Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Ben de dün oldum sezaryeni, yani bekliyordum böyle bişi o yüzden çok psikolojimi etkilemedi ama fiziksel olarak aynı durumdayım, az önce uzanayım dedim bebek ağlamaya başladı eşim kalktı ama ben de kalkmak istiyorum kalkamadıkça sinirlerim bozuldu gerçekten, hastane yatağı eğimliydi bi şekilde tutup kalkacak yer vardı damardan direkt ağrı kesici almak süreci kolaylaştırıyodu şimdi ağrı can sıkıyor. Ödüm kopuyor kakişkom gelecek diye 😅 çiş bile zorluyorken. Düne göre daha iyiyim o yüzden yarın da bugüne göre daha iyi olucam tesellisi var bi
ayyy sorma sorma benim de gelecek gibi salak yapıyorum bir kaç gün gelmese keşke 🤣

Herkes çoluk çocuğa karıştı ben arkadaşa gittim ordan avmye geçtim avm gezdim 🤣 yarın doğurursam son güne kadar avm gezdim diyeceğim. Belirtiler sıfır derecesinde kasılmalar da az sadece göbeğim çok ortada toplandı kenarlardaki derimin yumuşadığını hissediyorum. Sen nasılsın var mı bişeyler 😁 grubun en son doğuranı kim olcak acaba yarışına girdim gibi hissediyorum kendimi djdjdj

Orayı kapatıp yaptırıyorlar aslında, bizim yoğun bakımda yattı ya orada yıkamışlardı,ilk banyosunu yaptıramadık artık sağlık olsun 🥲 Evdeki ilk banyoyu da ben eğilemediğim için yaptıramadım. Babaannesiyle babası yaptırdı. 🥲 Benim ağrılarım çoktu babaannede gripti maske takıp yıkadı, karambole oldu biraz hazırlanamadık tuz falan uğraşamadık düz yıkadık. 🥲🥲
sağlık olsun canım senelerce sen yıkayacaksın daha 😍 Annelik, bedenin fiziksel olarak en zayıf olduğu anda başlıyor. Aylarca zayıflıyor zaten birçok açıdan, doğumda bu pik yapıyor ve anne oluyoruz. Her şeyini biz yapalım, bir dk bile ayrı kalmayalım isterken bir müddet sadece emzirmek için kucağımıza alabiliyoruz. Hatta başkası kucağımıza veriyor. Hiç üzme kendini, bu hepimiz için böyle yani ❤️

Herkes çoluk çocuğa karıştı ben arkadaşa gittim ordan avmye geçtim avm gezdim 🤣 yarın doğurursam son güne kadar avm gezdim diyeceğim. Belirtiler sıfır derecesinde kasılmalar da az sadece göbeğim çok ortada toplandı kenarlardaki derimin yumuşadığını hissediyorum. Sen nasılsın var mı bişeyler 😁 grubun en son doğuranı kim olcak acaba yarışına girdim gibi hissediyorum kendimi djdjdj
🤣🤣🤣 ben yine geldim hastaneye ama esim evde kal sıklasinca gideriz annem ordan git git diye bagriniyor 🤣
ben de ikisinin yuzunden dokuz dogurdum ama kendim doguramadim henuz. annem diyorki evde ne bekliyorsun ben 3. sancıya doğurdum eşim diyor bence yarın aksamdan once gelmez. ulen susun psikolojimi bozdunuz dedim ya 😂

Sonuncu ben ve eylüldük hafta olarak, o da elendi ajfksksk benim minnoşum kaldı 🥲 bu hafta doğuracaksın demiştim sana cuma olmuş puh sjfksjflskds

Bende yine biriktirip okuyabildim arkadaşlar, doğumlarınız için hepinizi tebrik ederim cook mutlu oldum sağlıkla buyutun inşallah ☺ Hocahnm Hocahnm sizde kiziniza kavusmussunuz sukurler olsun sağlıkla buyutun bebeklerinizi 💞 Orangegreysky Orangegreysky Allah rahmet eylesin çok üzgünüm, bebeğin senin için mutluluk kaynağı olsun umuduyla içini ferahlatsın. Sağlıkla mutlulukla buyut inşallah 💚

