İlk kizimda bu korkuyla sagli ocaginda hic asi yaptirmadim.Hep cocuk doktoruna goturdum.Boyle insanlari saglik disinda baska birimlere vermeleri lazim,masa basi is yaptirmak lazim.Saglik bu sakaya gelmez.Yaa canim okurken oyle uzuldum ki. İnsallah bir sey olmamistir icini ferah tutut. Doktorun da soylemis hem bir sey olmaz diye. Bizim aile hekimligin de yazin hemsire bebege yanlis aşi vurdu buyuk tartisma cikti.Oğlumun ebesiydi. Sonra ben bir kac ay once baska.yere tasindim. Aile hekimliğimi degistirdim bir de ne goreyim o hemsire karsimda yine benim hemsirem. Yerini drgistirip oraya vermisler.
Ayy allahım manyak mı bunlar ya daha elindeki aşının ne olduğunu bilmiyor. İyi yapmışsın şikayet ederek canım. Allahın izniyle inşallah birşey olmaz canımm doktorunda sorun yok demiş. Korkunu endişeni çok iyi anlıyorum kuzum geçmiş olsunHala elim ayağım titriyor , sağlık ocağına gittim ikinci doz tetanoz aşısı olmak için benim hemşire yıllık izindeymiş başka bir hemşireye söyledim böyle böyle gebeyim tetanoz için geldim diye geçin odaya dedi surat beş karış, açtı dolabı aşıyı yaptı, bu sefer çok acıttı dedim, Zatürre aşısı acıtır dedi o an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne diyorsun sen ne zatüresi dedim e bana öyle dediler diyor, yahu kim dedi ben gebeyim diyorum 26 haftalık tetanoz ikinci doz diyorum cevap bile vermeden otur diyosun bide yanlış aşı mı yaptın dedim, yaşadığım korkuyu anlatamam size, hekimler herkes geldi yok çok hasta bakıyoruz bizim de kafamız karışıyor sanki hiçbir suçlu yok gibi ortada konuşmalar beni ikna etmeye çalışmalar, bana yaşattığı korku var ya kendisi de yaşasın dilerim, ,insanların yüzüne bile bakma şikayetini dinleme sonra sonuç bu. Özel doktorumu aradım korkma dedi endişelenme zarar vermez bebeğe dedi ama korkmayayım diye mi dedi bilmiyorum, araştırıyorum internetten yeterli çalışma yok , çok endişeliyim. 184'E Cimer'e şikayetlerimi yaptım ama bir zarar verdilerse bize bunun geri dönüşü yok. Kızlar ne olur sağlık ocağı ve devlet hastanelerinde herşeyi iki kere sorun sizi korkutmak değil amacım ama sağlık sisteminin geldiği nokta bu canınızı emanet ediyorsunuz bu insanlara her şeyi her şeyi kontrol edin.
Ultrason kağıdında haftasiyla uyumlu cikiyor mu önemli olan o, int.te de ortalama uzunluklar yazar haftaya göre. Endişelenmeyin doktor da normal demisBende anlamadım valla inşallah normaldir
Çok teşekkür ederim kızlar, önce çok sinirlendim sonra çok ağladım ama iyiyim şimdi, doktorum doçent onun sorun yok korkma demesine güvenicem artık, makaleleri de inceledim sadece acil durumlarda yapılıyor gebelere bu aşı bilinen bir yan etki yok çok şükür ama bunun için yeterli bir bilimsel çalışma da yapılmamış o yüzden bir hastalık yoksa tavsiye de edilmiyor aslında yapılması. Ben en küçük besinimin faydasını zararını hesap ederken bir gerizekalı yüzünden içim endişe ile doldu, hiçbir hastaya bakmamalı bu insan her türlü peşinde olucam, benim eşim de sağlık çalışanı en iyi ben anlarım halden ama affedilecek bir hata değil bu, ben gittiğimde dışarda oturuyorlarmış bomboştu sağlık ocağı 5 dk hemşire aradık,çok hasta bakıyoruz demelerinin benim durumumla ilgisi yok yani bahane olamaz.
Bir yan etkisi olmasının milyonda bir ihtimali bile içimi endişe dolduruyor düşünmemeye unutmaya çalışıcam yapabileceğim bişey yok kendimi de bebeğimi de üzmek istemiyorum. Sizin yazdıklarınız içimi rahatlatıyor sağolun.
