Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Ben ilk çocuğumda calismiyorum sürekli emzirme yaparım diye almadım açıkçası ama bunda aldım. Süt çoğalmasına yardımcı olur mantığı ile aldimm bende ilk defa sağım yapacağım sütüm olursa. Oğlum 10 ay emdi kendiliğinden bıraktı biraz daha uzun sürsün istiyorum bu emzirme süresi binde sezeryanla olacağı için belki ilk günler süt gelmesine faydası olur dedim. Ama evde olacaksan hep sık emzirirrim diye dusunuyosan direk almak yerine hastaneden kiralayıp kafana yatınca da alabilirsin doğum sonrasi. Sagip biberonla verip ona da alıştırmak iyi değil çünkü bu sefer de meme reddi başlıyor
Ya bu meme reddi olayı kesin olur mu? Ben mesela ilk zamanlar geceleri biberonla versinler, uyku sürem biraz daha uzun olsun daha hızlı iyileşeyim diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Yani bir ağlamasına babası bir ağlamasına ben kalksam, ya da ağlamasa bile saati gelince bu şekilde yapsak ilk iki hafta, emmeyi bırakmak isteyebilir mi 😕

Aminnn inşallah 🥰 İş yerinde hamile bir arkadaşım vardı o da başından beri sezaryen diyordu, korkuyorum vajinal doğumdan diyordu. Doktoru da kendi amcasıydı. Amcası duyunca kızmış, sezaryeni her doktor yaptırır insanlar bana normal doğum yapmak için geliyorlar sen de hiç sebepsiz sezaryen mi istiyorsun falan demiş. Ama kız yine de son anda sezaryen derim ben falan diyordu. Ben de ilk günden beri normal doğum istiyorum diye geziyordum ortada. Bir ara doktorları mı değişsek falan dedik hatta 😂 Yani o arkadaş tutup vajinal doğum yaparsa hiç istemezken ve ben sezaryene kalırsam bunun için de ayrıca üzülecem 🥲 Ama hayırlısı olsun yeter ki erken gelmesin vaktinde gelsin sağlığı yerinde olsun 🥰
Ya ben de buna üzülüyorum bebekleri daha 28-30. Haftada dogum pozisyonuna giren arkadaşlar canları sezaryan istedgi için ya da işte korktukları için planlı sezaryan günü alıyorlar( yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle yargılamıyorum). Ben normal dıgurcam diye yırtınıyorum bebegim ters dönmüyor😂 vardır bunda da bir hayır elbet yapıcak bir sey yok dönmezse de

Aminnn inşallah 🥰 İş yerinde hamile bir arkadaşım vardı o da başından beri sezaryen diyordu, korkuyorum vajinal doğumdan diyordu. Doktoru da kendi amcasıydı. Amcası duyunca kızmış, sezaryeni her doktor yaptırır insanlar bana normal doğum yapmak için geliyorlar sen de hiç sebepsiz sezaryen mi istiyorsun falan demiş. Ama kız yine de son anda sezaryen derim ben falan diyordu. Ben de ilk günden beri normal doğum istiyorum diye geziyordum ortada. Bir ara doktorları mı değişsek falan dedik hatta 😂 Yani o arkadaş tutup vajinal doğum yaparsa hiç istemezken ve ben sezaryene kalırsam bunun için de ayrıca üzülecem 🥲 Ama hayırlısı olsun yeter ki erken gelmesin vaktinde gelsin sağlığı yerinde olsun 🥰
Normal doğum çıkış durumunu falan düşününce şimdi çok ağrılı sancılı olacak bilinci oluyor ama sezeryan yasamayinca bilinmeyen bişey😂 daha kolay gibi sanılıyor ama ben bı iki gün böyle hiç düz olmayacak belim hep iki büklüm yurucem sanmıştım😂 hastanede serum ilaç bitip etkisi azalınca en düşük hızda araç kullanyodu eşim ama o ufacık sallantilarda benim içimde cayır cayır biseyler yanıyordu ilk defa ağrıdan kendiliğinden gözumden yaşlar gelmisti. Sonra işte o günleri unutup ikinci bebeği yaptım böyle de bı delilik annelik😂😂😂😂😂

