Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
2 cmde kalıversin bir süre daha madem, öyle dua edelim :) ben de tek çocuğum, annemler de çok ilgileniyor benimle sağ olsunlar. İnsan kendini kıymetli hissediyor, hele ki bu yaşta. Ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm ya, tek bebek olsa bile ilk etapta yalnız kalmak istemezdim. Benim anne babam hala çalışıyor ikisi de genç, annem 3 gün çalışıyor 2 hafta izin alacak doğumda ama son haftalarda da yanımda olsun çok isterdim. O gittikten sonra nasıl olur onun endişesi de var, ben 4 gün seninleyim merak etme diyor ama mesafe düşündürüyor beni. O da yakınıma taşınmak istiyor ama kısmet tabi. Bir yandan karı koca alışalım biz bakalım istiyorum ama bir yandan da aynı korkular bende de var, büyük bir bilinmezlik sonuçta ilk bebek. Seninki bebekler bir de :) kendini nasıl iyi ve rahat hissedeceksen onu seçmen en iyisi tabi. Eşine de çok iş düşüyor, onun da yapacağı fedakarlık fazla ama çok uzun zamandır berabersiniz o da elinden geleni yapacaktır mutlaka. Her şeyi biz çekecek değiliz ya, analarını bile çektik onlar da bizi idare ediversin bi zahmet ajfjdkd
Kız ben kocamdan da ayrıyım . Adam ankara Trabzon otobüs şoförü gibi oldu :) tayin istedik mayısta çıktı şansımıza . O gitti evi yerleştirdi falan . Ben de tam gidecektim kanama oldum kaldım burda . Sonra oturduk düşündük dedik bunun için çok çabaladık , önceliğimiz anne baba olmak olsun . Öyle hafta sonları burda hafta içi orda :) sömestr dan sonra bebeklerim iyi olursa ancak öyle giderim gibi . Neyseki depresif biri değilim :)

Maşallah haftalarına göre iyi bence 32 de 1800 e yaklaşırlar eğer 34 falan olsa 2 kiloda belkide kuvöz olmadan doğarlar benim arkadaş 34 de doğurmuştu bebekler 1700 doğdu ama 1500 e düştüler sonrasında tabi şişlik inince. 2 kilo olunca kuvözden çıkarmışlardı eğer sende 34 e kadar dayanırsan muhtemelen 2 kg geçerler gibi sağlıkla doğsunlar inşallah 🙏
İnşallah 🙏🏻 hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah 😍

Kız annesi değilse kvnin gelip kalması bana çok saçma ve anlamsız geliyor zaten, istisnalar dışında bundan memnun olan bir kadın da görmedim henüz. Hepsi bizim gibi hemen hemen, aman karışmasın kötü hissettirmesin de ben halletmeye çalışırım kafasında. Ben destek istesem maddi manevi epey destek olurlar bu arada, diyorum ya başkası olsa ses çıkarmaz muhtemelen ama bizim gibi kadınlara olmuyor işte tenezzül edemiyoruz.
Bana da. Bir de benim kv gerçekten cadı kv değildir ama ben yine de hayatımın içinde üçüncü kişilerin var olmasından çok hoşlanmıyorum. Rahat edemiyorum. Ya mesela ben eşime sinirlenip ses yükseltebilirim ama o var diye yapamamak benim rahatımı kaçıran bir unsur işte. Ya da diyelim yaptım bu sefer güzel geçinin birbirinizi üzmeyin kırmayın nasihatları hiç bana göre değil. Çünkü sana ne yani zaten güzel geçiniyoruz da hiç mi sinir olma hakkımız yok. Ya da mesela bebeği uyutmuşum arkadaşımı aramışım sohbet ediyorum o an o bana iyi geliyor. Ama bu sefer bir saattir çocuk emziriyor uyutuyor çocuk uyuyunca da telefonla konuşuyor muhabbeti benim rahatımı kaçırır. Çünkü ben her boşlukta seni eylemek zorunda değilim senle vakit geçirmek zorunda değilim kendine oyalanacak başka bir şey bul yani. Destek noktasında bizimkinin de hevesi malum zaten kal desem ramazana kadar kalır mesela. Oruç başlayınca gider o da anneanne var diye orada onunla geçiriyor ramazan aylarını. Ama ne münasebo 2-3 hafta sonra evli evine köylü köyüne 😂

