- 16 Ekim 2020
- 155
- 143
- 53
- 31
İlk sezaryanda oluyor cnn bnm ilk te oldu agrıdan bagırıyordum aniden bir agrı giriyordu kramp gibi sag kol ve boynuma yada sol kol ve boynuma agrı kesici vuruyorlardı hemen ikinci günü eve gectim tekrarladı agrı agrı kesici krem kullandım vikisli doktor önerisiyle narkozdan kaynaklıymış iğne vurulurken kendini cok kasmışsın dediKulunçtaki ağrıdan gram uyku uyuyamadım yaa. Sanki böyle çok acıtan bir iğneyi oradan enjekte ediyor gibiler devamlıBoynumun sağı, sağ kol, sağ sırt çok fena. Otururken idare eder ama yatma pozisyonuna asla geçemedim. Allahım inşallah geçen bir şeydir ameliyat yerinin acısı hiçbir şey kalıyor yanında
bu bilgi bir miktar midemi bulandırdı desemKızlar bu arada doktor bana bebegin plasentasını verdi dogumdan sonra. Sedyeye bacaklarımın ortasına lönk diye koydular posette odaya cıkardıkgecen pazar gittik ormana gömdük hiç haberim yoktu vereceginden biraz arastırdım da insan vücudu kutsal oldugu gibi kalıntıları da kutsalmış çöpe atılmazmış gömülürmüş. Hastanelerde de tıbbı atik diye atıyorlarmış benim doktor da hassas baya veriyormuş böyle. Artık alın bu bilgiyle naparsanız yapın
Şuan bende de Mustela , Lansinoh Balm, Garmastan , Ayva Jeli hepsini deniyorum. Silikon uçla emziriyorum o mu hassasiyet yapıyor acaba anlamıyorum. Emzirirken çok canım yanıyor. Sen mastit olduğunu nasıl anladın bu arada. Taşlaşma gibi sertlikler mi vardı, doluluk hissi miOKUYUN!!!
Kızlar silikon uç kesinlikle alın onu takıp sağım yapın Allah'a şükür gram acımadı öyle süt kanalları açılır. Ayva çekirdeğine geçtim sol göğüsüm çok rahatladı sadece sol da mastit var hayla boşaltamadım inşallah o da geçer şuan göğüsüm biri 75 biri 100 resmen saat 03.40 biz devamke 30 kasımdan beri uyumadım diyebilirim
Deneyimini paylaşman çok iyi oldu güzelde geçmiş. Çabucak daha da toparlan inşallahKızlar mesajlarınızı okuyamıyorum ama her birinize güzel dilekleriniz, dualarınız için ayrı ayrı teşekkür ederimİyi ki varsınız Biraz detayları anlatayım kendi deneyimlerimle. Sabah 8.30da girdik sezaryene 8.48de Ardakuş dünyaya geldi Ameliyat sırasında çekiştirmelerin hissedildiği doğru ancak acı sıfır. Ben üşüdüğümü hissettim sadece. Aslında ben daha ameliyata gitmeden üşümeye başladım suyum boşalınca sanırım sıvı kaybından olmuş. Kısa bir süre de baş ağrısı oldu daha çıkmadan geçti çok şükür. Bulantı kusma hiç yaşamadım çok çok şükür O esnada çocuk doktoru bebeğin kontrollerini yaparken beni de kapatma işlerine geçtiler. Hepsi bir saat kadar sürdü ve odaya beraber geldik. Memeleri yoğun şekilde sıka sıka o kolostrum sütünü çıkarıyoruz ve veriyoruz bebeğin ağzına. Emme refleksi çok iyi maşallah sürekli bir aranma ve aktif emme modunda. Kendi de tetikliyor memeyi Ama yine