• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyor :( mecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?

Kızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyor :KK43: mecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Bebek emmiyor mu canım yani düzenli olarak

Kızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyor :KK43: mecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Lactamil ben severim içiyorum da ama bence süt artırmıyor bir çeşit vitamin takviyesi niyetine içiyorum. Bestlak ve solgarın bira mayasını kullanıyorum. Tahin tuketiyorum birde dut incir kayısı hurma ve susamla yaptığım hoşaf var onun da faydasını görüyorum

Doğumdan bir gün önce yaşadığım şeye bakın. Arayan herkes kadın erkek herkes ama neden normal düşünmüyor, niye kolaya kaçıyor diye annemi darlıyor. Bana demeye çekindikleri için. Dün teyzemi uyardım akşam, bu sabah yine dua etsin akşama normal bile olur inşallah diyor. En son teyzeme patladım annem de kimseyi kırma va diye bana kızınca ona da patladım. Eşim de tepki gösterdi haklı olarak. Ona da tavır aldı annem. Doktor bana pıhtı oluşursa kabız bile olmaman lazım ıkınmamak için dedi. Ben ne yapayım şimdi, doğum öncesi olacak iş mi bu?
Çok kısa ve öz yazıcam b.k yesinler✊🏻

Bana da öyle geliyor zaten bunlar net ölçümler değil hesaplama üzerine yapılıyor diye teselli oluyorum ndndnd ay evet okudum şimdi ya, ama hayır var bunda da ya en azından kanama riski vs de olabilirdi şimdi en azından durumu biliyorsun. En çok 3 gün ağrı sızı olur sonra kalkarız ayağa ya boşver jdjfjf

Ay ben 2 gecedir rüyamda doğuruyorum ndjdnd benim 12ydi 9a alındı, sabah 7de gidicem çok gerginim 🥲
Ben asla uyuyamıyorum ya uykusuzluktan bayılcam artık. Yatınca karnım aşırı acıyor kasılmalar geçmiyor. Resmen bebek kanala girmek için var gücüyle savaşıyor ama giremiyor 🥲🥲 sen inşallah 10da bebişini kucağına almış olursun bana da dua et benim süreç yeni başlıyor olcak sanırım herşey yolunda giderse 😁

Kizlar bugun yrnidogan hemsiresi geldi biraz egitim ve bilgi verdi. Bebeklerin gunluk 20 ila 30 gm almasini bekleriz dedi. Benimki 12:5 mus sinirda yani. Kilo vermedi ama cok cok az almis . 15 dakikalik emzirmeleri 45 e tamamla dedi . Bugun bersber banyo da yaptirdik. Cocuk uykuya dustu uyusun istesem uyumaz. Toplasan 2 memeyi 20 dakkka emmemistim canim skildi :(

Ben de benzer sorun yaşıyorum süt sağonca çıkıyor biraz ama kesinlikle yetmiyor tek meme emziriyorum. Sağıp 100cc veriyorum verdiğim gibi aranmaya devam ediyor daha bir haftalık akşamları ya da hiç durmazsa mama da veriyorum. Mamayı kesmek sağmayı kesmek sadece emsin istiyorum ama yetmiyor hiç😔 yarım saat emiyor uyuyor çektiğim an aranmaya devam ediyor. Kısır döngüye girmişim gibi hissediyorum. Çözümünü bulursan bana da haber ver.

Doğumdan bir gün önce yaşadığım şeye bakın. Arayan herkes kadın erkek herkes ama neden normal düşünmüyor, niye kolaya kaçıyor diye annemi darlıyor. Bana demeye çekindikleri için. Dün teyzemi uyardım akşam, bu sabah yine dua etsin akşama normal bile olur inşallah diyor. En son teyzeme patladım annem de kimseyi kırma va diye bana kızınca ona da patladım. Eşim de tepki gösterdi haklı olarak. Ona da tavır aldı annem. Doktor bana pıhtı oluşursa kabız bile olmaman lazım ıkınmamak için dedi. Ben ne yapayım şimdi, doğum öncesi olacak iş mi bu?
Bebişim çok gerginsin şuan aynı duyguları hissediyorum seninle ama konuşanları maalesef tek tek susturamıyoruz. Annen en azından sana söylemesin böyle şeyleri daha rahat edersin. O da konuşurken dinleme sen de hiç bir insanla muhatap olma boşver.
Dua eder zaten herkes sana biz birbirimize dua ederiz yeter 🩵

Ben de benzer sorun yaşıyorum süt sağonca çıkıyor biraz ama kesinlikle yetmiyor tek meme emziriyorum. Sağıp 100cc veriyorum verdiğim gibi aranmaya devam ediyor daha bir haftalık akşamları ya da hiç durmazsa mama da veriyorum. Mamayı kesmek sağmayı kesmek sadece emsin istiyorum ama yetmiyor hiç😔 yarım saat emiyor uyuyor çektiğim an aranmaya devam ediyor. Kısır döngüye girmişim gibi hissediyorum. Çözümünü bulursan bana da haber ver.
100 cc nin yetmesi lazım canım … aranıyorsa yetmiyor demek ki 🙄 kaç günlük oldu senin bebek? Bir de neden tek göğüs veriyorsun? Mama ne kadar içiyor sütün üzerine?

