Olur mu öyle şey rica ederim ne olacak. Zaman zaman evet çok memnunum zaman zaman hiç memnun değilim
Biz büyük bir şehirde yaşıyoruz İngilizce ve Türkçe ile çok rahat her işinizi halledebiliyorsunuz ama yine de Almanca kesinlikle öğrenmek gerekiyor. Her şeye rağmen ırkçılık var. Zaten tüm Avrupa’da aşırı sağ yükselişte. Ara ara başka bir yere mi gitsek diyoruz ama kimle konuşsak herkesin benzer dertleri var. Almanya bakınca aralarında en okey yerlerden biri gibi geliyor bize şimdilik.
Ama Avrupa içinde özgürce seyahat edebilmek çok güzel. Doğası çok güzel. Analık izni gibi şeyleri düşünmemek çok güzel. Sosyal bir devlette yaşayıp bütün çocuklara ve gebe kadınlara devletin benzer şartlar sağlaması çok güzel. Ben gebelik boyunca nipt dahil hiçbir şeye doğru düzgün para ödemedim mesela. Sadece ilk trimesterda ek bir ultrason ve birkaç kan testine cüzi rakamlar ödedim.
Annem ve babam geldi mesela ne kadar güleryüzlü komşularınız var diyorlar
Ankara’da yaşadım yıllarca sabah günaydın bile demezdi komşularım
Bu arada iş özel hayat dengesinden çok memnunuz eşim açısından:) Türkiye’deki gibi gece gündüz aranmak yok. Bilgisayar kapandıktan sonra iş bitiyor. Ekonomi savaş yüzünden burda da biraz sıkıntılı ama Türkiye ile kıyaslanamaz bile.
Benim tek problemim diş hekimiyim denklik almak biraz sancılı bir süreç. Bir de bazen gizli bir ırkçılığa maruz kaldığımı hissediyorum. Direkt siz ırkçılık yapıyorsunuz diyeceğim bir şey yok ama hissediyorum:)
Bana fikrimi soran herkese ben denemekten zarar gelmez diyorum. Denemeden bilemezsin sonuçta. Aklınızda varsa çocuk büyümeden mutlaka deneyin en kötü geri dönersiniz ne olacak ki.
Herhangi bir sorun olursa da özelden de yazabilirsin hiç çekinme lütfen