• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Merhaba, hayır denemedim. Yarın almayı düşünüyorum. Ama krem mi alsam onu mu alsam bilemedim? Siz kullandınız ve geçirdi mi?
Ben ilk bebegimde cok aci cektim o zaman gumus kapak da yoktu. 2. bebegimde direk onu kullandım cok sukur hem ilerlemedi acısı hem de tekrarlamadi. Tavsiye ederim. kremler bende hic ise yaramadı . ic çamaşırı ve atlete degdikce tahriş oluyor. gumus kapak engelliyor. gumusun iyileştirici özelliği de varmis iyi geliyor.

Bebek emmeyi bitirdiğinde son sütünden biraz sürsen etrafına meme ucunun. Sondaki süt Proteinli kısmı olduğu için iyi geliyor, yarayı hızla iyileştiriyor demişti ebe. Umarım çabucak iyileşir🙏🏻
Onu bana ebe söylemişti canım başlamadan da biter bitmez de hep sürdüm. Sonra lansinoh sürüp kalkan kapattım. Aslında bence tüm kurallara uydum ama bu da doğum gibi bir şey herhalde her şeyi doğru yapsan da bazen olmuyor 🥲

Ayrıca kulak deldirme konusunda da %100 katılıyorum sana, çocuk doktorları ve uzmanlar da aynı şeyi söylüyor. Güzel olacak diye minicik bebenin kulağını deldirecek halimiz yok, isterse kendi deldirsin yav. Yemin etmişler yeni bilgileri kabul etmemeye, ayrıca şu ortak kullanılan kelimeler midemi bulandırıyor “deldiririz” ne ya, gel sen doğur canın çok sıkıldıysa aaaaaaaaaayyyyyy
Ayy evet kim söz sahibi olduğunu soyledi acaba bunlara? benim eşim de cok kizar boyle şeylere neyse ben inatçıyımdır fikirlerini değiştiririm tez zamanda.

sut hemen gelmiyor canim zTen cok nadir kadinin aninda geliyordur bgun hastanedeki hemsirede dedi bir haftada gelir sut yavas yavas once bebek uyarir memeleri bos emer kolastrum emer emzik gibi emer yavas yavas gelir o sira istersen mamayla desteklersin annenin kararina kalmis. 2. cocugum olunca benim 3. gune gelmeye basladi ama ilk iki gun gelmemisti ornegin hala da az az takviye ediyorum ben de. zamanla memeler terbiye oluyor artıyor. karısan eden olmasa daha iyi
Geldi artık sorun yok 4.günde tamamen yetecek kadar geldi ama gelene kadar susalim da kizin icine sindigi gibi yapsin demedi kimse ona sinirleniyorum. Agrimla mi ugrasayim, cocuğumla mi sizle mi dedim en son

Onu bana ebe söylemişti canım başlamadan da biter bitmez de hep sürdüm. Sonra lansinoh sürüp kalkan kapattım. Aslında bence tüm kurallara uydum ama bu da doğum gibi bir şey herhalde her şeyi doğru yapsan da bazen olmuyor 🥲
Oyy doğrudur. İnşallah ayva çekirdeği jeli iyi gelir ya. 🙏🏻🙏🏻

Valla sizin durumları gördükçe bebeği doğurasım gelmiyor iyice gözüm korktu anam ahfksjd yardım istedikçe, senin evinde kaldıkça kendilerinde inanılmaz hak görüyorlar her şeyi. İnsan kendinden çıkmayan bir çocuğu neden ve nasıl bu kadar sahiplenir bunu da aklım mantığım almıyor açıkçası ve inanılmaz itici geliyor bana.

