Sorma doktor artik haftada bir diyince bana bi dank ettişaka maka doğurmaya da az kaldı
Doğum 12 Aralık. Ama gebeler in yüzde 85 i 38. Haftada doğuruyor 40.Haftaları gören çok az deniyor. Yani 37 sonu 38 gibi doğurursam bende kasım sonuna dnek geliyor yani 3 buçuk haftam var aşağı yukarıKasım geldi, içimi bir heyecan bastıKimilerimiz bu ay doğuracak ve hayatımızın en önemli, en güzel Kasım ayı olacak. Ve şu an bundan habersiz günlük koşturmalar yaşamaya devam ediyoruz
Kimse stres olmasın, Aralık'ın ilk haftası doğurması beklenen birinin Kasım'ın sonunda doğurması korkutucu olmaz sonuçtaHepimiz vaktinde, sağlıkla, kolaylıkla, su gibi, hayalimizdeki gibi doğumlar yaşayalım inşallah
Çok geçmiş olsun. Anneler yaşlandıkça çocuklaşıyor bunu kendi etrafımda çok gördüm. Bu sefer onlar nazlanıyor felan. Tabii sen hamilesin oda zorlanıyordur, şimdi tek başına hasta olmuş bşde yaşı da, vardı sanki annenin bi ara söylemiştin ondan belki hiç tahammülü yok.Annem rahatsızmış, sabah aradım ilacını içsin diye işte ölüyorum falan dedi. Kalk hemen git ama ölmüyosundur dediğim için sabahın şu saatinde trip yedim. Haber ver deyince neyine vericem bi şey yokmuş ya sana göre, neyi merak ediyorsun diyoray nasıl sinir boşalması yaşadım sabah sabah ağla ağla şu lafa
Bende düşündüm bi arauyuyabilmek mumkun degil tuvalete yatak kursam ancak
Su patlatılmış 4 saat sonra doğum gerçekleşmiş. Dört saat bebek susuz karınuda kalmış. Hep korktuğum kafamı karıştıran bu işte herkes normal diyor. Bende tecrübesizim diye demek hep diyorum susuz kalırsa bebek nefessiz kalmaz mı nasıl nefes alıyor nasıl bi sorun oluşmuyor vs. Sanıyordum ki su patlar patlamaz o bebek doğmak zorunda39+4 tü canım. Artık tam zamanıydı yani. Önceki gün anneler günüydü hatta eşimin işi vardı ben avmye gidip dolaşıp anneme hediye alıp annemlere gitmiştim o gün dolanmıştım baya gecesine sancı başladı işte. Suni sancıyı tolere etmesi normal sancına göre daha zor diyorlar ama cok sükür oyle saatlerce sancı cekmedim yine hızlı ilerledi diyebiliriz. Dogum sonrası büyük kolaylık işte akşam odada arkadaşlarla oturup kakara kikiri muhabbet etmiştim uzun süre. Sezaryanla ilgili de sununsöyleyebilirim tabi bu kendi deneyimim keşke 24 saat sancı çekseydim bu sezaryan sonrası acıyı cekmek yerine demiştim. Ama daha rahat geciren arKadaşlarım var
Ben aldım valla doğduğunda hastane odasında tek değilim ama illa bir yerde bir şeyde kullanılır kreşi var parkı var bu işin normal eve de kamera aldım hadi o normal yani telsiz niyetine kayıtlar ekstra silinmesin diye içine hafıza kartı aldımmBenim kocamın güvenlik takıntısı cok vardır. Ne kadar büyük iyi hastane de olsa önlem almak isticektir. airtagleri görüyordum hastane cantası hazırlıklarında bebek dogduktan sonra yanına koymak için miydi hiç algılayamamıştım söyliyim esime de o da alır kesin
Bu sürekli faaliyet içinde olmak mı hepten aşağı itiyor bilmiyorum. İlkinde bu kadar aktif değildim ama doktor da ilk gebelikte çok inmez aşağıya demişti. En son iki hafta önce gittim kontrole, bir sonraki haftaya ama merak ediyorum tabii nerelere indi, aşağıda baya gibi.Doğum 12 Aralık. Ama gebeler in yüzde 85 i 38. Haftada doğuruyor 40.Haftaları gören çok az deniyor. Yani 37 sonu 38 gibi doğurursam bende kasım sonuna dnek geliyor yani 3 buçuk haftam var aşağı yukarıeğer ki 40. Haftaya kadar gelmezsem ki ben gelmem diye düşünüyorum zaten sürekli sancı yaşıyorum sürekli faaliyet içindeyim. Bebek kafası da rahim ağzına yakın. Hakkımızda hayırlısı olsun
