32 günlük daha yolun başındayız maalesefMerhaba, bebeğiniz ne kadarlık. Biz bir yaşını geçtik hâlâ geçmedi
32 günlük daha yolun başındayız maalesefMerhaba, bebeğiniz ne kadarlık. Biz bir yaşını geçtik hâlâ geçmedi
benim büyük oğlum alerjikti kakası köpüklü mukuslu kanlı oluyordu ama o zaman relactaz kullanmamıştık. bi ton şey kullanmıştık yaşına kadar bu durum devam etti bizde neye alerjisi olduğunu bulamadılar. şimdi relactaz kullanıyorum. bu bebekte henüz öyle bi şey yok olmaz inş. ama relactaz rahatlatıyor bence. zaten lactoz hassasiyeti olanlar için. doktorunuza
Anladım tamam çok teşekkür ediyorumbenim büyük oğlum alerjikti kakası köpüklü mukuslu kanlı oluyordu ama o zaman relactaz kullanmamıştık. bi ton şey kullanmıştık yaşına kadar bu durum devam etti bizde neye alerjisi olduğunu bulamadılar. şimdi relactaz kullanıyorum. bu bebekte henüz öyle bi şey yok olmaz inş. ama relactaz rahatlatıyor bence. zaten lactoz hassasiyeti olanlar için. doktorunuza bi danışın isterseniz.
çok teşekkür ederim açıklama için. size de çok geçmiş olsun. benden testleri devlet hastanesi doktoru istedi zaten ama bunların hepsini değil. tsh, alt, ast bunların hepsi normal değerlerde. sadece bilirubin yüksek çıktı.Merhaba bizimde uzamış sarılığımız var halen devam ediyor. İlk 10 gün yüksek sarılık değeri sıkıntılı beyin açısından sonrasında eğer sarılık devam ediyorsa bazı kan ve idrar tahlilleri yapılıyor eğer onlarda sorun çıkmazsa anne sütünden kaynaklı deniyor ve 3 ay devam etme durumu oluyormuş. Doktorumuz bize böyle söyledi. Bizi devlet hastanesine yönlendirdi kan ve idrar tahlili verdik ektedi tahliller yapıldı bize çünkü bazı enzim eksiklikleri veya rahatsızlıklarda buna sebebiyet verebiliyormuş o nedenle araştırılması gerekiyormuş. Bizim kan ve idrar temiz çıktı. Şuan halen gözünün içerisi sarı geliyor bana yavaş yavaş azalacak bizim de inş. İstenilen ve yapılması gereken tahlilleri doktorum bize attı devlet hastanesi yenidoğan doktoruna randevusuz direkt gidin orda yaptırın dedi. Eki Görüntüle 3538981
Ben o dönem diyetten önce bu damladan da kullandım ama işe yaramadı. Bebeğin gazı alerjik besinler tamamen kesilince rahatladı. Doktora göründünüz mü? Diyeti genisletebilir. Zor geliyor başta ama her bez açtığınızda ne göreceğim korkusundan kurtulmaya, bebeğin rahatlamasına kesinlikle değiyor. Sağlık ve kolaylık diliyorumKızlar bahsetmiştim daha önce benim kızımda besin alerjisi var süt ve süt ürünleri diyetindeyim mukus azaldı ancak çok köpüklü kaka yapıyor hala köpür köpür tarif edebiliyor muyum bilmiyorum ama gazdan mı acaba bu köpük relactaz gaz damlası kullanan var mı alsam iyi gelir mi burada süt alerjisi olan bir annemiz vardı bebeğin gazına nasıl bir çözüm buldunuz yardımcı olabilir misiniz
Ah canım benim senden deAllah razı olsun valla sayendeteşekkür ederim kendi adıma geceye iyi başlıyorum
Burada iyi kötü herşeyi paylaşmayı, sizlerle konuşmayı çok seviyorum iyiki varsınız kızlar
Dogdugunda ilk yuzustu yatardi asla sevmiyor simdi .Eğer emerken huzursuzlandiysa ve dalamadiysa dik tutuyorum gazını çıkarıyor bazen öyle kucagimdayken dalıyor bazen memeye tekrar dönüyor uyuyana kadar. Memedeyken kolaylıkla ve sakince uyuduysa hic ellemiyorum, yatırıyorum.
Son 1 haftadır moro refleksleri pik yaptı bizde. Sırtı yere geldi mi direkt sıçrayarak kalkıyor çoğu zaman besikteyken dondurebiliyorum uykuya ama bazen olmuyor. Gündüz yüz üstü uyuyor. Gece dalamazsa önce yüzüstü yatırıyorum 15 dk sonra sırt ustune çeviriyorum. Şimdilik bunu buldum çözüm olarak
Bizim ev asiri sicak oluyo ben hicbisey giydirmiyorum valla . Bi tek gazi var diye patik giydiriyorum ayagi sicak kalsin .Kızlar bebolarınız uyanınca üstüne yelek falan giydiriyor musunuz
Gazi var diye olabilir mi? Tam rahatladigi sırada demeyince yeniden sever belkiDogdugunda ilk yuzustu yatardi asla sevmiyor simdi .
