Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Neredeyse 10 aydır gebe kalmaya çalışıyorum ama olmadı. Adet düzensizliği ve kesilmesi yaşadığım için bi süre ilaç kullandım. Gebe kalmak istediğimi söylediğim için doktorumun verdiği reçeteyle folik asite de başladım ama yine olmadı yine olmadı. En sonunda tükendim ve folik asiti de bıraktım diğer adetim için kullandığım ilacı da. Geçen ay 8 şubatta regl oldum en son. Şu an bi hafta gecikmiş durumda ama umursamıyorum çünkü bu zaten hep olan bi şey bende. Bunun dışında sürekli uyku hali (yorgunluk ve uykusuzluğa bağlıyorum), her zaman olduğundan daha sık idrara çıkma (muhtemelen daha fazla sıvı tüketiyorumdur), gayet düzenli olan bağırsak hareketlerimde azalma ve tuvalete çıkmada azalma (yediğim içtiğim bi şeylerin etkisidir diye yorumluyorum), sabahları mide bulantısı (ama ben bunu açlığa bağlıyorum). Keşke ben yanılıyo olsam ama o kadar ümidim yok ki o kadar olmicağını düşünüyorum ki yani ne test yapmak geliyo içimden ne doktora gitmek. Napıcam nasıl yapıcam gerçekten hiç bilmiyorum ama yoruldum sürekli beklenti içinde olmaktan. Hiçbi sonuç alamamaktan yoruldum. Dua etmekten başka bi seçeneğim yok.. Öyle hislerimi anlatmak ve içimi dökmek istedim sizlere. Umarım o güzel haberi almayı bekleyen herkese rabbim nasip eder.
Her ay yepyeni bir şans veriyor doğa bizlere, umutsuz olmamak lazım.. gününüz geçtiyse bir kaset test yapın bence, umarım sevincinizi bizimle paylaşırsınız 🙏🏼🙏🏼

Neredeyse 10 aydır gebe kalmaya çalışıyorum ama olmadı. Adet düzensizliği ve kesilmesi yaşadığım için bi süre ilaç kullandım. Gebe kalmak istediğimi söylediğim için doktorumun verdiği reçeteyle folik asite de başladım ama yine olmadı yine olmadı. En sonunda tükendim ve folik asiti de bıraktım diğer adetim için kullandığım ilacı da. Geçen ay 8 şubatta regl oldum en son. Şu an bi hafta gecikmiş durumda ama umursamıyorum çünkü bu zaten hep olan bi şey bende. Bunun dışında sürekli uyku hali (yorgunluk ve uykusuzluğa bağlıyorum), her zaman olduğundan daha sık idrara çıkma (muhtemelen daha fazla sıvı tüketiyorumdur), gayet düzenli olan bağırsak hareketlerimde azalma ve tuvalete çıkmada azalma (yediğim içtiğim bi şeylerin etkisidir diye yorumluyorum), sabahları mide bulantısı (ama ben bunu açlığa bağlıyorum). Keşke ben yanılıyo olsam ama o kadar ümidim yok ki o kadar olmicağını düşünüyorum ki yani ne test yapmak geliyo içimden ne doktora gitmek. Napıcam nasıl yapıcam gerçekten hiç bilmiyorum ama yoruldum sürekli beklenti içinde olmaktan. Hiçbi sonuç alamamaktan yoruldum. Dua etmekten başka bi seçeneğim yok.. Öyle hislerimi anlatmak ve içimi dökmek istedim sizlere. Umarım o güzel haberi almayı bekleyen herkese rabbim nasip eder.
İnşallah canım, İnşallah sana da nasip olur 🤲 Ayni hissiyatlar inan bende de var. Boşuna kendimi umitlendirmek istemiyorum. Bu arada yaş kaç?

