• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 TEMMUZ AYI TÜP BEBEK TRANSFER OLACAKLARIN PAYLAŞIM ALANI 💖

Bunun medeni bizde embriyo genetik bozuk denk geldi yani kalitesi embriyonuzun sağlam olduğu anlamına gelmiyor. Ne rahimde ne de yumurtalığımda sorun yoktu eşimde de aorun yoktu . Bizim sorunumuz genetik ti . Herkesin sıkıntısı farklı bizimki genetik analiz yapılmadan olmaması gerekn bir durum. Ben genetiği bozuk 4 düşük yaptım malesef öncesinde . Bu bedenle sağlıklı düşünün güzel olsun🙏🏻💚🐣
Genetik teste gönderince mi anladınız peki

Genetik teste gönderince mi anladınız peki
4 tane 5. Gün embriyosundan 2tane sağlam geldi öncesinde yüksek kalite embriyo tutmadı. Ve düşüklerde genetik bozukluk vardı doktorlar bu şekilde yorum yaptı hatta bir tanesi bana dediki başka kişilerle evli olsanız. Hiç sorun olmayacak dedi yıkılmıştım ama sağlıklıyı bulana kadar uğraştım neler neler geldi bana sağlıklı organik birsürü sonunda buldum şükür inşallah sorun çıkmazzz kavuşurum yavruma🙏🏻

Aklıma takılan bir soru; forumlarda gördüğüm kadarıyla hemen hemen herkesin OPU'dan sonra 2. adet dönemi beklenilmiş transfer süreci için. Benim gibi 1. adet döneminde transfer sürecine başlayan var mı? Nasıl sonuçlar aldınız?

Aklıma takılan bir soru; forumlarda gördüğüm kadarıyla hemen hemen herkesin OPU'dan sonra 2. adet dönemi beklenilmiş transfer süreci için. Benim gibi 1. adet döneminde transfer sürecine başlayan var mı? Nasıl sonuçlar aldınız?
Opudan sonra taze transfer oldum negatif oldu sonra direk ara vermeden rahim dinlendirme yapmadan ikinci transferimi oldun şuan 5+5 hamileyim🙋🏼‍♀️

canım ben de 1. adet sürecimle oldum 3 temmuzda transferim oldu yarın test günüm hayırlı sonuçlarla karşılaşırız inşallah❤️

Bende bugün transfer oldum kızlar Allah sağlıcakla nasip etsin gönlümüze göre amin 24 ü test günüm yani 10 gün sonra. Allah büyük 🤲🏻🩵
Aramızda dört gün var canım. Tek mi çift mi embriyo transfer edildi. Rabbim hepimizin kucağını doldursun inşallah

Belirtilerin var mı canım çift mi tek mi embriyo
ilk denememiz canım 5.gün embriyosu AA kalite tek embriyo, belirtim sadece ayaktabanı ateş basması ve transferin 8.günü aşırı belim ağrıdı gün içinde az az sildikçe peçeteye gelen kahve akıntım oldu çok korktum akıntım olunca aha dedim adet olucam ama çok şükür olmadı sonradan

