Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Kizlar mrb dogum yapanlara hayirli olsun saglikli sihatli buyutun insallah , yapicak olanlara hayirli guzel dogumlar dilerim .
Dogum yapanlar bebek bezi ,bebek takim kiyafet kac tane koydunuz yeterli oldu mu ?

Şekeri olan annişler doğurduktan sonra ne durumda ölçtünüz mü hiç
Bu konuda biliyosunuz ben çok çektim. En son 16 doz insüline kadar çıkmıştı. Doğurur doğurmaz bıçak gibi kesildi. İlk gün sıvı beslenme vs çok onemsemedim. Ertesi sabah kahvaltıyı yaparken poğaça da yedim bi olctuler normal. Sonra çıkana kadar takip ettiler hepsi normaldi. İnsülini kestiler salı kontrole kadar normal beslen olçüp yaz dedi. Bugün sabah boyoz gevrek borek domates bal yağ ozlediğim her şeyi yedim. 2.saatte 120 cikti. Yani hiç yokmuşçasına normale dondu

Bu konuda biliyosunuz ben çok çektim. En son 16 doz insüline kadar çıkmıştı. Doğurur doğurmaz bıçak gibi kesildi. İlk gün sıvı beslenme vs çok onemsemedim. Ertesi sabah kahvaltıyı yaparken poğaça da yedim bi olctuler normal. Sonra çıkana kadar takip ettiler hepsi normaldi. İnsülini kestiler salı kontrole kadar normal beslen olçüp yaz dedi. Bugün sabah boyoz gevrek borek domates bal yağ ozlediğim her şeyi yedim. 2.saatte 120 cikti. Yani hiç yokmuşçasına normale dondu
Ayy çok iyi masallah canım darısı başıma inşallah 🙏🏻♥️

Kizlar mrb dogum yapanlara hayirli olsun saglikli sihatli buyutun insallah , yapicak olanlara hayirli guzel dogumlar dilerim .
Dogum yapanlar bebek bezi ,bebek takim kiyafet kac tane koydunuz yeterli oldu mu ?
Biz 4 takım koyduk ucu ucuna yetti ikisini kaka yaptı cunku yetmedi annemin ustunu de yaptı 5 takım yeter diye dusunuyorum. 3 gecelik koydum o yeterliydi. 7 tane depend gitti. Bez de 10 tane degistirdik 2 günde 20 tane koymustuk.

Canım hastanede eğer bebek anne sütü alırsa ve iki gün kalırsan yanında iki ya da üç tane hastane çıkışı olmasını öneririm. Biz eve getirdikten sonra sarılık başlangıcı vardı dolayısıyla mama takviyesi ve anne sütünü birlikte verdik. Toplam 5 tane hastane çıkışım iki alt bir kaç atleti vardı. Evde kurutma makinası olmasına rağmen bize yetmedi. Ya kusuyor ya çişi kakası geliyor günde bazen iki üç defa üst değiştirdiğimiz oldu. Her seferinde yıkamak istemedik. Bir kaç kıyafet daha sipariş ettik. Şuan daha rahatız. Hızlı büyüyorlar diye almak istememiştim ama adaptasyon sürecinde (özellikle annenin) çamaşır yıka kurut ütüle biraz zor geliyor. Bir de ben ikinci gün itibari ile tek bakmaya basladım. Sadece eşim destek oluyor. Eğer işlerle ilgilenecek biri varsa daha kolay olabilir

Sezaryenli analar tuvalete ne zaman çıktınız ilk olarak? Kakişko amaçlı sorudur
Canım ben iki günden sonra çıktım. İki gün çıkmadım doktora sordum bizim için önemli olan gaz çıkışı. Kabızlık bir kaç gün olabilir dedi. Kuru dut ve kayısı hoşafı yapmıştım doğumdan bir gün önce. Hem süt yaptı hemde tuvalete çıkışı kolaylaştırdı

Biz 4 takım koyduk ucu ucuna yetti ikisini kaka yaptı cunku yetmedi annemin ustunu de yaptı 5 takım yeter diye dusunuyorum. 3 gecelik koydum o yeterliydi. 7 tane depend gitti. Bez de 10 tane degistirdik 2 günde 20 tane koymustuk.
6 takim daha makul olur gibi ozamn sanki cok tesekkur ederim saglikla buyutun bebeginizi ❤️

Kızlar bebek kamerası alan var mıydı?
Bir de ben bu pusete koyamıyorum çocuğu ya 3500 gram çocuk çok ufak değil ama puset kocaman kalıyor çocuğun yanında ne kemeri takabiliyorsun ne bir şey. İçine minder almadığıma pişman oldum.

