- 12 Temmuz 2022
- 22.990
- 84.437
Ama gelmek istese önden de gelirdi gerçekten eltime çok çok daha önceden gitti. İstemiyor olabilir mi kiÇağır gelsin +1 oy. Ben seviyorsunuz madem haber bekliyor, madem ihtiyacın var, beklediğin kabahat diyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama gelmek istese önden de gelirdi gerçekten eltime çok çok daha önceden gitti. İstemiyor olabilir mi kiÇağır gelsin +1 oy. Ben seviyorsunuz madem haber bekliyor, madem ihtiyacın var, beklediğin kabahat diyorum.
Burak hazine miydi Doktor'un adı. O da dün dedi, ya doğumun akşamı ya da ertesi güne konseyi giydiriyorum, daha hızlı toparlıyor, daha kolay ayağa kalkıyor dedi. Ben eve gelince takmayı düşünüyorum. Benimki tak demez çünkü.Dikişler başta uyuşuk oluyormuş bu arada korse işini sordum iki sezaryen olan arkadaşa biri hastane de taktım dedi biri eve gidince hemen taktım dedi bende acımadı dedim dikişler yok dediler uyuşuk oluyor orası zaten birde göbek sarktığı için acıyor ama korse onu toparlıyor dedi iyi geliyor dediler
Bence çağır öyleyse. Hiçbir şey olmasa yemekten yana rahat edersiniz. Çalışıyorsun da zaten ev işlerinle de ilgilenir. Kendi oğluna da fayda hem tek senin için değil ki. O da rahat eder, mutsuz olmaz abime erkenden gitmişti diyerek. Sadece biraz süre tanıyın. Yani mesela 1 hafta sonra gelebilir misin dersiniz o da o arada kendi işlerini organize eder. Yani zamanı olursa biraz stressiz gelir.Bişi danışıcam canımlar.
Kayınvalidem bize gelecek biliyosunuz bebeğe destek amaçlı. Öncesinde de gelecek aslında ama 20 gün sonra gelirim falan diyor, bana geç geliyor o kadarı. Eşim bi yandan üzülüyor fark ediyorum abime bebek rahme düştüğünde gitmişti diyor falan. Herkes bilir kayınpeder eşimi daha çok sever kaynımdansa, onun konusu açıldı "annem de abimi daha çok sever o da belli dimi" falan dedi, üzüldüm nedense :))
Neysem, ben sanki kayınvalidem benden bi haber bekliyomuş gibi hissediyorum. Yani az önce konuştular, orange "ağırlaştım gel" dediğinde hemen oradayım demiş. Sanki öncesinde eşimin talebiyle gelmeyi doğru bulmuyor gibi geldi bana, benden bi haber bekliyomuş gibi. Ben yemek yapamıyorum artık (yemek muhabbetlerinizi imrenerek okudum yalan yok ndfn) kahvaltı hazırlasam tıkanıyorum. Eşim ders çalışıyor diye mutfağa çok girmiyor dışarıdan söyleyip duruyoruz. Temizlik falan hak getire zaten. Yani gelse benim işime gelir bi yandan ama emin de olamıyorum, emin olamama nedenim kadının gelesi yoksa ve ben yanlış hissettiysem sırf ben gel dedim diye gelecek, mutsuz olacak yani. Ne düşünüyorsunuz?
Bilmeyenler varsa aramız iyi, bi sıkıntımız yok, gelmesi beni mutlu eder.
Kız yok önümüz perşembe doğum benim ayın 14 ü yani girebilirsem buraya tecrübelerimi yazarım inşallahEvet o cildinin üzerindeki verniksi ilk giydirilen set emer bence de canım. Bir de benim 5li set 11li olandan daha yumuşak ona dikkat ettim de. 5li olanı hemen doğar doğmaz giymesini biraz da ondan istedim. Sen haftaya perşembe 36+5te mi doğum yapacağım demiştin? Ben de bu cuma konuşayım diyorum doktorumla madem sezaryende karar kıldık tarih belirleyelim bari
Benim #safak 16O zaman birşey diyemem ama otomatik olarak hepimizin doğumu yaklaştı zaten. Ben 38 de doğurursam 22 günüm kalmış oluyor.
