Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
Yemek yapamaz, belki sıkılıyordur da bilmiyorum artık. Şimdi biz istemiyoruz, onlar da ölüp bitmiyorlar zaten 😂
esimin ailesi de oyle aslinda kv kalamiyor baskasinda en fazla 2 hafta. kp den de ayrilamiyor onu da salmiyor dolayisiyla. ben de cagirmadim kendi annemi cagirdim. gerci annelik iznim bitince mecbur cocuk krese baslayana kadar donusumlu cagiricam kendi aralarinda nasil hallederlerse.
bie iki kez gelmek durumunda kaldi kp vizesi tek onun vardi, kv kustu telefonlarini falan kapadi yapamiyor o da yalniz, esini hic bir yere salmiyor bagimli hayatlari var.
oyle kabullendim ben, iyi yonlerine odaklaniyorum

Dun isi biraktim artik cok tuhaf geldi bana bugun bombos 🤣 bi kacgune alisirim heralde diye dusunuyorum , yarin doktora gidicem sonra isyerine gidip laptopu fln birakicam bi veda ederim cikarim . Ne kadar kizgin olsam da 11 senemi gecirmisim insan bir huzunleniyor haliyle ☺️
Allahım o tuhaflığı ben de yaşayacak mıyım… iş yerinde doğuracakmışım hissi geliyor bazen. Sabah bi geldim deli gibi iş var, daha 3 haftan var hepsini yaparsın sen diyor amirim bir de ndjfjf ağlayabilsem ağlardım ama sabahtan beri küfrediyorum sadece….

Eki Görüntüle 3507340
Kayınvalidem tüy olmasın diye pike serdi, o sırada bizimki skfkf
ah kediler kediler girmedikleri yer yok, dogdugunda biraz gozlemlemek durumunda kalabilirsin bebis uyurken cok sokulmasin diye ustune falan oturmaya kalkar ya da tuy gitmesin agzina burnuna. az buyuyunce arkadasliklari ne guzel olur soyle 1 yasindan sonra

baban niye tek kalamiyor yemek mi yapamiyor ornegin? benimki sorun cikarmaz tabi boyle bir kac sene kalmali degilde annem gelecek 3 ay kalicak simdi birsey demez daha oncede annem gelip kisi gecirirdi yanimda babam bir ay zar zor kalir siıkılırdı Istanbulda, memlekete donerdi ama sesini cikarmazdi anneme
Benim babam da asla kalamaz. Annem 1 ay kalabilirse yanımda bu ilk olacak, yani uzun ayrı kaldığı ki onun da bir haftasına babam da gelir belki de daha fazla. Yemekten falan da değil tamamen yalnız kalamayan bir adam bağımlı gibi anneme. Psikolojisi bozulur. Normalde çok sosyaldir mesela hep dışarıda olur ama annem evde olmayınca evden çıkmaz koşa koşa eve gelip depresyona girer. Whatsapp grubundan duygusal şeyler atıp hepimizi de komaya sokar 😂Kardeşlerim var diye idare edecek şimdi ona da çok zorlanacağına eminim. Tek olsa hiç durmazdı kesin gelirdi en baştan.
Kayınpederim tam tersi ömrünün yarısı yalnız geçmiş neredeyse. Tek başına il dışında yurt dışında çalışmış falan aile çoğunlukla uzakta. Ama onların da arası iyi değildir, yani kayınvalidemin işine de geliyor bir bahane ile evden uzak kalmak. Ben çok iyi anlaştığı bir kocası olsa bu kadar abartacağını düşünmüyorum dışarıda kalma işini mesela. Tam tersi kısa kısa dururdu kocasını bekletmemek için. Geçmişte iki sene babasına baktı hiç gelmeden. Görümcem doğum yapacak diye iki ay önceden gitti iki ay sonrasında kaldı. Hani desen ki yılın yarısı Ankara’da kal yarısı İstanbul’da kapat evini buralardan ev alalım valla hoplaya zıplaya gelir çok da mutlu olur 😂