En önemli konu eş burda, bilmediğiniz emin olmadığınız bir konu varsa -emzirmek, alt değiştirmek, oda ısısı vs- güvendiğiniz bir uzmandan öğrenip karı koca olarak net olmak gerekiyor gibi geliyor bana. İkiniz de biz hallederiz siz bırakın durumunu benimserseniz karışamazlar bence. Senin kv ile ilişkin iyiydi diye hatırlıyorum, bu kadar müdahaleden hoşlanmadığını, kendini yetersiz hissettiğini ve bu şekilde mutlu olmadığını paylaşabilirsin iletişiminiz de iyiyse. En sağlıklı ikinci yöntem de bu gibi geliyor bana. Annene zaten direkt söyle bence kim küserse küssün şu aşamada açıkçası benim çok umrumda olmazdı. Lütfen siz benimle ve evle ilgilenin ben kızımla ilgilenirim demek lazım, ben her fırsatta söylüyorum bebek benim bebeğim en iyisini ben bilirim siz benimle ilgilenin diyorum şimdiden. İşe yarar mı göreceğiz bakalım ama iyilikten maraz doğuyor bu konularda
Kiz 3 gün boyunca papağan gibi aynı seyleri tekrarladîm sabırla sesimi yükseltmeden. Ben memeden kesilsin istemiyorum, ben sabirlıyım sütüm gelene kadar böyle emiyormuş gibi olsun diye sabırla tekrarladım sürekli kaşıkla verelim demeye devam ettiler. Valla bu süreçte kimseyi boğmadiysam o sancılarla daha da boğmam.

O günden beri asker gibi hepsi anladı ne yaptıklarını. Üstelik bebeğim şu an emdikçe iyi yaptın diyorlar o daha da kötü jdhdhd

Benim de öyleydi şüphelenip firmayla iletişime geçtim. Tamamen bitkisel olduğu için hasat dönemine göre renk ve tat farklılıkları olabilceğini söylediler. Eczaneden alınanlarda sahte olamıyormuş benim de içim rahat etti
İçim rahat etti sağolasın canım ☺️ kafamda soru işareti olmadan kullanmaya devam 🌺

Edacımm maşallah sana 😍 Gözün aydın, hasretin sona erdi, bebeğine kavuştun. Allah sağlıkla, huzurla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin 🙏 Her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim inşallah hastaneden çıktığında da çok fazla ağrın sancın olmaz kolaylıkla atlatırsın süreci 🙏 Çiş kaka çıkışı çok güzel, bizimki de 4 kez kaka yapmıştı ilk 24 saatte, o sarılığın önlenmesi adına çok önemli bir gelişmeymiş. Çiş bizimki hiç yapmamıştı ilk 24 saatte, taburcu olamayacaktık neredeyse bekliyorlar onu mutlaka. Sonra yaptı da çıktık. Şimdi maşallah bi yüzümüze işeyip s*çmadığı kaldı 😂 Boyu, kilosu nasıl? Tuttu mu ultrason tahminleri bebişin 😍
Tuttu canım tam
3625 doğdu
51 cm
39+0

Anlatayım toplu.

Bugün doktora sordum işte giyinme mevzusunu. Eve gelince kv yelek de giydirmeye çalıştı, giydirme anne doktor kat kat giydirmeyin dedi dedim. Eli havada kaldı iyi siz bilirsiniz falan dedi sonra triplendi biraz hiçbir şey söylemedi falan buraya kadar yazmıştım zaten.

