Sezeryan olursan da yine doktoruna sor onunda izni ile kantaron koy o dikiş yarasına. Çok iyi geliyor müthiş birşey. Annemi hep o iyi etti. Bende deneyeceğim en azından rengini açar belki görüntüsü düzelirBence olabilir canım. Sarı kantaron çok mucizevi bir yağ, bütün tesirli onarıcı kremlerin içeriğinde de kesinlikle kantaron bitkisi var emin ol. Ya ben hiçbir şey yapmasam da mı çatlamazdım acaba bilmiyorum çünkü onu riske atamadım. İlk aylar asla su içemiyordum, cildim hep kurudur bu sebepten zaten. Elastikiyeti yoktur kesin çatlar büyüdükçe dedim erkenden başladım yağlamaya. Doğum sonrası da bir süre daha devam ederim göbeğime. Sezaryen olursam dikişler hariç her yere sürerim yine ilk 5-6 hafta.
Mutlaka izleyeceğim. Bide kitap felan demişken. Bebek bakımı ile ilgili kitap aldın mı aldınız mı bana tavsiye vereceğiniz var mı ben baktım da bilemedim hangisi olsunBugün TGRT Gündem Özel’de Canan Karatay vardı kızlar. 1.5 saatlik bir yayın yaptılar. Tekrarını izlemek isteyenler için YouTube’a da yüklediler. Ben çok etkilendim kurduğu ilişkilerden. En basitinden çamaşır deterjanları, yumuşatıcılarda falan bulunan bromür ve diş macunlarında bulunan florürün vücuttan nasıl iyot attığını ve bunun süreç içerisinde hashimoto’yu nasıl ortada çıkardığı falan. Aslında hastalıkların kökenini anlatıyor biraz. İlaçlardan kurtulmanın formülleri. Bana hem hashimoto hem diyabetten sadece beslenme ve kimyasallardan korunma ile nasıl mücadele edilebilir konusunda çok ilham verdi. Kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Kadını çıkışlarından dolayı çok eleştiriyorlar ama 81 yaşında hiç kronik hastalığının olmaması, bunamaması, enerjisi bile bence bir şeyleri doğru yaptığını gösteriyor sanki…
perocuk35 @serendipcem Orangegreysky @Sm357 A aydassss sizlerin izlemesini özellikle tavsiye ediyorum canlar. @seydaseydas senin de dikkatini çekecektir Link bırakıyorum.
16 saat aç mı kalmış bebekO süreçte de sürekli emzirmeye çalışacağız ama doymuyorsa kilo kaybı oluyorsa sarılık olmasın diye mama da vereceğiz. Aynı gün gelecekmiş gibi inandıralım kendimizi gelir inşallahArkadaşım gece 2 gibi normal doğum yaptı, ertesi gün akşam üstü eve çıktılar. O saate kadar sütü gelmemiş. Duş almış tarakla taramış falan suyun tarağın etkisi ile sütü gelmiş. Bebek resmen 16 saat falan hiç beslenmeden durmuş yani. Sarılığı olmuştu çok yüksek olmamakla birlikte. Mama da verin dememiş doktor bunlar da hangi akla hizmet bu çocuk acıkmış mıdır diye düşünemiyorlar bile. Bebek hep uyuyordu diyor muhtemelen baygındı çocuk Bebeklerin açlığı tolere edebilme kapasitesinin bu kadar yüksek olduğunu bunlarda gördüm mesela.
Sıklığı hiç azaltma canım ama sürekli sütü takip etme modunda da olma. Sağarken sürekli süt aktı mı akmadı mı diye gözün o haznede olmasın yani. Aç pozitif bir şey izle ya da oku, eline bebeğinin kiyafetlerini al hayal kur. Düşünürsen sütüm gelecek mi gidecek mi diye düşünen tek memeli insan, zebra ya da inek doğurunca sütüm gelecek mi stresine girmiyor. Süt gelecek, bunun rahatlığıyla, güveniyle sağmaya çalış.2 saatte bir sağmaya çalışıyorum en fazla 3 saatte bir 10-15 dakika sağıyorum. Dut kurusu yiyorum o da işe yarar mı ki . Sabah göğsüm aşırı sıcaktı dana sertti dedim bu sefer gelecek ama gene aynı geldi
Peluş kundak aldım kocaman ayını yanlış seçmişim artık seneye giyer onuPeluş kundağın varsa çok önemli değil onun içine koyarsın elindeki battaniyelere sararsın hep. Bende de benim çocukluk battaniyelerim var hem peluş hem örgü. Ama çok kalın geliyor gözüme, darlanıyorum. Kullanır mıyım bilmem, annem getirdi yıkadım duruyor öyle. Kendim alacak olsam almazdım bu kadar kalın şeyler
Senin gözümüzün önünde deneyimli anne oluşunu seveyimİki saatte bir sağım yap gelmese de . Az az da olsa gelecektir. Her gün biraz daha artıyor merak etme. Stres yapma bebişin gelene kadar gelmiş olur . Dut suyu falan içebiliyorsan onu içmeyi dene. Sen saatli sağ . Uyar memeyi
teşekkürler beybim ilk fırsatta izleyeceğim.Bugün TGRT Gündem Özel’de Canan Karatay vardı kızlar. 1.5 saatlik bir yayın yaptılar. Tekrarını izlemek isteyenler için YouTube’a da yüklediler. Ben çok etkilendim kurduğu ilişkilerden. En basitinden çamaşır deterjanları, yumuşatıcılarda falan bulunan bromür ve diş macunlarında bulunan florürün vücuttan nasıl iyot attığını ve bunun süreç içerisinde hashimoto’yu nasıl ortada çıkardığı falan. Aslında hastalıkların kökenini anlatıyor biraz. İlaçlardan kurtulmanın formülleri. Bana hem hashimoto hem diyabetten sadece beslenme ve kimyasallardan korunma ile nasıl mücadele edilebilir konusunda çok ilham verdi. Kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Kadını çıkışlarından dolayı çok eleştiriyorlar ama 81 yaşında hiç kronik hastalığının olmaması, bunamaması, enerjisi bile bence bir şeyleri doğru yaptığını gösteriyor sanki…
perocuk35 @serendipcem Orangegreysky @Sm357 A aydassss sizlerin izlemesini özellikle tavsiye ediyorum canlar. @seydaseydas senin de dikkatini çekecektir Link bırakıyorum.