Kilosu iyi bence ya, daha küçük zaten 3ü çok rahat geçer bence. 3le 4 arası benim için en ideal kilo tabi ben kimsem ndjdnd Nstye bişey diyemedim ama, ben 32de girdim ilk resmi nstme doktor her kontrolde bakıcaz demişti ama sanki ben grupta 36yı bekleyenleri okudum, belki senin rahim ağzın falan iyidir gerek görmemiştir. Ama şu yılbaşı olayı düşünülür bak, benim de 31 aralık görünüyor doğum tarihi mesela doktor doğunca poposuna vurucam falan dedi, yani kendi doğuracağını söyledi bir nevi. Sonuçta bu güveni almak istersin, seni takip eden hassasiyetlerini bilen bi doktor. Yani illa bi şekilde sağlıkla doğar bebiş ama senin işin rahat olsun maksat
Kilosuna takılmadım zaten, sadece her gittiğimde 700-800 gram almış oluyordu normal mi diye sordum. Bu kadarını da sorabilirim diye düşünüyorum, normal dedim ya nasıl ikna edebiliriz seni vs gibi bir tavra girdi. Yılbaşı için de net konuşmadı, burdaysan söylesene yani ben son dakika doktor mu arayacağım? Sen tüp bebeksin onları planlarız vs dedi ama net cevap alamadım yani. Çok da tatlıydı ama birden bire bozdu beni anlayamadım, içim sıkıldı

Benim de 37de anca çatı muayenesi yapcak. Asla konuşmadık şimdiye kadar hepsinde erken erken dedi. Herşey yolunda diyip gönderiyor. Bence önceden bi geçmişiz olmadığı ve belli bir hastalık da belirtmediğimiz için akışa bırakıyorlar.
Beni terslediğini sandığımda eşim yoo normal söyledi aslında demişti aklıma geldi. Birazcık da panik havamızı mı söndürüyorlar acaba bilemedim 🤣 ama esas stresli zamanında bence o da naif bir kişiliğe bürünecek benimki öyle olduydu 🤣 hatta 36ya kadar acil olmasaydı nstye de girmicektim önceki kontrolde sokmadı benimde 34te gitmiştim. Aynı doktora gidiyormuşuz hissiyatı oluştu ahahahaha
Benim de çatı muayenesi 37de, konuşuruz diyip duruyor. Gerçekten aynı doktor olabilir te allam ajfksks

Yilbasinda olmamasi sacma cidden grcen sene yilbasinda opu yapilmisti bana. Doktorum yanimdaydi ama sanirim kadin dogumcularin zihniyetiyle tupculerinki ayni degil. Ya da dedigim gibi doktoruna gore degisiyor.
Yılbaşında yokum demedi, bilemiyorum şu anda ama burdaysam gece vs fark etmez ben gelirim dedi. Sen tüp bebeksin onları planlarız ben olmazsam vs dedi, net cevap alamadım içim sıkıldı

