• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
outoffit outoffit teyzesi bebeğim 14.12.2024’te doğdu 3840 36+9’da.

Doğum hikayemi de anlatayım.
normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndü henüz doğum yapmamış normal doğum yapacak arkadaşlar olumsuz etkilenebilir( benimle alakalı olarak süreç sıkıntılı ilerlediğinden) o nedenle HASSAS İÇERİK
Perşembe normal kontrole gittim sancı falan çıkmadı. Cuma sabahı kanlı nişanım geldi peş peşe. Bende evde egzersiz falan yaptım sonra kontrol amaçlı yakın bir hastaneye gittim. 1 parmak açıklık var dediler orda bebişin kilosunu 4100 ölçtüler ilk doğumda olduğundan burada devam edeceksen seni sezeryana alacağız dediler bende imza atıp çıktım bilkent şehir hast. Gidiyordum normalde. Sonra eve geçtim eşim gelince bilkente geçtik. Acilde muayenem oldu 4 kilo ölçtüler açıklık 2 parmak dediler yatışım yapıldı.
Hastanede doğum odası doktorlar vs çok iyiydi devlet olmasına rağmen özel gibiydi o anlamda gerçekten memnun kaldım. Eşim yanımdaydı. Sancılar hissedilir düzeyde olmaya başladı. Gece gitgide arttı sabaha kadar perişandım doğum odasındaki doktorlar 3600 falan dedi kilosuna karnı da çok geniş değil normal doğar dediler. Sancılar gelip durdu bu süreçte açılma da yavaş yavaş ilerliyordu. sezeryan ihtimalimde olduğundan bir şey yememe içmeme izin verilmedi çok az hoşaf ve su içtim yalnızca. Sabaha doğru ağlamaya başladım sancılar çok arttı şekerim düştü kustum bayılacak gibi oldum beni sezeryana alın bebek içinde endişeleniyorum kilolu doğarsa bir şey olursa doğumda kendimi iyi hissetmiyorum falan dedim. Doktorlar öncelikliğimiz normal falan dediler öyle beklemeye devam ettim epey bir ağladım. Eşimde o ara endişelendi. Eşime bir şey olcak diye korkuyorum falan dedi biraz sürtüştü doktorlarla. Ben onu sakinleştirdim doğum normal bir süreç daha uzunda sürebilir falan diye. Sancılar iyice sıklaştı. Duşa girip durdum doktorlar gir ama çok girdin falan diyorlar ama ben hani duş dışında dayanamıyorum gücüm tükendi. Pilates topunda zıpladım yürüdüm eşim masaj yapıyor çok fenaydım. Açılma sabah 10 gibi 7 cm olmuştu biraz güçlendim ilerliycek sonra doğuracağım diye. Diğer odalardan sesler geliyor kadınlar sancı çekiyor falan ama doğuruyorlar bende artık doğurmak istiyorum nst çekmek istiyorlar yatamıyorum falan. Sonra saat 5.30 oldu açıklık hala 7 cm idi ben artık tükenmiştim 24 saattir neredeyse sancı çekiyordum 30 saatten fazladır uyumamıştım. Nöbet değişimi için gelen doktor geldi baktı kadının açılması kaç saattir ilerlememiş bebeğin başı pelvise yerleşmemiş kadına yazık sezeryana alalım dediler. O an dünyalar benim oldu tek düşündüğüm sancı bitsindi. Hemen beni hazırladılar ameliyathaneye indirdiler. Ameliyathaneye gidince sancım geldi birkaç kez beni sakinleştirdiler. Sonra hızlıca her işlemi tek tek anlatarak ameliyata başladılar. Uyuşunca bana bir rahatlama geldi yani ameliyat masasında o kadar mutlu olan nadir insanlardan olabilirim😄sonra bebiş hemen doğdu yanağını yanağıma tuttular temas ettirdiler sonra bebeğin işlemleri yapıldı benim karnımı diktiler konuştular falan çok hızlı gerçekleşti işlem 1 saat kadar müşahade odasında kaldık bebişle o sırada mememe tutup ilk emzirmeyi yaptırdı hemşireler. Sonra odamıza aldılar bizi. Oda tek kişilikti güzel ve konforluydu ilk gece eşim kaldı uykusuz olduğundan öbür geceden beri ilk birkaç saat uyudu falan hemşireler ilgilendi benimle. Sonra gece yürüttüler gayet iyiydim ağrım sızım olmadı ilk yürümede. Sonrasında da kendim kalkıp yürüdüm bebekle ilgilendim. Ertesi sabah daha iyiydim ziyaretçilerim geldi. Eşimin yaşlı bir yengesi var hiç beklemezken pat diye bebeği öptü hemen sildim falan tam gidiyorlardı bir şeyde diyemedim afalladım. Başka öpen olmadı Allah tan. Görümce falan çok hevesliydi uyanda sevelim falan diye hep beşikte tutmaya çalıştım brikaç fotoğraf çekindiler. Öylece geçti. Görümcenin bebeleri gelir gelmez 7 ve 4 yaşındakiler. Eşime gelen refataçi yemeğini yediler😄gerçekten dertleri bir yerde bir şeyler bulsakta yesek. Çok garip geldi. İkinci günde annem kaldı benimle ilgilendi etti. İkinci gün akşam taburcu olduk kontrolleri falan normaldi bebişin. İşitme testinden kaldı bir tek onada normal yenidoğduğu için 15 günlükken tekrar yapacağız dediler. Sürecim bu şekilde idi.🥹
Maşallah canım 🧿 Doktorlar kilosunu da iyi tahmin etmişler. Hassas içerik yazınca korktum ama senden ne kadar hassas içerik olabilir diye düşündüm, haklıymışım 😂 İlk kim doğuracak diyordun, ilk sen doğurdun 🧿🤍 Yavrunla birlikte çok güzel bir hayatınız olsun 🙏🏻🩷