Benim kanamam hic bitmiyor ya leke şeklinde ama haaalaaaa geliyor.Ay bi de benim baya kanamam başladı, yani adet gibi günde 4-5 ped değiştirtmiyor ama yine de 2-3 değişiyorum ve baya kırmızı. Adet mi oldum ki daha 40'ım çıkmadı
Çok nadir, bazen cam açıp havalandırıyoruz o zamanlarda giydiriyorum. Annem varken daha sık djdkdkKızlar bebolarınız uyanınca üstüne yelek falan giydiriyor musunuz
Billirubin yüksek çıktığında tekrar gördü mü sizi bizimkisinde bu testler istendiğinde değer 10 çıkmıştı ve 20 günlüktük 1 aylıkken gittiğimizde 5.5’du. Belki de sizinki artık düşüşe geçiyordur o nedenle detaylı incelenmesine gerek yoktur.çok teşekkür ederim açıklama için. size de çok geçmiş olsun. benden testleri devlet hastanesi doktoru istedi zaten ama bunların hepsini değil. tsh, alt, ast bunların hepsi normal değerlerde. sadece bilirubin yüksek çıktı.
Aslında değil hsftada 1-2 kez kusması oluyo ben evhamlanıyorum galiba ya kusarsa diye. Sizinki mantıklıymış ben de öyle yapayım.Çok kusan bi bebek mi normalde? doktor önerisi değil ama kızımdan biliyorum o çok kusardi. Dik tutmaya calismazdim çünkü o zaman karna baskısı artiyor kusma ihtimali artıyordu gazını çıkarırken bile kusabiliyordu. Memeyi bıraktığı pozisyonda beklerdim. Kusarsa yan çevirirdim.
Gazla alakalı bizde cok degişiklik yok ama keyfi yerinde bu aralar. Uykusuna engel lluyor gaz bizim.sabah kalktıktan akşam 6 civarına kadar arada uyuyor ama kuş uykusu gibi 3-5 dk uyuyor ıkınmaktan devam ettiremiyor bir sekilde cıkarıyor ama cıkarttımca yerine yenisi geliyor gazın sanki , bitmiyor mübarek
En son eşin seni ters çevirip sallıyorduGazla alakalı bizde cok degişiklik yok ama keyfi yerinde bu aralar. Uykusuna engel lluyor gaz bizim.sabah kalktıktan akşam 6 civarına kadar arada uyuyor ama kuş uykusu gibi 3-5 dk uyuyor ıkınmaktan devam ettiremiyor bir sekilde cıkarıyor ama cıkarttımca yerine yenisi geliyor gazın sanki , bitmiyor mübarekBir iki akşamdır 6-7 gibi biraz uzun ve rahat uyuyor uzun dediğim 1,5 saat civarı onun da ilk yarım saati ıkınmakla geciyor o esnada elimle sallıyorum nunayı hep fln. Aksam 10la 12 arası da ara ara uyuyor kolayca kucakta ama yine gazdan devam ettiremiyor. 12-1 gibi gece uykusuna geciyoruz gece 3-4 gibi kalkıyor emip geri uyuyor 6-7 gibi kalktıgında uyuyamıyor tam 2 saat gaz cıkartmakla ugrasıyoruz. Ama cok aglamıyor bizimki cok sükür. Benim derdim huzurlu ve uzun uyuyaması su an. Konuşunca sürekli gülüyor dinliyor. Kendi halinde keyfi iyiyse 10 dkka falan durmaya başladı. Güneşli günler cok yakındır inşallah umudum var
Denicem ama oyle bazen aklimi aliyor ki bugun cumartesiymis mesela haberim yokGazi var diye olabilir mi? Tam rahatladigi sırada demeyince yeniden sever belki
Ya o 1.5 saatin yarısı zaten sallayarak uyutma sonrasında da başından ayrılamıyorun korkudan ha uyandı ha uyanıcak diye manyak oldum diken üstündeyim. İnş yavas yavas artarsa gün içinde huzurlu Uyudugu uykular rahat ederiz. Simdi cocuklar da evde ya bnm onlar da idare ediyor aglama krizleri olmazsa senin kız da sen yemek yapana kadar oyalar onu canım bir sekilde. Benim 5 yas bile oturuyor yanına sallıyor sohbet ediyor gecen oyle o sallarken dusa girip cıktım bileEn son eşin seni ters çevirip sallıyordudönsün diye şimdi gülüyor mu 2 aylık oldunuz neredeyse inşallah gaz sorununun da sonu yakındır keyfinin yerinde olmasına çok çok sevindim, aglamamasina. Ben o aglamalardan çok kötü olmuşum meğer, sürekli kucakta durması emmesi falan gözüme gelmiyor. Seninki durmaya başladıysa benim minnoş da yakında durursa biraz biraz yemek işi de biraz düzene girer belki, eşim de çok yoruldu ve bunaldı. 1.5 saatlik uyku da güzel bence, dediğin gibi bizim uykular da kuş uykusu.
Bilmiyorum da maşallah işler iyiye gitmeye, yola girmeye başladı sanki ufak ufak. Önümüzdeki aya kadar kim bilir daha neler olurkendimizi bırakmayalım
Benim de 40 a yaklaştıgımda kanamam artmıştı sonra 42. Günde falan bitti tamamen lekelenme bile kalmadı. Adet değilsir daha lohusa kanamasıAy bi de benim baya kanamam başladı, yani adet gibi günde 4-5 ped değiştirtmiyor ama yine de 2-3 değişiyorum ve baya kırmızı. Adet mi oldum ki daha 40'ım çıkmadı
Doktorla konuştum da halk arasında 40 adeti denen bi şey var, 5 günü aşarsa veya yoğunluğu artarsa haberleşelim şu an bi sıkıntı yok dediBenim de 40 a yaklaştıgımda kanamam artmıştı sonra 42. Günde falan bitti tamamen lekelenme bile kalmadı. Adet değilsir daha lohusa kanaması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?