Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
aynen insan zor degisir.benim babam cok bagimsiz yapida kardesim de ona cekmis kendi dunyalari sinirlari var. babam koye gider aricilik yapar arkadaslariyla takilir ev adami degil pek ama annemle de iyi gecinir. kardesim de oyle her cuma arkadaslariyla disarda icme gunu :) esi de kendi arkadaslariyla cikar.
kendi esim tam tersi insan tum etkinlikleri birlikte yapma pesinde. evlilikte uyum gosteriyorsun iste oyle ya da boyle. annene selamlar, izinden ilerliyorum 😂😂 umarim bunalmamistir cok, kendi arkadaslariyla da zaman geciriyordur
Ayy ne güzel yaa ben bağımsız karakterleri severim sen de öylesin belli ki ama işte eşin öyle olmayınca mecbur sen de biraz taviz veriyorsun kendinden ☺️ Annem de çalıştığı için günün yarısı zaten dışarıda (neyse ki 😂) Emekli falan olup sürekli bir arada olduklarını düşünemiyorum babama gün doğardı ama annem kesin imdat diyerek kaçardı evden 😂 Arkadaşlarıyla da takılıyor evet her hafta olmasa da ayda iki üç diyelim ortak etkinlik yaparlar. Zaten çok zamanı da olmaz annemin genelde yoğundur. Anneannemle ilgilenir fırsat buldukça işte köye gidip, dayımlarınC çocukların bir derdi meşguliyeti olur, senede 2-3 buraya gelmeye çalışırlar. Hastane işleri hiç bitmez onlara koşturur herkesin ayrı ayrı. Bayramlarda biz gideriz. Bazen yıllık izinde de. Genelde yoğun olur yani o da kendini ihmal eder. Sen etme ama yeni jenerasyon olarak gariban anam çilekeş anam döngüsünü kırmalıyız 😂

Eki Görüntüle 3507340
Kayınvalidem tüy olmasın diye pike serdi, o sırada bizimki skfkf
Ay tospiğimm yaaa 😍😍😍 Bana şuan önizlenim gibi oldu. Ben de yatağı kursam aynı böyle olur ve kesin bir tarafından içine de girer benim minişim. Şu Fisher price'ı yemez inşallah benimki 😅. Bi de kamera kablosunu da yeme ihtimali çok yüksek. Bez bant yapıyorlarmış kablolara. Ondan alacağım ben de. Seninki yiyor mu bilmiyorum ama aklında olsun.

Ayy ne güzel yaa ben bağımsız karakterleri severim sen de öylesin belli ki ama işte eşin öyle olmayınca mecbur sen de biraz taviz veriyorsun kendinden ☺️ Annem de çalıştığı için günün yarısı zaten dışarıda (neyse ki 😂) Emekli falan olup sürekli bir arada olduklarını düşünemiyorum babama gün doğardı ama annem kesin imdat diyerek kaçardı evden 😂 Arkadaşlarıyla da takılıyor evet her hafta olmasa da ayda iki üç diyelim ortak etkinlik yaparlar. Zaten çok zamanı da olmaz annemin genelde yoğundur. Anneannemle ilgilenir fırsat buldukça işte köye gidip, dayımlarınC çocukların bir derdi meşguliyeti olur, senede 2-3 buraya gelmeye çalışırlar. Hastane işleri hiç bitmez onlara koşturur herkesin ayrı ayrı. Bayramlarda biz gideriz. Bazen yıllık izinde de. Genelde yoğun olur yani o da kendini ihmal eder. Sen etme ama yeni jenerasyon olarak gariban anam çilekeş anam döngüsünü kırmalıyız 😂
kendime zaman ayirmayi seviyorum ama haftasonlari firsat olmuyor aile hayatindan, hafta ici isim yogun olmayinca, esimde univde ama o idari kadroda ise gidiyor kendimle kaliyorum ya isteyim ya evde. bekarken ve istanbuldayken haftaici yuzerdim bir iki kez, kitap kulubum vardi, arkadaslarimla takilirdim, hobilerimle ugrasirdim simdi o hayatim yok. yurt disindayim yenibastan bir hayat kurdum diye mi evli cocukluyum diye mi bambaska bir hayatin icine dustum simdi. su bebede bir dogsun ben de yeniden ozume donerim belki yavas yavas.
Bazen oglumu da alip tek basima Istanbula gittigimde oglumu anneme birakip kisacik da olsa eski hayatimi yasiyorum. Esim gelince de onunla geziyoruz oylr evde de oturmaz