Sonrasında ben uyumaya gittim içeri ama uyumadım. İçerde fısfıs konuşuyolardı kulak kabarttım. Ben sana çok üzülüyorum oğlum bu kadından olmaz boşan sen böyle bi kadın olmaz sana yazık, bana kalkmış şunu giydirme diyor sen kimsin, annesi öldü diye alttan alıyorum falan. Gittim ben sana saygısızlık mı yaptım anne dedim evet yaptın orange dedi bi bağıra bağıra. Hastanede ilk gün bana bebeği uzatmış ben itmişim. Dün eşim babasına bebek öpülmez demiş benim eşim ne bilsinmiş bebek öpülür mü öpülmez mi, ben doldurmuşum. O buraya bebek bakmaya gelmiş ben izin vermiyomuşum. Anasız babasız bulunca mı böyle yapılıyor insana ben annemi kaybedeli 4 gün oldu dedim hepimizin gideceği yer orası dedi. Neler neler. Ama en çok üzen bu da değil eşim gıkını çıkarmadı. Sadece baba mevzusunda öyle bişi olmadı dedi. İçeri geçince hiç ses çıkarmadın deyince bi tur da benle içerde kavga etti sessiz sessiz. Ben arada bırakıyomuşum onu annesi değilmiş. Boşanmak istiyosan git boşanma davasını aç dedim istemiyorum dedi. E istemiyosan niye sesin çıkmadı dedim ne alaka boşanma konusu dedi öyle bişi konuşulmamış gibi. Duydum deyince de cevabımı duymadın o zaman istemiyorum ben öyle bişi dedim diyor. Allah razı olsun
Orange suan bu cahil kadinin dediklerini umursamayıp bebeğine ve kendine bakma zamanın. kvler her zaman lohusadan daha lohuss oluyorlar. Allah buyuk bu günlerin gececek merak etme. Asla alttan alma . yüzüne bakma . Esin de onun lafıyla boşanirsa zaten kurtulmus olursun ikisinden de. Ama Esin annesi gidince aklı başına gelir . Senin de o zaman imtikam zamanın gelir yani . lohusayken yapılanlar asla unutulmuyor. nerden biliyosun diye sormayın..

Kiz 3 gün boyunca papağan gibi aynı seyleri tekrarladîm sabırla sesimi yükseltmeden. Ben memeden kesilsin istemiyorum, ben sabirlıyım sütüm gelene kadar böyle emiyormuş gibi olsun diye sabırla tekrarladım sürekli kaşıkla verelim demeye devam ettiler. Valla bu süreçte kimseyi boğmadiysam o sancılarla daha da boğmam.

O günden beri asker gibi hepsi anladı ne yaptıklarını. Üstelik bebeğim şu an emdikçe iyi yaptın diyorlar o daha da kötü jdhdhd
Sen sınır koyarsın ya netsin. Öyle olmak gerekiyor valla kusura bakmasınlar. 16 doz insülin vurmuş anasın sen herkes kendi önünden yesin djfksks

Sen sınır koyarsın ya netsin. Öyle olmak gerekiyor valla kusura bakmasınlar. 16 doz insülin vurmuş anasın sen herkes kendi önünden yesin djfksks
Onu da söyledim ben neler çektim nelerden vazgeçtim gerekirse memem kopar ama ben bebeğimi mememden koparmam dedim kdjdndjd

Ayy hakkaten yaa yarın dahiliyede kontrolüm var yine o günden beri yazdım yine onlara bakacaklar.

Onu da söyledim ben neler çektim nelerden vazgeçtim gerekirse memem kopar ama ben bebeğimi mememden koparmam dedim kdjdndjd

Ayy hakkaten yaa yarın dahiliyede kontrolüm var yine o günden beri yazdım yine onlara bakacaklar.
İkisinin birden kalması da dert anam, biriyle daha rahat baş ederdin ajfksks ne kadar kalacaklar?

Kızlar valla azcik size içimi dökeyim dedim ama Orange'tan sonra benimki devede kulak kaldı. Bende de hem annem hem kvdem kaliyor. Benim ilk 2 gün hiç sütüm olmadı desem yeri. Haliyle mama aldık takviye olarak ve mamayı hep şırıngayla mememden döksünler kızım mememden çeksin istedim. Annem de hem ağrım var diye hem de zamandan tasarruf diye kaşıkla vermek istedi. Çok sancım olmadıkça istemedim. Her seferinde söyleniyorlar ama boyle olmaz cocuk hemen doymuyor cok uzun suruyor falan. Annem,kvdem,hatta eşim üçü bir arada. Ben de sürekli benim işim onu emzirmek onun da emmek sütüm gelene kadar mememden kopmayacak dedim. Ama sürekli aynı şeyi söylemeye devam ediyorlar. Artık dün neden ustüme geliyorsunuz bu kadar diye bağıra bağıra ağladım. Anladılar benim derdimi ben çok aglayinca nihayet.Sütüm gelmeye yeni başladı ve asla kararlarıma saygı duymayıp inatçı muamelesi goruyorum benim cocugum degilmiş gibi.