Merhaba arkadaşlar, eşimle adetten 1 gün sonra ilişki yaşadık bir daha bir ilişkimiz olmadı. Şuan o ilişkinin üzerinden 12 gün geçti dün beta hcg testi verdim 0.200 çıktı bende belirtiler var göğüslerim aşırı ağrıyor hassaslaşmış durumda adet belirtisi desem imkansız daha adet olmama 10 gün var. Kasıklarımda ağrı ve batma var hamile olmaktan şüpheleniyorum beta hcg değeri sonradan artar mı acaba yeni olduğu için mi belli olmadı hala umutluyum

Yaş 28 zaten biraz da acele etme sebeplerimden biri de bu. Sıkıntılı yaşlara doğru gidiyorum çünkü
hiç yaşında bırsey yok, kendını kasma .. çookkk gençsinnnn :))
rahat ol inşallah sağlıkla gelecektır ..
ben 27 yasında evlendım, 28de bebek dusunmeye basladık şuan 32yim henüz nasip olmadı ..
hamile kaldım ama 3kere saglıksız oldu ilerlemedi nasip .. ama herkesin evlenme yaşı, anne olma yaşı aynı olmak zorunda değil..
vakti zamanı var herşeyin, en hayırlı zamanda saglıkla olsun :KK36:
sayılara hiç takılma

hiç yaşında bırsey yok, kendını kasma .. çookkk gençsinnnn :))
rahat ol inşallah sağlıkla gelecektır ..
ben 27 yasında evlendım, 28de bebek dusunmeye basladık şuan 32yim henüz nasip olmadı ..
hamile kaldım ama 3kere saglıksız oldu ilerlemedi nasip .. ama herkesin evlenme yaşı, anne olma yaşı aynı olmak zorunda değil..
vakti zamanı var herşeyin, en hayırlı zamanda saglıkla olsun :KK36:
sayılara hiç takılma
İnşallah en hayırlı zamanda sağlıkla gelirler rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin

Merhaba arkadaşlar, eşimle adetten 1 gün sonra ilişki yaşadık bir daha bir ilişkimiz olmadı. Şuan o ilişkinin üzerinden 12 gün geçti dün beta hcg testi verdim 0.200 çıktı bende belirtiler var göğüslerim aşırı ağrıyor hassaslaşmış durumda adet belirtisi desem imkansız daha adet olmama 10 gün var. Kasıklarımda ağrı ve batma var hamile olmaktan şüpheleniyorum beta hcg değeri sonradan artar mı acaba yeni olduğu için mi belli olmadı hala umutluyum
Yumurtlama dönemindesiniz bence. Belirtiler ona işaret ediyor. Ilişkiye girmeyi deneyebilirsiniz.

Merhaba,

randevunu iptal etmene gerek yoktu . yumurta 10 mm den sonra ölçmeye başlar doktorlar. ovulasyon pik olduğu zaman çatlamaya yakın zamadır oda 18 mm i geçince tahmini. çatlamış olan yumurtanın ölçümü yapılmaz. yumurta takibi yaptırmak amacınız varsa düzenli olarak doktorun dediği günlerde gitmeniz gerekiyor ki ne kadar büyüyor kaç mm de çatlıyor yada çatlamıyor mu kaçtane gelişiyor bilgi sahibi olun doktorda ona göre sizi yönlendirsin. doktora gidecekseniz ovulasyon testine gerek yok .
Merhaba adetimin 15. Günü yumurtam 14 mm olmuş doktor iğne vermedi takibi de bıraktı büyümezmi sizce

Bu ay olmaz ama gün aşırı ilişkiye gir adet olunca gel dedi bende anlamadım belki bi kaç gün sonra yeterli büyüklüğe ulaşıcak ama o bunu bilmiyor mu neyse nasip ☺️
Yabi sebebini doylemesi lazımdı
Belki buyumey cegini düşündü belki yumurta kalitesiz yada içi boş
Bunun gibi sebepler oluyor
Siz yinede değerlendirin gerisi Allah'tan

