- 10 Eylül 2020
- 1.464
- 1.255
Bal, pekmez, nutella falan doğuma kadar yeme canım. Onların bize bu saatten sonra faydası olmaz zararı olur. Ekmeği de azalt. Esmer ekmek tüket. Ben diyetisyene gitmiştim şöyle bir liste verdi belki sana da yardımcı olur beslenme düzeni açısından.Evet öyle yapmaya çalışacağım bakalım. Bu sabah bal, pekmez, nutella ağzıma sürmedim. Normalde yiyordum az da olsa. İçim rahat etmemişti bizim buradaki ilçe hastanesindeki kadın doğum doktorlarıda çok iyi, dün kan verdiğimde sizde muayene eder misiniz dedim. O da genel olarak aynı şeyleri söyledi. Kafanın büyük olmasına şaşırdı ama genetik olabiliyor dedi. Sonrasına da elimizden geldiğince dikkat edeceğiz bizim ailede yatkınlık var zaten.
Kızlar tadını beğenmişti canım 24 saatte kargoda yazıyor bende ptsi verdim bugün dönüş yapacaklardı tasarımla ilgili iyi hatırlattın bir sorayım ne alemdesüper, çok teşekkür ederim
kaydettim , gayet de güzel görünüyor.
ne kadar zamanda geliyor acaba? erkem yaptırınca tadı bozulmaz sanırım, değil mi?
Senin neden sezeryan kuzum kötü bir durum yok inşallahKuzum bende simdi aldim s
Kuzum ben simdi saglik ocagindan cikdim benimde buyuk ihtimal sezaryan olcak saglik ocagindaki ebe soyledi hemen sutun gelmeye bilir mama ver dedi yanjnda kaşık biberon gotur dedi sarılık olmasın cocuk dedi ha mamayada bel baglayip emzirmemezlik yapma dedibende cikdikdan sonra eczaneden kaşık biberon ve mama aldim mamayı hipp organik combıotıc onu onerdi gaz yapmiyirmus bende bundan aldim kucugunden nolur nolmaz dursun benimde erken dogum riskim var zaten 36 37 de gelirse kullanirim seninde bilgin olsun bi sorarsin olmadi
35+4deyim cnm yarin randevum var bakalim ne diycek rahim agzinda incelme var bende kısalma sancim vardi 31 haftadan beri 34 de 1 gece hastanede yatmisdim ciger gelisdirici yapildi bakalim nezmn gelirse beklersede 38de alcak doktorum kuzum bende normal biberon almisdim saglik ocagindan cikinca bende kaşık biberon ve normal silikon kaşık ve hipp mama aldım katdım nolur nolmaz diye bakalimKızlar tadını beğenmişti canım 24 saatte kargoda yazıyor bende ptsi verdim bugün dönüş yapacaklardı tasarımla ilgili iyi hatırlattın bir sorayım ne alemdeistersen wpden bir görüş
Senin neden sezeryan kuzum kötü bir durum yok inşallahtabi tabi emzirmeyide deneyeceğim ama 2-3 gün sürüyormuş gelmesi bi de mutlaka uyandıralım çocuğu besleyelim bi komşu uyuyor diye uyandırmamış çocuğu sarılık yapmış 1 gün fazladan kaldı hastanede seninde aklında bulunsun canım hipp e bakıyorum şimdi bende. Sen kaç haftalıksın tam şuan. Ben kaşık biberon almıştım hepsi hazır
Ya hadiii inşallahAy ne güzel yaaçok şükür sorunsuz ilerliyor bak her şey, bence en geç haftaya bize bebek bakım tecrübelerini yazarsın
Canım gelicek sertleşmeye başlamış diyosun sagmaya devam et komposto iç ve bol.su yanında şişe.olsun mutlaka2 saatte bir sağmaya çalışıyorum en fazla 3 saatte bir 10-15 dakika sağıyorum. Dut kurusu yiyorum o da işe yarar mı ki . Sabah göğsüm aşırı sıcaktı dana sertti dedim bu sefer gelecek ama gene aynı geldi
