- 26 Şubat 2024
- 4.425
- 4.232
Tekke ve zaviyelere bakış açımız da var ajfksksAtatürk'le ortak noktanız nedir?
- Kaşlarım
Abartsınlar ben trendyoldan aldım iki günde kargoya verdiler nakışlı işleme işte ne kadar zor olabilir ki şablonlar hazır oluyor genelde üzerinden geçiyorlar sen başka yerlere bak en iyisi ora fenomenlerle çalıştıysa ondandır havası hasbamRokokoevi diye bi instagram hesabından foto çekimi için isimli tulum yaptırayım demiştim. Ablam da 4 yıl önce kızına yaptırdı güzel de gelmişti ve teslim süresine uzun demelerine rağmen 14 günde teslim etmişler ama bunu sonradan fark ettik. Ben de yazdım bi heves ama bana teslim süresine 60 gün dedi. Ben de ablama yapmıştınız işte 30 günde teslim ederiz demiştiniz ben de belki öyle olur falan demiştim dedim. Umreye gidiyoruz diyince ha dedim zaten asla yetişmez teşekkür ettim konuyu kapattım. Kadın sonradan 30 günde kimseye teslim etmedik yazmış. Ya durduk yere neden yalancılıkla suçladın ki beni şimdi. Zibilyon gibi influencerlarla çalışmışlar ben de duramadım sataştım onlara da mı 60 günde teslim ettiniz dedim. Ah tatlım falan diye konuşmaya başladı sonra ben bi kaç laf edince engellendim. Ablamın siparişi de ispatlayamadım içimde kaldıaltı üstü bi tulum yaptırcaktım gece gece tepemi attırdılar.
cok cirkin davranis bunlar ve maalesef benim ulke hakkindaki en sevmedigim seylerden biri insanlarin kaba, haddini bilmez ve anlayissiz olmalari. cok ciddiyim burada bu sekilde konusan bir insana rastlamazsiniz ben 7 seneyi bitirdim bir tane boyle hiyarla karsilasmadim burda hamile oldugunu goren onunden cekilir. Bak cok ciddiyim sokaktaki evsiz bagimli bile kibar yemin ediyorum kendi derdinde oluyor sen yoldan gecerken ne guzel hamilesin falan diyor kac kez karsilastim. Para dilendigi de yok oturuyor orda verirsen verirsin vermezsen gecer gidersin ama iyi gunler der sana laf etmez. Kabalik yapmaz laf soylemez. Elalemin sokakta yasayan belki bagimli olmus kafasi gitmis insani bu sekilde.Bugün servisi kaçırdım otobüsle geldim. 3 vesait geliyorum, son otobüsü beklerken çok uzun bir sıra oluyor bende geldim otobüsün yanına geçtim ve önceden gelen insanların binmesini bekliyordum (hiçbir zaman hamileyim diye tek bir öncelik beklemedim istemedim hakkım olan anlarda bile) arkadan bir adam koşa koşa yanıma geldi hanımefendi binmeyin sıra var sonradan geldiniz diye zaten bekliyorum dedim gitti adam başka bir kadın da hamile kadın dedi o aptal adamsa hamileyse taksiye binsin falan dedi diğer kadına bende bekliyorum zaten görüyosunuz dedim ama çok moralim bozuldu çıkıp gidesim geldi ağlıycaktımzor tuttum kendimi inince eşimi arayıp ağladım. Böyle durumlarda ne diyeceğimi bilmiyorum hiç hemen ağlayasım geliyor sonrada kendimi savunamıyorum diye ağlayasım geliyor aptal adam gerçekten umarım kötülüğünün ve kaba davranışının karşılığını bulur
