2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
merhaba gumus kapak denediniz mi?

Oyyy canım benim çok merak ediyordum seni, iyi olmanıza çok sevindim her şey hayal ettiğinden daha güzel olsun, tuttu tutmadı derken patır patır doğuruyoruz bir ben kaldım kocaman sarılıyorum sana ve kuzuna

hayırlı olsun canım gözünüz aydınn bundan sonrası da sağlıkla geçsin

Edacim hayirli olsun sevgiyle buyut bebisini, cok sevindim sureci rahat gecirmene gozun aydin tekrar canim

Kızlar valla azcik size içimi dökeyim dedim ama Orange'tan sonra benimki devede kulak kaldı. Bende de hem annem hem kvdem kaliyor. Benim ilk 2 gün hiç sütüm olmadı desem yeri. Haliyle mama aldık takviye olarak ve mamayı hep şırıngayla mememden döksünler kızım mememden çeksin istedim. Annem de hem ağrım var diye hem de zamandan tasarruf diye kaşıkla vermek istedi. Çok sancım olmadıkça istemedim. Her seferinde söyleniyorlar ama boyle olmaz cocuk hemen doymuyor cok uzun suruyor falan. Annem,kvdem,hatta eşim üçü bir arada. Ben de sürekli benim işim onu emzirmek onun da emmek sütüm gelene kadar mememden kopmayacak dedim. Ama sürekli aynı şeyi söylemeye devam ediyorlar. Artık dün neden ustüme geliyorsunuz bu kadar diye bağıra bağıra ağladım. Anladılar benim derdimi ben çok aglayinca nihayet.Sütüm gelmeye yeni başladı ve asla kararlarıma saygı duymayıp inatçı muamelesi goruyorum benim cocugum degilmiş gibi.

Bugün de kvdem diyor ben kizıma küpeler alıcam. Dedim ben onun kulaklarını deldirmeyi dusunmuyorum kendi isterse deldirsin dedim yok artık dedi. Ne demek yok artık dedim deldiririz biraz gecince diyor. Annem durtuyor beni susayım diye ama gercekten herkesin söz sahibi olduğunu düşünmesi beni hasta ediyor. Eşimle ben bunu hallederim ama galiba hep savaşıcam bunlarla ben yaaa.

Valla sizin durumları gördükçe bebeği doğurasım gelmiyor iyice gözüm korktu anam ahfksjd yardım istedikçe, senin evinde kaldıkça kendilerinde inanılmaz hak görüyorlar her şeyi. İnsan kendinden çıkmayan bir çocuğu neden ve nasıl bu kadar sahiplenir bunu da aklım mantığım almıyor açıkçası ve inanılmaz itici geliyor bana.

En önemli konu eş burda, bilmediğiniz emin olmadığınız bir konu varsa -emzirmek, alt değiştirmek, oda ısısı vs- güvendiğiniz bir uzmandan öğrenip karı koca olarak net olmak gerekiyor gibi geliyor bana. İkiniz de biz hallederiz siz bırakın durumunu benimserseniz karışamazlar bence. Senin kv ile ilişkin iyiydi diye hatırlıyorum, bu kadar müdahaleden hoşlanmadığını, kendini yetersiz hissettiğini ve bu şekilde mutlu olmadığını paylaşabilirsin iletişiminiz de iyiyse. En sağlıklı ikinci yöntem de bu gibi geliyor bana. Annene zaten direkt söyle bence kim küserse küssün şu aşamada açıkçası benim çok umrumda olmazdı. Lütfen siz benimle ve evle ilgilenin ben kızımla ilgilenirim demek lazım, ben her fırsatta söylüyorum bebek benim bebeğim en iyisini ben bilirim siz benimle ilgilenin diyorum şimdiden. İşe yarar mı göreceğiz bakalım ama iyilikten maraz doğuyor bu konularda

sut hemen gelmiyor canim zTen cok nadir kadinin aninda geliyordur bgun hastanedeki hemsirede dedi bir haftada gelir sut yavas yavas once bebek uyarir memeleri bos emer kolastrum emer emzik gibi emer yavas yavas gelir o sira istersen mamayla desteklersin annenin kararina kalmis. 2. cocugum olunca benim 3. gune gelmeye basladi ama ilk iki gun gelmemisti ornegin hala da az az takviye ediyorum ben de. zamanla memeler terbiye oluyor artıyor. karısan eden olmasa daha iyi

Ayrıca kulak deldirme konusunda da %100 katılıyorum sana, çocuk doktorları ve uzmanlar da aynı şeyi söylüyor. Güzel olacak diye minicik bebenin kulağını deldirecek halimiz yok, isterse kendi deldirsin yav. Yemin etmişler yeni bilgileri kabul etmemeye, ayrıca şu ortak kullanılan kelimeler midemi bulandırıyor “deldiririz” ne ya, gel sen doğur canın çok sıkıldıysa aaaaaaaaaayyyyyy

Edaaa tüm gün seni bekledim. Hayırlı olsun çok tebrik ederiim. Güle güle büyüt oğluşunuu.