Bugün de kvdem diyor ben kizıma küpeler alıcam. Dedim ben onun kulaklarını deldirmeyi dusunmuyorum kendi isterse deldirsin dedim yok artık dedi. Ne demek yok artık dedim deldiririz biraz gecince diyor. Annem durtuyor beni susayım diye ama gercekten herkesin söz sahibi olduğunu düşünmesi beni hasta ediyor. Eşimle ben bunu hallederim ama galiba hep savaşıcam bunlarla ben yaaa.
Burdaki temel sıkıntılı cumle ben Kızıma küpeler alacagim... muge anlinin senin esin yok ki repliği geldi aklıma. senin kızın degil . senin torunun. o benim kızım ve temel kararları ve bakımını ben veririm. bunu anlamalari neden zor bu kadar. kendileri de yaşamışlardır ama yasatiyorlar . Allah ıslah etsin hepsini.

Burdaki temel sıkıntılı cumle ben Kızıma küpeler alacagim... muge anlinin senin esin yok ki repliği geldi aklıma. senin kızın degil . senin torunun. o benim kızım ve temel kararları ve bakımını ben veririm. bunu anlamalari neden zor bu kadar. kendileri de yaşamışlardır ama yasatiyorlar . Allah ıslah etsin hepsini.
Onda o kadar kötü niyet aramıyorum ya da bu beni sinir etmiyor ama bedeniyle ilgili söz sahibi olma hadsizligi beni çok sinirlendiriyor.

Onda o kadar kötü niyet aramıyorum ya da bu beni sinir etmiyor ama bedeniyle ilgili söz sahibi olma hadsizligi beni çok sinirlendiriyor.
sanirim ben yasadiklarimdan dolayi oyle yükseldim. kv kisisine gore hic kimse benim değil onun da malesef.esim sadece onun oğlu,cocuklarim onun cocuklari. bilincaltinda oyle olunca da herseye hadsizce karışma hakki buluyor kendinde.

Aslında yutkunma sesleri çok güçlü, ben aksine yoğun emdiğini düşünüyorum. Ağzının kenarından falan da akıtıyor, sık dinlenme ihtiyacı duyuyor. Ama çocuğun ağzı daha fazla ne kadar alabilir bilemiyorum. Deneyeyim farklı teknikler bakalım 😕😕
Yutkunma sesinin sık gelmesi memede süt tazyikli geldiğinde yenidoğan o hıza yetişemediğinden oluyormuş. Çok sıkıntı oluyorsa ön sütü biraz pompayla sağın diyorlardı. Bizde de oluyor da ben sağma ihtiyacı duymadım. Ama ağza hepsini almaya başladıktan sonra yara oluşumum neredeyse bitti diyebilirim. Bazen doyduktan sonra ucunu emzik gibi kullanıyor bizimki farkettiğimde araya parmağımı sokup koparıyorum memeden yoksa bırakmıyor çekiştiriyor o da fena tahriş ediyor. Bu yaraların başlarda olması sonra geçmesi falan bebeğin de emmeyi bilmemesinden kaynaklanıyor zaten. Zamanla alışıp öğreneceğiz inşallah 🙏❤️

İkisinin birden kalması da dert anam, biriyle daha rahat baş ederdin ajfksks ne kadar kalacaklar?
Yılbaşına kadar burdalar sonra herkes dagilisir ara ara gelirler. 15 gün daha mum etmek için elimden geleni yapicam artık kfjdn işin kötüsü kankalikları ve eşimin annelerin bi bildiği vardır tavrı ben de anayım djdbbd

Back