- 10 Eylül 2020
- 1.323
- 1.128
sen ayni benim kocam gibi konustun o da hep boyle der, birlikte birseyler yapmayi birakmayalim zor yuruyorsun biliyorum ama yine de yavas yavas yuruyelim cinsel hayatimiz durmussa bile sarilip yatmamiza engel degil aksama birlikte birseyler izleyelim falan gibi. ben ona gore bazen daha bireyse olabiliyorum ama surekli durtuyor beni bu da iyi birsey aslinda.Yetisilen evde doğru düzgün karı koca ilişkisi nedir ne değildir, nasıl tartışılır, nasıl barisilir gibi şeyler ogrenilmediyse eş olmanın kesinlikle sonradan pratikle öğrenilen bir şey olduğunu düşünüyorum. Kadın için de erkek için de geçerli bu fikrim ama erkekler genelde içinde yaşadıkları dünyadan daha bihaber yetistikleri için onların eğitim süreci daha uzun oluyor sanırım. Şimdi bakıyorum ilk evlendiğimiz yıllardaki ilişkimiz başkaydı, bebekten sonra bambaşkaydı, çocuğumuz büyüdü yine bir başka. Yıllar içinde insan kişisel olarak da değişime dönüşüme uğruyor elbette ama eşlik hallerimiz de değişiyor kesinlikle.
Ben artık birkaç gün ondan ya da benden kaynaklı bir mesafe ya da sıkıntı görüyorsam hop hemen söylemeyi ve ne yapalım, bir sorun mu var demeyi tercih ediyorum. Ki hamilelik sürecinde genellikle kendi kendine gaza gelip sinir olan da ben oldum Aklına gelmeyenin gelmesini beklemiyorum, talep ediyorum. Birlikte film izlemek bizim için de çok mümkün olmuyor ama her akşam birlikte bir şey izlemeyi, hakkında konuşmayı, yan yana olmayı çok önemsedigim için 30 dakikalık dizilerden de olsa sürekli ortak izlenilecek bir şey bulmaya çalışıyorum. Yoksa hakikaten gün boyu ayrıyız ve akşam da herkes kendi halinde dalıp gidiyor, akışına bırakınca olan bu. İlişki için her iki tarafın da her gün yeniden o ilişkiyi yürütmeye gönüllü olması ve aktif çaba göstermesi gerekiyor bence. Diyeceğim o ki, dürtün! Yürüyüşse yürüyüş, programsa program!
biz isteyken bile gun icinde her molada ara verince arar duygusal balik burcum benim