10-15 sürğyor geneldeKaç dk sürüyor peki tek
Deneyeceğim bakalım iyi gelir belkiB
Bi arkadaşım hindistan cevizi yağı kullanıyordu, onun sayesinde bende kullandım keşke kremlere bulaşmak yerine onla başlasaydım diyorum hem de doğal
Evet zeytinyağı eskiden beri aile de herkes kullanır ısıtır yağlar bir güzel annem sürekli diyor yağla diye bi iki kere yaptım. Sonra gelir bıraktım tekrar yapayimBen her banyodan sonra çok az zeytinyağı ısıtıp her yerine sürüyorum pişik varsa da hemen geçiriyor. Gazına da iyi geliyor çünkü benim de bebeğim biraz gazlı
Ben doğduğunda beri tek meme veriyorumGeceleri tek meme emmesi yeter mi? İkinciye geçmeden uyuyor
Sen benden daha sonra doğurdun diye hatırlıyorum. Bende küçükler olmamaya başladı yenidoğan olanlar daha gidip alışveriş yapacaktım 3 ay ve sonrası olarak şuan 0-3 ay olanlar ucu ucuna oluyor. Yani bana göre çabuk büyüyorlar. Bence sende kırkı çıkmasına yakın farkedersin. Ben yenidoğan 5 takım aldım onlarla geçti bu kırklık artık zor oluyor zaten. Bi on beş güne olmazlar.Küçük kıyafet alma çok çabuk büyüyorlar diyen eşe dosta selam olsun, yine 1-2 ay kıyafet alışverişi yaptım az önce :))) muhtemelen küçük değil büyük aldıklarım elimde patlayacak.
Ben de hep tek meme tek seferde. Yetiyor benim bebişe zaten yutkunma sesinden anlıyorum epey süt içtiğini. Bebek büyütmede karı kurallar olmuyor tek dogru olmuyor. hersey senin bebegine göre sekilleniyor onu da sen anlıyorsun en iyi tecrübe ede edeHiç kusmuyordu memeye bağlı olduktan sonra kusmalar başladı. Balık gibi ne versem yiyor sjfkd
Bnmki emzikle de sıkıyor kendini hatta sıkınırken emzük düşüyor her seferinde bu kez ona sinirlenip aglıyorBenim bebeğim kendini sıkıyor bacaklarını topluyor kıpkırmızı oluyor bazen gaz çıkarıyor bazen çıkarmıyor. Gazı olduğunu düşünüyorum ondan böyle yapıyor diye düşünüyorum. İşin garip yani emzik verince kendini sıkmayı bırakıyor yoksa öteki türlü aralıksız iki dakika da bir sıkıyor kendini. Acaba gazı değil başka birşeyi mi var
Veya emzik beynini mi oyalıyor unutuyor anlamadım ki
Yeni dogan kıyafetleri 35 günlük olduktan sında giyememeye basladı kolları bacakları kısaldı. 0-3 ay tulumlar vardı yegenimden kalma bir sürü onlara güvendim bir de benim bebekler iri oluyor diye 6-9 ay aldım hep. O tulumlar da artık boydan kasmaya basladı zor oluyor. Hiç 3-6 ay almamışım ben de simdi 3-6 ay kıyafetler alıp giydiriyorum biraz uzun oluyor ama 1 aya tam olurKüçük kıyafet alma çok çabuk büyüyorlar diyen eşe dosta selam olsun, yine 1-2 ay kıyafet alışverişi yaptım az önce :))) muhtemelen küçük değil büyük aldıklarım elimde patlayacak.