Benim babam da asla kalamaz. Annem 1 ay kalabilirse yanımda bu ilk olacak, yani uzun ayrı kaldığı ki onun da bir haftasına babam da gelir belki de daha fazla. Yemekten falan da değil tamamen yalnız kalamayan bir adam bağımlı gibi anneme. Psikolojisi bozulur. Normalde çok sosyaldir mesela hep dışarıda olur ama annem evde olmayınca evden çıkmaz koşa koşa eve gelip depresyona girer. Whatsapp grubundan duygusal şeyler atıp hepimizi de komaya sokar 😂Kardeşlerim var diye idare edecek şimdi ona da çok zorlanacağına eminim. Tek olsa hiç durmazdı kesin gelirdi en baştan.
Kayınpederim tam tersi ömrünün yarısı yalnız geçmiş neredeyse. Tek başına il dışında yurt dışında çalışmış falan aile çoğunlukla uzakta. Ama onların da arası iyi değildir, yani kayınvalidemin işine de geliyor bir bahane ile evden uzak kalmak. Ben çok iyi anlaştığı bir kocası olsa bu kadar abartacağını düşünmüyorum dışarıda kalma işini mesela. Tam tersi kısa kısa dururdu kocasını bekletmemek için. Geçmişte iki sene babasına baktı hiç gelmeden. Görümcem doğum yapacak diye iki ay önceden gitti iki ay sonrasında kaldı. Hani desen ki yılın yarısı Ankara’da kal yarısı İstanbul’da kapat evini buralardan ev alalım valla hoplaya zıplaya gelir çok da mutlu olur 😂
kiz senin baban benim esim gibi anlatinca balik burcumuydi baban? benim esimde her isi yapar cok becerikli bir erkek yemekten ev temizliğine duzenine bakimina kadar bir evin tam sorumlulugunu alir her anlamda ama bensiz yapamaz. benim iznim daha cok akademide arastirma ve ders veriyorum diye yazlari bos geciyor, ben yazin erken gidiyorum tr ye 3 hafta once gidiyorum her an arar mesaj atar bikbikbik kalamiyorum yapamiyorum gun gecmiyor ben ne zaman gelicem falan der gittigimden birsey de anlamam. Bizde hep yapisik ikiz gibi bielikte gezeriz haftasonu tatil herseyde. gun ici is yerinden on kere arar.Yapisi oyle bence balik burclari mi boyle yoksa bilmiyorum. Esim de sosyal guya ama kendi arkadas cevresi olup onlarla takilmaz yine esli ailelerin esiyle iste. esim alir oglumu arkadasi alir kendi cocugunu etkinlige gotururler o sekilde

Burada bi üye vardı yakın oturuyoduk, aynı doktora muayene oluyoduk ben hamile değildim o zaman. Doğum zamanı doktoru izne çıkmış, arkadaşlar doğurtur seni deyip telefonu kapamış kadın 🤦🏿‍♀️ çok üzülmüştüm duyunca. Seninki çok farazi bi tarih şu an hiç ona takıp canını sıkma
Boşuna mı takıldım ki acaba bilemedim. Bozdu beni kalbim kırıldı sjflsls

kiz senin baban benim esim gibi anlatinca balik burcumuydi baban? benim esimde her isi yapar cok becerikli bir erkek yemekten ev temizliğine duzenine bakimina kadar bir evin tam sorumlulugunu alir her anlamda ama bensiz yapamaz. benim iznim daha cok akademide arastirma ve ders veriyorum diye yazlari bos geciyor, ben yazin erken gidiyorum tr ye 3 hafta once gidiyorum her an arar mesaj atar bikbikbik kalamiyorum yapamiyorum gun gecmiyor ben ne zaman gelicem falan der gittigimden birsey de anlamam. Bizde hep yapisik ikiz gibi bielikte gezeriz haftasonu tatil herseyde. gun ici is yerinden on kere arar.Yapisi oyle bence balik burclari mi boyle yoksa bilmiyorum. Esimde sosyal guya ama kendi arkadas cevresi olup onlarla takilmaz yine esli ailelerin esiyle iste. esim alir oglumu arkadasi alir kendi cocugunu etkinlige gotururler o sekilde
Şu an aynı annem gibi konuştun 😂 Evet babam da balık burcuydu. Annem de hep tembihler bir yere gideceği vakit bak beni 10 kere arama sakın diye. Siz yaşlardayken çok daha vahimdi de durumlar yaş aldıkça söz dinlemeye başlıyorlar. Babam artık çatlasa da ona konulan kota kadar arayıp sorabiliyor 😂 Ya bak mesela annem arada köye gitmek ister kendi annesinin yanına, babam oraya gitmekten çok mu mutlu olur hayır 😂 Ama sırf anneme kuyruk olmak için kalkar gider 😂 Yeter ki ayrı kalmasın. Ben ve eşim hiç öyle değilizdir mesela bayramlara bile çok zaman ayrı gittik o kendi annesine ben annemlere. İzin az yol uzak diye. Zaten de yıl boyu beraberiz görevler haricinde arada kafa dinleyelim ayrı ayrı kafasındayız 😂 Zaten ben babamdan da bunu gördüm ya ürperirdim aynısı gibi olsa 😂 İnsan arada yalnız da kalabilmeli, ailesiyle yalnız da görüşebilmeli ya.

