- 10 Nisan 2022
- 757
- 274
- 33
- 43
Merhaba, bebeğiniz ne kadarlık. Biz bir yaşını geçtik hâlâ geçmediKızlar bahsetmiştim daha önce benim kızımda besin alerjisi var süt ve süt ürünleri diyetindeyim mukus azaldı ancak çok köpüklü kaka yapıyor hala köpür köpür tarif edebiliyor muyum bilmiyorum ama gazdan mı acaba bu köpük relactaz gaz damlası kullanan var mı alsam iyi gelir mi burada süt alerjisi olan bir annemiz vardı bebeğin gazına nasıl bir çözüm buldunuz yardımcı olabilir misiniz
Merhaba gaz çıkarmasanız da dik tutuyor musunuz bebişi 5-10 dakika. Direk yatırıyor musunuz. Ben hem gazını çıkartmaya çalışıyorum hem kusmasın diye dik tutmaya çalışıyorum baya zor oluyor uykusu kaçıyor zaten gecelerievet evet doktorumuz verdi canim. Bu arada doktor kontrol ettiginde gazli bir bebek oldugunu söylüyor var da zaten ama çıkarabiliyor. Masaj da yapiyorum ara sira yardimci olsun diye. Ama her emzirmeden sonra gaz çıkarmaya uğraşmıyorum mesela uzun zamandır.
Bi sorayım madem ben deevet evet doktorumuz verdi canim. Bu arada doktor kontrol ettiginde gazli bir bebek oldugunu söylüyor var da zaten ama çıkarabiliyor. Masaj da yapiyorum ara sira yardimci olsun diye. Ama her emzirmeden sonra gaz çıkarmaya uğraşmıyorum mesela uzun zamandır.
3-4 saat uykuyla 1.5 gün ayakta kalınır beybi, eşine tebriiiks sjfkdkEşim uyuttu beni 3-4 saat kadar. Bi geldim savaştan çıkmış gibi. Hiç uyumamış bizimki, en son ben ağlayışına uyandım zaten ama ondan önce de ağlamış ben ölü gibi uyumuşum duymamışım hiç amaan
Valla 2 gündür uyumuyodum ne iyi geldi ya, en son ben gelince tuvalete girdi burnunu çekiyodu ağladı zaar djgnf3-4 saat uykuyla 1.5 gün ayakta kalınır beybi, eşine tebriiiks sjfkdk
Mmhhh mide bulantısı bayılırım shfkdk Metpamid iç anam varsa, çok iyi geliyor.Kızlar benim bulantım fena ya, hasta mı oluyorum ki dün sabaha karşı kustum şimdi yine çok fena
Yok ama emzirirken kullanmayın diyoMmhhh mide bulantısı bayılırım shfkdk Metpamid iç anam varsa, çok iyi geliyor.
Merhaba bizimde uzamış sarılığımız var halen devam ediyor. İlk 10 gün yüksek sarılık değeri sıkıntılı beyin açısından sonrasında eğer sarılık devam ediyorsa bazı kan ve idrar tahlilleri yapılıyor eğer onlarda sorun çıkmazsa anne sütünden kaynaklı deniyor ve 3 ay devam etme durumu oluyormuş. Doktorumuz bize böyle söyledi. Bizi devlet hastanesine yönlendirdi kan ve idrar tahlili verdik ektedi tahliller yapıldı bize çünkü bazı enzim eksiklikleri veya rahatsızlıklarda buna sebebiyet verebiliyormuş o nedenle araştırılması gerekiyormuş. Bizim kan ve idrar temiz çıktı. Şuan halen gözünün içerisi sarı geliyor bana yavaş yavaş azalacak bizim de inş. İstenilen ve yapılması gereken tahlilleri doktorum bize attı devlet hastanesi yenidoğan doktoruna randevusuz direkt gidin orda yaptırın dedi.kızlar aylık kontrol için medipoldeki doktorlara artık güvenmediğim için sakura ya gittim. kan tahlili idrar tahlili kalça ultrasonu hepsine baktılar. yüzü doktora biraz sarı geldi. idrar istedi sonuçlar yüksek ama ben değerlendiremiyorum tabi. anlayanınız var mıEki Görüntüle 3537992
Bol bol emzirmek ve ten tene temas bence. Bebek uyuyakalıyordu ben hep soydum bol bol temas ettik. Bol su içtim. Vitamin desteği aldım. Pregnacare emziren anne olanı kullandım. 3 öğün beslendim kırmızı et ağırlıklı ara öğünlerde kayısı suyu, kuru meyveler yiyordum. Bebek uyuduğunda uyudum. Duş aldım bol bol. Arada anneme bırakıp yürüyüşlere çıktım mahallede zaten bebiş ilk zamanlar uyuyordu. Doydu mu doymadı mı endişesine girmedim çişli ve kakalı bezleri not aldım sayısını takip ettim çişli bez sayısı iyi ise devam ettim. Bizde durumlar böyle idi. Sağlıkla büyütünMerhaba anneler ocak anneleri grubundan geliyorum yeni doğum yaptım. 2 gün oluyor sütüm geliyor bir tatlı kaşığı kdar geliyor bir yandan emziriyorum bi yandan mama veriyorum bi yandan da sütümü sağıyorum lansioh un giyilebilir pompasından aldım. Sütümü arttırmak için ne yapabilirim ne önerirsiniz.