blocked blocked Nasılsın canım? 💕 Yarın için deli gibi heyecan vardır muhakkak ama belirsizliğin sonuna gelmiş olmak da rahatlatmıştır diye düşünüyorum. Senin için çok heyecanlıyım, her şey gönlünce, sağlıkla ilerlesin 🙏🏻🤍

Elle sağın diyorlar ama benim çok hassas oluyor makineyle sagdim iki doğumda da. Bu arada bebis nasıl canım var mı bir gelişme sarılık değeriyle ilgili
Evet benim de çok hassas en azından pompayla biraz çıkarabiliyorum damla damla da olsa bugün bestlak damla aldım inşallah sütüm artar. Bizim bebiş sarılık değil canım doğduğunda çok uykuluydu emerken hemen yorulup uyuyordu beslenme bozukluğundan dolayı yatırdılar solunum desteği veriyorlar şuan daha iyiymiş bir de biraz crp yüksek çıktı bakalım bekliyoruz beslenmesi iyiymiş mama ile besleniyor ve oksijen alıyor

Cano zaten beni üzen o. Ben hep iyi gittim hani sadece yüzüne değil burada da gördünüz hiç kötü konuşmadım, en fazla çok karışıyor demişimdir onu da kadını 1.5 dk tanıyan herkes söyler zaten. Buna rağmen dedikleri beni şok etti neymişim ben ya dedim. Eşim de doğum hediyesi bi kolye almış yeni geldi notuna falan oturdum ağladım çok üzüldüm ne mutluyduk her şeye rağmen, kaybıma rağmen çocuğuma can olabilmek için içime attım mutlu olmaya çalıştım oldum da. Ama şimdi bok gibi bişi oldu her şey. Eşim de ben ağlayınca beni düşünen yok falan dedi sinirlendim al dedim çocuğu seni düşünelim aman X üzülmesin nasılsa sen emziriyosun ya al dedim verdim kucağına. Gerizekalı mıdır nedir tükürücem sınavına da osuna da busuna da. Anlaşamıyosanız anlaşamıyosunuzdur diyor. Yoo anlaşamayacak bi şey yok ben annenin dediği hiçbir şeyi yapmadım sen de biliyosun da görmezden geliyosun diyorum kafa sallıyor, kadını ittiğime falan inanmış demek ki
Eşin annesine kıyamıyor ama asıl kıyılmaması gereken sensin şu durumda yani cidden alenen kötü kvler bile bu kadar ileri geri konuşamazdı herhalde boşan ne demek nasıl bunu diyebiliyor. Eşinden de cesaret buluyor hani kıyamıyor zaten diye. Bir kere net ve sert bir tepki görse belki cesaret edemezdi. Ki sen tepki gösterince yani insan utanır kıyamaz hala devam etmiş🥺ne desem ne yapsan inan bilmiyorum eşine biri akıl verse keşke abisi falan ama o da çok farklı değildir herhalde

benimkide emiyor sonra emzik yapiyor memeyi ben nuk emzige baslattim yoksa aliskanlik yapardi gece uykularini unut ondan sonra :)
Ben eve gelince emzik denedim tuttu emdi de ama bugün her verişimde ağzından çıkardı memede durmak daha cazip sanırım tutturamadım emziği tekrar🥲birde benim bebe şu an sabahları emzirp gazı çıkınca uyuyor ama gece uyanıyor emiş uyuyup beşiğe koyuyorum anında geri uyanıyor sabah bunu yapmıyor ama emzikle de durmuyor beyaz gürültü dinlettim bende dalsın diye işe yaradı doğru mu ilerliyorum hiç bilmiyorum