Kız ben kocamdan da ayrıyım . Adam ankara Trabzon otobüs şoförü gibi oldu :) tayin istedik mayısta çıktı şansımıza . O gitti evi yerleştirdi falan . Ben de tam gidecektim kanama oldum kaldım burda . Sonra oturduk düşündük dedik bunun için çok çabaladık , önceliğimiz anne baba olmak olsun . Öyle hafta sonları burda hafta içi orda :) sömestr dan sonra bebeklerim iyi olursa ancak öyle giderim gibi . Neyseki depresif biri değilim :)
Ayrı olduğunu tahmin ettim, o da dayanamaz bebolarını ve seni görmeye gelir her hafta sonu 🥰 biz olsak aynı kararı verirdik, bence en mantıklısı olmuş. Annen çalışmıyorsa arada sen yoruldukça gelir birkaç hafta kalır hem ne güzel olur. Anne desteği çok başka ya, insan büyüdükçe annesine olan ihtiyacı artıyor sanki. Özellikle kadınlar için :) hep iyiydik annemle ama şu an hiç kıyamıyorum üzülecek diye aklım çıkıyor insan anlıyormuş içinde can taşıyınca. Bebeklerin de sen de çok iyi olacaksınız, sen de zaten çok olgun ve pozitif bi kadınsın ❤️ yapamayacağın şey yok.

Şu emeklerinizi okumak beni çok duygulandırıyor 🥲 Korktuğun her şey senden ve yavrularından uzak, her şey hayal ettiğinden bile güzel olsun inşallah 🙏🏻 Yüzlerinizi kapatırsın elbette ama bebeklerini sağlıkla evine götürdüğün, bir kolunda birini, birinde diğerini tuttuğun fotoğrafı göreceğimiz günü heyecanla bekliyorum ❤️ Her şey vaktinde, sağlıkla, kolaylıkla yaşansın inşallah 🙏🏻

gorumcem oyleydi benim, ilk cocugu olmustu biz evlendigimiz sene ailecek topluca tatile gitmistik Izmir Ozdere tarafina -ki Kusadasina yakin cok sicakti temmuz sonu gibi. bebegin ayaginda corap ustunde yelek, demistim bu bebek yaniyor boyle olur mu. Aradan bir kac sene sonra benim bebegim oldu aynen boyle yaz tatili bir tek kolsuz zibinla gecirdi cocuk.
Bu boyle devam etti o hep cok giydirdi goruntulu konusuyorduk cocugun sirtinda hep bir hirka evde, resimlerde avm icinde kafasinda bere ustunde mont, biz de tam tersi
simdi dusunuyorum bagisikligi hep dusuk bir cocuk surekli hasta o kadar sicak tutuyor cocuk yine soguktan nem kapiyor gibi hastalaniyor devamli,
saglikli gelmiyor bana bu kadar sarmalamak
Görümcem de aşırı heveslidir kalın giyinmeye giydirmeye ama kocası hiç müsaade etmedi en başından beri. Çocuk da maşallah hiç hasta olmadı. Ben de hep söylüyorum yüzlerine demek ki sıcakta kalan, kalın giyinen çocuk hasta olurmuş diyorum. Kv’m çocukken daha giydirmiş kat kat çocuklarını bir de anlatıyor lahana gibi sarardım diyor. En ufak serinlikte hasta olur hala hepsi de. Hala mı anlamadın be kadın diyesi geliyor insanın 😂

Ayrı olduğunu tahmin ettim, o da dayanamaz bebolarını ve seni görmeye gelir her hafta sonu 🥰 biz olsak aynı kararı verirdik, bence en mantıklısı olmuş. Annen çalışmıyorsa arada sen yoruldukça gelir birkaç hafta kalır hem ne güzel olur. Anne desteği çok başka ya, insan büyüdükçe annesine olan ihtiyacı artıyor sanki. Özellikle kadınlar için :) hep iyiydik annemle ama şu an hiç kıyamıyorum üzülecek diye aklım çıkıyor insan anlıyormuş içinde can taşıyınca. Bebeklerin de sen de çok iyi olacaksınız, sen de zaten çok olgun ve pozitif bi kadınsın ❤️ yapamayacağın şey yok.
Ay bence bu grup kadınları hep böyle :) yani okuyup da hak vermediğim bi yorum hiç olmadı . Artık instaya girmiyorum hee direkt buraya 😂

