Yani ense kalınlığına bakılıyorsa ikili testi yaptırmak istemiyoruz bizimde genetikli embriyo genetik tahlillerimiz iyi gelmişti çok şükürEnse kalınlığına ultrasonda bakılıyor, Burun kemiğine omurgasına vs .Bende ikili test yaptırmadım, ama ben genetik li embriyo olduğu için istemedim.Tabi Sizinde en doğal hakkınız yaptırmamak, ultrasonda bakar Zaten doktorunuz
Selamlar yapılıyor aslında ikili test olarak geçiyor doktorunuz ense kalınlığı ölçümü yapacak sonra aynı gün kan vereceksiniz kan neden vermek istemiyorsunuz sonra zaten başka teste gerek yok. Ekstra başka baktırmak istemiyorsaniz sonra 4,5 aylikklen falan ayrıntılı USG oluyor organları
Selamlar yapılıyor aslında ikili test olarak geçiyor doktorunuz ense kalınlığı ölçümü yapacak sonra aynı gün kan vereceksiniz kan neden vermek istemiyorsunuz sonra zaten başka teste gerek yok. Ekstra başka baktırmak istemiyorsaniz sonra 4,5 aylikklen falan ayrıntılı USG oluyor organları için.
Selamlar yapılıyor aslında ikili test olarak geçiyor doktorunuz ense kalınlığı ölçümü yapacak sonra aynı gün kan vereceksiniz kan neden vermek istemiyorsunuz sonra zaten başka teste gerek yok. Ekstra başka baktırmak istemiyorsaniz sonra 4,5 aylikklen falan ayrıntılı USG oluyor organları için.
Ikili testlerin yanlış sonuçlar verdiğini duydum cevremde de yaptıran kimse yok açıkçası ense kalınlığına bakılsa yeterli gibi geliyor banaSelamlar yapılıyor aslında ikili test olarak geçiyor doktorunuz ense kalınlığı ölçümü yapacak sonra aynı gün kan vereceksiniz kan neden vermek istemiyorsunuz sonra zaten başka teste gerek yok. Ekstra başka baktırmak istemiyorsaniz sonra 4,5 aylikklen falan ayrıntılı USG oluyor organları için.
Anladım evet bazen doktorlar ense kalınlığındanda anlamıyor bazı bebekler hatta doğduktan baya sonra anlaşılıyor hiç yaptırmayadabilirsiniz ama doktor zaten bakar ense kalınlığına kan vermezsiniz sadece.Ikili testlerin yanlış sonuçlar verdiğini duydum cevremde de yaptıran kimse yok açıkçası ense kalınlığına bakılsa yeterli gibi geliyor bana
Bakalım doktor anlar inşallah hayırlısıylaAnladım evet bazen doktorlar ense kalınlığındanda anlamıyor bazı bebekler hatta doğduktan baya sonra anlaşılıyor hiç yaptırmayadabilirsiniz ama doktor zaten bakar ense kalınlığına kan vermezsiniz sadece.
İnşallah genetik testten gelmiş zaten bir sorun olmaz benceBakalım doktor anlar inşallah hayırlısıyla
Uzun süredir giremedim foruma şu an 9 hafta gözüküyor ama yarın doktora gideceğiz. bazen geride oluyor bir şey oluyor değişebiliyor.Kacinci haftasindasiniz gebeliginizin acaba?
ben kiloluyum benim 7 hafta da göbekten kese bile zor göründü alttan bakınca kalp atışı bile duyuldu. cihaz fark ediyor bir de vajinal muayenede daha rahat belli oluyorKızlar bugün ilk defa pembe kanamam oldu hemen acile gittim ultrasonla baktılar kanama yok dedi kesede bugün 7+0 oldum hala kesenin içinde bebek görünmedi kese düzenli büyümeye devam ediyor suan 1.8 cm olmuş 2.5a kadar yolu var dedi acildeki doktor. Yolk kesesini sordum bu cihazla görmem mümkün değil cok kötü dedi alttanda bakmayalım dedi. Böyle olan var mı ??2 gün sonra kontrol var doktor görmem lazım demişti 2 günde oluşur mu
Geçecek inşallah canım o..sen istirahat etCanım bende yaşıyorum gördükçe çok korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok, 8+3benim de progestan iğne vurunca biraz geçiyor sonra pembelik bı daha başlıyor doktor kanama alanı oluşmuş 4 cm dedi kendi kendine ya kuruyacak içerde ya da böyle dökülecek bebek ve kese iyi dedi. Allah'a sığınıyorum napim başka
İkili taramada ense kalınlığına göre sonuç veriyor ama ense kalınlığına baktırıp testi yaptırmayabilirsinArkadaşlar 10+5 olduk 12. Haftada kontrolümüz var doktorumuz bebeğin ense kalınlığına ve ikili tarama testine bakarız dedi ama biz yaptırmak istemiyoruz tarama testi ense kalınlığı ayrı olarak bakılmıyor mu
İkili tarama yapmadan da bakarlar canım, zaten genoks kan alacaksa hoca kendi de yapmaz ikili testMerhaba ben bir şey sormak istiyorum bilenler cevap verebilirse çok sevinirim.12+0 bugün.Carsamba günü tıp fakültesinde kadın doğum perinatoloji bölümüne gideceğim ilk kez.11+2de özelde görmüştüm bebeği en son.birde fakülteye gideyim dedim.yine çarşamba öğleden sonrada fetal dna yaptıracağım Genoks gelip kan alacak. İkili tarama yaptırmadan tıp fakültesinde ense kalınlığına bakıyorlar mi yoksa ikisini bir mi yapmaları lazım.gecen hafta bilmediğim için özelde sormadım doktorda bana söylemedi.sjmdi burda görünce ense kalinligina bu hafta bakiliyormus sasirdim acikcasi doktor niye bana söylemedi diye.