de süt damla damla iniyor sıkınca incir sütü daha boldur şu an Ben iki hastane çıkışı iki de tulum getirmiştim dış giyim olarak. Zıbınların vs haricinde. Şu an hastane çıkışlarından biri kaldı sadece bebek üç kez kakasını yaptı ikisi dışına çıkacak boyuttaydı Ama bu iyi bir şeymiş sarılığın önlenmesi için yine de yeri olan daha çok dış giyim malzemesi götürsün zıbınlar vs dışında bence. Aynı şey yaşanabilir. 1 numara bezi kullandık şu ana kadar bunu bile biraz küçülterek bağlıyoruz sızdırmasın diye kimse kilodan endişelenip büyük bez götürmesin bence yanında. Orange şey demişti bir ara döt aynı döt hepsinde sonuçta doğru Sağım makinesi kullandırmıyorlar memeyi hep bebeğin emmesini istiyorlar bir de yara yapar diyorlar ama inşallah bu sıkmalar çekmeler yara yapmaz
Onun dışında düzenli olarak ağrı kesici yapılıyor hiçbirine itiraz etmiyorum kesi yeri bazen bayağı acıyor. Biraz da anesteziden kaynaklı kulunç ağrısı gibi bir şey oldu bende sanırım. Bazen o tutuyor boynuma koluma vuruyor. Sürekli yürümek ve gaz çıkarmak çok iyi geliyor sancılara. Kolay değil ama yapın mutlaka. Hoşafınızı falan alın bol bol çiş ve gaz çıkışının olması gerçekten rahatlatan bir durum. Depend’lerin ikincisine geçtik henüz bundan 3-4 tane max yetecek gibi çok aşırı yoğun bir kanama yok bende. Normal ped de almıştım bu daha güvenli geliyor onları kullanmam sanırım.
Ziyaretçilere gelince tüm gün birileri geldi gitti 4-5 ayrı grup. Oturacak yer de olmayınca kimse çok uzun süre kalamadı en fazla 20-30 dk duran gitti. Bebeği kucaklamaya öpmeye yeltenen olmadıSadece kuzenim aldı kucağına o da tıpçı son sınıfta yeni pediatri stajını bitirmiş birkaç bir şeyine baktı o kadar
Gece en fazla iki saat uyumuştum zaten sancı girip duruyordu. Şu saat oldu daha uykum falan yok. Anneyi kocayı beboyu uyuttum size katıldımBu arada gerçekten annenin ya da bir kadının olması iyi bence eşim bebekle ilgileniyor evet diken üstünde ama benimle annem ilgileniyor hep. Hasta bezinin değişmesi falan hiç eşimlik işler değilmiş kanı yatakta bile görünce tuhaf oldu görevli çağırdı falan. Tabi bu bizimkine özgü bir durum herkes aynı değil
Şöyle bir baldudak atayım da gece gece canınız çeksin
evet çatı ağrısı canım benim de 30 lu haftalardan beri var, bazı günler hafifledi bazı günler baya zorladı ama hiç kaybolmadı. benimkinin pozisyonu baş aşağıydı hep ona rağmen vardıKızlar, 35+2’deyim. Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama bacaklarımın arası, vajina kemiklerim ağrıyor. Ön kısımdan bahsediyorum. Çatı ağrısı bu mu? Ya da bu ne? Özellikle oturur haldeyken ayağa kalktığımda veya yatakta soldan sağa / sağdan sola döndüğümde oluyor.
En son muayenede (2 hafta önce) makat gelişliydi bebeğim. O mu baskı yapıyor bilemedim hiç.
