Ben de erkek hissediyorum ama doktor son gittiğimizde %60 kız gibi dedi. İlk olacağı için farketmez yeterki sağlıklı olsun. Bakalım ben de kan verdim sabırsızlıkla bekliyorumHayırlı olsun canım sağlıkla gelsin inşallahBende hep erkek hissediyorum bakalım benim ki ne olacak
Aynen canım hiç farketmez sağlıklı olsun yeter kiBen de erkek hissediyorum ama doktor son gittiğimizde %60 kız gibi dedi. İlk olacağı için farketmez yeterki sağlıklı olsun. Bakalım ben de kan verdim sabırsızlıkla bekliyorum
İnşallah doktorlar yanılır da sağlıklı bir bebeğin olur.2. Perinatoloğa da gittik benzer şeyler söyledi doktorlar. Haklısınız her şey olabiliyor ama risk almak kötü işte. İnsan her şeyi düşünüyor. Zor durumdayım.
Çok geçmiş Olsun çok şaşırdım ve üzüldüm.Pgt li embriyo da böyle Bir şey olmaması lazım nasıl oluyor anlam veremedimMindamincim ben hiç iyi değilim. 10. Hafta kontrolünde Ense kalınlığı 4mm çıktı. Birde pgtliydi benim extra down sendromuna fln da bakılmıştı. Hiç beklemiyorduk böyle olunca kahrolduk. Çok ağladım. Geçme ihtimali düşükmüş. Kalp yada iskelet sisteminde sıkıntı olabilir dedi doktor. 13. Haftada kalp kontrolü yapacaklar kalbinde sıkıntı varsa bundan diyecekler. Yoksa 16. Haftda amniyosentez yapılacakmış onun sonucu da 8-10 haftada çıkıyormuş. Ben bir sıkıntı çıkarsa 6 aylık çocuğu aldırmak zorunda kalıcam. O zamana kadar tekmeleyecek hissedeceğim çok zor olacak. Ne yapıcam bilmiyorum. Bir umuda tutunmak istiyorum ama ihtimaller çok düşük. Canım çok sıkkın.
Merhabalar, öncelikle inşallah süreç olumlu şekilde ilerler dualarım bu yönde . Süreç çok zor ve zaten çok yıpratıcı size araştırma sabrı gücü diliyorum. Pgt yi nerede yaptırmıştınız. Embriyomuzun grade i neydi. Bu çok çok şaşırtıcı bilgi zira pgt de down çıkıyor. Pgt yaptırdığınız lab embriyologların yorumu da çok önemli.İstanbul’da mısınız?Mindamincim ben hiç iyi değilim. 10. Hafta kontrolünde Ense kalınlığı 4mm çıktı. Birde pgtliydi benim extra down sendromuna fln da bakılmıştı. Hiç beklemiyorduk böyle olunca kahrolduk. Çok ağladım. Geçme ihtimali düşükmüş. Kalp yada iskelet sisteminde sıkıntı olabilir dedi doktor. 13. Haftada kalp kontrolü yapacaklar kalbinde sıkıntı varsa bundan diyecekler. Yoksa 16. Haftda amniyosentez yapılacakmış onun sonucu da 8-10 haftada çıkıyormuş. Ben bir sıkıntı çıkarsa 6 aylık çocuğu aldırmak zorunda kalıcam. O zamana kadar tekmeleyecek hissedeceğim çok zor olacak. Ne yapıcam bilmiyorum. Bir umuda tutunmak istiyorum ama ihtimaller çok düşük. Canım çok sıkkın.
Aynen canım hiç farketmez sağlıklı olsun yeter kiBizimki 12+2 de 13 haftalık çıktı ama sırtını dönmüştü yorum bile yapmadı Doktor hem pozisyonu uygun değildi hemde çok erken bu haftalarda dedi.Ben ultrasonda erkeğe benzettim içgüdüsel olarak
Çikolata da yedim canım, benimki de hareketliydi olduğu yerde zıplıyordu ama arkasını döndüğü için görülmediinşallah hayırlısıyla gönlüne göre olur canım. Bende çikolata yemiştim gitmeden 12+4 dü baktım elleri ayakları oynuyor kafa atıyor birde erkek herhalde dedim. Doktor söylemek istemedi bana da daha erken dedi ben ısrar edince söyledi ama değişebilir dedi. Maşallah seninki güzel gelişiyor demekki. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bir sonraki randevunda çikolata yemelisin öyle güzel hakaret ediyor ki onu izlemek çok güzel
Aynen katlıyorum çok haklısınız. Böyle birşeyin olması olasılığı nedir. Yani zaten bakılmış neden şimdi böyle bir durumla karşılaşılıyor çok şaşırtıcı gerçekten. Bence de embriyologlarla iletişime geçmek lazım.Merhabalar, öncelikle inşallah süreç olumlu şekilde ilerler dualarım bu yönde . Süreç çok zor ve zaten çok yıpratıcı size araştırma sabrı gücü diliyorum. Pgt yi nerede yaptırmıştınız. Embriyomuzun grade i neydi. Bu çok çok şaşırtıcı bilgi zira pgt de down çıkıyor. Pgt yaptırdığınız lab embriyologların yorumu da çok önemli.İstanbul’da mısınız?