İdrar önemli.deil tokluk lazım hareket etmesi için meyve suyu iç öyle gir nstyeHanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Seninle yakın oturuyormuşuz koşuyolunda haftanın 3 günü geçiririm herhaldeorasi bizim evimizin yaninda nerdeysee pastalari cikolatalari cok guzel ama cok pahali. ayni sekilde acibadem caddesinde Aum var bir tik daha uygundur yillarin pastanesi herseyi guzel cikolatalarida
Meyve suyu içem de şekerim tavan yapsın doktor dövsün beni dnfm kahve içeyim benimki kahve seviyoİdrar önemli.deil tokluk lazım hareket etmesi için meyve suyu iç öyle gir nstye
Anladım kuzum sağlıkla gelsinlerde biz artık bekliyoruz35+4deyim cnm yarin randevum var bakalim ne diycek rahim agzinda incelme var bende kısalma sancim vardi 31 haftadan beri 34 de 1 gece hastanede yatmisdim ciger gelisdirici yapildi bakalim nezmn gelirse beklersede 38de alcak doktorum kuzum bende normal biberon almisdim saglik ocagindan cikinca bende kaşık biberon ve normal silikon kaşık ve hipp mama aldım katdım nolur nolmaz diye bakalim
Bizde yarın 36+0 oluyoruzAy senin vardır vardırbiz yarın 36 oluyoruz
Ayy doğru yaa unuttum aklıma gelmediMeyve suyu içem de şekerim tavan yapsın doktor dövsün beni dnfm kahve içeyim benimki kahve seviyo
Sizin doktorlar niye kilo almamanıza sevinirken benimki sorguluyo yaBizde kontrolden çıktık teyzeleri 33+6 haftalık 2529gram 47 cm olmuşuz herşey yolunda giderse 16 aralık gün verdi doğum için2 hafta sonra tekrar çağırdı nst ye girecekmişim önce sonra muayene olacakmış, gene hiç kilo almamışım şeker için ne yapıyorsan iyi gidiyorsun dedi doktor bakalım her şey yolundaymış
Kilo almıyorsan şekerine dikkat ediyorsun demek ki dedi çünkü ben şeker yüklemesi öncesi haftada 2 kg aldığım için doktorum şuan cok mutluSizin doktorlar niye kilo almamanıza sevinirken benimki sorguluyo ya
Benimki de bebek önde olunca şekerden olduğunu düşünmüyorum öyle olsa sen de kilo alırdın diyor ama sonra diyo ki bu haftalarda kilo almanı beklerim niye almıyorsunKilo almıyorsan şekerine dikkat ediyorsun demek ki dedi çünkü ben şeker yüklemesi öncesi haftada 2 kg aldığım için doktorum şuan cok mutlu
Bana gofret ye gel dedi, başka da bişi demediBana ikisi için de bişi demişti ya herhalde tok ol idrara sıkışık olma dediydi
Ben de devlette yapıcam ama mama götürmeyeceğim canım. Lazım olursa etrafta eczane var, hastanenin içinde de varmış ordan alınır. Ben yanıma süt yapıcı malt, kayısı kompostosu falan alacağım.Kızlar sezeryan olacağı net olanlar birşey sorucam yanınıza mama alacakmısınız ? Benimki 37 de doğarsa süt geleceğini düşünmüyorum hiç devlet hastanesinde doğacağı için tedbirli mi gitsem diyorum önereceğiniz mama var mı
Owli nin cırtcırtlısını aldım ben canım. O iyi oluyormuş.Burası böyle bir mecraa :) teşekkür ediyorum , yetinmeyen alanında uzmana gitsin
Ay ne bileyim yaaa hayırlısıyla bi doğursak şu şeker belasından kurtulsakBenimki de bebek önde olunca şekerden olduğunu düşünmüyorum öyle olsa sen de kilo alırdın diyor ama sonra diyo ki bu haftalarda kilo almanı beklerim niye almıyorsun