Ay ben boyattım kız, bir de 5 yıldır boyatmıyordum hamileyken boyattım tşk sıfksksk çok sıkılmıştım ama artık. Doktor da bir zararı yok takılma dedi. 14.haftaya kadar ne olur ne olmaz yaptırmayın diyorlar yine de. Her şeyi abartıyorlar ya ne bileyim, duşa giremeyeceksin vs diyorlar mesela garip geliyor bana. Tek başına ikizlere bakacaksan zor tabi ama akşam eşin gelince alırsın, cilt bakımına da 2 saat anana emanet eder gidersin. Benim düzen takıntım var mesela çocuk olunca görürüz vs diyorlar, e uyuyunca düzenlerim nolcakBen de saçımı boyatmak istiyorum. Işıltılarım gitti7 ayı geçkin süredir evdeyim , bu lohusalıkta bütün arkadaşlarım boyattı ben boyatacam deyince nasıl boyatacaksın falan diyorlar . Yüzümde geçmeyen isilik gibi şeyler var diyorum cilt bakımına gitcem ona da bi laf dua edin ağlayamıyorum sinirlenmemeye çalışıyorum . Lohusalıkta hepsinin içinden geçecem
Evett :) çocukları resmen içerde tutmak için canla başla çalışıyoruz . Günde 4 kere nst çekiyorlar bayılacam artık servis ikiz anaları dolu . Ama maşallah tutmayı başarmış onlar haftaları ileri :) Bi on gün daha sabredebilirse 32 ye yaklaşır sonrasını evde beklerm ama doktorda çıkartacak gibi değil :)Ay ben boyattım kız, bir de 5 yıldır boyatmıyordum hamileyken boyattım tşk sıfksksk çok sıkılmıştım ama artık. Doktor da bir zararı yok takılma dedi. 14.haftaya kadar ne olur ne olmaz yaptırmayın diyorlar yine de. Her şeyi abartıyorlar ya ne bileyim, duşa giremeyeceksin vs diyorlar mesela garip geliyor bana. Tek başına ikizlere bakacaksan zor tabi ama akşam eşin gelince alırsın, cilt bakımına da 2 saat anana emanet eder gidersin. Benim düzen takıntım var mesela çocuk olunca görürüz vs diyorlar, e uyuyunca düzenlerim nolcak
Sen nasılsın bu arada hastanede misin hala?
Elle işliyorlar herhalde bilemedim djdjd benim istediğim de makine hazır şablondu. Neyse başka yer de vardı artık orası direk dedi 10 kasıma kadar göndeririz mükemmel dedim gönderdim parayı şöyle bişey olcak bakalım. Ben de bebe mavisi bi elbise giycem lohusa seti falan bakmadım umarım güzel ve uyumlu oluruz doğumdan daha çok fotoğraf çekimine heycanlandımAbartsınlar ben trendyoldan aldım iki günde kargoya verdiler nakışlı işleme işte ne kadar zor olabilir ki şablonlar hazır oluyor genelde üzerinden geçiyorlar sen başka yerlere bak en iyisi ora fenomenlerle çalıştıysa ondandır havası hasbam
aynası olup çekebilen varsa uygulama konusunda desteklerim kızlarAynanız varsa güzel bir poz önerisi piscart uygulamasıyla yapmış
İkizler için 30lu haftalar çok iyi, inşallah girmezler hiç ama girseler bile sıkıntı olmaz artık diye biliyorum. İki evlat şahane bir şey, aynı anda olması daha da şahane ama bir o kadar da zorluğu var çok haklısın. Biz kasıklarımız ağrısa panik oluyoruz sizinkiler saatli bomba gibi resmenEvett :) çocukları resmen içerde tutmak için canla başla çalışıyoruz . Günde 4 kere nst çekiyorlar bayılacam artık servis ikiz anaları dolu . Ama maşallah tutmayı başarmış onlar haftaları ileri :) Bi on gün daha sabredebilirse 32 ye yaklaşır sonrasını evde beklerm ama doktorda çıkartacak gibi değil :)
He ya saçların çok hoşuma gitmişti o zaman . Ben dışarı çıkamayan bir gebeş olduğumdan gidemedim . Bebekler biraz büyüyene kadar annemdeyim , malum bizim küveze girme gibi bi ihtimalleri var .