🤣🤣🤣 ben yine geldim hastaneye ama esim evde kal sıklasinca gideriz annem ordan git git diye bagriniyor 🤣
ben de ikisinin yuzunden dokuz dogurdum ama kendim doguramadim henuz. annem diyorki evde ne bekliyorsun ben 3. sancıya doğurdum eşim diyor bence yarın aksamdan once gelmez. ulen susun psikolojimi bozdunuz dedim ya 😂
Amaaan sizin cephe baya karışmış 🤣 hastanede ne diyorlar? İnsan napcağını da şaşırıyor ya sancılar sıklaştı mı nasılsın ne durumdasın peki

Bu akşam kızımın veli toplantısı vardı oraya gittim. Daha önce hiç tanışmadığım bir veliyle tanıştım. Kadın farklı yaşlardaki iki çocuğunu aynı gün normal doğumla doğurmuş 😯 birisi verilen tarihe göre erken, birisi 10 gün geç doğdu dedi. Merdivenle işim vardı, in çık in çık doğum başladı dedi. Bugün doktorum da sal biraz, stres yapma dedi. Salalım canım, elbet doğacak yavrular. Hazır olunca, sağlıkla kolaylıkla gelsinler 😍 Avm gez, kafanı dağıt, sefan olsun 💅🏻

Sonuncu ben ve eylüldük hafta olarak, o da elendi ajfksksk benim minnoşum kaldı 🥲 bu hafta doğuracaksın demiştim sana cuma olmuş puh sjfksjflskds
Öyle sonuncu değil de hafta olarak en geç kim doğurcak yarışı yapıyorum ben şuan 🤣🤣🤣 bakalım kaçımız 40tan sonrasını göreceğiz 😁😁 Eşim de cuma diyordu bugün de bitti herkesin tahminleri bir bir elendi çocuğum özgür çocuk tahminlerin tam dışında doğacak 🤣

deneyeyim kuzum aklımdaydı doktora soracaktım da yanmadan acıdan aklıma korse morse gelmedi. yarın üçüncü günü de atlatırsak inşallah rahatlarım ya. doğru düzgün uyumadım bile 1-2 saat uykuylayım iki gündür. bebişi izlemekten de uyuyamıyorumm🥹 keşke istediğim gibi tutsam sevsem gezdirsem diyorum hep gözlerim doluyor 🥹
Benim doktorum kullanabilirsin dedi sormuştum. Kontrole gittiğimde de bu kadar acı olmaz be naz mı yapıyorsun yoksa kocana falan dedi, ben de bence sezaryen olmayan bu konuda yorum yapmasın dedim 😅 Doktorum erkekti bu arada 😅 O sırada korseyi gördü rahat hissettiriyor mu dedi bunun sayesinde dik durabiliyorum dedim. Zarar vermiyordur di mi dedim hiçbir şey yapmaz rahat ediyorsan tak dedi. Sadece bence altından atlet giyip taksan daha iyi olur çünkü benim 4. günden sonra göbek çevresi kaşınmaya başladı korse terlettiği için mi oldu zaten mi olacaktı bilemiyorum. Ben ilk iki gün sadece 2şer saat uyumuştum, o da böyle oturur gibi, üçüncü gün üç saat. Dörtten sonra yavaş yavaş artıyor. Tabi bebiş emzirmeye kalkıyorsun sürekli ama yeniden yatabilmek de bir şeydir. Süreç bizim için de aynıydı kuzum hiç endişe etme 😘