Şu emeklerinizi okumak beni çok duygulandırıyor 🥲 Korktuğun her şey senden ve yavrularından uzak, her şey hayal ettiğinden bile güzel olsun inşallah 🙏🏻 Yüzlerinizi kapatırsın elbette ama bebeklerini sağlıkla evine götürdüğün, bir kolunda birini, birinde diğerini tuttuğun fotoğrafı göreceğimiz günü heyecanla bekliyorum ❤️ Her şey vaktinde, sağlıkla, kolaylıkla yaşansın inşallah 🙏🏻
Yeeaa ♥️ kız sen de beni duygulandırdın . Etme böyle şeyler . Hepimiz öyle emekler sarfediyoruz ki hayatımızda farkında olmadan . Herkesin yolu çiçeklerle bezeli değil. Kimi kocadan , kimi anneden , kimi babadan hatta yetmiyor kv kp den 😂 olanı kabullenmek bana hep kolay geliyor. Ben hayatın bana verdiği zorluklarla savaşmak yerine görmezden geliyorum. Mesela evet küveze girecek belki çok da zor bir süreç beni bekliyor ama ben saçımı , kıyafetimi , diyetisyenle yapacağım programı düşünüyorum ki akıl sağlımı koruyayım başka şeylere kanalize olmak bana iyi geliyor çünkü Allahtan gelen olacak olana asla engel olamıyorsun . Belki bunu okuyan bazı kişiler farklı yorumlayabilir ama ben de böyle bir kimseyim 😅😂

Yeeaa ♥️ kız sen de beni duygulandırdın . Etme böyle şeyler . Hepimiz öyle emekler sarfediyoruz ki hayatımızda farkında olmadan . Herkesin yolu çiçeklerle bezeli değil. Kimi kocadan , kimi anneden , kimi babadan hatta yetmiyor kv kp den 😂 olanı kabullenmek bana hep kolay geliyor. Ben hayatın bana verdiği zorluklarla savaşmak yerine görmezden geliyorum. Mesela evet küveze girecek belki çok da zor bir süreç beni bekliyor ama ben saçımı , kıyafetimi , diyetisyenle yapacağım programı düşünüyorum ki akıl sağlımı koruyayım başka şeylere kanalize olmak bana iyi geliyor çünkü Allahtan gelen olacak olana asla engel olamıyorsun . Belki bunu okuyan bazı kişiler farklı yorumlayabilir ama ben de böyle bir kimseyim 😅😂
İlk çocuktan önce nasıl bir sevgiyle karşılaşacağını tam olarak idrak edemiyorsun, hayalini kurup karnında taşısan bile. Buna rağmen senin sevgin kelimelerinden taşıyor, sen çocuklarım yazdığında benim gözlerim doluyor 🥲 Allah tüm çocuklara böyle sevilecekleri, uğrunda emek vermekten kacinmayacak aileler versin 🙏🏻

Ve ne kadar akıllı, olgun bir kadınsın. Kabullenmek, olacak olanın olacağına inanmak zihinden kalbe inemiyor her zaman ama sen bunu başarıyorsun 🧿 Çocukların şimdiden çok şanslılar ❤️

İlk çocuktan önce nasıl bir sevgiyle karşılaşacağını tam olarak idrak edemiyorsun, hayalini kurup karnında taşısan bile. Buna rağmen senin sevgin kelimelerinden taşıyor, sen çocuklarım yazdığında benim gözlerim doluyor 🥲 Allah tüm çocuklara böyle sevilecekleri, uğrunda emek vermekten kacinmayacak aileler versin 🙏🏻

Ve ne kadar akıllı, olgun bir kadınsın. Kabullenmek, olacak olanın olacağına inanmak zihinden kalbe inemiyor her zaman ama sen bunu başarıyorsun 🧿 Çocukların şimdiden çok şanslılar ❤️
Hühü 🥲 teşekkür ederim. Burdaki kadınların yorumlarını inan atlamadan okuyorum . Bakış açılarımız bazen çok benziyor. Güzel bir arkadaş grubu olurdu ki ben hayatımda ilk defa forum takip ediyorum . İlk defa sanal arkadaşlarım oldu :) neyse bu kadar duygusal konuşma yeter :) kp kv den devam 😂 yok mu yeni alınan para harcatacak yeni ciciler

kızlar home officeimin il günü feci yoğundu ofiste sabahtan buraya girer kahvemi sizi okuyarak içerdim kahvemi zar zor içtim. evden yönetmek daha zormuş. neyse bebomun keyfi yerinde kedo da mutluluktan ölecek. evimin kadını çocuklarımın anası modunda devam.
Home office candır anam, çok sıkışırsan haftada 1 falan uğrarsın da patron milletine belli olmaz gelebiliyorsan tam gel diyebilirler. Ben de 18-19 yaşından beri ilk kez bir senedir evdeyim bazen özlüyorum ofisi falan ama bazen de istediğim saatte yatıp kalkmak çok iyi geliyor.

