Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,5%
  • erkek

OY: 91 51,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    176
Ben de saçımı boyatmak istiyorum. Işıltılarım gitti 7 ayı geçkin süredir evdeyim , bu lohusalıkta bütün arkadaşlarım boyattı ben boyatacam deyince nasıl boyatacaksın falan diyorlar . Yüzümde geçmeyen isilik gibi şeyler var diyorum cilt bakımına gitcem ona da bi laf dua edin ağlayamıyorum sinirlenmemeye çalışıyorum . Lohusalıkta hepsinin içinden geçecem

Abartsınlar ben trendyoldan aldım iki günde kargoya verdiler nakışlı işleme işte ne kadar zor olabilir ki şablonlar hazır oluyor genelde üzerinden geçiyorlar sen başka yerlere bak en iyisi ora fenomenlerle çalıştıysa ondandır havası hasbam

cok cirkin davranis bunlar ve maalesef benim ulke hakkindaki en sevmedigim seylerden biri insanlarin kaba, haddini bilmez ve anlayissiz olmalari. cok ciddiyim burada bu sekilde konusan bir insana rastlamazsiniz ben 7 seneyi bitirdim bir tane boyle hiyarla karsilasmadim burda hamile oldugunu goren onunden cekilir. Bak cok ciddiyim sokaktaki evsiz bagimli bile kibar yemin ediyorum kendi derdinde oluyor sen yoldan gecerken ne guzel hamilesin falan diyor kac kez karsilastim. Para dilendigi de yok oturuyor orda verirsen verirsin vermezsen gecer gidersin ama iyi gunler der sana laf etmez. Kabalik yapmaz laf soylemez. Elalemin sokakta yasayan belki bagimli olmus kafasi gitmis insani bu sekilde.
Bu bizim insanimizdaki kabalik nerden geliyor kultur mu yetistirilis tarzi mi anlayamadim gitti Allahin cezalari ya beni bile sinir etti

Ay ben boyattım kız, bir de 5 yıldır boyatmıyordum hamileyken boyattım tşk sıfksksk çok sıkılmıştım ama artık. Doktor da bir zararı yok takılma dedi. 14.haftaya kadar ne olur ne olmaz yaptırmayın diyorlar yine de. Her şeyi abartıyorlar ya ne bileyim, duşa giremeyeceksin vs diyorlar mesela garip geliyor bana. Tek başına ikizlere bakacaksan zor tabi ama akşam eşin gelince alırsın, cilt bakımına da 2 saat anana emanet eder gidersin. Benim düzen takıntım var mesela çocuk olunca görürüz vs diyorlar, e uyuyunca düzenlerim nolcak
Sen nasılsın bu arada hastanede misin hala?

Evett :) çocukları resmen içerde tutmak için canla başla çalışıyoruz . Günde 4 kere nst çekiyorlar bayılacam artık servis ikiz anaları dolu . Ama maşallah tutmayı başarmış onlar haftaları ileri :) Bi on gün daha sabredebilirse 32 ye yaklaşır sonrasını evde beklerm ama doktorda çıkartacak gibi değil :)
He ya saçların çok hoşuma gitmişti o zaman . Ben dışarı çıkamayan bir gebeş olduğumdan gidemedim . Bebekler biraz büyüyene kadar annemdeyim , malum bizim küveze girme gibi bi ihtimalleri var .

Elle işliyorlar herhalde bilemedim djdjd benim istediğim de makine hazır şablondu. Neyse başka yer de vardı artık orası direk dedi 10 kasıma kadar göndeririz mükemmel dedim gönderdim parayı şöyle bişey olcak bakalım. Ben de bebe mavisi bi elbise giycem lohusa seti falan bakmadım umarım güzel ve uyumlu oluruz doğumdan daha çok fotoğraf çekimine heycanlandım

İkizler için 30lu haftalar çok iyi, inşallah girmezler hiç ama girseler bile sıkıntı olmaz artık diye biliyorum. İki evlat şahane bir şey, aynı anda olması daha da şahane ama bir o kadar da zorluğu var çok haklısın. Biz kasıklarımız ağrısa panik oluyoruz sizinkiler saatli bomba gibi resmen her güzel şeyin bedeli galiba açılma vs arttı mı 1 cm idi en son? Çok teşekkür ederim, yaşımı birazcık büyüttü ama ben de beğendim değişiklik oldu. Analar iyi ki var, benimki 1 saat mesafede oturuyor o bile fazla geliyor.

Bu ayin 15 inde cikicaktim kasimin yani ay sonuna biraktim 37. Hafta oluyo tam ama kocam beni kesecek henuz haberi yok ama bari tam maas alayim istedigim tazminati alamiyorum 11 senenin ederi bu degil yani almam gerekenincyarisi bile degil . Oyuzden cok mutsuzm neyse devletin verdiginin ustunu verecekmis , sagolsun onunla beraber tazminatim sayiliyo . 3 maas ediyo etmiyoo . Ama helal de etmiyorum biyerlerden cikar mutlaka .

