Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Aynı sıcaklıkta aynı kaba aktarabilirsin sadece saatlerine dikkat etmek gerekiyor . Sabah sütü enerji farklı içeriğe sahip , akşam sağdığın sütlerde bebeği büyütecek ve sakinleştirecek içerikte oluluyor :) tabi bence aynı gün içindeki sütleri birleştir em fazla ertesi günle birleştirme çünkü dolapta korunma süreleri farklı olacaktır. Mesala sabah 7-9-11 de sağım yaptın diyelim bunlar birleştirilebilir. Enjektörde saklarsan emjektörün havasını almaya dikkat etmelisin içinde boşluk kalmasın
Aydınlandım resmen çok teşekkür ederim ☺️ farklı içeriğe sahip olduklarını bilmiyordum çok ilginçmiş . Dikkate alacağım :)

Şimdiden yapıp sıcakken kavanozlasak olur mu, tarif varsa atabilir misiniz?
Benim planlı olmayınca kuzenimden rica ettim o sıcakken kavanozladı öyle getirdi . Ama içerisine şeker koymayın sadece kayısı gün kurusu ve çubuk tarçın . Ayrıca kuzenimin yaptığı geç geldi bana . Odaya geçtiğimde hastane tarafından odaya hoşaf bırakılmıştı. Kuzenimin getirdiğini eve gelince tükettim mesela.

Kızlar bugün benim dr kontrolüm vardı, benim iyi çok şükür. 35+3 olduk.
Vajinama bıçak saplanıyormus gibi ağrı giriyor. Kısa sürüyor ama akşamları sık oluyor. Dr idrar yolları enfeksiyonu mu acaba dedi ama geçen hafta test temizdi. Anlamadı, sizde de oluyor mu?
Ben 32.haftadayım arada bana da oluyor, bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum çok şiddetli değilse, doğum vs gibi durumlarda ciddi bir baskı oluyormuş.

Nişan geldikten 36 saat sonra doğum gerçekleşti. Arada sancılar falan işte :) doktora mail atmışım bak, nişan gelmesinin ertesi günü, doğum yaptığım gün 😊

Dun sabah nisanin geldigini haber vermistim, gun icinde de ara ara geldi. Gece 12de baslayip sabaha dek suren yaklasik 20dk da bir 2dk kadar suren yogun sancilarim oldu. Bu sancilara ayni sekilde nisan gelmesi eslik etti. Kirmizi kan seklinde hicbir belirti gelmedigi icin sizi aramadim. Sabah bir ara sancilar kesildi, su an 15 dk da bir, uzun sureli ve siddetli olmayan sancilarim var. Genellikle oturup kalkmam da bu sancilari tetikliyor.

Demişim, doktor da ağrılar artıp siklasinca haberleşelim demiş 😀
Aaaa 🥹 Malinin de hala durması ♥️
Demek arası 24-48 saat kadar bir şey yani..

Ben bu nişan gelme meselesini ilk kez görümcemden duymuştum. Hiç bilmezmişim. O da bana detay vermemişti, dedi ki kocana sor o sana açıklar. Allah Allah dedim o nereden bilecek ki 😂 Benim kocam çocukluğunda her yaz dedesine gitmiş ve inek gütmüş. Üni sınavında derece yapan çobanlardan yani 😝
neyse ineklerden bilirmiş nişanı. Bir ineğin nişanı gelirse 10 gün içinde doğumu başlarmış hazırlıklı beklerlermiş 😂😂 Bu arada eşim hamilelik boyunca her şeyimi inekler üzerinden örnekleyerek anlattı. İlk doğumun zor olur, biz ineğin ilk doğumun da hem veteriner hem köyden birkaç kişi toplanırdık o doğum iki gün bile sürerdi, inek ortalığı yıkardı kendi başına çıkaramazdı falan der, sonraki doğumlarda kendi başına doğurmuş bulurduk der mesela 😂 Süt hemen gelmezmiş, elimizle sağmaya çalışırdık izin verdiği kadar ki süt başlasın diye der, ilk gelen süt ağız olurmuş (kolostrum) çok faydalıymış, doğuran inek çok susarmış çok su içermiş bu sayede sütü inermiş offff düşünebiliyor musunuz hep bunları dinleyerek geçti hamileliğim 😂😂 Ve bu kadar benzerlik 😝😂