Yani tabii gelirse en azından Kasım bitmeden gelse bize de yararı olur, eşimin Aralık sonunda sınavı var ona da yük bindirmek istemiyorum ama mecbur biniyor şu durumda. İstemiyorsa istemiyorum demez ama mecbur gelir biz gel dersek, o üzüyor birazBence çağır öyleyse. Hiçbir şey olmasa yemekten yana rahat edersiniz. Çalışıyorsun da zaten ev işlerinle de ilgilenir. Kendi oğluna da fayda hem tek senin için değil ki. O da rahat eder, mutsuz olmaz abime erkenden gitmişti diyerek. Sadece biraz süre tanıyın. Yani mesela 1 hafta sonra gelebilir misin dersiniz o da o arada kendi işlerini organize eder. Yani zamanı olursa biraz stressiz gelir.
Beni görse önce doğurtur sonra çocuğu yoğun bakıma sokardı bence ayrıca bence herhangi bir meslek grubunda olan kişi meslektaşını kötüleyip kendini övüyorsa ben o ortamdan hemen uzaklaşma ihtiyacı hissediyorum. Egoları o kadar önde ki demek mi doğru söyleyip söylemediğine emin olmadığı takipli olan doktoru kötüleyebilen biri, çok rahat yalan söylermiş gibi geliyor. İçin rahat olsun bence iyi olmuş gitmeniz ne kadar egolu manyak biri olduğunu görmüşsünüzMuhteşem örnek valla gözüne sokmak lazım bu adamın
Sen sonradan evlendiysen, eltinler daha önce evlendiyse, onlarla daha uzun bi hukukları varsa ondan olabilir kuzum. Yani istememekten değil de onu daha uzun süredir tanıdığı için onu tahmin ediyor olabilir. Belki senin isteyip istemediğini anlayamıyordur, tahmin edemiyordur. Bak gel desin gelirim de demiş. Madem anlaşıyorsanız çağır gelsin. Ha ama bana kendim için şahsi fikrimi sorarsan; ne kadar geç gelirse, ne kadar az yüz göz olursak o kadar iyi derim. Çünkü zaten lohusa zamanı işler baya karışacaktır. Benim kayınvalidem Ankara'da bu arada. Annem şehirdışında. Annem bile doğumda gelecek. Ben biraz huysuzum da ondan beni çok ellemiyorlar, kendi halime bıraktılar. Tabi ben şuan yemek yapabiliyorum. Yapamıyor olsam kayınvalidemden destek isterdim. Kaldı ki evin tadilatında 3 ay kayınvalidemle yaşadımAma gelmek istese önden de gelirdi gerçekten eltime çok çok daha önceden gitti. İstemiyor olabilir mi ki
Yani genel anlamda bir işi önceliği yoksa şu an öyle telefonda konuşurken zorlanıyorum artık falan diyebilirsin bence en azından yemek yapar temizlik yapar yardım eder. Eşinde istiyor direkt sen diyemiyorsan o desin anne zorlanıyor artık ama sende erkenden yorulma diye diyemedi gel falan diye. Daha zaman var yemek konusu da zorlamaya başlamış gelse iyi olur bence. O da senden gel demeni bekliyor olabilir ciddenBişi danışıcam canımlar.
Kayınvalidem bize gelecek biliyosunuz bebeğe destek amaçlı. Öncesinde de gelecek aslında ama 20 gün sonra gelirim falan diyor, bana geç geliyor o kadarı. Eşim bi yandan üzülüyor fark ediyorum abime bebek rahme düştüğünde gitmişti diyor falan. Herkes bilir kayınpeder eşimi daha çok sever kaynımdansa, onun konusu açıldı "annem de abimi daha çok sever o da belli dimi" falan dedi, üzüldüm nedense :))
Neysem, ben sanki kayınvalidem benden bi haber bekliyomuş gibi hissediyorum. Yani az önce konuştular, orange "ağırlaştım gel" dediğinde hemen oradayım demiş. Sanki öncesinde eşimin talebiyle gelmeyi doğru bulmuyor gibi geldi bana, benden bi haber bekliyomuş gibi. Ben yemek yapamıyorum artık (yemek muhabbetlerinizi imrenerek okudum yalan yok ndfn) kahvaltı hazırlasam tıkanıyorum. Eşim ders çalışıyor diye mutfağa çok girmiyor dışarıdan söyleyip duruyoruz. Temizlik falan hak getire zaten. Yani gelse benim işime gelir bi yandan ama emin de olamıyorum, emin olamama nedenim kadının gelesi yoksa ve ben yanlış hissettiysem sırf ben gel dedim diye gelecek, mutsuz olacak yani. Ne düşünüyorsunuz?
