• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlar merhaba bu sarılık ne zaman geçecek ya deli olucam. Bugün 54 günlük hala aynı koyulukta. Emiyor tuvaletini yapıyor. Ama yok geçmiyor. İki üç kaşık su verdim az önce ne yapayım kafama çok taktım
Uzamış sarılık 3 aya kadar devam edebilir demişti bana doktor. Aşağıdan yukarıya doğru azalması lazım. En son gözlerde kalmıştı bizim.

Kızlar merhaba bu sarılık ne zaman geçecek ya deli olucam. Bugün 54 günlük hala aynı koyulukta. Emiyor tuvaletini yapıyor. Ama yok geçmiyor. İki üç kaşık su verdim az önce ne yapayım kafama çok taktım
Bende aynı iki aylık olacak bir hafta sonra geçmedi en son şekerli su verdim iki gün üst üste teni açıldı gözlerinde varla yok arası vardı o bile bir tık daha gitti iki gün ara verdim şuan yine az çık var bakalım bugün verdim vermeye devam edecem gitmesi için. Şekeri Sudan sonra bi damla normal su verdim susatır şeker diye

Bende aynı iki aylık olacak bir hafta sonra geçmedi en son şekerli su verdim iki gün üst üste teni açıldı gözlerinde varla yok arası vardı o bile bir tık daha gitti iki gün ara verdim şuan yine az çık var bakalım bugün verdim vermeye devam edecem gitmesi için. Şekeri Sudan sonra bi damla normal su verdim susatır şeker diye

Normalde de su veriyor musunuz?

Ben de 6 aya kadar su verilmez diye biliyorum ama sarılık susuzluktan da etkileniyor diye söyleniyordu sanki 🤷🏼🙄

Eskiler “bebeklere dudaklarını ıslatacak kadar su veriyorduk, sarılığı o şekilde atlatıyorlardı.” diyorlar. Doktorlar tamamen karşı çıkıyor. Bazen onca aşı vuruluyor bu çocuklara, su onlardan daha mı tehlikeli denemekten zarar gelmez diyorum. Ama emin de olamıyorum. Sarılığı henüz geçmedi bebeğimin. Hayırla ek gıda sürecine geçsek daha kolay mı olur yoksa yeni zorlukların kilidi mi açılır diye düşünmeden edemiyor insan 😂

Ayrıca sarılığı mama ile daha kolay atlatıyor olma sebepleri mamaların şeker oranının yüksek olması olabilir. Yani bir yerde tam olarak şekerli su ile kıyas edilemese de benzer bir yönü var gibi.

Eskiler “bebeklere dudaklarını ıslatacak kadar su veriyorduk, sarılığı o şekilde atlatıyorlardı.” diyorlar. Doktorlar tamamen karşı çıkıyor. Bazen onca aşı vuruluyor bu çocuklara, su onlardan daha mı tehlikeli denemekten zarar gelmez diyorum. Ama emin de olamıyorum. Sarılığı henüz geçmedi bebeğimin. Hayırla ek gıda sürecine geçsek daha kolay mı olur yoksa yeni zorlukların kilidi mi açılır diye düşünmeden edemiyor insan 😂

Ayrıca sarılığı mama ile daha kolay atlatıyor olma sebepleri mamaların şeker oranının yüksek olması olabilir. Yani bir yerde tam olarak şekerli su ile kıyas edilemese de benzer bir yönü var gibi.
Ben bin pişmanım vermediğime iki ay olacak neredeyse başta verseydim daha iyiydi. Aklıma gelmeyeni de getirdiniz. Aşılar çok mu temiz sanki su ne yapacak lakır lakır vermeyiruz sonuçta. Bi çay kaşığı kadar hepsi

Ben bin pişmanım vermediğime iki ay olacak neredeyse başta verseydim daha iyiydi. Aklıma gelmeyeni de getirdiniz. Aşılar çok mu temiz sanki su ne yapacak lakır lakır vermeyiruz sonuçta. Bi çay kaşığı kadar hepsi
Sen bakma canım ben de o sarılık olduğu dönemde iki gün şekerli su vermiştim çay kaşığı ondan sonra düşmüştü sarılığı eskilerin bir bildiği vardır diye düşünüyorum bak benim kız öksürük başladı 5 gün boyunca antibiyotik aldı sürekli vücut sıvısı için serum takılı kaldı onlar daha mı yararlı sence antibiyotik bize bile nasıl etkiler gösterirken küçük bedenine dayadılar antibiyotiği günde 3 öğün iki farklı antibiyotik daha da devam dediler 3 gün daha iğne vurulsun ben vurdurmadım yeter dedim emiyor sonuçta iyi olacaktır çok şükür iyiye gidiyor sen annesin iç güdülerine güven