Yazdıklarını şok ile okuyorum benim etrafımda da var sorumsuz anneler bu bebekleri hep derim allah koruyor o sayede yaşıyorlar yoksa ne olurdu halleri. Öğretmen olmasına ekstra şasırdım zaten demek okumak okula gitmek eğitimli olacağın anlamına gelmiyor. Şasırdığım annesi kaynanası görümcesi kimse mi yok yani uyaracak. Prinç unu süt konusun da eskiden annelerimiz mama bulamayınca yoksulluk felan mecbur verirmiş tabi yenidogan döneminde değil sanırım. Ama öteki söylediklerin şoktayım yani. Bide ikisi meslek sahibi olup bi mama alamamaları tuhaf Allah yardım etsin korusun o bebekleriYok kuzum ben anlattım gayet doğru anladın. Bu tamamen benim arkadaşımın, ailesinin ve doktorunun topuekün işbilmezliği. Özellikle sordum gece doğan bebeğe akşam üzerine kadar, eve gelip duş alana kadar hiçbir şey vermediniz mi dedim. Mama vermediler mi o çocuğa dedim. Biz zaten almamıştık mama, biberon vs hastaneden de vermediler dedi. Nasıl dayandı o çocuk şekeri düşmedi mi dedim. Hep uyudu zaten dedi. E uyur tabi şekeri düşen bebek napsın, mutfağa geçip kendine mama mı hazırlasın.. biriniz de bu çocuk bu kadar açlığa nasıl dayanır diye sorgulamadı mı o kadar insansınız falan diye çıkıştım hatta elalemin çocuğunaYa işte doktorun yanlış yönlendirmesinin kurbanı olduk, Bebek de sarılık oldu sonra zaten fototerapi falan aldı dedi. Olmayacak çocuğu göz göre göre sarılık yapmışlar senin anlayacağın.. Hala da birçok konuda yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Hep yastıkla uyuturlar, üstünü örterler, yazın bile şapkasız çorapsız tulumsuz tutmadı çocuğu ki çok sıcak bir yerde yaşıyorlar, emzik kabul etsin diye sürekli hurma değdirip verdi, hurma veriyorum diye su verdi, formül mamalara güvenmiyorum dedi anam babam usülü pirinç unu maması yaptı verdi süt yetmiyor deyip, doktor zorla kestirdi mamayı, burnunu bir kere bile aspire etmemişler o kadar söylememe rağmen, en son hastaneye götürdüklerinde doktordan fırça yediler bebeğin burnunu temizlemek için buraya mı getirdiniz, aspire edemediniz mi bu kadar tıkalı hale gelene kadar falan diye.. Bu arkadaşım öğretmen üstelik, eşi de öyle. Yani eğitimsiz insanlar değiller, bilgiye erişimleri var. Ama ne gebelikte açtı baktı araştırdı bunları, ne de gebelik sonrası sağlıklı bir süreç yürütüyor maalesef. Bir bebek nasıl yetiştirilmemeli’nin en güzel örneği bana göre. Kınamak asla istemiyorum ama aklım vicdanım da kabul etmiyor birçok şeyi.. @secondchance 16 saat hikayesini anlatan bendim canım yani ve maalesef böyle..
Az yiyorsun sanki sen ya. Yediğinin hepsi bebeğine gidiyor sana bişey kalmıyor resmen. Doğumdan sonra da kilo vereceğini düşünürsek doktor güçten düşmeni istemiyor olabilir. Bir kaç arkadaşım son aylarda baya zorla yemek yiyorlardı kilo alabilmek için. Yalnız değilsin merak etme onlarda da sorun olmadı doğumdan sonra herşey yolunda gitti. Biraz daha mı öğün sayını artırsan acaba çok mu aç kalıyorsun? Arkadaş sürekli kıymalı makarna yerdi hem et hem karbonhidrat olsun çift dengeli kilo alımı olsun diye şekerini artırmıcaksa belki deneyebilirsin öyle şeylerBenimki de bebek önde olunca şekerden olduğunu düşünmüyorum öyle olsa sen de kilo alırdın diyor ama sonra diyo ki bu haftalarda kilo almanı beklerim niye almıyorsun