Ya bu meme reddi olayı kesin olur mu? Ben mesela ilk zamanlar geceleri biberonla versinler, uyku sürem biraz daha uzun olsun daha hızlı iyileşeyim diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Yani bir ağlamasına babası bir ağlamasına ben kalksam, ya da ağlamasa bile saati gelince bu şekilde yapsak ilk iki hafta, emmeyi bırakmak isteyebilir mi 😕
Benim okuduğum kitapta yazar (çocuk doktoru) emziğe okey ama biberona karşı aşırı. Yani olabilitesinden bile bahsetmiyor kesin meme reddine yol açar diyor. Ben hastane çantasına koyacaktım nolur nolmaz diye ama vazgeçtim

Annelikle beraber acaip birsey yükleniyor bünyeye teoride cok mantıklı dediğin ama pratikte hiç oyle olmuyor her gık dediğinde bebek zaten uyanıyorsun emziriyorsun temas kuruyorsun ilk haftalar koymuyor ama az uyuyan sürekli uyanan bir bebekse belli bir aydan sonra yorucu oluyor tabi o zaman yapılabilir.

Ya ben de buna üzülüyorum bebekleri daha 28-30. Haftada dogum pozisyonuna giren arkadaşlar canları sezaryan istedgi için ya da işte korktukları için planlı sezaryan günü alıyorlar( yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle yargılamıyorum). Ben normal dıgurcam diye yırtınıyorum bebegim ters dönmüyor😂 vardır bunda da bir hayır elbet yapıcak bir sey yok dönmezse de
Bizim Tosbiğin duruşu da iyi işte hani hem tombik hem ters olsa zorlama şansını derim kendi kendine de baş aşağı pozisyonda bekliyor çocuğum kaç aydır 🥹 Aslında müdahale ile döndürebiliyor bazı doktorlar veya ebeler diye biliyorum. Makat geliş duruyorsa. Ama yan duruyorsa hiçbir şey yapılamıyormış.

Ah canım bebisler sadece doymak için ağlamıyor ne yazık ki. Gereksiz yere karnı tok gaz sancısı olmaz yine bı kaç saat huysuz olur çünkü ten teması istyolar..yani bebek biberonda içinde şimdi tam düzenli bir akış var kendini çok yormuyor. Ama anneden gelirken onu çekmesi için güçlü durması ve bazen anneden gelen süt meme doluyken sertken daha dolu dolu boşalmaya başladıkca tatmin edici olmuyor ona bile sinir oluyolar. O memede olmak istemeleri hep açlıktan değil yani duygusal olarak da tem temasi da istedikleri için emzirmek her zaman daha güzel..ama bıberona alışınca meme reddi cidden oluyor çünkü biberonda cuk cuk iç oh bitir kısa sürede yorulmadan doy😂bunu kesfedince kötü iste reddetme orda başlıyor bi

Annelikle beraber acaip birsey yükleniyor bünyeye teoride cok mantıklı dediğin ama pratikte hiç oyle olmuyor her gık dediğinde bebek zaten uyanıyorsun emziriyorsun temas kuruyorsun ilk haftalar koymuyor ama az uyuyan sürekli uyanan bir bebekse belli bir aydan sonra yorucu oluyor tabi o zaman yapılabilir.
Ayyy ağlicam 🥹🥹 Normal şartlar altında gerçekten uykuya düşkün biri değilim, zaten çok uyumam ki son bir iki aydır geceleri en az 5-6 kez uyanıyorumdur. Ama uyumayanlar daha geç iyileşiyor ve emzirme problemleri daha fazla oluyor diyorlar. Özellikle sezaryen doğumlarda.