Birde analar bir şey soracağım emzirme düzeniniz nasıl. Bizim karman çorman bazen 2 saatte bir bazen saatte bir bazen yarım saatte bir. Dakika olarakta bazen 5 dk bazen 10 bazen 15 doğru mu hiç bilmiyorum 🥲yarın kontrol var sarılık olur diye korkuyorum bir bilinmezlik var ne doğru ne yanlış bilmiyorum 😄

Evet benim de çok hassas en azından pompayla biraz çıkarabiliyorum damla damla da olsa bugün bestlak damla aldım inşallah sütüm artar. Bizim bebiş sarılık değil canım doğduğunda çok uykuluydu emerken hemen yorulup uyuyordu beslenme bozukluğundan dolayı yatırdılar solunum desteği veriyorlar şuan daha iyiymiş bir de biraz crp yüksek çıktı bakalım bekliyoruz beslenmesi iyiymiş mama ile besleniyor ve oksijen alıyor
Hım anladım canım uyuyunca sariliktan sandım pardon. O zaman daha kolay toparlar inşallah 🙏

Maşallah canım 🧿 Doktorlar kilosunu da iyi tahmin etmişler. Hassas içerik yazınca korktum ama senden ne kadar hassas içerik olabilir diye düşündüm, haklıymışım 😂 İlk kim doğuracak diyordun, ilk sen doğurdun 🧿🤍 Yavrunla birlikte çok güzel bir hayatınız olsun 🙏🏻🩷

Amiin hepimizin. Kız sen naptın bu arada beynim karman çorman blocked blocked in mesajları gördüm ama sen ne yaptın hiç bilmiyorum 😄

Anlatayım toplu.

Bugün doktora sordum işte giyinme mevzusunu. Eve gelince kv yelek de giydirmeye çalıştı, giydirme anne doktor kat kat giydirmeyin dedi dedim. Eli havada kaldı iyi siz bilirsiniz falan dedi sonra triplendi biraz hiçbir şey söylemedi falan buraya kadar yazmıştım zaten.

Sonrasında ben uyumaya gittim içeri ama uyumadım. İçerde fısfıs konuşuyolardı kulak kabarttım. Ben sana çok üzülüyorum oğlum bu kadından olmaz boşan sen böyle bi kadın olmaz sana yazık, bana kalkmış şunu giydirme diyor sen kimsin, annesi öldü diye alttan alıyorum falan. Gittim ben sana saygısızlık mı yaptım anne dedim evet yaptın orange dedi bi bağıra bağıra. Hastanede ilk gün bana bebeği uzatmış ben itmişim. Dün eşim babasına bebek öpülmez demiş benim eşim ne bilsinmiş bebek öpülür mü öpülmez mi, ben doldurmuşum. O buraya bebek bakmaya gelmiş ben izin vermiyomuşum. Anasız babasız bulunca mı böyle yapılıyor insana ben annemi kaybedeli 4 gün oldu dedim hepimizin gideceği yer orası dedi. Neler neler. Ama en çok üzen bu da değil eşim gıkını çıkarmadı. Sadece baba mevzusunda öyle bişi olmadı dedi. İçeri geçince hiç ses çıkarmadın deyince bi tur da benle içerde kavga etti sessiz sessiz. Ben arada bırakıyomuşum onu annesi değilmiş. Boşanmak istiyosan git boşanma davasını aç dedim istemiyorum dedi. E istemiyosan niye sesin çıkmadı dedim ne alaka boşanma konusu dedi öyle bişi konuşulmamış gibi. Duydum deyince de cevabımı duymadın o zaman istemiyorum ben öyle bişi dedim diyor. Allah razı olsun
Ay burda k.v en cadı olanlardan biri bendim benimki bile boşa bu kadını diyemez yani. Bu çok ayıp bişey ve bı çocuk kıyafet mevzusu yüzünden denilecek bişey değil. Bazı şeyleri acaba sen saflığından mi goremedin bu zamana kadar. Ya da sen iyi olduğun için herkes iyiyidi azıcık konuşunca hepsi gerçek yüzünü döküyor böyle işte.. ben hala senin anneni kaybettigin gün dogumm yapmış olduğunu nasıl anlamadığını şaşırıyorum biliyor musun. Bu hiç basit hiç kolay bişey değil çünkü bambaşka bir olay bu. Şuan en çok üzerine titremesi gereken kişi sensinn. Eşine de kızdım çünkü bu sözler karşısında ya benim eşim annesini kaybetti neler yaşadı sen ne diyosun ne kadın diye ağzının payını vermesi lazımdı annesi bile olsa !!