Kızlar bi şey sormak istiyorum çünkü kafam çok karışık. Geçen ay 8 şubatta regl oldum. Bu ay regl olamadım hala. Yani normal düzende hesap edersek 20 gün falan gecikti. Ama bende pkos olduğu için zaten olsam da 10 veya 15 gün gecikmeli olurdum. Bu bazen 20 günü de bulurdu yani pek düzenli değil bu konuda. Şimdi gelelim yaşadıklarıma ve sorucaklarıma:
Yaklaşık 3 gündür falan inanılmaz bi yorgunluk ve uyku hali var üzerimde. Oturduğum yerde uyukluyorum resmen.
Ve bugün sabah tuvalete gittiğimde böyle yaklaşık 2 damla kadar bi kan geldi peçeteye. Heralde regl oluyorum diye düşünerek orucumu da bozdum. Ama üzerinden yaklaşık 2 buçuk 3 saat geçmesine rağmen ne kanamam var ne karın ağrım. Asla adet olmuşum gibi hissetmiyorum.
Göğüs ağrım yok, bulantım yok, koku hassasiyetim yok.
Sadece gereksiz bi sinir var üzerimde o kadar.
Bir de bu bahsettiğim şeyler.
Yani ümidim yok ama acaba mı da diyorum.
Sizce hamile olma ihtimalim nedir?
Erken gebelik testini yapmalı mıyım veya yapıcaksam ne zaman yapmalıyım?
Çalıştığım için hemen hastaneye gidemiyorum.
Benim gibi böyle bi durum yaşayan var mı merak ediyorum çünkü bu belirsizlik beni bitiriyo.
Bana bi yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum

Kızlar bi şey sormak istiyorum çünkü kafam çok karışık. Geçen ay 8 şubatta regl oldum. Bu ay regl olamadım hala. Yani normal düzende hesap edersek 20 gün falan gecikti. Ama bende pkos olduğu için zaten olsam da 10 veya 15 gün gecikmeli olurdum. Bu bazen 20 günü de bulurdu yani pek düzenli değil bu konuda. Şimdi gelelim yaşadıklarıma ve sorucaklarıma:
Yaklaşık 3 gündür falan inanılmaz bi yorgunluk ve uyku hali var üzerimde. Oturduğum yerde uyukluyorum resmen.
Ve bugün sabah tuvalete gittiğimde böyle yaklaşık 2 damla kadar bi kan geldi peçeteye. Heralde regl oluyorum diye düşünerek orucumu da bozdum. Ama üzerinden yaklaşık 2 buçuk 3 saat geçmesine rağmen ne kanamam var ne karın ağrım. Asla adet olmuşum gibi hissetmiyorum.
Göğüs ağrım yok, bulantım yok, koku hassasiyetim yok.
Sadece gereksiz bi sinir var üzerimde o kadar.
Bir de bu bahsettiğim şeyler.
Yani ümidim yok ama acaba mı da diyorum.
Sizce hamile olma ihtimalim nedir?
Erken gebelik testini yapmalı mıyım veya yapıcaksam ne zaman yapmalıyım?
Çalıştığım için hemen hastaneye gidemiyorum.
Benim gibi böyle bi durum yaşayan var mı merak ediyorum çünkü bu belirsizlik beni bitiriyo.
Bana bi yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum
canım pkos varmıs adet duzensızlıgın olabılıyor sanırım,
benım genelde regl olacagım zaman önce leke gelır saatler sonra kanamam başlar hatta bazen ertesı gün..
yani normal bır gebelık testı de yapsan varsa cıkar zaten erken gebelıge bir sürü para vermeye gerek yok bence ,
Rabbim gonlune gore versın ..

canım pkos varmıs adet duzensızlıgın olabılıyor sanırım,
benım genelde regl olacagım zaman önce leke gelır saatler sonra kanamam başlar hatta bazen ertesı gün..
yani normal bır gebelık testı de yapsan varsa cıkar zaten erken gebelıge bir sürü para vermeye gerek yok bence ,
Rabbim gonlune gore versın ..
Evet ilk adet gördüğüm günden beri hep düzensizdi. O yüzden gecikmeye bakarak anlayamıyorum gebelik olabilir mi olamaz mı diye. Ama regl olcağım zaman da önce ufak kan gelir ben farkettikten sonra da sökülmeye başlar hemen sancılarım falan bi anda artar ama şu an öyle bi şey olmadı. Yani alışmış olduğum rutinde değil şu an yaşamış olduğum durum. O yüzden acaba mı dedim ama işte ya kendi kuruntumsa diye de düşünmeden edemiyorum. Yakınlarda eczane var, öğle molasında gidip bi kaç tane test alıcam.

X