O kadar doğuran oldu kiYok kuzum daha bir hafta var benim doğuma
Kızımız olacak inşallah :))Olsun belki bu hafta hızlıca açılmaları başlayacak olabilir erkek bebek miydi
ayyyyy ay ay çok sevindim kuzucum meleğinizle mutlu huzurlu bir hayat dilerim darısı başımıza inşallahKızlar mesajlarınızı okuyamıyorum ama her birinize güzel dilekleriniz, dualarınız için ayrı ayrı teşekkür ederimİyi ki varsınız Biraz detayları anlatayım kendi deneyimlerimle. Sabah 8.30da girdik sezaryene 8.48de Ardakuş dünyaya geldi Ameliyat sırasında çekiştirmelerin hissedildiği doğru ancak acı sıfır. Ben üşüdüğümü hissettim sadece. Aslında ben daha ameliyata gitmeden üşümeye başladım suyum boşalınca sanırım sıvı kaybından olmuş. Kısa bir süre de baş ağrısı oldu daha çıkmadan geçti çok şükür. Bulantı kusma hiç yaşamadım çok çok şükür O esnada çocuk doktoru bebeğin kontrollerini yaparken beni de kapatma işlerine geçtiler. Hepsi bir saat kadar sürdü ve odaya beraber geldik. Memeleri yoğun şekilde sıka sıka o kolostrum sütünü çıkarıyoruz ve veriyoruz bebeğin ağzına. Emme refleksi çok iyi maşallah sürekli bir aranma ve aktif emme modunda. Kendi de tetikliyor memeyi Ama yine de süt damla damla iniyor sıkınca incir sütü daha boldur şu an Ben iki hastane çıkışı iki de tulum getirmiştim dış giyim olarak. Zıbınların vs haricinde. Şu an hastane çıkışlarından biri kaldı sadece bebek üç kez kakasını yaptı ikisi dışına çıkacak boyuttaydı Ama bu iyi bir şeymiş sarılığın önlenmesi için yine de yeri olan daha çok dış giyim malzemesi götürsün zıbınlar vs dışında bence. Aynı şey yaşanabilir. 1 numara bezi kullandık şu ana kadar bunu bile biraz küçülterek bağlıyoruz sızdırmasın diye kimse kilodan endişelenip büyük bez götürmesin bence yanında. Orange şey demişti bir ara döt aynı döt hepsinde sonuçta doğru Sağım makinesi kullandırmıyorlar memeyi hep bebeğin emmesini istiyorlar bir de yara yapar diyorlar ama inşallah bu sıkmalar çekmeler yara yapmaz
Onun dışında düzenli olarak ağrı kesici yapılıyor hiçbirine itiraz etmiyorum kesi yeri bazen bayağı acıyor. Biraz da anesteziden kaynaklı kulunç ağrısı gibi bir şey oldu bende sanırım. Bazen o tutuyor boynuma koluma vuruyor. Sürekli yürümek ve gaz çıkarmak çok iyi geliyor sancılara. Kolay değil ama yapın mutlaka. Hoşafınızı falan alın bol bol çiş ve gaz çıkışının olması gerçekten rahatlatan bir durum. Depend’lerin ikincisine geçtik henüz bundan 3-4 tane max yetecek gibi çok aşırı yoğun bir kanama yok bende. Normal ped de almıştım bu daha güvenli geliyor onları kullanmam sanırım.
Ziyaretçilere gelince tüm gün birileri geldi gitti 4-5 ayrı grup. Oturacak yer de olmayınca kimse çok uzun süre kalamadı en fazla 20-30 dk duran gitti. Bebeği kucaklamaya öpmeye yeltenen olmadıSadece kuzenim aldı kucağına o da tıpçı son sınıfta yeni pediatri stajını bitirmiş birkaç bir şeyine baktı o kadar
Gece en fazla iki saat uyumuştum zaten sancı girip duruyordu. Şu saat oldu daha uykum falan yok. Anneyi kocayı beboyu uyuttum size katıldımBu arada gerçekten annenin ya da bir kadının olması iyi bence eşim bebekle ilgileniyor evet diken üstünde ama benimle annem ilgileniyor hep. Hasta bezinin değişmesi falan hiç eşimlik işler değilmiş kanı yatakta bile görünce tuhaf oldu görevli çağırdı falan. Tabi bu bizimkine özgü bir durum herkes aynı değil
Şöyle bir baldudak atayım da gece gece canınız çeksin