Aralık annelerinin hepsi bu platformu aynı anda terketmeseydi ne güzel olurdu 🥹
Sorma ya terkettiler burayı ne güzeldi hamilelik zamanında herkes bir şeyler sorardı konuşurduk dertleşirdik kaynanadan girerdik kocalardan çıkardık alışverişden konuşurduk sağlıktan bahsederdik ama yok gittiler üzüldüm bende

Ben de ufaktan başladım. Midesi bir çay kaşığı ile doyacak ve içmesi gereken sütü içmeyecek kadar küçük değil artık
Sorma ya terkettiler burayı ne güzeldi hamilelik zamanında herkes bir şeyler sorardı konuşurduk dertleşirdik kaynanadan girerdik kocalardan çıkardık alışverişden konuşurduk sağlıktan bahsederdik ama yok gittiler üzüldüm ben

O dönemde uzaktan sorularıma çok cevap buluyordum. belki geri dönerler:)

Bebeğiniz ve siz nasılsınız? Tamamen iyileştiniz mi?

Normalde de su veriyor musunuz?
Ben de 6 aya kadar su verilmez diye biliyorum ama sarılık susuzluktan da etkileniyor diye söyleniyordu sanki 🤷🏼🙄

Dediğin gibi mantık aynı su ile hazırlanıyor neticede.. sonuç önemli. Vermeyin deniliyor ama bizler hep en azından ben 85 jenerasyon bu yapılmaması gerekenler ile büyütüldüm 🤷🏼🙈

Ben de ufaktan başladım. Midesi bir çay kaşığı ile doyacak ve içmesi gereken sütü içmeyecek kadar küçük değil artık

O dönemde uzaktan sorularıma çok cevap buluyordum. belki geri dönerler:)

Bebeğiniz ve siz nasılsınız? Tamamen iyileştiniz mi?
Çok şükür canım git gide azalıyor öksürüğü öyle çok balgamıda kalmadı sanki enerjisi yerinde maşallah

Kızlar burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz her gün yapıyormusunuz bebeğimin burnu tıkanıyor ama ben beceremiyorum sanırım serum fizyolojik damlatıyorum ama gelmiyor aspiratörle de çekemiyorum burnu çok küçük aspiratör burnunu çekiyor

Dediğin gibi mantık aynı su ile hazırlanıyor neticede.. sonuç önemli. Vermeyin deniliyor ama bizler hep en azından ben 85 jenerasyon bu yapılmaması gerekenler ile büyütüldüm 🤷🏼🙈

tecrübeyle büyütmüşler bizi. Teorik bilgi her zaman pratikte işe yaramıyor. Eskilerin pratik bilgileri çoğu zaman daha etkili oluyor.

——————

Arkadaşlar, bebeğimin çişi normalde bezde minicik renk değişimi yapıyor ama gece uykularından uyandığında çişli bezi biraz sarımsı oluyor. Benim sütüm çok yok. Ondan kaynaklı mı oluyor yoksa normal mi anlayamıyorum.

Kızlar burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz her gün yapıyormusunuz bebeğimin burnu tıkanıyor ama ben beceremiyorum sanırım serum fizyolojik damlatıyorum ama gelmiyor aspiratörle de çekemiyorum burnu çok küçük aspiratör burnunu çekiyor

Eşim aspiratörle çekiyor. Bazen de banyoda burnundan kendiliğinden çıkıyor onu temizliyoruz.

Kızlar selammmmm.. bugün 2 aylık olduk şükür 🙏🏼 ama yarın verem aşısı ile bcg ve kpa 13 aşıları var. 2 gündür de çok huysuz benim kız zaten.. aşılarda ne yaptınız? Beni korkutuyor vereceği reaksiyonlar 🙄🥴🥺

Back