Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Canım bu konuyu seninle konusmustuk hatırlıyorum. Ben senden sonra doktoruma sordum kanama alanindaysa eğer hiç dokunmayiz dedi. Gebelikte hormonların etkisiyle büyüyor dedi. Sonra yine kuculecekmis. Benimki öncesinde rahatsızlık vermediği için adet duzeni agri vs. almayacak büyük ihtimalle. Doktorun yerini tayin ettikten sonra ameliyat esnasında karar verir büyük ihtimalle.

Hatırlamıyorum ben sorduysam da unuttum demek o zaman duruma göre yine doktorumla konuşayım o doğru kararı verir

Kızlar izlesinize şunu. Doktorlarımız resmen kolaycı ya. 5 kilo üzeri iri bebekmiş literatüre göre de.

Ya ben acıkcası saglık sektörünüm biraz da içinde oldugum için doktorlara cok fazla güvenemiyorum hiç bir konuda. Dogum konusunda da çoğu em az risk alıp süreci bitirme derdinde, önemli olan onlar için sadece bebegin saglıklı sekilde cıkısı gibi geliyor bana. Ufacık bir risk bile olsa hemen ailenin önüNe sürüyorlar
Evet onu ben de duymuştum küçük bebegin kanala inmesi sıkıntı olabiliyormuş o acıdan belki de bir avantajdır iri bebek

Süt sağma pompası şart mı herkes aldı mı direniyorum ama indiirmleri gördükçe acaba mı diyorum hastaneyi aradım ücretli veriyorlarmış gerek olursa
Benim kendi işim o yüzden ara ara işe gitmek zorunda kalabilirim 1-2 saat diye alıp koydum kenara. Hemen calışmıcak olsam doğum öncesi almazdım heralde

Süt sağma pompası şart mı herkes aldı mı direniyorum ama indiirmleri gördükçe acaba mı diyorum hastaneyi aradım ücretli veriyorlarmış gerek olursa
Bence almalısın bebek küçük olduğu için göğüs süt doluyo ve sert oluyo ememiyo azcik boşaltıp yada kalan sütü sağıp daha sonra verebilirsin

Ben aldım canım bi taraftan emer diğer taraftan emmezse en azından sağarım ağrı yapmaz diye. Ne kadar zaruri bilmiyorum tabii
Ya dediğim gibi bide göğüsler çok doluyo sertliginden dolayı meme ucunu alamiyo azıcık sağıp rahatlatip öyle emzirebilirsin kalanını sagarsin ve çoğalır sütun sagdikca

Ya dediğim gibi bide göğüsler çok doluyo sertliginden dolayı meme ucunu alamiyo azıcık sağıp rahatlatip öyle emzirebilirsin kalanını sagarsin ve çoğalır sütun sagdikca
Aldım aldım ben illaki kullanılır hasta olunur ilaç içilirken emzirilmezse bile işimize yarar en kötü

Son haftalarda artık nasıl olacağı belli olacaktır ya sezeryan diye düşünüp normale alınan çok arkadaşım da oldu benim. Biri çok korkuyordu hatta kesin seezeryan diyodu 3 saat içinde normal doğum yaptı kavusalim en sağlıklı şekilde de nasıl olursa artık

Halbuki doktor dediğin risk alacak yani biraz da. Anne ve bebek için sağlıklı olan bu, ben hekim olarak onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünecek. Biz doktoru normal doğumu yapabileceğimize ikna etmek zorunda mıyız yani?
Epidural ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yani vajinal doğum sırasında epidural almak hakkında? Daha önce alan oldu mu kızlar?

Ben ilk çocuğumda calismiyorum sürekli emzirme yaparım diye almadım açıkçası ama bunda aldım. Süt çoğalmasına yardımcı olur mantığı ile aldimm bende ilk defa sağım yapacağım sütüm olursa. Oğlum 10 ay emdi kendiliğinden bıraktı biraz daha uzun sürsün istiyorum bu emzirme süresi binde sezeryanla olacağı için belki ilk günler süt gelmesine faydası olur dedim. Ama evde olacaksan hep sık emzirirrim diye dusunuyosan direk almak yerine hastaneden kiralayıp kafana yatınca da alabilirsin doğum sonrasi. Sagip biberonla verip ona da alıştırmak iyi değil çünkü bu sefer de meme reddi başlıyor

Aminnn inşallah İş yerinde hamile bir arkadaşım vardı o da başından beri sezaryen diyordu, korkuyorum vajinal doğumdan diyordu. Doktoru da kendi amcasıydı. Amcası duyunca kızmış, sezaryeni her doktor yaptırır insanlar bana normal doğum yapmak için geliyorlar sen de hiç sebepsiz sezaryen mi istiyorsun falan demiş. Ama kız yine de son anda sezaryen derim ben falan diyordu. Ben de ilk günden beri normal doğum istiyorum diye geziyordum ortada. Bir ara doktorları mı değişsek falan dedik hatta Yani o arkadaş tutup vajinal doğum yaparsa hiç istemezken ve ben sezaryene kalırsam bunun için de ayrıca üzülecem Ama hayırlısı olsun yeter ki erken gelmesin vaktinde gelsin sağlığı yerinde olsun

Valla ben tamamen dogal müdahelesiz dogum yanlısıyım başka arkadaşlar cevaplasın o yüzden epidural almamıştım normal dogumda ama tercih meselesi tabi ki insan sancıya dayanamıyacak gibi oluyor cekerken ama cekiliyor bir sekilde, neticesi güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…