Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
Benim de muayenem yarın, sanki bebo kilo almamış gibi hissediyorum ama normal de bi yandan daha geçen hafta girdim ultrasona çünkü. 🥹 Aldıysa sevinmeli miyim bilmiyorum da dkfk

kendi esi yok mu o ne diyor bu duruma?
Benim babam çatlar herhalde. Annem bizde 40 gün kaldı ilk dogumumda, 40. gün daha istiyorsan bizim eve gelin, biz daha fazla kalamiycaz dediler. Onlar gittiler, biz de mecburen gittik ve ev ev üstüne olmazın tam karşılığını aldık. Annem sonrasında bile hep baban çocuğundan küçük diye alttan aldırmaya çalıştı bana ama bu tavrı kabul etmedim hiçbir zaman. Eski jenerasyon kadınların bir kısmı kocalarını çocuklarından önde tutmaya, onlara çocukları gibi davranmaya, sorumluluklarını ustlenmeye alışmışlar resmen.

Kızlar aramızda hala daha 4 kg bebeği nasıl normal dogurayım diyenler varsa, cok ayıp aaa. Bakın analar ne yigitler doguruyor😂😂😂

Eklentiler

• IMG_2239.jpeg
    IMG_2239.jpeg
    101,2 KB · Görüntüleme: 52
Benim annem de paniktir biraz. İlk dogumda beraber hastaneye gttik ben oda süslerini alayım lohusa serbetini yapayım diye geri eve kactı😀 tee bebek dogduktan sonra geldi, dayanamam sen sancı cekerken duramazdım yanında diyor ben de dedim saol reis neyse gece kaldıydı benle bebişe bakmıştı da. Evladını oyle kıvranırken görmek zor, stresli bir sey olsa gerek hak vermedim değil ☺️
Doğrudur valla canım kayınvalidem hep şey der kız 1 doğurdu ben 9 doğurdum 😂 Aslında gerek de yok baktığında. Ben hiç üstüne gitmiyorum o konuda. Anne sen bana doğumdan sonra çok lazımsın özellikle hastanede zaten senlik bir durum yok normal de olsa sezaryen de olsa. Sen ben doğuma girdiğimde yola çık doğurduğumda gel hiçbir şey olmaz diyorum 😂 Zaten sonrası yorucu bir süreç ben bitkin olucam eşim yorulmuş olacak bir de annemi o kadar yormasak bir şey kaybetmeyiz herhalde. 😂
Öte yandan annem de sağlıkçı, soğukkanlıdır baktığında sağlık konularında, sülalenin tüm hastalıkları ile o ilgilenir falan işte 😆😆

Deme deme biz de oğlumuza düşkün oluruz belki dnfmfm

Araları iyi değil ya yani adliye koridorlarında gidip geri dönüyolar her seferinde. Eşim boşanın diyor kaynım senelerce kahrını sen çektin boşanıp ne yapacaksın boşver al kartını harca diyor 😅 onlar da öyle devam ediyor işte, o da iyi bi adamdır baba olarak
Doğru herkes kınadığını yaşar di mi shsjjs

Doğrudur valla canım kayınvalidem hep şey der kız 1 doğurdu ben 9 doğurdum 😂 Aslında gerek de yok baktığında. Ben hiç üstüne gitmiyorum o konuda. Anne sen bana doğumdan sonra çok lazımsın özellikle hastanede zaten senlik bir durum yok normal de olsa sezaryen de olsa. Sen ben doğuma girdiğimde yola çık doğurduğumda gel hiçbir şey olmaz diyorum 😂 Zaten sonrası yorucu bir süreç ben bitkin olucam eşim yorulmuş olacak bir de annemi o kadar yormasak bir şey kaybetmeyiz herhalde. 😂
Öte yandan annem de sağlıkçı, soğukkanlıdır baktığında sağlık konularında, sülalenin tüm hastalıkları ile o ilgilenir falan işte 😆😆
Sağlıkcı da olsa kendi kızın olunca iş değişiyordur heralde ya. Aynen analarımız evde lazımlar asıl bize. Azıcık ortalık toplayıp yemeğini hazır etse en büyük nimet cidden. Allah hepsine saglık , sıhhat, afiyet versin başımızdan eksil etmesim inşallah🌼