teşekkür ederim. Zaten down sendromuna bakıldı ve çıkmadı sağlıklıydı. şuan kalp ve iskelet sisteminde sıkıntı olabileceğini söyledi doktorlar. 3 hafta sonra kalbine bakacaklar işte ilk durağımız o zaman. Geçme ihtimali de var çok düşük ama umutlanmamı sağlamıyor bu durumda.Merhabalar, öncelikle inşallah süreç olumlu şekilde ilerler dualarım bu yönde . Süreç çok zor ve zaten çok yıpratıcı size araştırma sabrı gücü diliyorum. Pgt yi nerede yaptırmıştınız. Embriyomuzun grade i neydi. Bu çok çok şaşırtıcı bilgi zira pgt de down çıkıyor. Pgt yaptırdığınız lab embriyologların yorumu da çok önemli.İstanbul’da mısınız?
Seninki nazlı çıkmış biraz daha merak et demiş annesiÇikolata da yedim canım, benimki de hareketliydi olduğu yerde zıplıyordu ama arkasını döndüğü için görülmedivısne suyu felan da içtim ama doktor uğraştı biraz dönmedi önüne bizimki.Gönlumden geçen birşey yok aslında sadece içimden hep erkek geçiyordu başından beri, cuma devlet hastnaesine gideceğim bakalım bu sefer görebilecekler mi
Hayırlı olsun canım oğlun olacak inşallah sağlıcakla gelir kucağına annesiMerhaba arkadaşlar,bugün nipt testimin sonucu çıkmış doktor aradı söyledi.Bana da mail gelmiş ama bildirim gelmediği için ben maile hic bakmamıştım.Persembe vermiştim kanı 5is günü dedikleri için daha beklemiyordum acikcasi bana çok hızlı geldi.Sonuc güzel dedi doktor bir sıkıntı olmadığını söyledi.Ben yaşımdan dolayı yaptirmistim zaten içim rahat etsin diye.Cinsiyeti de öğrenmek istemiştik biz,bize değilde doktora bildirmişler erkek olacak kismetse.doktor kontrolünde erkeğe benzettim demişti zaten bilmiş oldu.saglikli olsunda zaten ilk bize hiç farketmezdi.insallah bekleyen herkes güzel haberler alsın.Allah emeklerinin karşılığını buradaki bütün güzel anne ve anne adaylarına en güzelinden vermesini diliyorum.cok mutlu oldum sizle de paylaşmak istedim. mutsuzkende buraya yazıyorum hep karamsarlık var bende genelde.ama şuan iyiyim güzel düşünüyorum güzel olsun :)
Bende pgt yaptırdım ,bana gönderilen raporda yanlış teşhis olasılığı %0,7 gibi birşey yazıyor.Pgtli Embriyolarda boş gebelik, düşük kalp durması vs.olabiliyor bazen , benim aklıma bu ihtimaller gelmişti ama sonradan böyle birşey olma olasılığı hiç aklıma gelmezdi.Aynen katlıyorum çok haklısınız. Böyle birşeyin olması olasılığı nedir. Yani zaten bakılmış neden şimdi böyle bir durumla karşılaşılıyor çok şaşırtıcı gerçekten. Bence de embriyologlarla iletişime geçmek lazım.
Canım yaa nasıl olur pgt yapıldı..pgt de down çıkmadıysa sonradan olmaz ki..belki başka birşeydir..10 haftalık bakılmaz normalde ense kalınlığına.. Erken bakmış...13. haftada tekrar bakacaktır, 2,5 mm ye kadar normal kabul edilir belki de erken baktığı için kalın çıkmıştır..inşallah herşey yolundadır kuzum benim..istersen kanda baktır genetik, 70 küsür hastalığa bakılıyor..genoks 3 iş gününde sonuç veriyor ben kardeşime ondan yaptırdımMindamincim ben hiç iyi değilim. 10. Hafta kontrolünde Ense kalınlığı 4mm çıktı. Birde pgtliydi benim extra down sendromuna fln da bakılmıştı. Hiç beklemiyorduk böyle olunca kahrolduk. Çok ağladım. Geçme ihtimali düşükmüş. Kalp yada iskelet sisteminde sıkıntı olabilir dedi doktor. 13. Haftada kalp kontrolü yapacaklar kalbinde sıkıntı varsa bundan diyecekler. Yoksa 16. Haftda amniyosentez yapılacakmış onun sonucu da 8-10 haftada çıkıyormuş. Ben bir sıkıntı çıkarsa 6 aylık çocuğu aldırmak zorunda kalıcam. O zamana kadar tekmeleyecek hissedeceğim çok zor olacak. Ne yapıcam bilmiyorum. Bir umuda tutunmak istiyorum ama ihtimaller çok düşük. Canım çok sıkkın.
