Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 78 41,5%
  • erkek

OY: 98 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    188
Bunu hep Doktorlar da söylüyor Ben zannediyordum ki doğum sancısı başlıyor kesintisiz devam ediyor O zaman bu söylenene göre sancı kesik kesik geliyor o zaman gidiyor geliyor gidiyor geliyor benim de Zamanım çok yaklaştı nasıl anlarım diye düşünüyorum bugün çok az bir adet sancısı vardı sonra geçti
Evet, devamlı oluyorsa dayanılmaz bir şey oluyor muhtemelen, benim adetlerim de çok zor geçer mesela hissederim ağrım geliyor diye. Bir dakikada bir gelir aniden tansiyonum düşer vs, galiba suni sancı daha zor oluyormuş kendi sancımıza göre. Doğum yapan annelerden öyle duydum. Kendi sancın olunca arada nefes alabiliyormuşsun.

Hem de kadın bir doktor söylüyor. Herkes yaşına göre sorumluluğunu alacak ama bir yetişkine bakım görevi de çocuğa verilemez.

Sonuç olarak ikimiz de en azından 1 Aralık'a hamile ulaşmak istiyoruz, bakalım önümüzdeki bir hafta nasıl geçecek 😀
evet ben de en azindan haftaya pazara kadar dogurmak istemiyorum ama sureci yonlendiremem de olacak olana da raziyim. Carsamba randevum var vajinal dogum kararimi soylicem ama surekli okuyorum bakiyorum 40-41. haftalara kalmak istemiyorum sezaryen gecmisim oldugu icin, bu yuzden hastaneyle konusup en azindan 40. haftamin icinde sezaryen talep edicem. suni sanci vs benim gibi ssvd dusunenler icin pek iyi degilmis bu kadar zorlamak istemiyorum kendimi.
Dusunmekten uykum da kaciyor zaten :)
sen daha once vajinal dogum yaptin aradan uzun zaman gecmis ama baska doktorda dogurtsa bir sorun ysayacagini sanmiyorum sureci de biliyorsundur. Saglikla gelsin bebisler

Geçmiyor ya, Medicana/Medipol/Medical Parklarda geçiyor benimki

Medipol Acıbadem’de blocked doktoru iyi aslında Acıbadem’den geçmiş oraya. Koşuyolu hastane olarak çok eski ve çok basık odalarını ben hiç beğenmedim ama doktorlarını çok övüyorlar. Ama hastaneyi beğeneceğini sanmıyorum. Ümraniye Medipol’de Zeynep Elmalı adını çok duydum araştırdığım zamanlarda. Bir de senin gittiğinde hastanede Nur Dokuzeylül var arkadaşlarımız o hastanede idare işlerde çalışıyorlardı yakınen tanıyorlardı onu bize çok önermişlerdi çok iyi bir doktor demişlerdi ama normal doğum konusunda destekçi mi bilemiyorum çünkü tüp bebek de yaptırıyor.

Evet, devamlı oluyorsa dayanılmaz bir şey oluyor muhtemelen, benim adetlerim de çok zor geçer mesela hissederim ağrım geliyor diye. Bir dakikada bir gelir aniden tansiyonum düşer vs, galiba suni sancı daha zor oluyormuş kendi sancımıza göre. Doğum yapan annelerden öyle duydum. Kendi sancın olunca arada nefes alabiliyormuşsun.
Ben de öyle duymuştum suni daha zormuş En azından adet sancısı gibi bunu biliyoruz yani farkını bu şekilde anlayabiliriz