Şu an aynı annem gibi konuştun 😂 Evet babam da balık burcuydu. Annem de hep tembihler bir yere gideceği vakit bak beni 10 kere arama sakın diye. Siz yaşlardayken çok daha vahimdi de durumlar yaş aldıkça söz dinlemeye başlıyorlar. Babam artık çatlasa da ona konulan kota kadar arayıp sorabiliyor 😂 Ya bak mesela annem arada köye gitmek ister kendi annesinin yanına, babam oraya gitmekten çok mu mutlu olur hayır 😂 Ama sırf anneme kuyruk olmak için kalkar gider 😂 Yeter ki ayrı kalmasın. Ben ve eşim hiç öyle değilizdir mesela bayramlara bile çok zaman ayrı gittik o kendi annesine ben annemlere. İzin az yol uzak diye. Zaten de yıl boyu beraberiz görevler haricinde arada kafa dinleyelim ayrı ayrı kafasındayız 😂 Zaten ben babamdan da bunu gördüm ya ürperirdim aynısı gibi olsa 😂 İnsan arada yalnız da kalabilmeli, ailesiyle yalnız da görüşebilmeli ya.
ben de onden gittigimde yazin kendi ailemin yanina gidiyorum esim izne ayirlip gelene kadar ordayim o da gelir bizimkilerle zaman gecirir sonra tatile cikariz. yaslandikca degisir mi bilmem. benimde bagimsiz bir yapim vardi aslinda ama seneler icinde evlilikte alistim artik normalim bu oldu gibi. yine de esim gelmeden arkadaslarimla takilir disari cikarim istanbulda, o gelince zaten hep onunlayiz diye.
annemle babam yazlari Giresunda esim Dublin istanbul aktarmali giresuna gelir once dusun yoruldum demeden ilk once.
Bu duzene alisiyor insan zaman icinde seneler icinde ama yalnizlik da ozleniyor cok haklisin

Allahım o tuhaflığı ben de yaşayacak mıyım… iş yerinde doğuracakmışım hissi geliyor bazen. Sabah bi geldim deli gibi iş var, daha 3 haftan var hepsini yaparsın sen diyor amirim bir de ndjfjf ağlayabilsem ağlardım ama sabahtan beri küfrediyorum sadece….
Ya sorma dun son gun deli is vardi hic yerimden kalkamadim . Hic acimalari da yok . Yaparsin edersin halledersin. Aslinda cuma bitiyodu ama iznim vardi 2 gun dedim persembe cuma yapistiriyim , bana dioki eksigiz baska zaman alsan olmaz mi ? Bi dusundum oyle mi yapsam sonra bi enayi benmiyim dedim ve hayir alamam dedim 🤣

Kilosuna takılmadım zaten, sadece her gittiğimde 700-800 gram almış oluyordu normal mi diye sordum. Bu kadarını da sorabilirim diye düşünüyorum, normal dedim ya nasıl ikna edebiliriz seni vs gibi bir tavra girdi. Yılbaşı için de net konuşmadı, burdaysan söylesene yani ben son dakika doktor mu arayacağım? Sen tüp bebeksin onları planlarız vs dedi ama net cevap alamadım yani. Çok da tatlıydı ama birden bire bozdu beni anlayamadım, içim sıkıldı
Belki böyle gergin bir anıdır ya, normalde tatlı biriyse eğer takılma hiç. Ama ikna edeceksin yani biz de kadın doğumcu değiliz 50 farklı kişi var burda hepsinin bebeği farklı gelişiyor nerden bilelim normali ne. Doktorlar bunu anlamıyor. Sıkma canını ya alternatif bi doktorun var mı