Bu akşam kızımın veli toplantısı vardı oraya gittim. Daha önce hiç tanışmadığım bir veliyle tanıştım. Kadın farklı yaşlardaki iki çocuğunu aynı gün normal doğumla doğurmuş 😯 birisi verilen tarihe göre erken, birisi 10 gün geç doğdu dedi. Merdivenle işim vardı, in çık in çık doğum başladı dedi. Bugün doktorum da sal biraz, stres yapma dedi. Salalım canım, elbet doğacak yavrular. Hazır olunca, sağlıkla kolaylıkla gelsinler 😍 Avm gez, kafanı dağıt, sefan olsun 💅🏻
Vay be nasibe bak aynı gün doğurmak 😁😁 ben 2 tarih verdim onu da tutturamadım insanlar neler tutturmuş🤣🤣🤣
Valla ben saldım içimde kalcak değil ya bi gün çıkacak illa. En kötü 21 aralıkta sezaryen isterim yay burcu dönmeden dedim ve kafada bitirdim 🤣🤣 pilates topuna da tekmeyi bastım sanki ağrım azmış gibi bi de squat yüzünden bacaklarım ağrıyor. Doğursam bacak ağrısından yürüyemicem o derece 😁😁 dinlenme moduna aldım sabah da bi duş bi fön çekme sonrası kendime geliş özüme dönüş😁

İyileştikten sonra iz kalmasın diye yazmıştır bence. Ben hiç birsey sürmedim simdiye kadar kabuk olmadı ama pek . Kabuklar kalkınca sürebilirsin
Tamam canım öyle yapayım. Bu süte geçen bir krem değildir di mi? Bana ilk gün hastanede kulunç ağrısı için bir krem sürdüler albaren miydi neydi adı. Evde de sürebilirsin hep dediler iki üç gün sürdüm. Bir okuyayım prospektüsü dedim emzirme döneminde kullanılmamalıdır, kullanılması elzem ise geniş alanlara uygulanmamalıdır falan yazıyor. Biz güneş kremi sürer gibi sürüyorduk sırtın sağına komple 😞

Bu arada bizde kontrole gittik 37+5 bugün, çatı kontrolü yaptıı, bebiş kanala yerlesmemis zaten kordonda vardi boynunda, rahim genişletmede daha once olduğum için sezaryen kararı verdik, 23 aralik seçtik sabah 8de olacak inşallah ☺ doktorun onerisi şu oldu süt olması için her gun rezene çayı iç dedi hem gazi gidersin diye de, hurma ye dedi. Kantaron yağı sur meme uçlarına sadece son gece lansinoh kremi sür bebek yadirgamasin kantaronu dedi. Kontrolde meme başına baktı ve sıktı ikisinide süt geldi, o bile uçlarını acitti emzirmeye başlayınca nasıl olacak dusundurdu 😅 bu arada 8 gun once kontrolde 3180 grdi şimdi 3200 almamış kilo, bir problem yok yeterli diyor doktor tabii, ama okuduklarima gore bir kaç arkadaşın daha son haftalar almamış sanirim

Vay be nasibe bak aynı gün doğurmak 😁😁 ben 2 tarih verdim onu da tutturamadım insanlar neler tutturmuş🤣🤣🤣
Valla ben saldım içimde kalcak değil ya bi gün çıkacak illa. En kötü 21 aralıkta sezaryen isterim yay burcu dönmeden dedim ve kafada bitirdim 🤣🤣 pilates topuna da tekmeyi bastım sanki ağrım azmış gibi bi de squat yüzünden bacaklarım ağrıyor. Doğursam bacak ağrısından yürüyemicem o derece 😁😁 dinlenme moduna aldım sabah da bi duş bi fön çekme sonrası kendime geliş özüme dönüş😁
👏🏻👏🏻👏🏻 Aynen işte benim doktor da belki stresten gelmiyor, rahatla bir de öyle bakalım dedi. Pazartesi o zar süpürme işini yapalım dedi ama kafam öyle bir rahatladı ki bir anda amaaan ne gerek var, geleceği zaman gelir moduna girdim, emin olamıyorum 😀 Hakikaten dinlenelim biraz, belki de bebeklerimizin sakinliğe, yaymaya ihtiyaçları vardır 🥰