Bende de akşama doğru daha çok oluyor genelde aşağı eğilmek oturmak zorunda olduğum işler yapmissam önde bebek aşırı sert oluyor makat gelisliydi en son benimki ondan mı diyorum bende böyle bir tutma öyle yürüme moduna giriyorum ya. İlk oğlumda böyle değildi bu haftlarda daha hareketliydim mutfak tezgahlarına çıkıp dolap falan siliyodumkızlar benim akşama doğru çatı ağrım çok artıyor hatta alttan tutarak yürüme ihtiyacı hissediyorum bebiş her an çıkcakmış gibi hissediyorumkorkuyorum doğuruyor muyum diye hatta ama sabahları o his olmuyor. doğum başlar da anlamazsam diye de korkuyorum. öyle bi sancı da hissetmiyorum hiç braxton hicks gibi anlatılan. sadece bu aşağı baskı var
Benim 14.7 idi canım en yuksekCanım değer kaçtı birde sizde en fazla gördüğünüz değer
normal demek ki canım artık 38+3 oldu bizim inşallah 12 sini bekler ya acil doğuma gitmek istemiyorumBende de akşama doğru daha çok oluyor genelde aşağı eğilmek oturmak zorunda olduğum işler yapmissam önde bebek aşırı sert oluyor makat gelisliydi en son benimki ondan mı diyorum bende böyle bir tutma öyle yürüme moduna giriyorum ya. İlk oğlumda böyle değildi bu haftlarda daha hareketliydim mutfak tezgahlarına çıkıp dolap falan siliyodumşimdi bı de annemlerdeyim bı süredir eşim bugun geliyor pazartesiye döneceğiz iki gün daha dayanmaliyim dün de valiz topladm banyoya girdim oğlumu banyo yaptırdım baktım çok böyle ağrılar arttı kimseye bişey de diyemiyorum korktum çok valla durup durup o kadar bekledim tam eve donecekken doğum başlarsa diye
Maşalalalah size. İlk gebeliğinizmiydi. Çok güzel bir doğum olmuş. Gözünüz aydınKızlar ben dün saban 9 da doğum yaptım. Gruba yazmıştım zaten sancım var diye hastaneye gittim sancı çıktı açılma için doğumhaneye yönlendirdiler orada beklerken çok korktum tektim geceydi strese girdim gerildim. Ebe kontrol etti yeni başlamış dedi. Ben zaten vazgeçtim normalden sezeryan istiyorum diyip yukarı çıktım. Eşime dedim ben korkuyorum istemiyorum sezeryan olacağım doktorumla konuştuk gece boyu takibe alındım nst ler çekildi devamlı o sıra da sancılarım devam ediyordu gitgide şiddetlendi bide bu sancıyı çekip planlı sezeryan yapmadığıma pişman oldum. Beklemeye başladım sanıyordum ki sezeryan olacağım sabah oldu artık doktor geldi doğumhaneye almak istediler beni istemedim tamam gidelim bakalım şuan doğuruyor bile olabilirsin dediler sonra alacağız sezeryana dediler gittiğimde 8 cm açıklık vardı. Doktorum artık sezeryana dönmenin anlamı yok diyip beni ikna ediyordu kısa bi süre de doğumum gerçekleşti normal şekil de doğurdum. 39 +0 /3700 kg olarak dünyaya geldi
E senin artık normal canım tabiki olması. Benim daha 35+5 ondan erken gibi geliyor bu ağrılar bana bakalım. Sen de kendini çok zorlama yorma 12 sine kadar şunu da yapayım bu da aradan çıksın diye kendini zorlamanormal demek ki canım artık 38+3 oldu bizim inşallah 12 sini bekler ya acil doğuma gitmek istemiyorum
Evet ilk teşekkür ederimMaşalalalah size. İlk gebeliğinizmiydi. Çok güzel bir doğum olmuş. Gözünüz aydın
Ben yazlık pijama götürdüm bi çorap bş hırka fazlasıyla yetti hem klima hem kalorifer açıktı oda çok iyiydi bi ara artık havayı öyle sandım kapı açılıp içeri soğuk girince fark anlaşılıyor sıcaktı baya yani. Bebek içinde ben çok şey koydum bi kere kıyafet değiştirdim beş bez değiştim ben birgün kaldım ama sabah doğurdum akşam çıktım. Bide süt felan da fazla emmedi üstü batmadı fazla. Ben beşli hastane çıkışı iki müslün örtü götürdüm bide ince orta halli nohut battaniye götürdüm iş gördü. Bi tane kalın götürülebilir eve getirirken üşümesin diyeDoğum yapan kızlar hastane için aldığınız gecelik pijama takımı falan nasıldı yani çok kalın biseye ihtyaciniz oluyor mu ? Bı de bebisler için aldığımız hastane çıkışları penye ya üstte uzun zıbın ama alt kısmı tek patikli penye yeterli olan bişey mi yaptığınız başka bişey oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?