Sağlıkcı da olsa kendi kızın olunca iş değişiyordur heralde ya. Aynen analarımız evde lazımlar asıl bize. Azıcık ortalık toplayıp yemeğini hazır etse en büyük nimet cidden. Allah hepsine saglık , sıhhat, afiyet versin başımızdan eksil etmesim inşallah🌼
Tabi yaa evdeki varlıkları asıl önemli olan 🥰 Amin amin canım inşallah 🙏 🥰

Selam kızlar kış ortası doğum zor olur mu acaba sular soğuk geliyor havalar soğuk oluyor. 2 dk ev havalandirsak ev buz gibi oluyor. Bebisler hastalanmiyor mu? Bu konuda bir fikri olan var mı?

Hiç bilemicem 😂 Ben de yazın bir süre soğan kürü falan yapmıştım, benim sorunuma o yol açtı gibi hissediyorum mesela. Şu saraçoğlunun öve öve bitiremediği kürü denedim b*k varmış gibi sonra da iflah olmadım sanki en son ameliyat masasında aldım soluğu. Daha her türlü bitkisel şeye karşıyım shsjjs
O kürlere ben de asla kalkışamadım. Zaten psikolog da izin vermiyordu beklentiye girme diye. Sirkeyi de mantar falan çok geçirince ona da iyi geliyor hem zayıflatır falan diye içtim de o içme dönemimden 6 ay sonra falan hamile kaldım düşündüğümde etkisi olduğunu sanmıyorum 🤣 ay önceden zayıfmışım ya aklıma geldi bi anda djdjdjd koca göbeğime o kadar alışmışım ki sanki hep böyle devam edeceğim ben 🤣

2400 çok ideal bir kilo bence. İleride gitmiyor demek ki artık, geri de kalmış olamaz çünkü bana 34 haftada şey demişlerdi en fazla 2500 gram olması gerekirdi. Bizimki 3200 çıkmıştı işte o hafta diyetle falan yavaşlattık sonra şükür. Suyu da normal, kan akışı da normalse nst ihtiyacı duymamış olabilir. Beni ilk 34 haftada bağlamıştı ama iri bebek söz konusuydu. Sonra da 36da gel demişti. 2 hafta bekletti yani yine. Sen de 36+0da git istersen bir sonrakine çünkü sonra 37, 38 öyle devam edersin küsurat kalkmış olur ortadan hem de süre 2 gün daha kısalmış olur 😌
Normal olsun yeter bana, iyi oldu böyle. Tavrına sinir oldum sadece

Selam kızlar kış ortası doğum zor olur mu acaba sular soğuk geliyor havalar soğuk oluyor. 2 dk ev havalandirsak ev buz gibi oluyor. Bebisler hastalanmiyor mu? Bu konuda bir fikri olan var mı?
Tam tersini düşünüyorum ben yazda zorlanırdım, sıcak hava, klima açsan çarpar açmasan yapış yapış hem çocuğa eziyet hem bize eziyet gibi. Kışa çözüm çok bulunuyor. Bir de ben soğuğun hasta etmediğini düşünenlerdenim bebekleri de yetişkinleri de. Hasta eden kalın giyinmek, terleyip soğumak, havasız ortamlarda bulunmak, hasta kişilerle temas kurmak yani.

evet o konuda haklısın aylardır gittiğin doktor bir anda doğumda ben yokum diyor biraz şaka gibi olmuş. bi dahaki sefere tavrı aynı olursa söyle bence
Belli değil daha dedi işte, ne yapacak mesela son dakikada mı söyleyecek. Ben normal doğum istiyorum aniden sancım/suyum başlayınca mı tanışacağım. Burdaysam gece vs fark etmez zaten ben bakarım dedi.