Nasil yani bebege airtag mi takiyoruzBen aldım valla doğduğunda hastane odasında tek değilim ama illa bir yerde bir şeyde kullanılır kreşi var parkı var bu işin normal eve de kamera aldım hadi o normal yani telsiz niyetine kayıtlar ekstra silinmesin diye içine hafıza kartı aldımm
Yani bilmiyorum hep merdiven in çık yapıyorum ev işini yüzde doksan terk ettim ama bazen lavabo vs yıkarken çömelip bacak aramı açarak oturuyorum hani o tarz hareketleri son ay yapın deniyor ya ben tabi bilerek yapmadım işten dolayı hep ondan mı diye düşünüyorum. Artık daha dikkatliyim. Bide aşağı da olması iyi birşey değilmiş sonradan anladım bunu da doktorum baktı rahim ağzına yakın dedi. Sonra alttan muayene yapınca gezme dolaşma ayakta fazla durma dedi. Yani bana göre bebek aşağıda diye söyledi bunu. Bide benim göbek hiçbir zaman bi türlü yukarı çıkmadı he aşağı da oldu ağırlığı şişkinliği göğüs altlarım şişkin değil mesela. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. Sende normal doğum düşünüyorsan öyle de olursa. Doktoruna denk gelmezse stres etme normal sonuçta ebeler ile de yapılabilir. Beni korkutan hep sezeryan olursam başka doktora kalırsam o zor işte bana göreBu sürekli faaliyet içinde olmak mı hepten aşağı itiyor bilmiyorum. İlkinde bu kadar aktif değildim ama doktor da ilk gebelikte çok inmez aşağıya demişti. En son iki hafta önce gittim kontrole, bir sonraki haftaya ama merak ediyorum tabii nerelere indi, aşağıda baya gibi.
Benimki de 15 Aralık ve doktorum Kasım'ın sonlarında olmayacakmış. Beni o düşündürüyor biraz ama yapacak bir şey de yokBu son dönemlerde belirsizlikle baş etmek zor oluyor, o yüzden çok kafayı takmamaya çalışıyorum.
benim de cok asagida kafasini tutabiliyorum hatta tam eski sezaryen kesigimin oldugu yerde cok asagi orasi. ev merdivenli mumkun degil inip cikmamak benim durumumda bir de evde kucuk cocugum da var egiliyorum ayakkabisini giydir oyuncaklarini topla yere attiklarini al. kacamiyorum hareket etmekten.Yani bilmiyorum hep merdiven in çık yapıyorum ev işini yüzde doksan terk ettim ama bazen lavabo vs yıkarken çömelip bacak aramı açarak oturuyorum hani o tarz hareketleri son ay yapın deniyor ya ben tabi bilerek yapmadım işten dolayı hep ondan mı diye düşünüyorum. Artık daha dikkatliyim. Bide aşağı da olması iyi birşey değilmiş sonradan anladım bunu da doktorum baktı rahim ağzına yakın dedi. Sonra alttan muayene yapınca gezme dolaşma ayakta fazla durma dedi. Yani bana göre bebek aşağıda diye söyledi bunu. Bide benim göbek hiçbir zaman bi türlü yukarı çıkmadı he aşağı da oldu ağırlığı şişkinliği göğüs altlarım şişkin değil mesela. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. Sende normal doğum düşünüyorsan öyle de olursa. Doktoruna denk gelmezse stres etme normal sonuçta ebeler ile de yapılabilir. Beni korkutan hep sezeryan olursam başka doktora kalırsam o zor işte bana göre
Sen hissediyorum diyince çok korktum. Benim evde merdiven yok kv üst katta günde hiç yoktan dört sefer inip çıkıyorum. Ekstra birşey olursa 7 yi bile buluyor. Tabi eskisi gibi değilim daha dikkat etmeye çalışıyorum. Son günler şu üç haftayı da atlatsam. Sende çocuk var istesen de oturamazsın ki. Zamanında sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. Umarım bu hareketler bize doğum da avantaj olurbenim de cok asagida kafasini tutabiliyorum hatta tam eski sezaryen kesigimin oldugu yerde cok asagi orasi. ev merdivenli mumkun degil inip cikmamak benim durumumda bir de evde kucuk cocugum da var egiliyorum ayakkabisini giydir oyuncaklarini topla yere attiklarini al. kacamiyorum hareket etmekten.