Canım ben anlarım ama bunun grafiği var ve mom değerleri var o grafikte..oradan degerlendiriliyorKizlar ikili test sonucundan anlayan var mi yorumlayabilecek?
Anladım o zaman ense kalınlığı için test yaptırırızİkili taramada ense kalınlığına göre sonuç veriyor ama ense kalınlığına baktırıp testi yaptırmayabilirsin
İnsan olmak ve insan gibi davranmak arasında çok fark var gerçekten bir daha oraya gitmeyin bence başka bir hastaneye gidin kendiniiz gidip yordugunuza üzdügunuze değmez. Normal kadın doğuma gidin bebeğe baktirin fetal DNA zaten yaptiracakmissiniz.Merhaba bugün perinatoloji gebelik bölümüne gittim.Bir dayak yemediğim kaldı tabiri caizse hastanede.Ben böyle bir doktor sekreter ve hasta bakıcı görmedim.Zaten riskli gebeliklere gitmişim resmen herkes beni azarlar gibi konuşmalar ve ters cevaplar verdi.once ultrason yapacak doktorun gelmedigini beklememi söylediler dosya açtılar ve direkt kan ve idrar verdirdiler.tekrar gittim yine uzun bir bekleyiş doktor geldi içeri alındım.hasta bakıcı emreder gibi komutlarla sedyeye yat vajinal bakacak doktor dedi ben artık üstten gözüküyor dememe rağmen beni yatırdı.karnimdan bakildi ama doktor toplam 2dk bakmıştır bana hicbirsey söylemeden kalkmam söylendi.ve ben ense kalinligina bakmıyor musunuz diye sorunca onun için randevu almanız lazım dedi alayim ozaman bilmiyorum çünkü ondan sordum dedim.once beni dinleyeceksin dedi.ben fetal dna yaptıracağım bugün dedim ozaman niye soruyorsun ense kalinligini gerek yok ki fetal yaptiracaksan dedi.ikili yapalım mı dedi ayrı bakılmıyor mu dedim hayır dedi bana.bende ozaman yapın ben ense kalınlığı için gelmiştim dedim.21 temmuza randevu verdiler.bebekle alakalı hicbirsey söylemedi beni zaten kalkın acele edin sırada hastalar bekliyor çok yoğunuz diyerek apar topar kaldırdılar ayırdıkları zaman 2dk şaka gibi..endokrinolojiye yazı yazıp gönderdiler birde hashimato hipotiroidi hastası olduğum için.direkt o bölümde muayene oldum kan sonuçları çıkınca öğleden sonra yine gideceğim ve ilaç dozum ayarlanacakmis.cok sinirlendim Allah kimseyi böyle insanların eline düşürmesin.Gittigim yerde trakya universitesi tıp fakultesi rezalet bir kadın doğum perinatoloji..