Kızlar bugün benim dr kontrolüm vardı, benim iyi çok şükür. 35+3 olduk.
Vajinama bıçak saplanıyormus gibi ağrı giriyor. Kısa sürüyor ama akşamları sık oluyor. Dr idrar yolları enfeksiyonu mu acaba dedi ama geçen hafta test temizdi. Anlamadı, sizde de oluyor mu?
Canım birkaç gündür ben de yaşıyorum bunu. Ama önceden olmazdı bu hafta oldu. Üstten alta doğru bıçak saplanma hissi. Hatta geçen gece karnım taş gibi sertleşti ortada toplandı ve bu hisler başladı kitlendim kaldım. Olacak ya iki saat önce uyumaya giden eşim o an sigaraya kalkmış bana da bakayım demiş tam o anda yakaladı. Ben çok kötüyüm kımıldayamıyorum falan dedim. Güç bela ayağa kaldırdı biraz yürüdüm ağır ağır, tuvalete gittim sonra yine rahatlar gibi oldu yattım ben de. O günden sonra her gün birkaç kez oldu sanki. Ben de yeni tahlil verdim hafif enfeksiyon vardı ama ilaçlık bir durum yoktu bence. Birkaç video izledim Kağan Kocatepe’nin falan doğuma yakın bu hisler sıklaşır diyordu. Bıçak saplanma hissi de dahil.

Onların yaptığı akıl almayacak şeyler kolay kolay da kimse yapmaz yani. Bu tv izletirim izletmem, veya ayağımda sallarım beşikte sallarım tarzında fikir ayrılığı değil ki hani ben evladıma tv izletiyorum sende şimdi böyle diyorsun ama izletirsin der mesela sende yok izletmem dersin. Ama doğunca izletirsin. Bu tür şeyler olabilir. Onun yaptığı akıl dışı akla mantığa uymayan şeyler aklı yerinde olan yapmaz
Katılıyorum canım. İkisi farklı şeyler. Bu cevabımdan sonra demez oldu neyse ki. Herkesin anneliği de kendine de göz göre göre yapılana insan hem sinir oluyor, hem çocuğa üzülüyor işte. En komiği de ona defalarca aspire et diyen, aspiratör linki atan bendim. Doktor demiş ya aspiratör al, aspire et burnu düzenli. Bana ses kaydı atmış. Canım mutlaka aspiratör al, işte otribebe işini görür, yedek uçlar da al, düzenli aspire etmen önemli, bak ben anneme uydum almadım ama geç kalmışım az daha ciğerlerine inecekmiş çocuğun falan demiş. Yani ölür müsün öldürür müsün 😂 Dedim ki sağ ol iyi oldu söylediğin ama ben zaten aldım aspiratör hatta sana da bahsettiğin ürün linkini ben atmıştım. Bence sen bundan sonra ya beni dinle ya doktoru ama sakın anneni dinleme dedim 😂

ilki sezaryen diye secme hakki veriyorlar baska bir sebebi yok aslinda
Genelde 5 yıl dolduysa tekrar denenebilir diyorlar. Kadın doğumcu arkadaş demişti 5 yılın altı riskli oluyor diye. Ama seni çok geren bişeyse sezaryen olman ve kafanda kesinleştirmen daha mı iyi olur acaba?

Benim ilk normal dogumumda gelmişti akıntıyla kan vardı aynı anda zaten sancimda başlamıştı bide son kızımda wcdeyken pat diye bişey düşmüştü tuvalete göremeden gitti o anlarsın bence koyu akıntı hafif kanlı oluyo
Yaaa anladım canım. Adet olduğumuz zamanlardaki pıhtı gelmesi hissi gibi sanırım. Kesin anlaşılır o halde. Ben acaba sadece silik bir leke gibi ve çamaşır beyaz olmazsa anlaşılmayan bir şey mi ki demiştim de hiç öyle değilmiş gayet iyi anladım. Başıma gelirse ayırt ederim artık sanırım ☺️

Yaaa anladım canım. Adet olduğumuz zamanlardaki pıhtı gelmesi hissi gibi sanırım. Kesin anlaşılır o halde. Ben acaba sadece silik bir leke gibi ve çamaşır beyaz olmazsa anlaşılmayan bir şey mi ki demiştim de hiç öyle değilmiş gayet iyi anladım. Başıma gelirse ayırt ederim artık sanırım ☺️
O değil de adet olmamak ne muazzam bir şeymiş ya, sırf şu yüzden gebe kalabilirsin yani ajfkskss

X