Şuan kiloları ne gözüküyor

2 cmdi 2 hafta kadar önce . Sonra daha muayene olmadım . Çok acil bi durumda alırız dedi doktor. Benim de içim daha rahat da biraz daha kalsalar gelişimleri için onu istiyorum da işte bakalım :) ben evin en küçüğüyüm bakma yaşım 33 ama kardeşlerimle aramda yaş farkı baya var bebek gibi bakıyolar bana :) ben de bu konforu bırakıp tek başıma bakım işine girmek istemiyorum ilk etapta . Analık iç güdüsel bişi biliyorum ama ben mutlu anne mutlu bebek anlayışı içindeyim . çoğu zaman çünkü çoğu arkadaşım 100% ünü veriyor çocuğa ama görüyorum aşırı yorgunlar ve mutsuzlar . Kendimi sorguluyorum açıkçası böyle bir anne olabilir miyim , iki bebeğe yetebilir miyim ? Yetmeye çalışırken kendimi kaybeder miyim ? Kocama nasıl davranırım :)

Biz bayağı sabrımızın son noktalarına gelmişiz senle, kimseye tahammülümüz kalmamış. İnşallah diyorum kv’mler gelene kadar epey bi kendime gelmiş olurum pis ters hallerime çok tanıklık etmezler. Drama queen zaten, geçen sene görümcemin bebeğine bakarken eşim her gün teselli etmek zorunda kalıyordu telefonda, damadın davranışları karşısında. Adam resmen kadından hoşlanmıyor ve bunu da açık açık belli ediyor sorun buradaydı. Görümcem de doğumdan iki ay önce çağırdı, iki ay sonrasına kadar kalmasını istedi 4 ay maruz bıraktı yani bir nevi. Gerçi haftanın 3 günü şehir dışında olduğu için biraz da mecburiyet durumları olmuştu ama yine de hoş şeyler yaşanmadı. En azından doğum öncesinde kendisi daha fazla idare edebilirdi karşı karşıya getirmek yerine annesi ve kocasını bana göre. Bizde de o kadar uzun kalma niyetinde olmaz diye umuyorum. Baktım üçüncü haftadan sonra gitme niyeti yok artık evde yokmuş gibi davranmaya başlayabilirim Lohusalık döneminde ben de çok anlayış gösterme gayretinde olmayacağım kimseye ya. Ben bunca okuma araştırma yaparken kv’min sosyal medyadan kaptığı iki içi boş ya da klişe bilgiyle verdiği akıllara ihtiyacım yok. İnşallah da muhtaç kalmayız hiçbir şekilde O sadece yemek yapsa biraz evin düzenini korumaya çalışsa yeterli benim için.

2 cmde kalıversin bir süre daha madem, öyle dua edelim :) ben de tek çocuğum, annemler de çok ilgileniyor benimle sağ olsunlar. İnsan kendini kıymetli hissediyor, hele ki bu yaşta. Ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm ya, tek bebek olsa bile ilk etapta yalnız kalmak istemezdim. Benim anne babam hala çalışıyor ikisi de genç, annem 3 gün çalışıyor 2 hafta izin alacak doğumda ama son haftalarda da yanımda olsun çok isterdim. O gittikten sonra nasıl olur onun endişesi de var, ben 4 gün seninleyim merak etme diyor ama mesafe düşündürüyor beni. O da yakınıma taşınmak istiyor ama kısmet tabi. Bir yandan karı koca alışalım biz bakalım istiyorum ama bir yandan da aynı korkular bende de var, büyük bir bilinmezlik sonuçta ilk bebek. Seninki bebekler bir de :) kendini nasıl iyi ve rahat hissedeceksen onu seçmen en iyisi tabi. Eşine de çok iş düşüyor, onun da yapacağı fedakarlık fazla ama çok uzun zamandır berabersiniz o da elinden geleni yapacaktır mutlaka. Her şeyi biz çekecek değiliz ya, analarını bile çektik onlar da bizi idare ediversin bi zahmet ajfjdkd

En son 1400 civarıydılar bir hafta önce . Daha minnaklar teyzoşu :)
Maşallah haftalarına göre iyi bence 32 de 1800 e yaklaşırlar eğer 34 falan olsa 2 kiloda belkide kuvöz olmadan doğarlar benim arkadaş 34 de doğurmuştu bebekler 1700 doğdu ama 1500 e düştüler sonrasında tabi şişlik inince. 2 kilo olunca kuvözden çıkarmışlardı eğer sende 34 e kadar dayanırsan muhtemelen 2 kg geçerler gibi sağlıkla doğsunlar inşallah

Kız annesi değilse kvnin gelip kalması bana çok saçma ve anlamsız geliyor zaten, istisnalar dışında bundan memnun olan bir kadın da görmedim henüz. Hepsi bizim gibi hemen hemen, aman karışmasın kötü hissettirmesin de ben halletmeye çalışırım kafasında. Ben destek istesem maddi manevi epey destek olurlar bu arada, diyorum ya başkası olsa ses çıkarmaz muhtemelen ama bizim gibi kadınlara olmuyor işte tenezzül edemiyoruz.

Ben de çook sıcak bir memlekette büyüdüm, karı bile ilk defa Ankara’da gördüm ama çocukluğumdan beri hep şey derdim. Büyüyünce asla burada yaşamayacağım soğuk bir şehirde yaşayacağım bıktım bu sıcaklardan Nitekim Ankara’da yaşamaya başladım12-13 sene önce Geldiğim kış hava çok soğuktu ve memlekette kışın 2-3 kez grip olan ben o sene hiç hasta olmadım burada. Bir kez daha anladım ki insanı soğuk değil sıcak hasta edermiş jdjddjdk 23 derece aşırı sıcak değil bu arada bebekten sonra da olabilir illa ki 21e düşürmeye uğraşmana gerek yok zaten de evin serinlemeye meyilliyse. Sonra kendiniz hasta olmayın üşüyüp de

O yüzden devamlı kapı pencere açıyorum canım bu şekilde düşürüyorum ısıyı. Kışın böyle olmaz ama şu an havalar sıcak gidiyor ve ayarlayamıyorlar ısıyı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…