Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Yes 34te, seninki tospikmiş benimkinden 😅 dinlen dicem ama tamamen de yatma o da çok iyi değil dedi beyimin yanında ama adam kaldırmıyor beni, yemek yedim onda bile yatırdı dkgkg ama yine sık sancılarım sanki gidicem gibi bugün ama bakalım 🥹 yok yok 40ı gören de var böyle dedi zaten hemen yarın doğurursun demedi de insan telaşlanıyor yine
Bu topiğin tospiği bizimki olursa şaşırmayız zaten 🥲😂 32 haftadan beri bir gram almadım 34ten bu yana diyetteyim hala da ben şişko olucam derse olsun tosuncuğum ne yapayım 😂 Evet çok da yatma ama riskli hareketlerden de uzak dur

Yok canım söylemedi ama nerdeymiş senin rahim ağzın falan dedi baya da gerideydi, açılma da yoktu. Eşim bakarken 70-75'e çıktı sancılar 20 dakikada aşağı yukarı 5-6 kere çıkmıştır, 4-5 dakikada 1 yani sorduğun oysa
Ya aslında sancı dışındaki bulgular daha epey varmış gibi ama sancı neden öyle olmuş ki? Belinden vuran ağrı tarzında mı peki sadece karnın ön yüzünde sertleşme gibi mi?

Ya aslında sancı dışındaki bulgular daha epey varmış gibi ama sancı neden öyle olmuş ki? Belinden vuran ağrı tarzında mı peki sadece karnın ön yüzünde sertleşme gibi mi?
Yok cano hiç belden falan giren bişi yok, o bi yere toplanıyor bi yerim yumurta gibi şişiyor dediğimiz şey işte. Ama a hani bebek burdaymış hissiyatı olmuyodu zaten sıkışıyodu orası

Yok canım söylemedi ama nerdeymiş senin rahim ağzın falan dedi baya da gerideydi, açılma da yoktu. Eşim bakarken 70-75'e çıktı sancılar 20 dakikada aşağı yukarı 5-6 kere çıkmıştır, 4-5 dakikada 1 yani sorduğun oysa
Oooo. Aslında sancı dışındaki bulgular daha epey zaman var gibi ama sancı neden öyle çıkmış ki yaaa. Hayırlısı olsun korkutma hiç kendini 🙏

Yok cano hiç belden falan giren bişi yok, o bi yere toplanıyor bi yerim yumurta gibi şişiyor dediğimiz şey işte. Ama a hani bebek burdaymış hissiyatı olmuyodu zaten sıkışıyodu orası
Hımmm yok ya değildir öyleyse inşallah. Bazı günler bizlerde de çok fena oluyor o toplanma. Ben nst’deyken azıcık toplanmasına 30-35 çıkıyordu evde nefes aldırmayan kasılmalar oluyor demek ki onlar denk gelse 60-70 çıkarmış falan demiştim yani. Senin denk geldi belki de. Temkinli ol da strese girme hiç 🙏

Senin dozun düşük geliyor olabilir mi? Yani madem insülin kullanıyorsun en azından bize göre daha rahat yiyebiliyor olman gerekmez mi?
yok yavrum öyle olmuyor. glisemik endeksi yüksek bi şey yediğimde direkt yükseliyor. Verilen doz diyete göre çünkü yasak olan şeyleri yemememi ön görerek veriyorlar

Ben ilk günden beri yaaa 😂 Mesela şey oluyor geçen doğum kesisinden bahsediliyor, diyor ki inek de çıkaramazsa veteriner kesik atıyor dikiyor sonra 😂 Büyük abdestlerini yapabilme ihtimali, doğumdan sonra plasentanın (eşinin) düşmesi, o düşmeden doğumun sonlanmaması, lohusa ineğin saldırgan olması, yavruya dokundurtmaması, erkek ineği yanına yaklaştırmaması ya o kadar aynı hikayeler ki 😂 Adam resmen inekler üzerinden bir kadının doğumuna dair her şeyi biliyor 😂😂
Olsun yan yoldan da olsa ögrenmiş yaniöbir sekilde bu da iyi bişey bence😅

IMG20241114140500.jpg

Yandan anamızın üstüne yatalım kardeşimiz kolay fırtsın diyo zaar dfk

kız korkma benim de 32de çıktı ya bak 35 oldum hala stabil devam ediyor. sadece ev dışında pek yürüme evde de dikkatli hareket et bi şey olmaz inşallah :)

Ayyy çok güzel aynı gün olması bebişin geleceği vakti kendinin seçmesi 🥹 Sezaryen dahi olsa kendi başlarına gelmek isteyip sezaryenle alınmaları daha makul geliyor bana 🥹🥰
ya ben bunu sordum da doktoruma ikincisi için. dedim gün belirlemsek bebenin kaderini etkilemesek 😅 sancı gelince gelsem diye. doğum kanalına girmemiş olması lazım seni riske atamam dedi. tabi bu benim özel durumla da alakalı olabilir.

Bu toplanma dediginiz sey nasil oluyor . Basen bende de oluyor ama hareket ediyor sanki geriniyo ya da topugunu dayiyo gibi ama uzun durmuyo dokununca cekiyo sanki ay bilemedim 🤣

yok yavrum öyle olmuyor. glisemik endeksi yüksek bi şey yediğimde direkt yükseliyor. Verilen doz diyete göre çünkü yasak olan şeyleri yemememi ön görerek veriyorlar
Hımmm yine de normal diyabetli hastalardan ayrı tutuluyor yani. Benim teyzemin kocası var mesela evet birçok şeyi yemez tabi ama kahvaltıda mutlaka bal yer mesela. En az 5-6 çatal. Başlamadan kaç doz vuruyorsa işte. Akşam meyve yer ölçüm yapıp falan. Ben insülin kullanan gebelere de oh en azından her şeyi yiyorlardır diyordum 😂

Bu toplanma dediginiz sey nasil oluyor . Basen bende de oluyor ama hareket ediyor sanki geriniyo ya da topugunu dayiyo gibi ama uzun durmuyo dokununca cekiyo sanki ay bilemedim 🤣
Tamamen karnın şekli değişiyor ya göbeğin üzerinde bir küçük göbek daha çıkıyor sanki bazen sağa doğru bazen sola ama karın yamuk yumuk oluyor. O anda da kaskatı bırakıyor insanı kulaklarım kızarıyor anında mesela az nefes alabiliyormuşum gibi hissediyorum.

ya ben bunu sordum da doktoruma ikincisi için. dedim gün belirlemsek bebenin kaderini etkilemesek 😅 sancı gelince gelsem diye. doğum kanalına girmemiş olması lazım seni riske atamam dedi. tabi bu benim özel durumla da alakalı olabilir.
Aaa anladım o da var tabi doğru diyorsun. Ama çok insanda da verilen günden erken gelmek istediği için bebek plansız sezaryen oluyorlar hemen. Onlarda da girmiyor mudur ki kanala?

X