Ya sorma dun son gun deli is vardi hic yerimden kalkamadim . Hic acimalari da yok . Yaparsin edersin halledersin. Aslinda cuma bitiyodu ama iznim vardi 2 gun dedim persembe cuma yapistiriyim , bana dioki eksigiz baska zaman alsan olmaz mi ? Bi dusundum oyle mi yapsam sonra bi enayi benmiyim dedim ve hayir alamam dedim 🤣
Bu yapılan artık şey heralde ya zaten gidecek posasını çıkaralım 😅 yok anam asla acımıyorlar bana mı sordun bebek yaparken modunda hepsi jgjfjd sakin kalmaya çalışıyorum geri dönme ihtimalime karşı😅😅

ben de onden gittigimde yazin kendi ailemin yanina gidiyorum esim izne ayirlip gelene kadar ordayim o da gelir bizimkilerle zaman gecirir sonra tatile cikariz. yaslandikca degisir mi bilmem. benimde bagimsiz bir yapim vardi aslinda ama seneler icinde evlilikte alistim artik normalim bu oldu gibi. yine de esim gelmeden arkadaslarimla takilir disari cikarim istanbulda, o gelince zaten hep onunlayiz diye.
annemle babam yazlari Giresunda esim Dublin istanbul aktarmali giresuna gelir once dusun yoruldum demeden ilk once.
Bu duzene alisiyor insan zaman icinde seneler icinde ama yalnizlik da ozleniyor cok haklisin
Yani çok da değişmez yıllar içerisinde ama işte bir miktar kırılır diyelim bu şeyi 😂 Annem de alıştım diyor hatta herkes alışmış. Yani anneannem teyzelerim falan bile bir şey olunca ay senin kocan seni bırakmaz diyor 😂 Benim bir kuzenim var, 2 sene önce evlendi. Onun kocası da hiç ayrı kalamıyor kuzenimden. Teyzem sürekli uyarıyor, bak fırsat verme, bak aynı teyzenin kocasının huyları diyor da kız napsın can çıkar huy çıkmaz demişler 😂 Eşin bana aşırı tanıdık yani canım nerede görsem tanırım 😂

Yani çok da değişmez yıllar içerisinde ama işte bir miktar kırılır diyelim bu şeyi 😂 Annem de alıştım diyor hatta herkes alışmış. Yani anneannem teyzelerim falan bile bir şey olunca ay senin kocan seni bırakmaz diyor 😂 Benim bir kuzenim var, 2 sene önce evlendi. Onun kocası da hiç ayrı kalamıyor kuzenimden. Teyzem sürekli uyarıyor, bak fırsat verme, bak aynı teyzenin kocasının huyları diyor da kız napsın can çıkar huy çıkmaz demişler 😂 Eşin bana aşırı tanıdık yani canım nerede görsem tanırım 😂
aynen insan zor degisir.benim babam cok bagimsiz yapida kardesim de ona cekmis kendi dunyalari sinirlari var. babam koye gider aricilik yapar arkadaslariyla takilir ev adami degil pek ama annemle de iyi gecinir. kardesim de oyle her cuma arkadaslariyla disarda icme gunu :) esi de kendi arkadaslariyla cikar.
kendi esim tam tersi insan tum etkinlikleri birlikte yapma pesinde. evlilikte uyum gosteriyorsun iste oyle ya da boyle. annene selamlar, izinden ilerliyorum 😂😂 umarim bunalmamistir cok, kendi arkadaslariyla da zaman geciriyordur

X