Bilmeyenler varsa aramız iyi, bi sıkıntımız yok, gelmesi beni mutlu eder.
Ya bana da organlar tam olarak birleşmeden eski yerini bulmadan takma ileride mide bağırsak problemi yaşarsın falan dedi görümcem. Ona da onun doktoru demiş. 40 güne kadar önermiyorum ne sezaryende ne normalde demişBurak hazine miydi Doktor'un adı. O da dün dedi, ya doğumun akşamı ya da ertesi güne konseyi giydiriyorum, daha hızlı toparlıyor, daha kolay ayağa kalkıyor dedi. Ben eve gelince takmayı düşünüyorum. Benimki tak demez çünkü.
Hamişsin sen düşünme bu kadar ihtiyaç varsa çağır tabiki gelmek istemeyen hiç gelmez emin ol benimki bir haftadır aramıyor eşime söyledim diyormış ki daha iki gün önce konuştuk belli dedim ne zaman doğum yapcağımdan haberi yok sanıyormuş ki ayın sonunda işte o kadar ilgili benimkideYani tabii gelirse en azından Kasım bitmeden gelse bize de yararı olur, eşimin Aralık sonunda sınavı var ona da yük bindirmek istemiyorum ama mecbur biniyor şu durumda. İstemiyorsa istemiyorum demez ama mecbur gelir biz gel dersek, o üzüyor biraz
Ponponu çıkıyormuş popişindeki. Eşimde diğerni beğendi tavşanlı çok şirin geldi ama kararsızım bakalımof çok az kaldı yaa inanamıyorumTavşanlı çok tatlı ama sanki diğeri daha kullanışlı gibi olur canım. Sürekli yüz üstü yatıramazsın neticede. Misafirler gelince sağdaki daha kullanışlı olur sanki canım. Çok güzellermiş.
.
Beni daha uzun süredir tanıyor anam eltimler 1 senede evlendi biz 2018'den beri beraberiz tabii onlar çok uzaktaydı kaynım ayın 15 günü yok falan bizden daha zor durumdalardı onun etkisi olabilir erken gitmesindeSen sonradan evlendiysen, eltinler daha önce evlendiyse, onlarla daha uzun bi hukukları varsa ondan olabilir kuzum. Yani istememekten değil de onu daha uzun süredir tanıdığı için onu tahmin ediyor olabilir. Belki senin isteyip istemediğini anlayamıyordur, tahmin edemiyordur. Bak gel desin gelirim de demiş. Madem anlaşıyorsanız çağır gelsin. Ha ama bana kendim için şahsi fikrimi sorarsan; ne kadar geç gelirse, ne kadar az yüz göz olursak o kadar iyi derim. Çünkü zaten lohusa zamanı işler baya karışacaktır. Benim kayınvalidem Ankara'da bu arada. Annem şehirdışında. Annem bile doğumda gelecek. Ben biraz huysuzum da ondan beni çok ellemiyorlar, kendi halime bıraktılar. Tabi ben şuan yemek yapabiliyorum. Yapamıyor olsam kayınvalidemden destek isterdim. Kaldı ki evin tadilatında 3 ay kayınvalidemle yaşadım
Eşim sürekli diyor ki, trip de atıyor ama erken diyor. Ben de laf arasında o kadar kalma dedim erken gelmiyim daha çok sıkılcan benden daha erken dediYani genel anlamda bir işi önceliği yoksa şu an öyle telefonda konuşurken zorlanıyorum artık falan diyebilirsin bence en azından yemek yapar temizlik yapar yardım eder. Eşinde istiyor direkt sen diyemiyorsan o desin anne zorlanıyor artık ama sende erkenden yorulma diye diyemedi gel falan diye. Daha zaman var yemek konusu da zorlamaya başlamış gelse iyi olur bence. O da senden gel demeni bekliyor olabilir cidden
38 de doğurursan mı. Çok az kalmış ya hem korkunç hem heyecanlıBenim #safak 16
Gebe eğitiminde de öyle söylemişti ebeler hemen takmayın diye. Bende birkaç hafta en azından beklemeyi düşünüyorum zaten zorlu bir süreçten çıkacak karın bölgemiz azıcık kendini toplaması gerek gibi. Korse değilde ilk zamanlar karnıma bir şey sarmayı düşünüyorum sıkmayan eskiden yaparlarmış anneannem falan bile dedi sadece karnı tutacak ölçüde.Ya bana da organlar tam olarak birleşmeden eski yerini bulmadan takma ileride mide bağırsak problemi yaşarsın falan dedi görümcem. Ona da onun doktoru demiş. 40 güne kadar önermiyorum ne sezaryende ne normalde demiş