Şuan kiloları ne gözüküyorEvett :) çocukları resmen içerde tutmak için canla başla çalışıyoruz . Günde 4 kere nst çekiyorlar bayılacam artık servis ikiz anaları dolu . Ama maşallah tutmayı başarmış onlar haftaları ileri :) Bi on gün daha sabredebilirse 32 ye yaklaşır sonrasını evde beklerm ama doktorda çıkartacak gibi değil :)
He ya saçların çok hoşuma gitmişti o zaman . Ben dışarı çıkamayan bir gebeş olduğumdan gidemedim . Bebekler biraz büyüyene kadar annemdeyim , malum bizim küveze girme gibi bi ihtimalleri var .
2 cmdi 2 hafta kadar önce . Sonra daha muayene olmadım . Çok acil bi durumda alırız dedi doktor. Benim de içim daha rahat da biraz daha kalsalar gelişimleri için onu istiyorum da işte bakalım :) ben evin en küçüğüyüm bakma yaşım 33 ama kardeşlerimle aramda yaş farkı baya var bebek gibi bakıyolar bana :) ben de bu konforu bırakıp tek başıma bakım işine girmek istemiyorum ilk etapta . Analık iç güdüsel bişi biliyorum ama ben mutlu anne mutlu bebek anlayışı içindeyim . çoğu zaman çünkü çoğu arkadaşım 100% ünü veriyor çocuğa ama görüyorum aşırı yorgunlar ve mutsuzlar . Kendimi sorguluyorum açıkçası böyle bir anne olabilir miyim , iki bebeğe yetebilir miyim ? Yetmeye çalışırken kendimi kaybeder miyim ? Kocama nasıl davranırım :)İkizler için 30lu haftalar çok iyi, inşallah girmezler hiç ama girseler bile sıkıntı olmaz artık diye biliyorum. İki evlat şahane bir şey, aynı anda olması daha da şahane ama bir o kadar da zorluğu var çok haklısın. Biz kasıklarımız ağrısa panik oluyoruz sizinkiler saatli bomba gibi resmenher güzel şeyin bedeli galiba açılma vs arttı mı 1 cm idi en son? Çok teşekkür ederim, yaşımı birazcık büyüttü ama ben de beğendim değişiklik oldu. Analar iyi ki var, benimki 1 saat mesafede oturuyor o bile fazla geliyor.
En son 1400 civarıydılar bir hafta önce . Daha minnaklar teyzoşu :)Şuan kiloları ne gözüküyor
Biz bayağı sabrımızın son noktalarına gelmişiz senle, kimseye tahammülümüz kalmamış. İnşallah diyorum kv’mler gelene kadar epey bi kendime gelmiş olurum pis ters hallerime çok tanıklık etmezler. Drama queen zaten, geçen sene görümcemin bebeğine bakarken eşim her gün teselli etmek zorunda kalıyordu telefonda, damadın davranışları karşısında. Adam resmen kadından hoşlanmıyor ve bunu da açık açık belli ediyor sorun buradaydı. Görümcem de doğumdan iki ay önce çağırdı, iki ay sonrasına kadar kalmasını istedi 4 ay maruz bıraktı yani bir nevi. Gerçi haftanın 3 günü şehir dışında olduğu için biraz da mecburiyet durumları olmuştu ama yine de hoş şeyler yaşanmadı. En azından doğum öncesinde kendisi daha fazla idare edebilirdi karşı karşıya getirmek yerine annesi ve kocasını bana göre. Bizde de o kadar uzun kalma niyetinde olmaz diye umuyorum. Baktım üçüncü haftadan sonra gitme niyeti yok artık evde yokmuş gibi davranmaya başlayabilirimAynen Gizem. Offf yemin ederim afakanlar basıyor ya, evlilik döneminde bana gelinlik saç modeli falan atıyordu, gel de çıldırma cidden. Makyaj provama gelmişti hiç unutmuyorum, ne işin var ve sana ne meselatam erkek annesi ya. Allahım neler yaşamışım of iğrenç. Kendi annem yapsa yemin ederim çok pis bozardım yani, elin kadınından bana ne halbuki bozsana