Kızlar size bisey soracağım. Benim bebiş 15 günlük oldu. Sezeryan doğum süt hemen yoğun gelmez dediler ama benim hala artmadı. Sağdığımda iki göğüsten toplam 30 cc çıkıyor :( mecburen mama takviyesi veriyorum. Mamadan kesmek sütü arttırmak istiyorum bol su içiyorum, hoşaf içiyorum, sık emziriyorum ama artmıyor. Bugün eşim lactamil diye bisey almıs deneyelim diye. Deneyen var mı? Ya da öneriniz var mı nasıl artar bu süt? Ne kadar gelmeli normalde?
Bebeğin meme de uyuyor ağzını memeden kendi çıkarıyor emdikten sonra ağlamıyor ya da huysuzluk yoksa bezi 5 6 ya da üstüyse doymuş demektir. Ayrıca kilo takibi yap bir de mama sindirimi zor diye daha uzun uyuyor memeden sonra hemen uyanmasının sebebi anne sütünü hemen hazmedip sindirmesiyle alakalı yani şuan bende 15 günlük oldum memem söndü resmen şişlik vs yok ama süt var yani emiyor uyuyor sağım yapınca benim de çok az oluyor mama da verıyorum doymaz sanıyorum bende 40ı çıkana kadar devam et illa düzene giricez alışcaz 🙏🏻 ben takviye almadım daha doktor randevum yarın sorucam ona incir su helva vs yemeğe çalışıyorum ama iştahım 0

Doktorlar diyor her aranma doymama belirtisi değil duygusal bağ için de memeden durmak istiyorlar kimisi alışkanlık için bile meme de duruyor öyle aranan bebek aç demek yanlış olur kilo takibi ve bez sayısı için takip yapıcaz kızlar benimde 15 gün oldu doğum yapalı strese girersin böyle 🙏🏻

Birinin doğum şekli hakkında konuşmak falan ne münasebet bu insanlar kim ya canın öyle istedi sadece belki onlara ne gerçekten çok moralim bozuluyor bunları okudukça. Sıkma canını yavrum bebeğin geliyor inan çok güzel bir şey kokusu falan🥹🥹ben sezeryandan da oldukça memnunum valla sen bebek dışında kimse önemli değil

Kizlar bugun yrnidogan hemsiresi geldi biraz egitim ve bilgi verdi. Bebeklerin gunluk 20 ila 30 gm almasini bekleriz dedi. Benimki 12:5 mus sinirda yani. Kilo vermedi ama cok cok az almis . 15 dakikalik emzirmeleri 45 e tamamla dedi . Bugun bersber banyo da yaptirdik. Cocuk uykuya dustu uyusun istesem uyumaz. Toplasan 2 memeyi 20 dakkka emmemistim canim skildi :KK43:
45 dk emseler keşke benimki artık zaten tek meme emiyor onu da bazen 4-5 dk emiyor 🫤 bizim de yarın kontrolümüz var

Emiyor canım ama ne kadar süt geldiğinden emin olamıyorum çünkü aç kalıyor gibi ağlıyor. Sağdığımda sütü 30 cc geliyor mecbur mama takviyesi veriyorum sütü arttıramıyorum:KK43:
Ama bazen açlıktan ağlamıyor gazdan ağlayabilir kakasını zor yapıyordur ondan ağlayabilir sağımda 30 cc geliyorsa emerken onun 3 katı geliyordur her aranmasıda açlıktan değil bu arada bizimki mesela gazlı bebek aç olmadığına eminim ama aranıyır sonrada çok içince kusuyor fazlasını meme de fazls tutmaya çalış sen mama verirsen meme dr kalma süresi azalır sen sütüm az geliyor diye düşünme sakın mama vermeyi azaltarak bırak bence ne kadar emerse o kadar sütün artar memeye uyarı bebekten gelir hiç doğurmamış kadın bile iki gün boş memeyi emzirse sütü geliyor öyle düşün meme de kalma süresini artırmaya çalış her arandığında meme ver

Oldu o haftalarda maalesef. Ama bebeği etkileyen bir kanama olmadığı için hiç korkma. Mercan zaten kocaman. Küçük olmasına rağmen doktor ikna etmişti bebeği etkilemediğini. Ben doktor son haftalar acaba sezaryen yapmak için mi hala aşağıda diyordum ama doğum sırasında anladım çok da normal diye ısrar etmenin anlamı olmadığını
Kanama çok korkutucu olmuştur eminim, allah korusun umarım bende olmaz. Çok teşekkür ederim bilgiler için ❤️❤️

100 cc nin yetmesi lazım canım … aranıyorsa yetmiyor demek ki 🙄 kaç günlük oldu senin bebek? Bir de neden tek göğüs veriyorsun? Mama ne kadar içiyor sütün üzerine?
İki memeyi verince uyuyor genelde içmiyor. Düne kadar iki memeyi veriyordum aslında yeterince alamıyor mu diye bugün sağdım. Onu da içti. 1 haftalık daha mama da en az 60 içiyor içince. Mama içince uyuyor ama memeden sonra hep aranıyor. Ne yapacağımı bilemedim. Doğru bu diyorum ama olmuyor pratikte. Kilo da almamış doğru dürüst beşinci gün kontrolünde sınırda çıkmıştı 3500 doğdu 3200 çıktı alsın artık dedi doktor ama yetmiyor. O kadar içmeye almıyor da. Bu arada sen hangi markayla sağıyorsun sağmayı dikkate alma doyuyorsa. Çekim güçleri çok farkediyor.

Back