Ben de iki arkadaşta öyle deyince mantıklı geldi şu çırt çırtlı olanlardan kullanmışlar trenyoldaki yorumlara bakıyorum çoğu doğum sonrası hemen kullanmaya başlamış bende almamıştım işte sonra kullanılıyor diye ona bakıyorum şimdiYa bana da organlar tam olarak birleşmeden eski yerini bulmadan takma ileride mide bağırsak problemi yaşarsın falan dedi görümcem. Ona da onun doktoru demiş. 40 güne kadar önermiyorum ne sezaryende ne normalde demiş
Muhtemelen Egolu biri olduğu kesin valla. Benim doktorum hakkında yine çok ithamda bulunmadı da devletteki doktorları bir kötüleme eğilimindeydi. Kendini de bir övdü bir övdü kaç alanda ihtisas yapmış onları anlattı falan. Madem bu kadar başarılıydınız neden atanamadınız diye sorasımız geldi yani Eğer ben köyde gebelik geçiren hastaneye erişimi olmayan takipsiz bir gebe olsaymışım %50 ihtimalle doğuma kadar gidermişim doğururmuşum bebeği sağ salim ağzına da şerbet falan verirmişiz hayatta tutarmışız eski usül, %50 ihtimalle de bebek zaten karnımda ölürmüş kısa bir süre sonra sancılanır doğururmuşum ölü doğdu denirmiş ebelerin elinde falan. Tıp, hekim ve teknoloji en çok benim durumumdaki gebeler için gerekliymiş ve Allahtan talipli gebeymişim Hayatta her şeyin %50 ihtimalinin olması da şurada şöylece dursun ayrıcaBeni görse önce doğurtur sonra çocuğu yoğun bakıma sokardı bence ayrıca bence herhangi bir meslek grubunda olan kişi meslektaşını kötüleyip kendini övüyorsa ben o ortamdan hemen uzaklaşma ihtiyacı hissediyorum. Egoları o kadar önde ki demek mi doğru söyleyip söylemediğine emin olmadığı takipli olan doktoru kötüleyebilen biri, çok rahat yalan söylermiş gibi geliyor. İçin rahat olsun bence iyi olmuş gitmeniz ne kadar egolu manyak biri olduğunu görmüşsünüz
Olabilir canım o mantıklı. Korseyi ben de kullanırsam ilk 4-5 haftadan sonra düşünüyorum. Bir de lohusalıkta kabızlık çok yaygın ve çok rahatsız edici bir durum zaten. Karnı sıkması da bir şeyin kabızlığı tetikleyebilir.Gebe eğitiminde de öyle söylemişti ebeler hemen takmayın diye. Bende birkaç hafta en azından beklemeyi düşünüyorum zaten zorlu bir süreçten çıkacak karın bölgemiz azıcık kendini toplaması gerek gibi. Korse değilde ilk zamanlar karnıma bir şey sarmayı düşünüyorum sıkmayan eskiden yaparlarmış anneannem falan bile dedi sadece karnı tutacak ölçüde
Hepsi başka birşey diyor, hangisine inanıcaz bilemedim. Zaten ağrımız sızımız olursa takamayız heralde.Ya bana da organlar tam olarak birleşmeden eski yerini bulmadan takma ileride mide bağırsak problemi yaşarsın falan dedi görümcem. Ona da onun doktoru demiş. 40 güne kadar önermiyorum ne sezaryende ne normalde demiş
Ay evet çok az kaldı, ben de inanamıyorum, bir an önce eksikleri tamamlayıp, bebeğimin gelmesinin keyfini çıkarmak istiyorum ama eksikleri de bitmiyor ki anam. Her gün yeni birşey çıkıyorPonponu çıkıyormuş popişindeki. Eşimde diğerni beğendi tavşanlı çok şirin geldi ama kararsızım bakalımof çok az kaldı yaa inanamıyorum
Ben owli aldım, dolaptan ikincı el. Onu baya öneriyorlar. Bi bakın derim.Ben de iki arkadaşta öyle deyince mantıklı geldi şu çırt çırtlı olanlardan kullanmışlar trenyoldaki yorumlara bakıyorum çoğu doğum sonrası hemen kullanmaya başlamış bende almamıştım işte sonra kullanılıyor diye ona bakıyorum şimdi