Öncelikle bu süreçte herkese sabır dilerim. Güzel haber almış olanları canı gönülden tebrik ederim. Elimden geldiğince başımdan geçenleri kısaca anlatmak ve aklıma takılan birkaç soruyu sizlere sormak isterim. Çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde doktor kontrolünde rezerv düşüklüğüm olduğunu öğrendim. AMH 0.88 ile sürece başladım. Bu süre zarfında 3 ayrı doktordan görüş aldım. Şu an ki doktoruma çok güvendiğim için uzun süredir kendisiyle devam ediyorum. Yapılan muayeneler sonucunda rahim filmi talep edildi. Gebeliğe engel teşkil edecek konumlarda kist ve miyomlar tespit edildi ve sol tüpte tıkanıklık olduğu ortaya çıktı. Laparoskopi oldum. Kist ve miyomlar temizlendi; ancak sol tüpümdeki tıkanıklık giderilemediği ve rahim duvarına yapışıklık söz konusu olduğundan alınmak zorunda kalındı. 6 aylık bekleme sürecinden sonra doktor eşimden de spermiyogram istedi. Sperm azlığı (4m) ve morfoloji düşüklüğü (%3) olduğu ortaya çıktı. İki taraflı sorun yaşadığımız için zaman kaybetmeden hemen tüp bebek tedavisine başladık. Bu süre zarfında AMH 0.36'ya kadar geriledi. Haziran 12, adetin 2. günü OPU öncesi ilaçlara başladık. Gonal F 900 ve Pergoveris olmak üzere iki adet iğne, Biosteron, Femara, Redostim, Tarlusal ve Pregnacare (before pregnant) kullandım. 23 Haziran'da OPU günü 7 adet yumurta toplandı. 3 adet 1 kalite comp. embriyo 5. gün bayramın ilk gününe denk geldiği için 4. gün donduruldu. Bayram sonrası 4. Temmuz'da regly sürecim başladı. 5 Temmuz'da kontrole gittim ve doktorum süreci başlatabiliriz dedi. Hormonal değerlerim normal olduğu için OPU sonrası 2. adeti bekleme gereği duymadı. 6 Temmuz'da transfer öncesi ilaçları kullanmaya başladım. Climara bant (haftada 1), Estrofem (günde 2), Ecopirin, Impryl, Redostim, Krilom-QH 1 hafta süreyle kullandım. 12 Temmuz'da yani dün regly 8. gün, ilaçları kullanmaya başlayalı 7 gün olmuştu kontrole gittiğimde rahim kalınlığı 4.5mm idi. Aynı ilaçları kullanmaya devam ediyorum, ancak estrofem günde 3'e çıkarıldı. 17 Temmuz pazartesi tekrar kontrole gideceğim. Adetin 8. günü 4.5 mm rahim kalınlığı az değil mi; önümüzdeki 4-5 gün gibi kısa bir süre içinde yeterli kalınlığa, en azından 8-9 mm ulaşması mümkün müdür? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah herşey gönlünce olsun. Ben adetin 2.günü gittim günde 3 adet estrofem 1 er adette coraspin ve folik asit verdi kullandım. İlaca başladıktan sonra 10.gün kontrol vardı rahim kalınlığı 12 mm olmuştu. Senin kontrolün erken olmuş hiç canını sıkma rahim kalınlığı düşük diye çünkü kişiye göre de değişebilir bu ve sakın stres yapma lütfen biliyorsun biz kadınların vücudu en ufak şeyde etkileniyor olumlu düşün eminim ki diğer kontrolünde rahim kalınlığı istenilen halde olacaktır

Benim 5bc bu transfer edilen

benim ilk negatif transferim 3aa iki taneydi olmadı. Bu transferim 5bc şükür tuttu. B değeri embriyonun iç kütlesindeki hücre yapısı kalitesi c ise dış hücre yapısı kalitesi . Ben bu olayı çok sordum ve prof un açıklaması şu 5. Güne gelen bir embriyo genetik olarak sağlamda kalitesi etkilemez 3. Gün embriyoda ise kalite önemli çünkü genetik inceleme yapmıyorlar.(genetik inceleme 5. Gün embriyolarına yapılır)
Çok aydınlandım çok teşekkürler 🥰🥰🥰

Canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah herşey gönlünce olsun. Ben adetin 2.günü gittim günde 3 adet estrofem 1 er adette coraspin ve folik asit verdi kullandım. İlaca başladıktan sonra 10.gün kontrol vardı rahim kalınlığı 12 mm olmuştu. Senin kontrolün erken olmuş hiç canını sıkma rahim kalınlığı düşük diye çünkü kişiye göre de değişebilir bu ve sakın stres yapma lütfen biliyorsun biz kadınların vücudu en ufak şeyde etkileniyor olumlu düşün eminim ki diğer kontrolünde rahim kalınlığı istenilen halde olacaktır
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Estrofem 3 adete çıkardı benim de.. 4-5 gün içinde yükselir diye umut ediyorum. Bugün nar suyu da içmeye başladım. Katkısı olur inşallah.

Back