kıymetli olursun aslında. Kadınız ya her şeye he demek güler yüz göstermek zorundayız çünkü. O video muhabbetlerinden gerçekten nefret ediyorum, bana dönence, yatak koruyucu falan atmış, yabancı bir influencer paylaşmış fikir olsun diye attım diyor. Ulan kadın Dominik’te, velev ki çok beğendim napayım mesela nasıl temin edeyim? Ayrıca sana fikrini kim sordu yav. Konuştuğun/yaptığın şeyin mantıklı olması gerekmiyor mu, hep konuşmak için mi konuşalım vır vır. Boş işte. İyi yapmışsın ters yapmakla, ben de çok net karar aldım artık ne canımı sıkıyorsa söyleyeceğim anında. Nasılsa her türlü kötü cadı benim, değsin bari. Arkadaş ortamında da hadi tadımız kaçmasın diye üstelemiyordum bugün çok yakın arkadaşımı dayanamadım bozdum artık eşim şok oldu, yeter dedim artık ne çekiyorsun senin çabanla gidecekse yallah yani. Bıktırdı bu insanlar beni shfksks
2 cmde kalıversin bir süre daha madem, öyle dua edelim :) ben de tek çocuğum, annemler de çok ilgileniyor benimle sağ olsunlar. İnsan kendini kıymetli hissediyor, hele ki bu yaşta. Ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm ya, tek bebek olsa bile ilk etapta yalnız kalmak istemezdim. Benim anne babam hala çalışıyor ikisi de genç, annem 3 gün çalışıyor 2 hafta izin alacak doğumda ama son haftalarda da yanımda olsun çok isterdim. O gittikten sonra nasıl olur onun endişesi de var, ben 4 gün seninleyim merak etme diyor ama mesafe düşündürüyor beni. O da yakınıma taşınmak istiyor ama kısmet tabi. Bir yandan karı koca alışalım biz bakalım istiyorum ama bir yandan da aynı korkular bende de var, büyük bir bilinmezlik sonuçta ilk bebek. Seninki bebekler bir de :) kendini nasıl iyi ve rahat hissedeceksen onu seçmen en iyisi tabi. Eşine de çok iş düşüyor, onun da yapacağı fedakarlık fazla ama çok uzun zamandır berabersiniz o da elinden geleni yapacaktır mutlaka. Her şeyi biz çekecek değiliz ya, analarını bile çektik onlar da bizi idare ediversin bi zahmet ajfjdkd2 cmdi 2 hafta kadar önce . Sonra daha muayene olmadım . Çok acil bi durumda alırız dedi doktor. Benim de içim daha rahat da biraz daha kalsalar gelişimleri için onu istiyorum da işte bakalım :) ben evin en küçüğüyüm bakma yaşım 33 ama kardeşlerimle aramda yaş farkı baya var bebek gibi bakıyolar bana :) ben de bu konforu bırakıp tek başıma bakım işine girmek istemiyorum ilk etapta . Analık iç güdüsel bişi biliyorum ama ben mutlu anne mutlu bebek anlayışı içindeyim . çoğu zaman çünkü çoğu arkadaşım 100% ünü veriyor çocuğa ama görüyorum aşırı yorgunlar ve mutsuzlar . Kendimi sorguluyorum açıkçası böyle bir anne olabilir miyim , iki bebeğe yetebilir miyim ? Yetmeye çalışırken kendimi kaybeder miyim ? Kocama nasıl davranırım :)
Maşallah haftalarına göre iyi bence 32 de 1800 e yaklaşırlar eğer 34 falan olsa 2 kiloda belkide kuvöz olmadan doğarlar benim arkadaş 34 de doğurmuştu bebekler 1700 doğdu ama 1500 e düştüler sonrasında tabi şişlik inince. 2 kilo olunca kuvözden çıkarmışlardı eğer sende 34 e kadar dayanırsan muhtemelen 2 kg geçerler gibi sağlıkla doğsunlar inşallahEn son 1400 civarıydılar bir hafta önce . Daha minnaklar teyzoşu :)
