2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Orangegreysky canım ben kolay kolay olumsuz yorum yapmayı sevmem açıkcası ama gerçekten çok terbiyesiz kayınvaliden. Anneni kaybedeli 4 gün olmus bu konular nedir?! Empatiden yoksun insanlar. Seni etkilemek istemiyorum ama çok fazla muhatap olma kadınla. Bebeğine odaklan. Biz eşimle ikimiz bakıyoruz. Bende annemi kaybettim ama çok şükür kimse başımızı ağrıtmıyor böyle insanlardan gelecek iyilik allahtan gelsin. Sessiz kalan eşine yorum yapmayacağım çok kızdım

Çok çok çok üzüldüm. Doğum yapmış bir kadına yapılmaması gereken her şeyi bir de bu süreçte annesini kaybetmiş birine yapılması gerçekten insanlık dışı. Vicdanı olsa zaten böyle yapmazdı. Kaldı ki boşansa oğlu çocuğundan uzak olsa daha mı iyi olacak? Muhtemelen kendinden başkasını düşünmeyen bencilin teki dışarıya fedakar rolü oynuyor.

Hiç üzülme belki de iyi oldu her gün biraz biraz oğlunu sana doldurmaya çalışarak daha tehlikeli olabilecekken şimdi keskin sınırlarını koyup yüzüne bakmazsın. Sen çpk güçlü bir kadınsın oğluna yardım olmadan da çok güzel bakarsın zaten böyle yardım olacaksa hiç olmaması çok daha iyi.

İçine atma hiçbir şeyi evet sorumluluğumuz büyük ama biz de hayata bir kere geliyoruz ve bu günler geri gelmeyecek. Tüm duygularımızı yaşamamız gerekiyor. Üzüntünü de sonuna kadar yaşa oğlunla ilgili her sevincini de. Biz hep buradayız yazmak istediğinde

Ya ben inanmıyorum orange. Bunca zamandır bu kadar iyiydiniz ilk kötü olma anında oğluna boşan demek falan nereden baksan vicdansızlık. Keşke bunu da bi sorsaydın, hep mi içinde tuttun bugün mü aklına geldi diye. Çok kızdım kusura bakma.

Kayınvalide sevmeyengiller, size ne var canım o da bi anne dediğim için özür dilerim. Toparlayınca toplu da yazarım ama profilimden bakabilirsiniz yaşananlara
Baktım canım senin adına üzgünüm. İnan eş ailesinin iyisi olmuyormuş onu anladım. Sen sadece bebişe odaklan. Onlar yüzünden bebeklerimizin hakkına giriliyor benim kv 20 gündür bendelerdi cumartesi gittiler daha 80 yaşında dedim faydası olmaz ama zararı da olmaz dedim ama öyle bi çene var ki düşman başına her gece boşanmayı düşündüm.
Burda biri yazmıştı koca ve kayınvalide lohusadan daha lohusa oluyor diye ben de 20 gündür yaşadım gördüm maalesef. Kv çenesi, eşimin benle aynı evin içinde köşe kapmaca oynaması sırf kavga etmiyim diye ne saçmalıklar ne saçmalıklar nasıl normale döneceğiz hiç bilmiyorum

Canım valla bebek ağzının yettiği kadar alanı kavrıyor yani sadece ucundan emmiyor ama komple o alanı da alamıyor ağzına illa ki. Biraz sık emmek istiyor 2 saatte maks acıkıyor. Sürdüğüm şeyler bir saat iki saat kalıyor.
Evde annem ve eşim var Allah’tan sadece. Devamlı açıkta zaten. Kapatacağım zaman da kalkan koyuyorum. E vitamini kapsülünü napıyoruz?

Ben bu mustelanin body lotion inini hic sevmedim cok yogun kokuyor cok rahatsiz etti beni esansi kizima da kullanmak istemedim olmadi kendime kullanicam. Ecowell de kokuyor ama daha hafif nareciye gibi.
Ben minoris aldım canım şampuanını nemlendiricisini pişik kremini pişik önleyici spreyini falan, kokuları çok hafif düşünürsen

Benim de başta öyle tutuyordu. Biraz da silikon ucun vs etkisiyle bence. Sonra araştırdım. Tüm o alanı aerola sanırım ismi onun hepsini alması gerekiyormuş. Bayağı savaş verdik oğluşla ama şu an hepsini almaya alıştı. Kafasının vücudundan yüksekte kalması lazım. O şekilde daha rahat alıyor. Bir de uçtan emiyorsa süt akışı yavaştır ondan sürekli emmek istiyor olabilir.
Kapsülü patlatıp sürüp bekletiyorsun ama emeceği zaman silmen gerek mutlaka.

