünüz aydın. Serklajdan sonra nelere dikkat ettiniz süreci nasıl tamamladınız. hep yattınız mı 24 haftadan sonra.
 
21. Haftaya kadar bir sıkıntı görülmedi. Biraz kısalmıştı uzunluk ölçüldüğünde ama sıkıntılı boyutta degildi. 23. Hafta gittigimde aniden kısalmıştı riskli seviyeye gelmişti. Normalde devlet hastanesinde iki haftada bir gidiyordum takibe sınırın altına düşmesine rağmen yapışacak bir sey yok haftan büyük bekleyecegiz dendi. Baska doktora gittim bana seni o hastaneden nası bıraktılar dogum heran baslayabilir dedi. İlaç tedavisine basladı, ciğer geliştiricileri yaptı İki gün sonrasında da acil serklaja aldı. Yanlış hatırlamıyorsan serklaja girdigimde 17 falandı uzunluk
 
Allah bağışlasın gözünüz aydın. Serklajdan sonra nelere dikkat ettiniz süreci nasıl tamamladınız. hep yattınız mı 24 haftadan sonra.
Amiin sağolun. Allah size de sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Benim için herhangi bir secenek sunmadı doktor direk asli ihtiyaclar hariç ayaga kalkmayacaksın dedi. Yemeğimi bile yatarak yiyordum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…