- 13 Ağustos 2022
- 321
- 435
- 23
- 26
Bende 3,5 yıllık evliyim ben 98liyim eşim 97li :) elimde sperm azlığı var ameliyat oldu varikosel vardı ama 1 yıldır gebelik oluşmadı epeydir düşük ne yaptıysak sperm sayısı artmadı ama harekette sıkıntı yoktu. Bir arkadaşım nevin yanımda tüp bebek tedavisi oldu ve 15 gün önce doğum yaptı:) hamileyken banada önerdi bende problem olmadığından nevin hanım çok ümitliydi ama nasip olmadı 4 tane daha embrıyom var geride yarın kontrolüm var büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde transfer günü belirler :) doğal siklus ilerliyoruz. İlaç falan almadım sadece mfk yıbilirsiniz muhtemelen onun Adendo takviyesini kullanıyorum tutunmayı kolaylaştırdığı için ama doktoruma söylemedim ters bakar diye zaten vitamin takviyesi bişi olacağını sanmıyorum o şekilde rabbim inşAllah nasip eder daha fazla yorulmayız bu süreçteBelki hastanede denk geldik ama haberimiz yok bizim ilk denememiz, ben 27 eşim 29 yasindayiz. 1 senedir deniyorduk ancak nasip olmadı. Benim zaten birkaç yıldır çikolata kıstım var, evlenmeden önce öğrendiğim için denemeye de doktor kontrolünde başlamıştık. Birkaç ay denedikten sonra rahim filmi çekildi ve kistin olmadığı tarafta da tupumun tıkalı olduğunu öğrendik. Eşimin de sperm testi beklenenin bir tık altiydi, gerçi doktor sıkıntı görmedi de. Durum böyle olunca daha fazla beklemek istemedik hemen tedaviye başladık. Sizde durumlar nedir