Demek ki sen iyiydin diye iyiydi. Sen en küçük bir şeyde fikrini belirtince gerçek yüzü çıktı. Sen bu süreçte yine eşinle kötü olma. Bir ablaklık geliyor erkeklere böyle zamanda ama aklını başına alıp düşününce senin haklı olduğunun farkına varır. Varmazsa da şu an değil sonra al hıncını yalnız kalma bu süreçte. Baba o eşek gibi de senin yanında olmak zorunda.

Kaç günlük lohusa kadın ameliyat acısı ayrı, bebeğin sorumluluğu ayrı anneni yeni kaybetmişsin zaten o bambaşka bir acı. Vallahi aklım almıyor nasıl insanmış. Biraz bile vicdanı olan birinin sen siyaha beyaz bile desen susması, yutması lazım. Kaldı ki baştan sona haklısın. O kim oluyor ne demek. Annesisin daha ötesi mi var. Senden çok kimse düşünemez o bebeği.

Bu süreçte etrafımızdaki herkesin bizden çok lohusa olması çok garip…. Allah ıslah etsin gerçekten diyecek başka laf bulamıyorum. Annen vefat etti dye 3 gün alttan alabilmiş sağolsun ne sabırlı kadınmış… şu süreci, bebeğinle ilk günlerini nasıl yaşadığını anlayamayacak olmanın vebali onların boynuna. Allah yardımcın olsun orange. Sabır ve zaman en güzel ilaç derler. Yapacak başka bir şeyimiz de yok zaten. Hep dualarımdasın

Kv den burada onun için yazdıklarını okusa yüzünü eğermiydi acaba öyle övmüştün ki bize en iyisi dedik ama yüzünü kara çıkarttı ben hep diyorum kayınvalidenin iyisi olmaz kötünün iyisi olur en fazla bundan sonra huyuna suyuna gitme kötü gününde seni alaşağı eden kimseden hayır gelmez iki olumsuz konuştun diye boşan diyorsa 4 günlük bebenle ve 4 günlük yas sürecinle defolsun gitsin nereye giderse sen güçlüsün tek başına çıkarsın bu işin içinden öyle sinirlendim ki gerçekten ama eşinde seninle aynı tepkiyi yapmak zorunda yoksa eşinlede aran açılır yok ortada kalıyorum diyerek annesine haddini bildirmesi lazım

Kızlar, bebek doğduğunda ne yapacagım diye insan korkuyor haliyle sizi çok iyi anlıyorum. Bende bebek olunca nasıl bakacağız yardım edecek kimse yok diye çok endişelenmiştim. Sezeryan sonrası dikişler bir de grip eklenince ister istemez bir hafta biraz sancılı geçmişti. Doğumdan ziyade öksürmek beni yormuştu dikişlerim ağrıyordu. Bebeği kucağımda tutarken bile zorlanıyordum üstelik doğumun 2.günü eşimle yalnızdık. Hayatımda hiç bebek tutmuşluğum bile yoktu :) Şuan tam 15 günlük oldu bebeğimiz ve iki kişi çok güzel bakıyoruz eşimle. Bu süreçte en önemlisi eşinizden destek almanız bence. Gündüzleri iki saatte bir geceleri üç saatte bir besliyoruz. Bazen ben süt sağıyorum eşim kalkıyor besliyor. Evin temizliği, ütü, yemek, bebek bakımı hepsini kendimiz yapıyoruz. Akşamda dizi izliyoruz :) görüntülü konuşmada bile tahammül edemediğim kayınvalidem vs gereksiz kimse yok ve inanın huzurluyuz. Kayınvalidem ölünce ruhunun bizim evde dolaşacağına falan söylüyor ciddiye almıs gibi 5 dakika dinliyorum :) dirisi bitti ölüsünü düşünüyor huzur yok :)) Annem hayatta olmadığı için yardımcı olacak kimseyide bulamadığım için kendimiz götüreceğiz süreci diye üzülmüştüm. Hatta bebek bakıcıları ile bile görüşmüştüm yardım mı alsam diye… eşimin ailesine sadece bir gece gidip kalacağız o da bebeği görsünler diye… Naçizane önerim bakamam korkusu ile moralinizi bozacak, enerjinizi alacak insanlardan yardım almayın. Gebelik gibi lohusalıkta psikolojik bir süreç. Psikolojiniz ne kadar iyi olur, siz ne kadar huzurlu olursanız bebeğinize o kadar iyi bakarsınız. Bırakın ev muhteşem temiz olmasın, ütü kalırsa kalsın, yemek bir çorba olsun. (Doğumdan önceki düzenimiz hala devam ediyor.) Huzurunuz olsun. Bir kap yemek koyup on tane öneride bulunan saçma sapan kafa şişiren insanlara ne gerek var. Ayrıca sizin insanları alttan alacağınız dönem değil. İnsanlar sizi alttan almalı ki bir çok insanda bunu düşünmeyecektir. Belki düşünemeyecektir. Siz kendinizi düşünün. Yararı olmayan insanlara “yallah” deyin :)