Canım sanki her geçen gün daha da kolaylaşacak öyle hissediyorum ben. Ana kucağında durma süresi uzamaya başladı bizimkinin. İlk uykusuna geçtiğinde hızlı hızlı kahvaltı yapıyorum. Bazen 2’yi-3’u buluyor başlarda çok geriliyordum isyan ediyordum ama o düzene de alıştım. Ben sakin olursam bebekte sakin oluyor onu fark ediyorum. 2.uykusuna geçince yemek yapabilirsem yapıyorum en kötü kolay şeyler dediğin gibi bir tavuk -pilav, mantı, hazır dönerler.. Yemekleri 2-3 günlük yapmaya çalışıyorum. Akşam eşim geldiğinde emzirip ona veriyorum o ara yapılacak işleri hallediyorum yine yada duş vs almaya çalışıyorum uykum varsa uyuyorum. Slingte duruyorsa o da iş yapmak için iyi oluyor. Her şey her geçen gün çok daha kolaylaşacak inşallah merak etmeYok cano sabah o gazlı gecelerden çıkmanın ve eşimin bugün işe gidecek olmasının etkisiyle buhran yaşamışım resmen, birkaç arkadaşla daha dertleştim daha iyiyim. Dediğin gibi kv destek olsa ben yine dediklerini yaptıklarını rafa kaldırırım ama destek olmuyor her şeyi üstleniyor, her ne kadar rahatsız olsam da işime de geliyor yani bi yanda gözümden akan uyku bi yanda kvnin sen git dinlen ben uyuturum bebeği demesi... Reddetmesi zor dkfk ama 20 yaşına kadar kvyle yaşayamam bu bebek illaki diş döneminde de huysuz uykusuz olcak ne bileyim ek gıdaya geçişte yok ataklarda. Bi yerde alışmam ve baş etmeyi öğrenmem gerekecek. Yine aşırı sıkışırsam destek isterim ama şu an halledebilirim bence. Bebek uyudukça ben de uyumaya çalışıyorum ondan yemek kalıyor ama dediğin gibi basit şeylerden gidelim en kötü hazır mantı alır yoğurtlarız pizza patates o bu şu. Bi çorba bile yapsan öğün oluyor yani 2 dk karıştırırım eğer yine aşırı gazlı olmazsa bugün, bakcam bakalım. Çok seviyom sizi iyi ki varsınız
Eğer emerken huzursuzlandiysa ve dalamadiysa dik tutuyorum gazını çıkarıyor bazen öyle kucagimdayken dalıyor bazen memeye tekrar dönüyor uyuyana kadar. Memedeyken kolaylıkla ve sakince uyuduysa hic ellemiyorum, yatırıyorum.Merhaba gaz çıkarmasanız da dik tutuyor musunuz bebişi 5-10 dakika. Direk yatırıyor musunuz. Ben hem gazını çıkartmaya çalışıyorum hem kusmasın diye dik tutmaya çalışıyorum baya zor oluyor uykusu kaçıyor zaten geceleri
İnşallah olmaz ama açlıktan değildir gibi iki gece olunca.. ıhlamur içiliyor mu hatırlayamadım. Dut olur ama varsa enfeksiyona da iyi gelirKızlar benim bulantım fena ya, hasta mı oluyorum ki dün sabaha karşı kustum şimdi yine çok fena
Hayırlı olsun canımMerhaba anneler ocak anneleri grubundan geliyorum yeni doğum yaptım. 2 gün oluyor sütüm geliyor bir tatlı kaşığı kdar geliyor bir yandan emziriyorum bi yandan mama veriyorum bi yandan da sütümü sağıyorum lansioh un giyilebilir pompasından aldım. Sütümü arttırmak için ne yapabilirim ne önerirsiniz.
Benimkinin de uykusu çabuk dağılıyor. Ben de çok uğraşıyorum galiba çocukla iyice uykusu açılıyor, gaz çıkarmaya çalışıyorum, 15-20 dk dik tutmaya çalışıyorum. Kusmasın vs diye. Ben de azaltayım bunları teşekkür ederimEğer emerken huzursuzlandiysa ve dalamadiysa dik tutuyorum gazını çıkarıyor bazen öyle kucagimdayken dalıyor bazen memeye tekrar dönüyor uyuyana kadar. Memedeyken kolaylıkla ve sakince uyuduysa hic ellemiyorum, yatırıyorum.
Son 1 haftadır moro refleksleri pik yaptı bizde. Sırtı yere geldi mi direkt sıçrayarak kalkıyor çoğu zaman besikteyken dondurebiliyorum uykuya ama bazen olmuyor. Gündüz yüz üstü uyuyor. Gece dalamazsa önce yüzüstü yatırıyorum 15 dk sonra sırt ustune çeviriyorum. Şimdilik bunu buldum çözüm olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?