Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Gayet mantıklı aynı ısıya getiriyorsunuz doğru da muhafaza ediyorsanız ..tamMu

Canım anne sütü dışarıda 3 saat, buz dolabının raflarında 3 gün bozulmadan kalıyor. Sabah sağım yaptığın sütleri ayrı akşamları ayrı paketlemek gerekiyor. Şuan gelen sütünün her bir damlası şifa dolu bebeğinin ihtiyacı olan tüm antikorları, vitaminleri içeriyor bence şimdilik sağıp temiz kapaklı bir kapta dolapta beklet alt kısmında ,bebişin üç gün içerisinde kucağına gelir inşallah ve Hemencik onları verirsin

Alt kısım dediğiniz dondurucu kısmı sanırsam, 0 dereceni altında 5-6 ay kalır

Yanlış da yönlendirmeyeyim yine bi araştır ama ben geçenlerde hastanede yatarken emzirme eğitimi verdiler oda sıcaklığında 4 saat dolapta 4 gün buzlıkta 4-6 ay dediler diye hatırlıyorum. Sağdığın sütü dolaba koysan birleştirsen ne olur ki bence sorun olmaz. Tam net bilgi alana kadar atmak yerine dolapta ayrı ayrı biriktir olur derlerse de hepsini birleştirirsin. Bi de yanımda yatan kızın bebeği de küvezdeydi. Az az şırıngalara 5-6 tane çekmişti hastame dolabına koymuştu. Sende öyle yapabilirsin sütün şırıngada olunca birikintisi de başka yerlerde kalmamış olur. Hastaneye direk şırıngada bile yollayabilirsin. İnşallah bunlar bi işine yarar

Yani üst üste koymayayım mı sütleri . Mesela aynı sıcaklıkta iki farklı kapta sütüm var onları aynı sıcaklıktayken aynı kaba aktarabiliyor muyum :)

Evet şırınga mantıklı dediğin gibi :) her damlası şifa ziyan olsun istemiyorum zaten çok az geliyor :) yarına kadar ayrı ayrı koyayım yarın eşime şırınga aldırayım o zaman

Kızlar ya bişey sorucam. Nişan geldiğini kesin anlar mıyız öyle bir durum yaşarsak? Daha önce başına gelen oldu mu? Siyah iç çamaşırı varsa anlamama ihtimalimiz olur mu mesela?
Benim ilk normal dogumumda gelmişti akıntıyla kan vardı aynı anda zaten sancimda başlamıştı bide son kızımda wcdeyken pat diye bişey düşmüştü tuvalete göremeden gitti o anlarsın bence koyu akıntı hafif kanlı oluyo

Yani üst üste koymayayım mı sütleri . Mesela aynı sıcaklıkta iki farklı kapta sütüm var onları aynı sıcaklıktayken aynı kaba aktarabiliyor muyum :)
Aynı sıcaklıkta aynı kaba aktarabilirsin sadece saatlerine dikkat etmek gerekiyor . Sabah sütü enerji farklı içeriğe sahip , akşam sağdığın sütlerde bebeği büyütecek ve sakinleştirecek içerikte oluluyor :) tabi bence aynı gün içindeki sütleri birleştir em fazla ertesi günle birleştirme çünkü dolapta korunma süreleri farklı olacaktır. Mesala sabah 7-9-11 de sağım yaptın diyelim bunlar birleştirilebilir. Enjektörde saklarsan emjektörün havasını almaya dikkat etmelisin içinde boşluk kalmasın

Kızlar bugün benim dr kontrolüm vardı, benim iyi çok şükür. 35+3 olduk.
Vajinama bıçak saplanıyormus gibi ağrı giriyor. Kısa sürüyor ama akşamları sık oluyor. Dr idrar yolları enfeksiyonu mu acaba dedi ama geçen hafta test temizdi. Anlamadı, sizde de oluyor mu?

Kızlar 36 haftalığız her iki mememdende süt geliyor minik minik. Bazen üzerime giydiğim kıyafet hafif ıslak oluyordu su değmiştir diye düşünüyordum bugünde aynı oldu mememi hafif sıkınca sarımsı bi sıvı geldi bu haftalarda normalmiş ama korkmadım değil

Cihazı ondan gizli alıp ölçüm yapmam lazım zaten ona da kızacak çünkü Ben dikkat ediyorum ama 2 gün 3 gün sıfır şeker karbonhidrat gidiyorum sonra illaki bozuluyor sürdürebilir şekilde dikkat etmem gerekiyor. Normal doğum istiyordum hatta geçen devlet hastanesine de kafası büyük normal doğum zor mu cidden diye fikir almaya gittim başka doktor da bir görsün diye oradaki doktor daha beter çıktı senin bebek tüp bebek olduğu için 39’da seni sezeryana alırlar dedi Kendi doktorum yine kapıyı kapatmıyor bekleyelim bakalım ne olacak diyor.

Canım bugün emzirme eğitimine katıldım. Kendiliğinden süt geliyorsa kolostrum çok kıymetli dedi onları şırıngalarla topla buzluğa at sakla dedi. Hatta 37.haftadan sonra memelere Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın dedi o sırada süt gelirse saklayın dedi yani özellikle sağmaya çalışmak değilde masaj esnasında gelirse saklanmasını önerdi. Bu arada gümüş kapak önermedi bilginiz olsun bebeğe ağır metal geçişi oluyormuş.

Ama birer damla anca geliyodur herhalde nasıl toplanırki onlar gitti benim kolostrumlar

İnternette bunu görmüştüm bir bakın isterseniz.

Benimde oluyo normal bı durum başı asagida hareket ediyo bol su icince hafifliyo hatta şu anda bile aşırı hareket ediyo aşağıya bıçak saplaniyo yani tutuyorum geçsin diye

Ama birer damla anca geliyodur herhalde nasıl toplanırki onlar gitti benim kolostrumlar

Plastik kaşıkları memenin ucuna koyup topluyorlar normalde bebek varken direkt onun ağzına veriyorlar. Ama bebek yokken minik minik gelenleri buzdolabında toparlayıp en son birleştirsen işe yarar mı bilmiyorum.

Sulu yicen katı yemiceksin bol.sivi
Onu biliyorumda malum gaz vs olayı yapamazsak eyvaaah
Sezaryen sonrasını bilmiyorum da :) kabızlık için lifli gıda hamur işi gibi yiyeceklerden uzak dur sıvı tüket ve kayısı kompostosu normal kayısı bol su mis gibi atlatırsın inşallah
Yapmamış bizimkiler kayısı yaa çorba vs yeniliyormuş zaten en baştada çokk teşekkür ederimm inşallaah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…