Olur mu öyle şey rica ederim ne olacak. Zaman zaman evet çok memnunum zaman zaman hiç memnun değilim😂
Biz büyük bir şehirde yaşıyoruz İngilizce ve Türkçe ile çok rahat her işinizi halledebiliyorsunuz ama yine de Almanca kesinlikle öğrenmek gerekiyor. Her şeye rağmen ırkçılık var. Zaten tüm Avrupa’da aşırı sağ yükselişte. Ara ara başka bir yere mi gitsek diyoruz ama kimle konuşsak herkesin benzer dertleri var. Almanya bakınca aralarında en okey yerlerden biri gibi geliyor bize şimdilik.
Ama Avrupa içinde özgürce seyahat edebilmek çok güzel. Doğası çok güzel. Analık izni gibi şeyleri düşünmemek çok güzel. Sosyal bir devlette yaşayıp bütün çocuklara ve gebe kadınlara devletin benzer şartlar sağlaması çok güzel. Ben gebelik boyunca nipt dahil hiçbir şeye doğru düzgün para ödemedim mesela. Sadece ilk trimesterda ek bir ultrason ve birkaç kan testine cüzi rakamlar ödedim.
Annem ve babam geldi mesela ne kadar güleryüzlü komşularınız var diyorlar😂 Ankara’da yaşadım yıllarca sabah günaydın bile demezdi komşularım🥲
Bu arada iş özel hayat dengesinden çok memnunuz eşim açısından:) Türkiye’deki gibi gece gündüz aranmak yok. Bilgisayar kapandıktan sonra iş bitiyor. Ekonomi savaş yüzünden burda da biraz sıkıntılı ama Türkiye ile kıyaslanamaz bile.
Benim tek problemim diş hekimiyim denklik almak biraz sancılı bir süreç. Bir de bazen gizli bir ırkçılığa maruz kaldığımı hissediyorum. Direkt siz ırkçılık yapıyorsunuz diyeceğim bir şey yok ama hissediyorum:)
Bana fikrimi soran herkese ben denemekten zarar gelmez diyorum. Denemeden bilemezsin sonuçta. Aklınızda varsa çocuk büyümeden mutlaka deneyin en kötü geri dönersiniz ne olacak ki.
Herhangi bir sorun olursa da özelden de yazabilirsin hiç çekinme lütfen🙏🏻
Ay çok teşekkür ederim🥲 benim denklik alma şansım da yok hukukçuyum çok pişmanım keşke denklik alınacak bir bölüm okusaydım diyorum şimdi. Zaten beni düşündüren bu analık izni, sosyal imkanlar oluyor. Mesela biz burda her şeye para ödedik ama her şeye. Devlete gitsem sorduğum soruya cevap alamıyorum, doktorun insafına kalıyorum. Mecburen özel tercih ediyorum ama o da az bir para değil. Ben eğitim için bir süre Kölnde kalmıştım, bayılmıştım. İnsanlara düzene her şeye. Baya bir Türk vardı hatta Alman yoktu ndndnd O zamandan beri eşimi darlıyorum gidelim diye, benim İngilizcem iyi çok az da Almancam var ama Almanca çok zor geliyor bana çabalıyorum öğrenmek için ama tıkanıyorum. Dil olayından korkuyorum, ırkçılık zaten en çekindiğim şey bir de o kadar belli ki benim Türk olduğum 😅😅 Şimdilik ücretli iznim birene kadar araştırıyorum, mutlaka sana danışırım ama çok teşekkür ederim çok incesin🥲❤️

Yoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.
canım benim acil şifalar diliyorum annene. bir an önce iyi haberlerini alırsınız inşallah dua edeceğim sizin için ♥️

Çok şükür hiçbir sıkıntım yok ama kendisi yokken doğurmayım diye yatmayı, progestanı falan önerdi işte. Daha önce de hiç kullanmadım, sen bu işin uzmanısın, negatif bir durum olur mu? Onu da söyledi, gelecek olursa durdurmaz ama biz elimizden geleni yaparız dedi.

Ah canım, Allah razı olsun hem senden hem gönlüme ferahlık veren herkesten 🙏🏻🤍 bize göre erken ya da geç görünse de hepimiz hangi vakit yazılıysa o an doguracagiz muhakkak, buna inancım tam ama hiç tanımadığım insanla zorlanacağımı bildiğimden stres oldum ben de. İlk doğumumda da öyle oldu. Hemşireler ıkın dediler yapamadım, kendi doktorum ıkın dedi, tanıdığım güvendiğim insan olduğu için kendimi emanet edip dediklerini yapabildim ve doğurdum. Vardır bir hayır muhakkak, ki özünde baksan kötü bir haber de almadım çok şükür. Doğururken bize de dua et anacım 🙏🏻🤍
Progestanın dogal hormon içerikli ilaç oldugundan bildigim kadarıyla gereksiz kullanımında da oyle bir zararı olmuyor.
Dediğin gibi herseyde bir hayır vardır, erken bile gelse bebek bakarsın Allah öyle bir doktor denk getirir ki niye bu kadar tedirgin olmuşum ki onden dersin.
Doguma girmeden tüm aralık ayı annelerine dua edicem inş aklımda, heyecandan unutmazsam tabi ☺️ siz de bana dua edin panik atagım tutmadan dogumu atlatayım inş

