2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Merhaba, bebeğiniz ne kadarlık. Biz bir yaşını geçtik hâlâ geçmedi

Merhaba gaz çıkarmasanız da dik tutuyor musunuz bebişi 5-10 dakika. Direk yatırıyor musunuz. Ben hem gazını çıkartmaya çalışıyorum hem kusmasın diye dik tutmaya çalışıyorum baya zor oluyor uykusu kaçıyor zaten geceleri

Bi sorayım madem ben de

Eşim uyuttu beni 3-4 saat kadar. Bi geldim savaştan çıkmış gibi. Hiç uyumamış bizimki, en son ben ağlayışına uyandım zaten ama ondan önce de ağlamış ben ölü gibi uyumuşum duymamışım hiç amaan

3-4 saat uykuyla 1.5 gün ayakta kalınır beybi, eşine tebriiiks sjfkdk

Kızlar benim bulantım fena ya, hasta mı oluyorum ki dün sabaha karşı kustum şimdi yine çok fena

Merhaba bizimde uzamış sarılığımız var halen devam ediyor. İlk 10 gün yüksek sarılık değeri sıkıntılı beyin açısından sonrasında eğer sarılık devam ediyorsa bazı kan ve idrar tahlilleri yapılıyor eğer onlarda sorun çıkmazsa anne sütünden kaynaklı deniyor ve 3 ay devam etme durumu oluyormuş. Doktorumuz bize böyle söyledi. Bizi devlet hastanesine yönlendirdi kan ve idrar tahlili verdik ektedi tahliller yapıldı bize çünkü bazı enzim eksiklikleri veya rahatsızlıklarda buna sebebiyet verebiliyormuş o nedenle araştırılması gerekiyormuş. Bizim kan ve idrar temiz çıktı. Şuan halen gözünün içerisi sarı geliyor bana yavaş yavaş azalacak bizim de inş. İstenilen ve yapılması gereken tahlilleri doktorum bize attı devlet hastanesi yenidoğan doktoruna randevusuz direkt gidin orda yaptırın dedi.

Bol bol emzirmek ve ten tene temas bence. Bebek uyuyakalıyordu ben hep soydum bol bol temas ettik. Bol su içtim. Vitamin desteği aldım. Pregnacare emziren anne olanı kullandım. 3 öğün beslendim kırmızı et ağırlıklı ara öğünlerde kayısı suyu, kuru meyveler yiyordum. Bebek uyuduğunda uyudum. Duş aldım bol bol. Arada anneme bırakıp yürüyüşlere çıktım mahallede zaten bebiş ilk zamanlar uyuyordu. Doydu mu doymadı mı endişesine girmedim çişli ve kakalı bezleri not aldım sayısını takip ettim çişli bez sayısı iyi ise devam ettim. Bizde durumlar böyle idi. Sağlıkla büyütün

Canım sanki her geçen gün daha da kolaylaşacak öyle hissediyorum ben. Ana kucağında durma süresi uzamaya başladı bizimkinin. İlk uykusuna geçtiğinde hızlı hızlı kahvaltı yapıyorum. Bazen 2’yi-3’u buluyor başlarda çok geriliyordum isyan ediyordum ama o düzene de alıştım. Ben sakin olursam bebekte sakin oluyor onu fark ediyorum. 2.uykusuna geçince yemek yapabilirsem yapıyorum en kötü kolay şeyler dediğin gibi bir tavuk -pilav, mantı, hazır dönerler.. Yemekleri 2-3 günlük yapmaya çalışıyorum. Akşam eşim geldiğinde emzirip ona veriyorum o ara yapılacak işleri hallediyorum yine yada duş vs almaya çalışıyorum uykum varsa uyuyorum. Slingte duruyorsa o da iş yapmak için iyi oluyor. Her şey her geçen gün çok daha kolaylaşacak inşallah merak etme

Eğer emerken huzursuzlandiysa ve dalamadiysa dik tutuyorum gazını çıkarıyor bazen öyle kucagimdayken dalıyor bazen memeye tekrar dönüyor uyuyana kadar. Memedeyken kolaylıkla ve sakince uyuduysa hic ellemiyorum, yatırıyorum.

Son 1 haftadır moro refleksleri pik yaptı bizde. Sırtı yere geldi mi direkt sıçrayarak kalkıyor çoğu zaman besikteyken dondurebiliyorum uykuya ama bazen olmuyor. Gündüz yüz üstü uyuyor. Gece dalamazsa önce yüzüstü yatırıyorum 15 dk sonra sırt ustune çeviriyorum. Şimdilik bunu buldum çözüm olarak

Hayırlı olsun canım
Bol emzirme
Tahin helva
Pekmezli su
Komposto
Solgar takviyesi
Bestlak damla
Humana still tea
Rezene çayı
Lactamil
Fırsatın varsa iki göğsü aynı anda sağ, 20 dakika sağ 10 dakika dınlen, 10 dakika sağ, 10 dakika dınlen, 10 dakika sağ, 10 dakika dınlen
En son bıraktığın göğsünden emzirmeye başla
Emzirme bittikten sonra kalan sütleri toplamak için sağarsan yeni süt üretimini tetiklersin.

Benimkinin de uykusu çabuk dağılıyor. Ben de çok uğraşıyorum galiba çocukla iyice uykusu açılıyor, gaz çıkarmaya çalışıyorum, 15-20 dk dik tutmaya çalışıyorum. Kusmasın vs diye. Ben de azaltayım bunları teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…