Ah canım bebisler sadece doymak için ağlamıyor ne yazık ki. Gereksiz yere karnı tok gaz sancısı olmaz yine bı kaç saat huysuz olur çünkü ten teması istyolar..yani bebek biberonda içinde şimdi tam düzenli bir akış var kendini çok yormuyor. Ama anneden gelirken onu çekmesi için güçlü durması ve bazen anneden gelen süt meme doluyken sertken daha dolu dolu boşalmaya başladıkca tatmin edici olmuyor ona bile sinir oluyolar. O memede olmak istemeleri hep açlıktan değil yani duygusal olarak da tem temasi da istedikleri için emzirmek her zaman daha güzel..ama bıberona alışınca meme reddi cidden oluyor çünkü biberonda cuk cuk iç oh bitir kısa sürede yorulmadan doy😂bunu kesfedince kötü iste reddetme orda başlıyor bi
O zaman hiç risk almayalım iyice memeye alışana kadar. Ten teması istemesini yerim onların yaaa koynumuzda uyuturuz ne yapalım 🥹 Aslında bu avent biberonlar meme ucu akışlı diye aldık çoğumuz, yani bebek çaba göstermezse içemez, anne memesi gibi çalışıyor diye. Ama yine de çok kitabi bilgiyle hareket etmek doğru değil galiba bu süreçte yaşayıp göreceğiz 🥰

Benim okuduğum kitapta yazar (çocuk doktoru) emziğe okey ama biberona karşı aşırı. Yani olabilitesinden bile bahsetmiyor kesin meme reddine yol açar diyor. Ben hastane çantasına koyacaktım nolur nolmaz diye ama vazgeçtim
Ben de koymadım evet. Hastanede zaten herhangi bir olumsuzluk olsa bile şırınga veya kaşıkla besliyorlar sanırım. Boşuna aldık desene biberonları 🥹 Neyse emsinler de boşa giden biberon olsun 🥰

Bana çok para verip alınması gereken en saçma şeymiş gibi gelen şey de bu ana kucağı vallahi. Çok kısa kullanım ömrü var o da bebek severse durmak isterse sanki. Bir de yumuşak olduğu için yenidoğan döneminde çok kullanılmasın diyorlar, biraz gözü açılınca çocuk içinde çok fazla kalmak istemiyor, sonra ağır ve büyük geliyor falan filan. Yani şahsi düşüncem tabi. Bence alınmasa da olur alınacaksa da ucuz yollu bir şey de aynı işi görür.
Bir fenomen var instada bilmem gördün mü ibrahim&meltem hesabı çocukları bir yaşında nerdeyse hala kullanıyor üstelik bir çocuğuda kilosu falan da var ama yine de kullanıyor onun üstünde uyuyor çocuklar yani çocuktan çocuğa değişir illaki ama çocukta sevdimi baya götürüyor

Normal doğum çıkış durumunu falan düşününce şimdi çok ağrılı sancılı olacak bilinci oluyor ama sezeryan yasamayinca bilinmeyen bişey😂 daha kolay gibi sanılıyor ama ben bı iki gün böyle hiç düz olmayacak belim hep iki büklüm yurucem sanmıştım😂 hastanede serum ilaç bitip etkisi azalınca en düşük hızda araç kullanyodu eşim ama o ufacık sallantilarda benim içimde cayır cayır biseyler yanıyordu ilk defa ağrıdan kendiliğinden gözumden yaşlar gelmisti. Sonra işte o günleri unutup ikinci bebeği yaptım böyle de bı delilik annelik😂😂😂😂😂
İşte beni bu dediklerin hep daha fazla korkutuyor başından beri valla. Yani normal doğuma asla kolay demem de en azından doğumdan sonra işler daha hızlı normale dönüyor gibi. Ama sezaryen olanlar çoğunlukla ilk bir hafta kötürüm gibi oluyorlar ne oturabilmek var ne yatabilmek var, haftalarca aylarca hassasiyeti hissettim karnımda diyen arkadaşlarım da var. Bunlar beni hep daha çok ürkütüyor 🥹 Yani vajinal doğum istemem sadece daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için değil, kendimi de düşündüğüm için biraz 😂

Bir fenomen var instada bilmem gördün mü ibrahim&meltem hesabı çocukları bir yaşında nerdeyse hala kullanıyor üstelik bir çocuğuda kilosu falan da var ama yine de kullanıyor onun üstünde uyuyor çocuklar yani çocuktan çocuğa değişir illaki ama çocukta sevdimi baya götürüyor
Bildim evet birbirine hiç benzemeyen ikizleri vardı di mi 😍 Ya seven çocuk durur zaten bir şey demiyorum da her türlü kısa ömürlü gibi geliyor bana. Ben de aldım, almadım değil ama çok para vermedim belki de kullanmam belki de sevmez ya da çok az kullanır diye. Tamamen tercih meselesi yani.