ben şimdiden bebeği çok sarıp sarmalamicam ne kadar sararsan o kadar çok üşüyor diye kendi kendimi telkin ediyorum ama muhtemelen eşlerimizden bu mümkün olmayacakÇorap asla giyemiyorum evdeyken yaa ayaklarım alev alevYani dokununca soğuk belki ama ben öyle hissetmiyorum Ben normalde de çok üşümem sıcağı sevmem gebelikte ekstra yangınlı oldum menapozlu kadınlar gibi ama seninki muhtemelen geçer, şu anda da şeker biraz ısıtıyor olabilir vücudunu Ahhahaha eşinin kaygısı eşimde de var canım, annen seni hiç örtmeden büyüttü oğlum böyle inşallah çok üşümemişsindir bu süreçte diyor Ben yazın sünger atıp yerde falan yatıyordum tüm soğuğu çektin yerden diye söyleniyordu bana Sanki soğuk bir yer varmış gibi yazın
bana hiç öyle bir şey demediler canım.Hanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Bana idrar önemli değil de tok olsan iyi olur demişti hemşire ama kesin bir şart değil heraldeHanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Ayda yüzlerce kilo ve bir sürü çeşit kahve kavurup eve gelip tek çeşit kafeinsiz kahve içenler var bir de.Bana şey gibi geliyor, salatalıksız cacık dngkg mecbur içiyorum ama napimdemirim düşük ama yerine bi şey koyamıyorum kahvenin. Bi ara baya bitki çayına sarmıştım ama yasak o da
bana hiç öyle bir şey demediler canım.
dün 2.’ye girdim, daha da kahvaltı yapmamıştım, sorun olmadı
idrara sıkışık olmadığımız bi zaman yok zaten, o konuyu dert etme
Bana ikisi için de bişi demişti ya herhalde tok ol idrara sıkışık olma dediydiBana idrar önemli değil de tok olsan iyi olur demişti hemşire ama kesin bir şart değil heralde
O zaman kesin öyledir, çünkü ben tuvalete gitmiştimBana ikisi için de bişi demişti ya herhalde tok ol idrara sıkışık olma dediydi
Zati kültür de vercem sıkışık olmam, bi de bişiler yedim mi tamamdır strese girdim accukO zaman kesin öyledir, çünkü ben tuvalete gitmiştim
Bebeğin uyanık olduğunu anlayacak hareket istiyorlardı. Bana özellikle çikolata yedirdi ben açtım mesela uyuyordu. Zorla dürte dürte uyandırdı falan hareket etsin diye. Tok olup yanına bi çikolata alabilirsin ne olur ne olmazHanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Seve seveBebeğin uyanık olduğunu anlayacak hareket istiyorlardı. Bana özellikle çikolata yedirdi ben açtım mesela uyuyordu. Zorla dürte dürte uyandırdı falan hareket etsin diye. Tok olup yanına bi çikolata alabilirsin ne olur ne olmaz
Tokluk istediler. Hatta girmeden tatlı bir şey gömün dediler. Ama idrar önemli değilmiş. O kadar çok yemişim ki şeker fırladı ilk nst deHanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Ayy çok tatlı bişi yemiym öncesinde o zaman yerdim kesin iyi söyledinTokluk istediler. Hatta girmeden tatlı bir şey gömün dediler. Ama idrar önemli değilmiş. O kadar çok yemişim ki şeker fırladı ilk nst deher şey kararında güzel sanırım
Sen sağmaya devam et . Takviye falan da hemen kullanma bence . Ben de bi kaç ikiz annesiyle konuştum. Sıcak su tutabilirsin , ya da sıcak havlu , sıcak lahana beş dk falan sonra sağmayı dene . Bebek olsa daha çabuk gelirmiş onun emmesiyle makine aynı değilmiş . Ama az az da olsa gelsin . Stres yapma bana hep öyle dediler . Doğru dediler2 saatte bir sağmaya çalışıyorum en fazla 3 saatte bir 10-15 dakika sağıyorum. Dut kurusu yiyorum o da işe yarar mı ki . Sabah göğsüm aşırı sıcaktı dana sertti dedim bu sefer gelecek ama gene aynı geldi