Merhaba canım nasıl gıdıyor bendende ıkılı ıstedı tup bebek doktorum dedım uaptırmıcam bugun naşka bı doktor buldum eve yakınnçok tatlı bı kadındı ınşallah bozulmaz ıkılı testı ıstemıyoruz yanı bebeklerde bışey olsa kıyamam dedım allah korusun zaten genetık taramalılar ngsmı nedır ışte test ısmı dedı ıstemıyorsanız yapın demem dedı ama 2hafta sonra gel ense kalınlıgına bakıcaz dedı takıp edıcem dedı bızde sızı araştırdık geldık dogum paketı falan dedık bıdaha geldıgımızde bılgı verıcekler ay karnımdan bakıldı ılk defa eşımde gırdı doktor usttek tak tak vurdu baktık nasıl ıynamaya başladılar maşallah allah ısteyen herkese en kısa zamanda nasıp etsın ınşallah 30haftaya sorunsuz gelırız ınşallah dedıİkili tarama yapmadan da bakarlar canım, zaten genoks kan alacaksa hoca kendi de yapmaz ikili test
Cidden çok moralim.bozuldu zaten havalar sıcak ve toplu taşımaya binip gittim aşırı sicakladim.Doktorda erkek falan değil hemcinsimiz yani.zaten odaya girince stajyer yedi ilk fırçayı,kadını o kadar azarlanmak için beklemisiz resmen.dosyama bile bakmadan niye geldin seni buraya kim gönderdi dedi bana :)kan sonuçları öğleden sonra cikacakti ama o kadar bezmiş olmalı ki gelmene gerek yok haftaya detaylı ultrason randevusunda bakılır dedi.keske devletten randevu alsaydim orda da perinatoloji varmış randevuyla bakıyormuş diye düşündüm.tarjhleri çok ileri veriyorlar acaba bir sıkıntı olur mu ne zamana kadar bakılmalı detayliyaİnsan olmak ve insan gibi davranmak arasında çok fark var gerçekten bir daha oraya gitmeyin bence başka bir hastaneye gidin kendiniiz gidip yordugunuza üzdügunuze değmez. Normal kadın doğuma gidin bebeğe baktirin fetal DNA zaten yaptiracakmissiniz.
Canım hastaya ayrılan zaman kısa olunca bilgi hiç verilmiyor ama tavır çok yanlış, başka bir yere git kuzum moralin bozulur oradaMerhaba bugün perinatoloji gebelik bölümüne gittim.Bir dayak yemediğim kaldı tabiri caizse hastanede.Ben böyle bir doktor sekreter ve hasta bakıcı görmedim.Zaten riskli gebeliklere gitmişim resmen herkes beni azarlar gibi konuşmalar ve ters cevaplar verdi.once ultrason yapacak doktorun gelmedigini beklememi söylediler dosya açtılar ve direkt kan ve idrar verdirdiler.tekrar gittim yine uzun bir bekleyiş doktor geldi içeri alındım.hasta bakıcı emreder gibi komutlarla sedyeye yat vajinal bakacak doktor dedi ben artık üstten gözüküyor dememe rağmen beni yatırdı.karnimdan bakildi ama doktor toplam 2dk bakmıştır bana hicbirsey söylemeden kalkmam söylendi.ve ben ense kalinligina bakmıyor musunuz diye sorunca onun için randevu almanız lazım dedi alayim ozaman bilmiyorum çünkü ondan sordum dedim.once beni dinleyeceksin dedi.ben fetal dna yaptıracağım bugün dedim ozaman niye soruyorsun ense kalinligini gerek yok ki fetal yaptiracaksan dedi.ikili yapalım mı dedi ayrı bakılmıyor mu dedim hayır dedi bana.bende ozaman yapın ben ense kalınlığı için gelmiştim dedim.21 temmuza randevu verdiler.bebekle alakalı hicbirsey söylemedi beni zaten kalkın acele edin sırada hastalar bekliyor çok yoğunuz diyerek apar topar kaldırdılar ayırdıkları zaman 2dk şaka gibi..endokrinolojiye yazı yazıp gönderdiler birde hashimato hipotiroidi hastası olduğum için.direkt o bölümde muayene oldum kan sonuçları çıkınca öğleden sonra yine gideceğim ve ilaç dozum ayarlanacakmis.cok sinirlendim Allah kimseyi böyle insanların eline düşürmesin.Gittigim yerde trakya universitesi tıp fakultesi rezalet bir kadın doğum perinatoloji..
Çok iyi kuzum, inşallah sağlıcakla devam ederMerhaba canım nasıl gıdıyor bendende ıkılı ıstedı tup bebek doktorum dedım uaptırmıcam bugun naşka bı doktor buldum eve yakınnçok tatlı bı kadındı ınşallah bozulmaz ıkılı testı ıstemıyoruz yanı bebeklerde bışey olsa kıyamam dedım allah korusun zaten genetık taramalılar ngsmı nedır ışte test ısmı dedı ıstemıyorsanız yapın demem dedı ama 2hafta sonra gel ense kalınlıgına bakıcaz dedı takıp edıcem dedı bızde sızı araştırdık geldık dogum paketı falan dedık bıdaha geldıgımızde bılgı verıcekler ay karnımdan bakıldı ılk defa eşımde gırdı doktor usttek tak tak vurdu baktık nasıl ıynamaya başladılar maşallah allah ısteyen herkese en kısa zamanda nasıp etsın ınşallah 30haftaya sorunsuz gelırız ınşallah dedı
Evet çok şükür 10 haftalık gebeyim şuandaHamile kaldınız mı denemenizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?