Bana çok para verip alınması gereken en saçma şeymiş gibi gelen şey de bu ana kucağı vallahi. Çok kısa kullanım ömrü var o da bebek severse durmak isterse sanki. Bir de yumuşak olduğu için yenidoğan döneminde çok kullanılmasın diyorlar, biraz gözü açılınca çocuk içinde çok fazla kalmak istemiyor, sonra ağır ve büyük geliyor falan filan. Yani şahsi düşüncem tabi. Bence alınmasa da olur alınacaksa da ucuz yollu bir şey de aynı işi görür.
Aynı senin düşüncende ablam diyordu. Ben arkadaşlarda görüp al diye ona çok ısrar ettim 3. Bebeğine düşün aldı. Ama türk markası 1500 tl gibi bişey fiyatı. Ve eli ayağı oldu. Bana diyo iyi ki ısrar etmişsin almışım. Ben de ona babyjörn almadığıma pişmanım bana geri gelcekti o zaman fiyat fazla geldi almadıydım 😁 ablam yatılı gittiği her yere götürdü. Yazın sıcak geliyordu bunda uyutuyordu. 11. Ayda yeni bıraktılar bebişi fazla tombik olduğu için artık ağır geliyordu. Boyut olarak küçük aslında diğer anakucaklarına göre. Bir de üzerinde uyurken çok hafif hareket etse kendisini tekrar sallıyor küçükken bile yetiyor o hareketi baya hassas. Çok övdüm çünkü ben kullanım kolaylığını görünce çok mantıklı gördüm alınabilcek en mantıklısı bu bence yani ve sevmeyen çocuk çok duymadım genelde seviyorlar 😁😁 eğer anakucağı gibi bişey yoksa bence bi düşün derim.

Evet cnm.ama benimki basit kistti sezeryandan sonra yürüyüş yaparken sol tarafim içim aciyodu zor yuruyodum çünkü bayağı bı urasildi damarları yumurtalıktan ayırmayı çikolata kisti daha farklı A aydassss
Damar ayırma felan deyince sen bana bş korku geldi 🥴 senin kistten mi çikolata kistiydi. Yani ekstra bi zorluk yarattı mı sende süt gecikmesi ameliyattan geç çıkma geç iyileşme gibi

1, 2 zorunlu haller dışında kesinlikle tavsiye etmem hemen alışıyorlar çünkü biberona bidaha zor alır kolayı varken uğraşmak istemiyor. Bu kelebek uçlara bile alışınca reddedebiliyolar maalesef

Kızlar bende gittim bugün doktora 34’deyim bebiş iki hafta ilerde çıkıyor ama kafası 41 ile uyumlu. Normal doğurma ihtimalimi doktor düşük görüyor kafadan dolayı. Artık hayırlısı muhtemelen Kasım annesi olacağım. Başka doktorlardan görüş alırım muhtemelen içimin rahat etmesi için. Devlette de tahlillerimi yaptırdığım doktora gözükmeyi düşünüyorum.

valla ben sezaryan oldum korkulu ruyam bu sefer cok istiyorum plesantam yukselsin vajinal dogumu deneyeyim. bir daha o ameliyat masasina yatarsam tam uyutmalari lazim beni ya da kendimi surekli telkin etmem lazim sakin ol diye.

Kızlar bende gittim bugün doktora 34’deyim bebiş iki hafta ilerde çıkıyor ama kafası 41 ile uyumlu. Normal doğurma ihtimalimi doktor düşük görüyor kafadan dolayı. Artık hayırlısı muhtemelen Kasım annesi olacağım. Başka doktorlardan görüş alırım muhtemelen içimin rahat etmesi için. Devlette de tahlillerimi yaptırdığım doktora gözükmeyi düşünüyorum.
Kafadan sebep mi Kasımda doğururum diye düşünüyosun

X