Kız annesi değilse kvnin gelip kalması bana çok saçma ve anlamsız geliyor zaten, istisnalar dışında bundan memnun olan bir kadın da görmedim henüz. Hepsi bizim gibi hemen hemen, aman karışmasın kötü hissettirmesin de ben halletmeye çalışırım kafasında. Ben destek istesem maddi manevi epey destek olurlar bu arada, diyorum ya başkası olsa ses çıkarmaz muhtemelen ama bizim gibi kadınlara olmuyor işte tenezzül edemiyoruz.Biz bayağı sabrımızın son noktalarına gelmişiz senle, kimseye tahammülümüz kalmamış. İnşallah diyorum kv’mler gelene kadar epey bi kendime gelmiş olurum pis ters hallerime çok tanıklık etmezler. Drama queen zaten, geçen sene görümcemin bebeğine bakarken eşim her gün teselli etmek zorunda kalıyordu telefonda, damadın davranışları karşısında. Adam resmen kadından hoşlanmıyor ve bunu da açık açık belli ediyor sorun buradaydı. Görümcem de doğumdan iki ay önce çağırdı, iki ay sonrasına kadar kalmasını istedi 4 ay maruz bıraktı yani bir nevi. Gerçi haftanın 3 günü şehir dışında olduğu için biraz da mecburiyet durumları olmuştu ama yine de hoş şeyler yaşanmadı. En azından doğum öncesinde kendisi daha fazla idare edebilirdi karşı karşıya getirmek yerine annesi ve kocasını bana göre. Bizde de o kadar uzun kalma niyetinde olmaz diye umuyorum. Baktım üçüncü haftadan sonra gitme niyeti yok artık evde yokmuş gibi davranmaya başlayabilirimLohusalık döneminde ben de çok anlayış gösterme gayretinde olmayacağım kimseye ya. Ben bunca okuma araştırma yaparken kv’min sosyal medyadan kaptığı iki içi boş ya da klişe bilgiyle verdiği akıllara ihtiyacım yok. İnşallah da muhtaç kalmayız hiçbir şekilde O sadece yemek yapsa biraz evin düzenini korumaya çalışsa yeterli benim için.
Ben de çook sıcak bir memlekette büyüdüm, karı bile ilk defa Ankara’da gördüm ama çocukluğumdan beri hep şey derdim. Büyüyünce asla burada yaşamayacağım soğuk bir şehirde yaşayacağım bıktım bu sıcaklardanAy o kadar giyinemem ama sıcağı seviyorum ya izmirde büyüdüm soğuk nedir bilmiyorum ki benistanbula staja geldiğimde kış günü içim titremişti odada cam kapatıyordum yurttakiler kaçmıştı odadan annem işte bizi hep sıkı sıkı giydirmiş. Eşim yazın bile atletsiz dolaşamaz. Ben kendimi alıştırmaya çalışıyorum ama kapalı olunca zaten ister istemez yazın da uzun giyiniliyor ve kışa daha da uzun giymek gerekiyor asla alışamıyorum eşim bu yıl ilk kez yazın atleti çıkarttı hepimiz şok geçirdik kv kriz geçirdi hasta olcaksın diye sabah uyanınca baktım ev 21 derece. Benim idealim 23 falan. Bebek için 21e alışmaya çalışıcam ama ilk uyanınca yine üşüdüm bence bizim evden kaynaklı. Dışarıya bakan cephelerin hepsi cam duvar yok. Camın önü 19 derece falan oluyor evde bazen rüzgar esiyor gibi hissediyorum çünkü tavanlarda havalandırmalar var. Tam sizlik ev burası asla güneş de görmüyor
O yüzden devamlı kapı pencere açıyorum canım bu şekilde düşürüyorum ısıyı. Kışın böyle olmaz ama şu an havalar sıcak gidiyor ve ayarlayamıyorlar ısıyı.27 derece ne off off ben hic duramam o evde. yani evin ici 23 olunca ates basiyor beni kapatiyorun kombiyi hemen. esime de dedim 21-22 de tutalim evl 23 cok sicak 20 de soguk tamam ama bir ayari olsun. 27 cok fazla, o kadar sicaga maruz kalmak da hsta edee insani bir sure sonra, saglikli gelmiyor bana