Kussa da en güvenli pozisyon sırt üstü çiçeem, boğulmuyormuş o şekilde. Yan yatırmak daha mantıklı gibi geliyordu bana da ama değilmiş meğersem
Tam yan da değil aslında yana eğimli sırt üstü gibi yatiriyorum yani kolunun üstüne değil. Yine de bi bakicam ben de pozisyonlara yeniden

cok uzuldum canim, ne diyecegimi bilemedim, tum bunlarin giydirme gibi basit bir mevzudan alevlenmesinde tuhaf cidden, sonucta annesi sensin sen bilirsin deyip gecmeliydi. hele o bosanma laflari cok ayip.. acimasizca. hassas bir surecten geciyorsun zTen hem dogum hem yasadigin kayip, eger esinle idare edebilcek gibiyseniz gitsin artik evinizden.. sizi bir daha gormek istemiyorum gercekten cok deger vermistim ama beni cok derinden yaraladiniz dersin bir daha da konusmazsin istersen. sezaryen agrin sizin gecince bebek bakmasi kolay yemek de yapilir bebek de bakilir bizde tek baktik ilk cocugumuzu esimle. ayni evde kalmayin artik annesiyle, bu saatten sonra kalinmaz

Ay şu an şoklar içerisinde okuyorum yazdıklarını. Bi yerde tabi ki böyle bi sey olmadı demeni bekledim terbiyesize bak. Sen neler yazdın onun için. Sen hem lohusaliktan hem annenin vefatından allak bullakken soylediklerine bak. Gönder gitsin kız azcık toparlanınca. Kendine güveniyosan hemen yolla. Uzaktan izlesin sizi. Boşan gitsin ne demek

edahandro @HAYATAKIRGINIM1 @BerrryBlossom kizlar nasılsınız aldinizmi kucağınıza
Canlarım 39+0
Sabah 8.06da kavuştuk bebişimimize
Spinal + epidural oldum
Sezeryanla Acı hissetmedim
Sadece baskılar hissettim
5 kez yürüdüm. 2 kez gaz çıkardım. İlk yürümem baya rahattı. İkincide aşırı gülme krizine girdiğim için zorlandım. İlaçlar kafa mı yaptı anlamadım. Gülme ve ağlama arası bir haldeydim.
Kanamamı kontrol ederken dikişli yere doğru bastı biraz hemşire, orda zorlandım ama dayanılmaz birşey değil.
Sonda uyuştuktan sonra takıldı.
Sırta takılan iğne de rahat olmak kasılmamak, omuzları aşağıda tutmak önemli.
Bebek 4 çiş, 4 kaka yaptı.
Emme refleksi iyi, tutuyor emiyor, birşeyler yapıyor. Umarım böyle devam eder.
Nescafe 1 bardak
Bitter çikolata 1 paket
Süt maltı 1 şişe
İncir
Hurma
Bol su
Rezene çayı
Komposto
Sürekli yiyip içtiğim şeyler. Hastane yemeklerinin de hepsini yiyorum süt olsun diye. Yanımda ablam kalıyor. Eş de kalabilir ama sanırım ben de kadın olsa daha iyi olur diyenlerdenim. Ama bu saatte kadar eşimde yanımdaydı. Mesela beni o yürütüyor, ablam yürütemeyebilirdi.

Sabah sezeryan, odaya gelir gelmez emzirme serüveni, nefes almadan misafirlerin gelip gitmesi derken, gün nasıl geçti anlamadım. Aşırı hızlı bir gündü. Herşeyiyle güzeldi. Dayanılmayacak hiçbirşey yok. Kolay değil evet ama dayanılmayacak da birşey yok. Mide bulantım ve yanma şuan yok. Doğuracak olan arkadaşlarıma başarilar diliyorum, umarım çok çok rahat ve kolay bir doğum geçirirler. Emzirme yastığı işime yaramadı, eve geri yolladım

Ben hala sağıma tam dönemiyorum ama sola bebeğe doğru azcik donup yatiyorum. Analiktan midir bilemem ama hala canım çok acıyor. Çok sırt ustü yatınca da gaz oluyor biraz daha acıya devam

Gözün aydın canım benim sağlıkla büyüt inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…