Doktorların yanılıyor olmasını diliyorum. Allahtan ümit kesilmez,inşallah güzel haberlerle gelirsiniz2. Perinatoloğa da gittik benzer şeyler söyledi doktorlar. Haklısınız her şey olabiliyor ama risk almak kötü işte. İnsan her şeyi düşünüyor. Zor durumdayım.
Canım kardeşinde ne olmuştu durum neydi de yaptırdınız? Bir de testin doğruluk oranı nedir biliyor musun? Sadece şu hastalık var bu yok gibi mi bakılıyor? ben yine araştıracağım doktoruma da sordum şimdi. Sen de daha fazla detay verebilirsen sevinirim.Canım yaa nasıl olur pgt yapıldı..pgt de down çıkmadıysa sonradan olmaz ki..belki başka birşeydir..10 haftalık bakılmaz normalde ense kalınlığına.. Erken bakmış...13. haftada tekrar bakacaktır, 2,5 mm ye kadar normal kabul edilir belki de erken baktığı için kalın çıkmıştır..inşallah herşey yolundadır kuzum benim..istersen kanda baktır genetik, 70 küsür hastalığa bakılıyor..genoks 3 iş gününde sonuç veriyor ben kardeşime ondan yaptırdım
Canım kardeşinde ne olmuştu durum neydi de yaptırdınız? Bir de testin doğruluk oranı nedir biliyor musun? Sadece şu hastalık var bu yok gibi mi bakılıyor? ben yine araştıracağım doktoruma da sordum şimdi. Sen de daha fazla detay verebilirsen sevinirim.
Canım fetal DNA , nipt testi diye geçiyor, kandan bakılıyor belli firmalar yapıyor doğruluk oranı çok yüksek.Dolar üzerinden fiyatlandirma olduğu için fiyatı biraz yüksek sadeceMindamin cim bir de testin tam adını öğrenebilir miyim?
Doktoruma sordum o teste gerek yok size dedi. çok karmakarışık duygular içerisindeyim.Canım fetal DNA , nipt testi diye geçiyor, kandan bakılıyor belli firmalar yapıyor doğruluk oranı çok yüksek.Dolar üzerinden fiyatlandirma olduğu için fiyatı biraz yüksek sadece
Genetik test bu..kardeşim ileri yaş gebe o yüzden yaptırdık..nipt testleri kandan bakılıyor ve risk belirtiyor..raporda yüksek risk belirtilmemiştir veya belirtilmiştir diyor..bazı genetik hastalıklara karşı hassasiyeti yüzde 99.9 bazılarında yüzde 96, bazılarında yüzde 75 hassasiyetle risk belirtiyor..tanı için amniosentez gerekiyor o kesin sonuç veriyor çünkü ama dediğin gibi sonucu uzun sürüyor..hani kandan baktırayım risk göreyim en azından fikrim olsun dersen nipt testi yaptır derim..biz yaptırdık, risk çıksaydı amniosentez yaptıracaktık ama ultrason normaldi...eğer senin 3 hafta sonraki ultrasondaki görüntü aynıysa nipt testi risksiz çıksa bile amniosentez yaptırmak zorunda kalırsın ama düzelme varsa nipt testi yeterli olabilir tabii doktorunun görüşü ve senin kararın önemliCanım kardeşinde ne olmuştu durum neydi de yaptırdınız? Bir de testin doğruluk oranı nedir biliyor musun? Sadece şu hastalık var bu yok gibi mi bakılıyor? ben yine araştıracağım doktoruma da sordum şimdi. Sen de daha fazla detay verebilirsen sevinirim.
İgenomix diye bir firma var benim bildiğim iyi denilebilecekCanım fetal DNA , nipt testi diye geçiyor, kandan bakılıyor belli firmalar yapıyor doğruluk oranı çok yüksek.Dolar üzerinden fiyatlandirma olduğu için fiyatı biraz yüksek sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?