Kontrolden çıktım nstye gireceğim, bebek 2 hafta önce 2600dü 3300 olmuş şu anda. Geçen muayenede plesenta previadan bahsetmişti ama ciddiye almamıştım biraz hızlı konuşuyor benim doktor bir de fazla konuşkan, meğersem plesenta previaymışım 🤦🏼‍♀️ dolayısıyla ne çatı muayenesi olabildim ne de kültür alabildi, kanaman olabilir dedi. Haliyle normal doğum ihtimali de sıfıra düştü nerdeyse, normal doğumda hem aşırı kanama hem de önce plesenta çıkacağı için oksijensiz kalma durumu olabilirmiş allah korusun. 39da tekrar muayene ederim yukarı çıktıysa normal yaparız, sen yine de birkaç doktordan fikir al dedi. 20.haftalarda plesenta previa olmayıp şimdilerde olmam da çok tatlı gerçekten. Her şeyde bir hayır vardır tabi iyi olalım yeter.
Hiç zorlama yukarı çıkmazsa benim doktor zorlayalım dedi ben de olabileceğini düşündüm. Ama zaman kaybı oldu geçmiş olsun belki çıkar yukarı burda bir iki kişi hariç herkesin bir süre sonra çıktı. İstediğin ve olması gerektiği gibi ilerlesin sürecin 🙏🏻

blocked blocked Nasılsın canım? 💕 Yarın için deli gibi heyecan vardır muhakkak ama belirsizliğin sonuna gelmiş olmak da rahatlatmıştır diye düşünüyorum. Senin için çok heyecanlıyım, her şey gönlünce, sağlıkla ilerlesin 🙏🏻🤍
Amiin hepimizin. Kız sen naptın bu arada beynim karman çorman blocked blocked in mesajları gördüm ama sen ne yaptın hiç bilmiyorum 😄
Şöyle topluca yazayım dedim 🤣 yarın doğurcakmıcakmışçasına bizim büyük pazarı gezdim yine. Son günümde de araba kullanmadım demem 🤣🤣 10 aylık diyorum artık kendime 😁
Suni sancı fikri korkutuyor ama sanırım suni sancı ardına hemen epidural yaptırcam ben sancı çekemem gibi hissediyorum. Sonra dayanamayıp doğurmaya halim kalmaz falan ben baştan uyuşayım diyorum mantıklı mı emin değilim.
M minikfilozof doğum hikayen bir korkutucu geldi 😁 ama şuan herşeyin yolunda olması müthiş 🥹🥹 bebişinle birlikte hiç ayrılmadığınız uzun ömürler dilerim sağlıkla büyüyün 💕💕
S secondchance rahatladım mı daha mı stresliyim çözemiyorum kendimi. hayal aleminde gibiyim hala inşallah hepimiz için çok güzel geçer. Vakit geçmek bilmiyordu bugün çok hızlı geçti resmen🥲🥲

Ben eve gelince emzik denedim tuttu emdi de ama bugün her verişimde ağzından çıkardı memede durmak daha cazip sanırım tutturamadım emziği tekrar🥲birde benim bebe şu an sabahları emzirp gazı çıkınca uyuyor ama gece uyanıyor emiş uyuyup beşiğe koyuyorum anında geri uyanıyor sabah bunu yapmıyor ama emzikle de durmuyor beyaz gürültü dinlettim bende dalsın diye işe yaradı doğru mu ilerliyorum hiç bilmiyorum
ayni benim de emzige alismadi bazen diliyle itiyor istersen emzigi sadece gece uykularinda var gun ici bossan memeni verebilirsin daha cok hem uyarir memeleri sut icin oyle yapiyorum ben de. her memeden sonra dik pozisyona getirip yuzunu boynuna yaslasın sırtını oksa biraz gazı cıksın oyle koy yatagına. gazi cikarmadan uyuyamazdir belki. bazen de yakinlik sicaklik ariyorlar sanirim ya Ada’da oyle gece sarilinca kucaginda daliyor koyuyorum gozunu aciyo iyice dalinca uyanmiyor

