Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Bana geçen hafta gittiğim doktorun izah ettiğine göre canım bebeğin diyelim 3 birim kan ihtiyacı var ama senin kapasitenle verebildiğin 2 birim, 3.sünü çarpıntı ile veriyorsun işte dedi. Yani kan pompalamak için kalp ekstra çalışıyor yoruluyor bu da sana güçsüzlükle dönüyor dedi. Hatta tam 3 birim de veremiyorsundur daha az kalıyordur muhtemelen kapasitene göre dedi. Yani kansızlığa bağladı.
Benim kendi doktorum ise kanın 15de olsa bunları yaşarsın diyor ama bilemiyorum. Aynı konuda nasıl bu kadar farklı, uç görüş var onu da bilemiyorum yani.
10.1 çok kötü bir hemoglobin seviyesi değil de dedi. Bundan sonra yükselmez artık doğuma kadar ya böyle kalır ya düşer ama doğumda bizi idare eder. Doğumdan sonra da duruma göre bir şeyler yaparız dedi. Uzun bir süre daha kan ilacı kullanırsın dedi.

Girmiş bile cano böbrek damarlarını tıkamışlar diyaliz için katater takmışlar. Bakalım orası da çok farklı bi süreç
Geçmiş olsun canım benim. Onun aklı sende seninki onda ve bebeğinde. Allah yardımcınız olsun ikinizin de güzel haberlerinizi alırız inşallah Gebesin dua et sürekli anneciğine de, hızla iyileşsin

Leydiyz doktor aradı bi sürpriz olmazsa sabah görüşürüz dedi püü. Eşim de çok sakinsin ben kimi arasam diye düşünüyorum diyo ndnf
Tam bunu okurken haberlerde şey dediler, var ya meşhur bir lafı: bir gece ansızın gelebiliriz aha dedim orange’ın bebe Bunu kast etmiş olabilir doktor

Mesela utrasonda 1 hafta önde olması gelişim açısından da 37 mi yoksa kilo boyu mu baz alıcaz hayla şuna alışamadım.
Gelişimden bahsederken adete göre bakacaksın canım hep. Mesela benim çocuğum şu an 36 haftalık, ultrasona göre 38 çıkıyor ama o 38 tamamen boy, kilo ile ilgili. Ciğer, beyin, organ gelişimi vs 36 haftalık.
Kafan karışıyorsa şöyle düşün çocuğun doğdu 6 aylıkken diyelim 8 kilo olması lazım ama çocuk 10 kilo. Bu durumda benim çocuğum 7 aylık demeyeceksin yine 6 aylık olacak. Akıl yaşı, diş gelişimi vs her şeyi 6 aya göre ilerliyor ama biraz tombik bebek. Anne karnında da aynı. Bunu mu sormak istedin bilmiyorum ama böyle açıklayabilirim.

Benim nabzım uyurken bile öyle ya kansızlıktan mı oluyor o
Benim hissettiğim gibi olan kansızlıktan oluyor canım bence. Genelde dinlenirken değil ayaklanınca oluyor. Yatarken olan kasılmadan, tansiyon değişiminden de olabilir.

benim de 10.1 hemoglobin bana da dogumdan sonra bakariz dedi aile hekimi de hastanede. demir seviyem iyi oldugu icin demiri yukseltmedi muhtemelen b 12 dusuk olabilir ya da su az ictigin icin dusuk gelmistir dedi. Carpinti yok bende

benim de 10.1 hemoglobin bana da dogumdan sonra bakariz dedi aile hekimi de hastanede. demir seviyem iyi oldugu icin demiri yukseltmedi muhtemelen b 12 dusuk olabilir ya da su az ictigin icin dusuk gelmistir dedi. Carpinti yok bende
Bacaklarda kollarda güçsüzlük, titreme falan hissetmiyor musun canım? O esnada nabız bayağı yükselmiş oluyor genelde. Sesi kendi kulağına geliyor gibi. Bende öyle oluyor. Demir seviyem de düşük benim. Ama şu an demir takviyesi vermek de kırmızı kan vermek de biraz riskli sanırım o yüzden doğum sonrasına bırakılıyor.
Annemin iş yerinden arkadaşına da 34 haftada planlı sezaryen yapmışlar. Daha doğrusu şöyle, hemoglobin 6,5 civarındaymış. Doktor kan vermeliyiz ama kan verdiğimizde muhtemelen doğum başlar fakat bu şekilde de devam edemez zaten demiş. Kan vermişler aynı gün hemen sancılanmış ve doğumu başlamış biraz erken bir doğum yapmış olmuş. Nakille gelen kan rahmi de hızla kanlandırdığı için doğum başlatıcı etki yapabiliyormuş. Bizimki çok şükür o seviyelerde olmadığı için vücut bir müddet daha tolere edebilir. Doğumdan sonra ekstra bir müdahale gerekirse yapılır artık.

Seker dusuklugunuz kac çıkıyor? Bir de yemekten kac saat sonra düşüyor? Benim de bu hafta yemekten 2 saat sonra 60larda çıktı bir iki kere
60 tokluk için çok düşük değil mi Benim sabahları 50 civarı bazen 60,70 oluyor. Gayet şeker yükseltecek şeyler yememe rağmen tokluk ilk saat 90,100. Bir haftadır asla 100ün üstünü görmedim ama sürekli ölçmüyorum. Yemem de arttı bence. Sadece çalışırken kahvaltı ve öğle yemeği yiyordum bu hafta izne çıktığım için kahvaltı ve öğle yemeğini bir yiyorum. Üç ana öğünden ikiye düştüm ama ara öğünlerim fazlalaştı.

Benim hissettiğim gibi olan kansızlıktan oluyor canım bence. Genelde dinlenirken değil ayaklanınca oluyor. Yatarken olan kasılmadan, tansiyon değişiminden de olabilir.
Ben ayakta da hissediyorum sanki koşmuşum gibi oluyor, nabzım 130ları görüyor sürekli. Ama otururken yatarken vs de hissediyorum fazlaca.
Kansızlık da başlamış olabilir bu ara aşırı emdi bu çocik beni

Seker dusuklugunuz kac çıkıyor? Bir de yemekten kac saat sonra düşüyor? Benim de bu hafta yemekten 2 saat sonra 60larda çıktı bir iki kere
Açlık en düşük 85 sabahları. Genelde de 90-95. Gün içinde de bundan daha düşük bir değer göremiyorum zaten diyete rağmen. 60lar çok düşük ama cihazda hata yoksa. Hipoglisemi düzeyi neredeyse.

Ben ayakta da hissediyorum sanki koşmuşum gibi oluyor, nabzım 130ları görüyor sürekli. Ama otururken yatarken vs de hissediyorum fazlaca.
Kansızlık da başlamış olabilir bu ara aşırı emdi bu çocik beni
Olabilir canım hemoglobin baktır bi. İlacını 2ye çıkarır belki. Ben 2ye rağmen yükseltemiyorum da gerçi aylardır sadece düşüyor

Olabilir canım hemoglobin baktır bi. İlacını 2ye çıkarır belki. Ben 2ye rağmen yükseltemiyorum da gerçi aylardır sadece düşüyor
Benim 10 falandı o sıra 2 yaptı. Alt ast yükselince bir ay kesti Şu anda 1 içiyorum. Bence alt ast ilaçtan yükselmedi yine de doktoruma güveniyorum mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…