Canım hastanede eğer bebek anne sütü alırsa ve iki gün kalırsan yanında iki ya da üç tane hastane çıkışı olmasını öneririm. Biz eve getirdikten sonra sarılık başlangıcı vardı dolayısıyla mama takviyesi ve anne sütünü birlikte verdik. Toplam 5 tane hastane çıkışım iki alt bir kaç atleti vardı. Evde kurutma makinası olmasına rağmen bize yetmedi. Ya kusuyor ya çişi kakası geliyor günde bazen iki üç defa üst değiştirdiğimiz oldu. Her seferinde yıkamak istemedik. Bir kaç kıyafet daha sipariş ettik. Şuan daha rahatız. Hızlı büyüyorlar diye almak istememiştim ama adaptasyon sürecinde (özellikle annenin) çamaşır yıka kurut ütüle biraz zor geliyor. Bir de ben ikinci gün itibari ile tek bakmaya basladım. Sadece eşim destek oluyor. Eğer işlerle ilgilenecek biri varsa daha kolay olabilir
Cok tesekkur ederim bende 6 ya cikardim 6 takim yeter sanirim. Saglikla sihatle buyutun bebeginizi ❤️

ÖNEMLİ!
Kızlar emzirme ile ilgili çok önemli bişey öğrendim. Sizinlede paylaşmak istiyorum. Doğumdan hemen sonra ebeler ve hemşireler bebeği nasıl emzireceğimi gösterdiler. Fakat doğru şekilde anlatamamışlar. Göğüslerimin ağrıması kabuk bağlaması ve bebeğin yeteri kadar süt alamadığını öğrendiğimde anladım. Emzirme danışma ile görüştüğümde eğer bebek doğru şekilde emerse hem beslenir hem de asla göğüslerin yara olmaz demişti. Gerçekten bir haftadır asla göğüslerimde ağrı sızı yok ve bebeğim güzel emiyor. Püf noktalarını yazıyorum şimdi size :)
1) Bebeği emzirirken mutlaka göğüs hizanızda tutun ve vucudu düz şekilde uzansın. Bir kolunuzda kafası yatacak şekilde tutabilirsiniz.
2) en önemlisi bebeğin yüzü tam olarak (kafa ve vücut olarak) tamamen size dönük olsun. Bu çok önemli.
3) siz bebeğin üzerine eğilmeyin. Sırtınızda mutlaka yastık olsun ve dik duracağınız bir pozisyon olması lazım. Bebek size yakın duracak. Siz kambur şekilde emzirmeye çalışmayın.
4) diğer elinizde göğsünüzü tutun. Fakat eliniz C harfi şeklinde olacak ve göğsünüzü kendinize doğru gereceksiniz. Eğer göğsünüzü doğru şekilde germezseniz meme bebeğin ağzında birikir ve tam çekemez sütü. Ayrıca göğsünüzün yükü bebeğin çenesinde olmayacak yani yük olarak binmeyecek. Ğöğüs yükünü elinize vereceksiniz.bu şekilde bebeğin çenesi yorulmayacak ve memeyi bırakmayacak.
5) meme ucunu değil, mor halkayı tamamen ağzına alacak şekilde ve memeyi gererek verin.sadece meme ucunu ağzına alırsa yara olur ve bebek tam beslenemez.
6) bebek memeyi aranırken göğsünüzü sadece ağzına vermeyin hafif genzine gelecek şekilde yerleştirin.
Bebek sütü emmez ve göğsünüz yara olursa beni bulun :)))) bu bilgi googleda yok :)
Size geyikle birlikte nasıl tutulacagını gösteren bir fotoğraf bırakıyorum eke. İnşallah işinize yarar 🙏🏻

Eklentiler

• IMG_3527.jpeg
    IMG_3527.jpeg
    74,3 KB · Görüntüleme: 58
X