Hiç zorlama yukarı çıkmazsa benim doktor zorlayalım dedi ben de olabileceğini düşündüm. Ama zaman kaybı oldu geçmiş olsun belki çıkar yukarı burda bir iki kişi hariç herkesin bir süre sonra çıktı. İstediğin ve olması gerektiği gibi ilerlesin sürecin 🙏🏻
Kaçıncı haftada aşağıdaydı plesenta? Burdan bir sürü arkadaşta vardı aynı sorun ama erken haftalardaydı yukarı çıktı hep. 32den sonra yer değiştirmesi çok zor bir ihtimalmiş, doktor nerdeyse imkansız dedi, baştan olsaydı şaşırmazdım da 2 hafta önce varmış birden bire nasıl oldu anlayamadım. Zorlamaya gerek yok tabi kaldı ki bu durumda yapılacak bir şey de yok, bekleyeceğiz. Haftalık oldu artık kontroller, alttan muayene olmamak da güzel, pozitif bakmaya çalışıyorum 🥲

Kaçıncı haftada aşağıdaydı plesenta? Burdan bir sürü arkadaşta vardı aynı sorun ama erken haftalardaydı yukarı çıktı hep. 32den sonra yer değiştirmesi çok zor bir ihtimalmiş, doktor nerdeyse imkansız dedi, baştan olsaydı şaşırmazdım da 2 hafta önce varmış birden bire nasıl oldu anlayamadım. Zorlamaya gerek yok tabi kaldı ki bu durumda yapılacak bir şey de yok, bekleyeceğiz. Haftalık oldu artık kontroller, alttan muayene olmamak da güzel, pozitif bakmaya çalışıyorum 🥲
20. Haftalarda oldu benim de erken farkedildi 3 ayrı doktora gittim detaylı zamanı atıl hoca bile çıkar yukarı dedi. Ama çıkmadı. Sanırım çıkması ya da sonradan aşağı inmesi öngörülebilir bir şey değil çok herkesin çıkar dediği çıkmadığı gibi son dakika da inebiliyor demek ki. Evet çok iyi yanları var ne çatı ne açıklık muayenesi yapılmadan suni ile doğuma başlamıştım hiç alttan bakılmadan 😂 ama bekle tabi ki 39 a kadar ben ve bir iki kişi hariç herkesin çıktı çünkü. En azından için rahat eder.

Şöyle topluca yazayım dedim 🤣 yarın doğurcakmıcakmışçasına bizim büyük pazarı gezdim yine. Son günümde de araba kullanmadım demem 🤣🤣 10 aylık diyorum artık kendime 😁
Suni sancı fikri korkutuyor ama sanırım suni sancı ardına hemen epidural yaptırcam ben sancı çekemem gibi hissediyorum. Sonra dayanamayıp doğurmaya halim kalmaz falan ben baştan uyuşayım diyorum mantıklı mı emin değilim.
M minikfilozof doğum hikayen bir korkutucu geldi 😁 ama şuan herşeyin yolunda olması müthiş 🥹🥹 bebişinle birlikte hiç ayrılmadığınız uzun ömürler dilerim sağlıkla büyüyün 💕💕
S secondchance rahatladım mı daha mı stresliyim çözemiyorum kendimi. hayal aleminde gibiyim hala inşallah hepimiz için çok güzel geçer. Vakit geçmek bilmiyordu bugün çok hızlı geçti resmen🥲🥲
Negatif etkilememişimdir inşallah ama o gün gelen başka kadınlarda vardı sesler geliyordu 6 7 saatte doğurdular benimki esktrem bir durum oldu. Seninki kolayca olur inşallah 🥹🙏bebiş istediği zaman geliyor sanırım yani denedim bende biliyorsun ama işe yaramamıştı.

Hastanede hafif dönerek yattım doktora sordum dönebilirsin dedi evde de yan yatmaya devam ettim. Sanırım ağrı sızı olmadıkça hiç bir sakıncası yok.
Benim normalde de göbeğim vardı şimdi artı hamilelikten kalma göbek var yan yatınca sanki sarkıp akıyor kenara gibi his oluyor ondan yapamıyorum sanırım😄

ayni benim de emzige alismadi bazen diliyle itiyor istersen emzigi sadece gece uykularinda var gun ici bossan memeni verebilirsin daha cok hem uyarir memeleri sut icin oyle yapiyorum ben de. her memeden sonra dik pozisyona getirip yuzunu boynuna yaslasın sırtını oksa biraz gazı cıksın oyle koy yatagına. gazi cikarmadan uyuyamazdir belki. bazen de yakinlik sicaklik ariyorlar sanirim ya Ada’da oyle gece sarilinca kucaginda daliyor koyuyorum gozunu aciyo iyice dalinca uyanmiyor
Gerçekten arıyor sıcaklık ya bende yapıyorum göğsüme dik koyuyorum banada iyi geliyor🥹🥹çok güzel bir his minnacıklar

Back