Gaz ise iyi. Ben gaz olduğunu düşünüyorum böyle yapmasının emzik unutturuyor gerçekten mucizeBnmki emzikle de sıkıyor kendini hatta sıkınırken emzük düşüyor her seferinde bu kez ona sinirlenip aglıyoremziğin gazını unutturması harika bişey boşver emsin o zaman
Ya ben mesela agızdan cıkarttırıyorum gazını ama tek basına yeterli olmuyor pırtlaması lazım illa onda asırı zorlanıyor işte demek bnmkinin gazı anında iniyor bagırsaga burdan bunu cıkarttım daha emerken iniyor galibaGazla ilgili bi video izledim. Eğer ki emzirme /mama sonrası gaz çıkarmazsak o midede ki gaz bağırsağa inip sancı yapıyormuş daha zor bi hale geliyormuş. O yüzden her beslenme sonrası mutlaka gaz çıkarın deniyor. Bazen ben özellikle gece beslenme sonrası uyuyunca işime geliyordu bende uykuluyum diye öyle yatırıyordum. Ama artık uyusada gazını çıkarıp yatıyorum daha iyiye gitmeye başladı gazı
Benim ki ağızda çıkarıyor. Alttan bazen emme sırasında bazen hiç bazen uykuya geçiş anında. İlla bi şekil de gaz oluşuyor ya me yaparsak yapalım çaresi yokYa ben mesela agızdan cıkarttırıyorum gazını ama tek basına yeterli olmuyor pırtlaması lazım illa onda asırı zorlanıyor işte demek bnmkinin gazı anında iniyor bagırsaga burdan bunu cıkarttım daha emerken iniyor galiba
Oyle valla böyle böyle gün dolduruyoruz napalım saglık olsun daBenim ki ağızda çıkarıyor. Alttan bazen emme sırasında bazen hiç bazen uykuya geçiş anında. İlla bi şekil de gaz oluşuyor ya me yaparsak yapalım çaresi yok
Senin bebiş masaj yaptırırsa şu i love you masajını yaparken pırtlar duyuluyorYa ben mesela agızdan cıkarttırıyorum gazını ama tek basına yeterli olmuyor pırtlaması lazım illa onda asırı zorlanıyor işte demek bnmkinin gazı anında iniyor bagırsaga burdan bunu cıkarttım daha emerken iniyor galiba
Off off ne zaman gelecek bu 3, 4 aylarbiz bu saatte yine sancılardayızzzz.
Tamamdır teşekkür ederimBen daha dün basladım kullanmaya 8 damla 8 kereye kadar verilir diyor prospektüste ama ben azıcık sütümü yemek kasıgına sagdım elimle içine 5 damla damlatıp içirdim arkasından emzirdim. 3 kere verdim sanırım. Mama kullanıyorsan direk mamaya karıştırabilirsin.
İlk nerdeyse 1 ay yarım saatte bir emdiği bile oldu emziriyordum bırakıyordum kv alıyordu biraz uyusam diyordum daha yastıga kafamı koyar koymaz aranmaya başlıyordu cocuk durmuyprdu tekrar emziriyordum. Simdi de sık emiyor ama o kadar diil yaklaşık 2 saat ara ile sanırım o kadar aranmıyor ben de vermiyorum hemen. 3 saati asla bulmuyor ama bazen 1.5 saat bazen 2. Oyle olunca da sık sık gazlanıypr.Senin bebiş masaj yaptırırsa şu i love you masajını yaparken pırtlar duyuluyorbenim yavru o sakinlikte günde bir defa oluyor, daha çok yapabilsem daha rahat eder ama imkanın varsa sen yap canım.
Yaklaşık kaç saatte bir beslenmek istiyor Derya? Benimki akşam cosmasini açlıktan mı uykudan mı yapıyor hala emin değilim. O saatlerde gerginlikten sürekli bir onu bir bunu emiyor, o yüzden yeterli süt oluyor mu emin olamıyorum. O kadar memede ki daha hiç fırsat bulup sağamadim. Ancak gece yapabilirim ama uykusuz olunca gün boyu kucakta tutmaya halim yetmiyor.
Bizim şuan 0-3 ler ve 1-3 ler tam oluyor muhtemelen bir 10 gün içinde onlar küçük gelmeye başlayacak birinci aydan sonra hızlı büyüyorlar bence benim kız 47 cm doğmuştu birinci ayında 52 olmuştu ondan sonra zaten yenidoğanlar hiç olmadı kaldırdım çoğunu rafa kollardan da kısa geliyor eğer ayaksız tulum aldıysan onları kıvırtıp giydirebilirsin aslındaKüçük kıyafet alma çok çabuk büyüyorlar diyen eşe dosta selam olsun, yine 1-2 ay kıyafet alışverişi yaptım az önce :))) muhtemelen küçük değil büyük aldıklarım elimde patlayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?