Agla canım agla nolcak insan illa duygusal olarak mı aglar fiziksel acı da zorlar aglatabilir Perşembe günü sezaryandan 3 gün sonra yani aglama nedenim o gün agrım artık tavan yapmıştı dedim gitgide azalması lazım değil mi bu acının bu ne simdi bu gidişle kaç gün sürecek ki bilir diye moralim bozulmuştu ama dediğim gibi ertesi gün mucizevi
Bir sekilde rahatladım. İnş senin de bir an once azalır agrılar
Hadi herkes itiraf etsin diyormuşum 😅 Ben de ikinci gün kulunca saplanan acıdan yüksek sesle ağlamıştım hem de ne ağlama 🥲 Eşim beni doğrultmaya çalışırken bir türlü yapamadı o yapamadıkça ağrı her yerime yayıldı sanki. En son 2 sene önce burun ameliyatı sonrası yaşadığım başka zorluklar yüzünden ağlamıştım bir de bu oldu 🥲

👏🏻👏🏻👏🏻 Aynen işte benim doktor da belki stresten gelmiyor, rahatla bir de öyle bakalım dedi. Pazartesi o zar süpürme işini yapalım dedi ama kafam öyle bir rahatladı ki bir anda amaaan ne gerek var, geleceği zaman gelir moduna girdim, emin olamıyorum 😀 Hakikaten dinlenelim biraz, belki de bebeklerimizin sakinliğe, yaymaya ihtiyaçları vardır 🥰
Bana da pazartesi kanala girmiş olursa yapalım o süpürme işini dedi. Hatta aynı şekil çok mu kafaya taktın tarihleri falan sal biraz da dedi. Bizim doktorlar da aynı kafadan gidiyorlar 🤣 doğmadan strese soktuk bebeleri hadi hadi diye 🥲🥲

Emzirirken bebeği tek zıbınla bırakıyorum ayağında da çorabı oluyor. Diğer türlü uyanmıyor çünkü böyle emmeye başladı. Üstüne yine de battaniye atıyorum üşümesin diye yanımda da ateş ölçer 36.5 ve üstü oluyor hep. Üşütüyomuşum bebeği çünkü sürekli gaz çıkarıyomuş.

Yaa nolduuu :) bebek heyecanı mıı ? Bu arada ben aldım kızımı da tamam oldum kalbim kocaman 🥰♥️💙
Ayy şimdi tamamladınız çok şükür canım 🥰🥰🥰
Sezaryen olanlara bir sorun olacak doğumun 3 günü bugün bandaj çıkmış olmasına rağmen dikiş yeri uyuşuk gibi elimle elleyince de ağrı kesici va de kullanmıyorum. Ağrım da yok ama o uyuşukluk normal mi? Sizin de var mıydı? Ne zaman geçti?
1 sene suruyo canım o sinirler kesildigi için
Benim hala uyuşuk canım geçmeyecek herhalde 😂 32 gün oldu
Geçmez canım 😅
Hanımlar beboyu reflü yatağına koydum eve gelince. Ama hep sıçrıyor moro refleksi dedikleri şey mi emin olamadım ama hastanede sıçramıyodu böyle. Yataktan mı ki
Kundak online😅😅

Bana da pazartesi kanala girmiş olursa yapalım o süpürme işini dedi. Hatta aynı şekil çok mu kafaya taktın tarihleri falan sal biraz da dedi. Bizim doktorlar da aynı kafadan gidiyorlar 🤣 doğmadan strese soktuk bebeleri hadi hadi diye 🥲🥲
Size nasılsınız yazarken bile iki defa düşündüm doğurdunuz mu mesajı vermek istemediğim için çünkü gerçekten ne kendimi ne de sizi germek istemiyorum. Yeter yani gerek yok. Kadın 40 haftayı bitirmiş, üstüne 10 gün geçmiş doğurmuş. Ne yani? Yeter ki biz ve yavrularımız sağlıklı olalım, gerisi birer sayı 🤍

Emzirirken bebeği tek zıbınla bırakıyorum ayağında da çorabı oluyor. Diğer türlü uyanmıyor çünkü böyle emmeye başladı. Üstüne yine de battaniye atıyorum üşümesin diye yanımda da ateş ölçer 36.5 ve üstü oluyor hep. Üşütüyomuşum bebeği çünkü sürekli gaz çıkarıyomuş.
Kaynak: kayınvalide mi yavrum sjfksks

X