kendime zaman ayirmayi seviyorum ama haftasonlari firsat olmuyor aile hayatindan, hafta ici isim yogun olmayinca, esimde univde ama o idari kadroda ise gidiyor kendimle kaliyorum ya isteyim ya evde. bekarken ve istanbuldayken haftaici yuzerdim bir iki kez, kitap kulubum vardi, arkadaslarimla takilirdim, hobilerimle ugrasirdim simdi o hayatim yok. yurt disindayim yenibastan bir hayat kurdum diye mi evli cocukluyum diye mi bambaska bir hayatin icine dustum simdi. su bebede bir dogsun ben de yeniden ozume donerim belki yavas yavas.
Bazen oglumu da alip tek basima Istanbula gittigimde oglumu anneme birakip kisacik da olsa eski hayatimi yasiyorum. Esim gelince de onunla geziyoruz oylr evde de oturmaz
Dönersin dönersin canım az büyüsün o da. Bireysel aktivitelerini de çoğaltırsın. İnsanın buna ihtiyacı var her yaşta her koşulda. Yani kadın anne olunca çocukla yapışık yaşamak zorunda yoksa anneliği eksilir diye bir dünya yok. Toplumda biraz böyle bir algı olsa da gün sonunda o anneler daha mutsuz oluyor. Zaman yönetimini öğrendiğinde insan her şeye yetebiliyor yetişebiliyor bence. Benim iş yerinde bir arkadaşım vardı çocukları orta okulda. İş ahlakını vs hiç beğenmem ama özel hayatında o kadar başarılı ki. Bir günü bile boş geçmez kadının. Ya aileyle bir şeyler yapar, ya kocasıyla baş başa, ya kendi tek başına arkadaşlarıyla, ya kişisel bakım masaj vs. Birinden de geri kalayım demez. Bizim işimiz çok seyahat gerektiren de bir işti, dolayısıyla düzen olayı yoktu pek ama o onu bile fırsata dönüştürürdü. Nereye gidersek gidelim gündüz çalıştıysa akşamına bir yapılacak aktivite ayarlar gündüzden. Kadın tam event kadını yani. Bu şekilde dinç kalıyor yorulmuyor. Şu ana kadarki hayatıma bakarsak benlik bir olay değildi pek yani ben o kadar dışarıda olmayı aktif yaşam sürmeyi pek tercih etmem evi de çok severim eve düşkünümdür. Ama çocuktan sonra bu yalnız hayatım biteceği için belki de dışarı bizim için daha fazla hayatımıza dahil olur. Olursa rol model yani bu arkadaş tam 😂😂

Ay tospiğimm yaaa 😍😍😍 Bana şuan önizlenim gibi oldu. Ben de yatağı kursam aynı böyle olur ve kesin bir tarafından içine de girer benim minişim. Şu Fisher price'ı yemez inşallah benimki 😅. Bi de kamera kablosunu da yeme ihtimali çok yüksek. Bez bant yapıyorlarmış kablolara. Ondan alacağım ben de. Seninki yiyor mu bilmiyorum ama aklında olsun.
Yok canım kablo yalıyor sadece bizimki. Ben de kamerayı nereye koyucam diyodum bağlama hiç aklıma gelmedi bak

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 canım senin bebeğin kilosu gayet iyi. Ama doktorunda dediği gibi ultrasonlardaki ölçümler kesin sonuç vermiyor. Bir doktor 2900 dedi diğeri 3500 diyor falan bazen . Sanırım kafayı ölçü alıyorlar. Genel olarak artış varsa önemli olan o. Yılbaşı içinde şimdiden netleştir kesin kendi mi girecek ona göre sonradan o gece doktor bulmak zor olur. Başta söylesin yani. Her ihtimali konuş.

Kızlar hamilelikte detaylı kan tahlilini ne kadar sürede bir veriyorsunuz? Benim doğuma iki hafta kaldı. Bir buçuk aydır kan vermedim. Vermem gerekir mi acaba?

Kızlar hamilelikte detaylı kan tahlilini ne kadar sürede bir veriyorsunuz? Benim doğuma iki hafta kaldı. Bir buçuk aydır kan vermedim. Vermem gerekir mi acaba?
Detaylı uzun zamandır ben vermedim. Doktor da istemedi. Ama kan düşmüş mü diye istiyor bir de idrar tahlili. Diğerlerinde çok bi sorun görmediğinden istemiyor sanırım

En son 35. Hafta da vermiştim gerçi o sağlık ocağının yaptı genel tahlil. Detaylı sayılır mı bilmiyorum

Benim de muayenem yarın, sanki bebo kilo almamış gibi hissediyorum ama normal de bi yandan daha geçen hafta girdim ultrasona çünkü. 🥹 Aldıysa sevinmeli miyim bilmiyorum da dkfk
Bende şimdi gidiyorum randevuya 35+1 de 3 kilo olduğu için çok almışsa diye korkuyorum😄ama almamışsa da neden almadı diye düşünebilirim çok garip anneşik şimdiden

Ben ayda 1 sağlık ocağına veriyorum canım. En azından bi hemoglobinine baksalar iyi olur doğum öncesi, bazı hastaneler yatış yapınca da alıyor kan gerçi

benim kan sayimina bakiyor sadece, detayli bir kez verdim aylar onceydi ondan sonra duzenli sadece hemoglabin demir falan bakiliyor

O kürlere ben de asla kalkışamadım. Zaten psikolog da izin vermiyordu beklentiye girme diye. Sirkeyi de mantar falan çok geçirince ona da iyi geliyor hem zayıflatır falan diye içtim de o içme dönemimden 6 ay sonra falan hamile kaldım düşündüğümde etkisi olduğunu sanmıyorum 🤣 ay önceden zayıfmışım ya aklıma geldi bi anda djdjdjd koca göbeğime o kadar alışmışım ki sanki hep böyle devam edeceğim ben 🤣
Ay kür deyince annemde myom var kontrol ettiriyor çok büyük değil, bir ara birde kist çıktı doktor birkaç aya kontrol edelim büyümesi devam ediyorsa kesin ameliyat dedi soğan kürü yaptı ve kist gitti. O günden beri inanırım ona😄

X