Aslında yutkunma sesleri çok güçlü, ben aksine yoğun emdiğini düşünüyorum. Ağzının kenarından falan da akıtıyor, sık dinlenme ihtiyacı duyuyor. Ama çocuğun ağzı daha fazla ne kadar alabilir bilemiyorum. Deneyeyim farklı teknikler bakalım

Krem sürüp kalkan kullanmak işe yaramadı mı canım?
Yok maalesef yaaa ben lansinoha doğumdan bir hafta önce başladım. İlk günden beri de bakımını güzel yaptım iyi gidiyoruz sanmıştım ama 9. Günde patladık Dünden beri fenalardayız. Bebek emmeye başladıktan bir süre sonra acı hissi hafifliyor ama başlangıcı çok zorluyor. İlave bir şeyler yapmam şart. Ayva çekirdeği jeli sürdüm az önce baş ucuma da koydum sabaha kadar silip silip süreyim diye her emzirme sonrası

Oyhhh maşallah maşallah size canım benim iştahım tamamen kesilmişti kompostoyuda sütüm gelsin gaz çıkarayım da kabız olmayayım diye iciyodum valla bitter çikolata bile yiyemedim bir oarca ama 2 kahve ve su çok tukettim hikayemiz benziyo doğumdan itibaren odamız boş kalmadı sağolsun şimdi sağlıkla hayirla büyütme zamanı ailesine vatanına hayırlı evlat nasip eylesin

Bir noktada hassasiyet oluyor demek ki yavrum ya, ilk günler emzirmeye alışırken olmaması daha iyi olmuş ama sizin için. Bir de kremi sürüp streçle kapatın diyorlar, bana mantıklı geldi. Yara için de lansinoh yetersiz diye duydum hep, Garmastan’ı eczaneden alıp streç kullanmayı denersen bence iyi olabilir, Hametan da iyiymiş. Ziyan da olmaz sonrasında kullanabilirsin bence. 2 saatte bir sağ/sol memiş gibi emzirsen iyileşmesine fırsat da olur

Merhaba, hayır denemedim. Yarın almayı düşünüyorum. Ama krem mi alsam onu mu alsam bilemedim? Siz kullandınız ve geçirdi mi?
Krem sürüp nemli kalmasını sağlayan canım yoksa iyileşmez garmastan bı dene kalkan vardı sende kullan onu delikli olanını hava alsın baktın olmadı gümüş kapak alırsın bendeki önceki bebeğimde fayda etmedi ama kalkanla yara olmadı elhamdülillah kişiden kişiye degisiyo malesef deneyerek bulmak lazim

Bebek emmeyi bitirdiğinde son sütünden biraz sürsen etrafına meme ucunun. Sondaki süt Proteinli kısmı olduğu için iyi geliyor, yarayı hızla iyileştiriyor demişti ebe. Umarım çabucak iyileşir

Edacımm maşallah sana Gözün aydın, hasretin sona erdi, bebeğine kavuştun. Allah sağlıkla, huzurla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin Her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim inşallah hastaneden çıktığında da çok fazla ağrın sancın olmaz kolaylıkla atlatırsın süreci Çiş kaka çıkışı çok güzel, bizimki de 4 kez kaka yapmıştı ilk 24 saatte, o sarılığın önlenmesi adına çok önemli bir gelişmeymiş. Çiş bizimki hiç yapmamıştı ilk 24 saatte, taburcu olamayacaktık neredeyse bekliyorlar onu mutlaka. Sonra yaptı da çıktık. Şimdi maşallah bi yüzümüze işeyip s*çmadığı kaldı Boyu, kilosu nasıl? Tuttu mu ultrason tahminleri bebişin

Haklısın canım. Yine tüm tuşlara basma zamanı desene

Emzirme aralığını öyle yapıyorum canım, hatta solu hiç veresim yok orası daha hassas durumda ama bunda da mastit falan olur korkusuna veriyorum. Yarın gideyim de alayım krem kapak mapak Her şeyi elinizde hazır bulundurun ya. İşler sanki bir günde bu hale geliyormuş gibi hissettim ben dün bile bu kadar kötü değildi. Bu gece de inşallah ayva jeli çare olur biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…