O kürlere ben de asla kalkışamadım. Zaten psikolog da izin vermiyordu beklentiye girme diye. Sirkeyi de mantar falan çok geçirince ona da iyi geliyor hem zayıflatır falan diye içtim de o içme dönemimden 6 ay sonra falan hamile kaldım düşündüğümde etkisi olduğunu sanmıyorum 🤣 ay önceden zayıfmışım ya aklıma geldi bi anda djdjdjd koca göbeğime o kadar alışmışım ki sanki hep böyle devam edeceğim ben 🤣
Abv o kürlerin ya 😂 Ahahahhaha kız deme zayıflarız inşallah yeniden ya 😂

Canım benim erkek olmasına ragmen 33+6 da 2400 35+6 da 2800 37+5te 3200 cıktı bence kilosu gayet iyi. Haftada 200 gr kadar alırsa 3500 civarı dogar işte ne güzel tam normal doguma uygun kilolar. Benimki de hep iri iri diyordu 32 den sonra normalleşti kilosu. Ben de 36da girdim ilk nstye senin de oyle gibi olcak bence ideal sonucta muayenende ekstrem bi durum görmemiş. 36dan sonra da her hafta cagırır muhtemelen nstye doyarsın😂
İyi olsun yeter bana ya, normal iyidir her zaman :) önde ya da geride olmasın. Kilo alma hızları değişiyor demek ki. Terslemesine gıcık oldum sadece, çok da tatlı başlamıştık halbuki doktorlar da bi tuhaf oluyor bazen

Ben kış ortası ablam yaz ortası doğmuş. Anneme göre kış bebeği kadar rahatı yok. Yok ev sıcak yok ben piştim yok cereyan yaptı derdi olmadan evi belli sıcaklıkta daha rahat tutuyorsun ne giydirceğini şaşırmıyorsun isilik derdi daha az oluyor demişti. Günün en sıcak saati de dışarı çıkartıp ev havalandırması yaparsak bence misler gibi olur

Yanı doktorun sonuçta dogum gıbı onemlı bır olay annelık,tecrubesizlik normal sekılde soylebılır ben tüp bebek doktorumla devam edıyorum doktorum dıyor bu bebek benim ıcın çok önemli artık benı takıntı halıne getırmıstı sor hasta olduğum icin😂😂sen normal düşünüyorsun demı ınsallah olur🥰ayy evet ya zayıf olduğum ıcın dedım çok şişerim falan ama alakası olmadı😁
Tüp bebek doktorum çok iyiydi ama direkt sezaryen dedi ve evime 2 saatti, sigorta vs hiçbir şey karşılamıyordu. O yüzden devam etmek istemedim. O da pek şirin bi tip değildi, bana pek denk gelmiyor öylesi 😂

Kontrolden çıktım şimdi 33+2, 2400 gram olmuş çok kilo almamış. Her şey yolunda kan akışı iyi, bu ölçümler kilo anlamında magazinel birebir aynı olmuyor önemli olan kan akımı dedi. Nstye girmedim 3 hafta sonra çağırdı, doğum yolları kapalı problem yok dedi. Nstye girmemek ve 3 haftada bir gitmek garip geldi, yılbaşında 39 hafta oluyorum burda mısınız dedim belli değil ben olmasam da ekip var onları konuşuruz dedi. 3 hafta önce 2100 çıkmıştı kilosu, tombik demişti az mı aldı diye endişe ettim 2 kere sorunca terslendim 😒 gıcık oldum bu muayenede hafiften.
Kilosu iyi bence ya, daha küçük zaten 3ü çok rahat geçer bence. 3le 4 arası benim için en ideal kilo tabi ben kimsem ndjdnd Nstye bişey diyemedim ama, ben 32de girdim ilk resmi nstme doktor her kontrolde bakıcaz demişti ama sanki ben grupta 36yı bekleyenleri okudum, belki senin rahim ağzın falan iyidir gerek görmemiştir. Ama şu yılbaşı olayı düşünülür bak, benim de 31 aralık görünüyor doğum tarihi mesela doktor doğunca poposuna vurucam falan dedi, yani kendi doğuracağını söyledi bir nevi. Sonuçta bu güveni almak istersin, seni takip eden hassasiyetlerini bilen bi doktor. Yani illa bi şekilde sağlıkla doğar bebiş ama senin işin rahat olsun maksat

X