Normalde de önceden neler isteyip istemediğini söylüyorsun ve onun rahatlığıyla giriyorsun doğuma bildiğin doktorunla olunca. Diğer türlü sil baştan anlatsan bile anlaşma ihtimalin düşüyor. Ben daha yeni doktor bulabildim. Neyse, kısmet. Bu düşünüp can sıkacağım bir konu olmasın. Ne yaşanacaksa o yaşanacak olarak bakmak istiyorum. Sezaryende artık tüm doktorlar yapa yapa usta olmuşlardır. Allah hepimizi iyi insanlarla, iyi doktorlarla karşılaştırsınYani bilmiyorum hep merdiven in çık yapıyorum ev işini yüzde doksan terk ettim ama bazen lavabo vs yıkarken çömelip bacak aramı açarak oturuyorum hani o tarz hareketleri son ay yapın deniyor ya ben tabi bilerek yapmadım işten dolayı hep ondan mı diye düşünüyorum. Artık daha dikkatliyim. Bide aşağı da olması iyi birşey değilmiş sonradan anladım bunu da doktorum baktı rahim ağzına yakın dedi. Sonra alttan muayene yapınca gezme dolaşma ayakta fazla durma dedi. Yani bana göre bebek aşağıda diye söyledi bunu. Bide benim göbek hiçbir zaman bi türlü yukarı çıkmadı he aşağı da oldu ağırlığı şişkinliği göğüs altlarım şişkin değil mesela. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. Sende normal doğum düşünüyorsan öyle de olursa. Doktoruna denk gelmezse stres etme normal sonuçta ebeler ile de yapılabilir. Beni korkutan hep sezeryan olursam başka doktora kalırsam o zor işte bana göre
Yani şahsen ben takıcam ☺Nasil yani bebege airtag mi takiyoruz
Sanırım biz aynı hastanaye gidiyoruz, VM Medical Park ( keçiören ) değil mi sizinde? Benim evim hastaneye 5 dakika uzaklıkta , benden önce doğurursanız falan eksik bi şey olursa getirebilirim benYaaa çok teşekkür ederim deneyimini bizle de paylaştığın için canımEvet müdahale etmeseler de olurmuş biraz daha geç olsa da ama neyse ki normal yoldan bir doğum olmuş yine de sağlıklı bir şekilde Bizim evimiz de hastaneye bayağı uzak bir saat falan sürüyor yol ama doktorum da hiç panikleme ilk doğum öyle paldır küldür başladı bitti olmaz demişti. Yine hazırlıklı olurum her ihtimale karşı belki önce su gelir falan diye ama önce sancı gelirse ben de büyük oranda evde oyalanırım diye düşünüyorum Kaçıncı haftada yaptın peki doğumunu?
Ayy hayırlı uğurlu olsun canım, rabbim sağlıklı huzurlu seneler nasip eylesin sizeKızlar ben doğurdum. Bebeklerim de şimdilik iyiler küvez süreçleri başladı . Ben de şimdilik fena değilim . Bu süreci sizinle geçirdim o yüzden yazmak istedim . Bebişlerime dua edin lütfenhepinize zamanında sağlıkla geçirebileceğiniz doğum nasip etsin Allah