Progestanın dogal hormon içerikli ilaç oldugundan bildigim kadarıyla gereksiz kullanımında da oyle bir zararı olmuyor.
Dediğin gibi herseyde bir hayır vardır, erken bile gelse bebek bakarsın Allah öyle bir doktor denk getirir ki niye bu kadar tedirgin olmuşum ki onden dersin.
Doguma girmeden tüm aralık ayı annelerine dua edicem inş aklımda, heyecandan unutmazsam tabi ☺️ siz de bana dua edin panik atagım tutmadan dogumu atlatayım inş
ben de ayni dertten muzdaripim ama gececek oyle dusun yarim saatte olur biter hemen, anaztezi uzmani zaten basinda bekliyor sakinlestirici verdigi zaman dunya umrunda olmuyor pek..

Yoğun bakıma çekecekler annemi, doktor durumun ağır demiş ya da en azından annemin bana aktardığı bu. Eşimi çağırdı bi şeyler imzalatıyolar ben anlamıyorum diye. Eşim gidecek ama içim de rahat değil bilmiyorum üzülüyorum çok.
Geçmiş olsun bebeğim rabbim şifa versin . Çok zor bir durum ama yolculuk yapman sıkıntı olabilir. Allah korusun . Eşin halletse sen dinlensen daha iyi olur gibi ❤️😔

Allah yardımcınız olsun orange, bişey lazım olursa bütün ailem istanbulda. Kardeşim falan da orda her konuda yardımcı olabilirler. Allah şifasını versin annenin, bol bol dua et aen biz de edelim🙏

Medipol Acıbadem’de blocked doktoru iyi aslında Acıbadem’den geçmiş oraya. Koşuyolu hastane olarak çok eski ve çok basık odalarını ben hiç beğenmedim ama doktorlarını çok övüyorlar. Ama hastaneyi beğeneceğini sanmıyorum. Ümraniye Medipol’de Zeynep Elmalı adını çok duydum araştırdığım zamanlarda. Bir de senin gittiğinde hastanede Nur Dokuzeylül var arkadaşlarımız o hastanede idare işlerde çalışıyorlardı yakınen tanıyorlardı onu bize çok önermişlerdi çok iyi bir doktor demişlerdi ama normal doğum konusunda destekçi mi bilemiyorum çünkü tüp bebek de yaptırıyor.
Çok teşekkür ederim ❤️

Canım çok geçmiş olsun, Allah kolaylıkla şifasını versin, karşısına şifasını bulmasına aracı olacak iyi insanlar, iyi doktorlar çıkarsın 🙏🏻 eşinin gitmesi iyi olmuş, hem sana daha fazla bilgi verir, hem de anneciğinin işleriyle ilgilenir. İyi haberlerinizi alalım inşallah 🤍

Ben de bugün 36+5im, şimdi kontrolden çıktım. Çok şükür bebek iyi, sancı yok, açıklık da yok ama doktorum 37+2-38 arası olmayacağı için Salıdan itibaren yatacaksın dedi 😢 magnezyumu günde 3e çıkardı, günde 4 lt su iç dedi ve akşamları içmem için progestan verdi. Doktorun olmadığı dönemde hastanede tek bir doktor kalıyormuş, herkes aynı anda izinliymiş ve doğum başlarsa ben kimseye haber vermeden doğum katına gidecekmişim, onlar doktoru arayıp cagiracaklarmis. Hamileliğimin başından beri normal doğum yapmak istiyorum diye kapı kapı kapı gezdim, sonunda birini buldum ve bunları yaşıyorum, çok üzgünüm 😭😭 İçimi ferah tutmaya çalışıyorum, olacak olanın önüne geçilemez, her insanın doğacağı tarih bellidir ama yine de ağlıyorum işte, çok canım sıkıldı. Daha işlerimi bitiremedim, yatmak zorunda kalacağım 😢 Ne diye dua etsem bilmiyorum, her işte bir hayır olduğunu düşünmek istiyorum. Ne diyebilirim, hepimizle birlikte kendi kalbime de ferahlık diliyorum 🙏🏻
hiç gönlünü karartma. 38. haftaya odaklan, o zaman gelir inşallah. bedenine de bu mesajı ver❤️❤️❤️❤️

Gecmis olsun canim Allah acil sifalar versin 🙏🏻

X