İş yerinden arıyorlar 3 oldu üst üste. Bu ısrarlı arayış bir şey isteyeceklerine işaret ettiği için açmadım. İzindeyim, müsait olamayabilirim öyle değil mi? Bir de bir insanın başka birini ısrarlı aramasından nefret ederim oldum olası, mesaj at kardeşim, yaz yaz. Aradığında saçma sapan bir şey isteme olasılığına karşı açmıyorumdur ama mesajın mantığıma yatarsa dönerim belki, değil mi? İnsanlar kör cahil ve aşırı özgüvenli ya cidden delirmelik yani. Zaten sinirli olduğum bir dönemde çekilecek dert değiller

Home office candır anam, çok sıkışırsan haftada 1 falan uğrarsın da patron milletine belli olmaz gelebiliyorsan tam gel diyebilirler. Ben de 18-19 yaşından beri ilk kez bir senedir evdeyim bazen özlüyorum ofisi falan ama bazen de istediğim saatte yatıp kalkmak çok iyi geliyor.
haftada 1 diye anlaştık tam gel diyemez yavrum ofiste doğurmamı göze alamaz şu an lsdkflkd çocuğum sağlıkla gelene kadar böyle devam ay sonu geçince rahatlarım biraz

İş yerinden arıyorlar 3 oldu üst üste. Bu ısrarlı arayış bir şey isteyeceklerine işaret ettiği için açmadım. İzindeyim, müsait olamayabilirim öyle değil mi? Bir de bir insanın başka birini ısrarlı aramasından nefret ederim oldum olası, mesaj at kardeşim, yaz yaz. Aradığında saçma sapan bir şey isteme olasılığına karşı açmıyorumdur ama mesajın mantığıma yatarsa dönerim belki, değil mi? İnsanlar kör cahil ve aşırı özgüvenli ya cidden delirmelik yani. Zaten sinirli olduğum bir dönemde çekilecek dert değiller
açma kız alışsınlar müsait olduğunda konuşmaya her aradıklarında açmana alışmasınlar en iyisini yapıyon

Çalışabilir alacaktım bugün öyle sinirimi bozuyorlar ki şeytan diyor çalışamazı al geç. 28 Ekim'de bi iş vardı avukata soralım denilen. Şefim de ne gerek var falan dedi iyi dedim ben de sormadım. Bugün kendi sormuş, bu konu bana niye kaldı diyor. E sorma dedin çünkü. Dedim de avukat mıyım ben diyor. Avukat değilsen ne gerek var da demeseydin en başta 🤦🏿‍♀️

Hühü 🥲 teşekkür ederim. Burdaki kadınların yorumlarını inan atlamadan okuyorum . Bakış açılarımız bazen çok benziyor. Güzel bir arkadaş grubu olurdu ki ben hayatımda ilk defa forum takip ediyorum . İlk defa sanal arkadaşlarım oldu :) neyse bu kadar duygusal konuşma yeter :) kp kv den devam 😂 yok mu yeni alınan para harcatacak yeni ciciler
Olmaz mı, bak bunu aldım fiyatı iyi geldi seneye giysin 😂
Bir de ördek ailem geldi ihihihi yoldayım şu an eve gider gitmez atarım foti.

Çalışabilir alacaktım bugün öyle sinirimi bozuyorlar ki şeytan diyor çalışamazı al geç. 28 Ekim'de bi iş vardı avukata soralım denilen. Şefim de ne gerek var falan dedi iyi dedim ben de sormadım. Bugün kendi sormuş, bu konu bana niye kaldı diyor. E sorma dedin çünkü. Dedim de avukat mıyım ben diyor. Avukat değilsen ne gerek var da demeseydin en başta 🤦🏿‍♀️
tam son zamanlarda damarımıza damarımıza basmaları zaten canımız burnumuzda artık

Sanırım etrafımızdaki herkes hamile bi biz değiliz 😅 alınganlıklar , sinirler, dengesizlikler . Biz yapsak gebelikten derler etrafımız ruh hastası dolu

X