Cok üzüldüm canim okadar haklısın ki en ufak yiyecekte tereddüt ediyoruz yesek mi yemesek mi diye. En azından hamilelikte kesinlikle yapılmaması gereken bir aşı değil, riskli durumlarda hamilelere uygulanan bir asiymis, umarim bir sorun olmayacaktır, doktoruna güven. Daha iyi olmana sevindimÇok teşekkür ederim kızlar, önce çok sinirlendim sonra çok ağladım ama iyiyim şimdi, doktorum doçent onun sorun yok korkma demesine güvenicem artık, makaleleri de inceledim sadece acil durumlarda yapılıyor gebelere bu aşı bilinen bir yan etki yok çok şükür ama bunun için yeterli bir bilimsel çalışma da yapılmamış o yüzden bir hastalık yoksa tavsiye de edilmiyor aslında yapılması. Ben en küçük besinimin faydasını zararını hesap ederken bir gerizekalı yüzünden içim endişe ile doldu, hiçbir hastaya bakmamalı bu insan her türlü peşinde olucam, benim eşim de sağlık çalışanı en iyi ben anlarım halden ama affedilecek bir hata değil bu, ben gittiğimde dışarda oturuyorlarmış bomboştu sağlık ocağı 5 dk hemşire aradık,çok hasta bakıyoruz demelerinin benim durumumla ilgisi yok yani bahane olamaz.
Bir yan etkisi olmasının milyonda bir ihtimali bile içimi endişe dolduruyor düşünmemeye unutmaya çalışıcam yapabileceğim bişey yok kendimi de bebeğimi de üzmek istemiyorum. Sizin yazdıklarınız içimi rahatlatıyor sağolun.
TeşekkürlerUltrason kağıdında haftasiyla uyumlu cikiyor mu önemli olan o, int.te de ortalama uzunluklar yazar haftaya göre. Endişelenmeyin doktor da normal demis
Çok geçmiş olsunÇok teşekkür ederim kızlar, önce çok sinirlendim sonra çok ağladım ama iyiyim şimdi, doktorum doçent onun sorun yok korkma demesine güvenicem artık, makaleleri de inceledim sadece acil durumlarda yapılıyor gebelere bu aşı bilinen bir yan etki yok çok şükür ama bunun için yeterli bir bilimsel çalışma da yapılmamış o yüzden bir hastalık yoksa tavsiye de edilmiyor aslında yapılması. Ben en küçük besinimin faydasını zararını hesap ederken bir gerizekalı yüzünden içim endişe ile doldu, hiçbir hastaya bakmamalı bu insan her türlü peşinde olucam, benim eşim de sağlık çalışanı en iyi ben anlarım halden ama affedilecek bir hata değil bu, ben gittiğimde dışarda oturuyorlarmış bomboştu sağlık ocağı 5 dk hemşire aradık,çok hasta bakıyoruz demelerinin benim durumumla ilgisi yok yani bahane olamaz.
Benim bebişin cinsiyeti erkek@Pembegokyuzu @nivenn @olmadibe @ifedupyou @Dark Morningstar @Erginotsgmze @mavi-hayal @burcubur @Oznur caglar @bulraz @lavenderbrown @alptkn1 @Paapaatyyaa @sumeyye2309 @alptkn1 @Sitaremay @Cerkezpsase @reyreycan @Gizemavsar @Peluspelus @muhelif @gebelikyolunda @Deryass
Kızlar bebislerin cinsiyetlerini paylasirmisiniz ?
Ay alemsinKızlar bugün arkadaşım foto istedi de ben de ona atmıştım sonra göbeğime bakıp gülme tuttu beni küçük bir top yutmuş gibi çok komik bi tipi yok mu
ohh hayirli olsun guzel gunlerde kullanssin tosbikkızlar sonunda hafta sonu alışverişlere el attım sürekli birşeyler alıyorum sürekli kargo geliyor iş yerinealmak çok keyifli gerçekten de öderken ne düşüneceğimden çok da emin değilim ama insan bebişe birşey aldıkça çok mutlu oluyor
Yuh yani bu kadarina pes ya ilgisizsin bari işi dogru yap bni bile burdan sicak bastiHala elim ayağım titriyor , sağlık ocağına gittim ikinci doz tetanoz aşısı olmak için benim hemşire yıllık izindeymiş başka bir hemşireye söyledim böyle böyle gebeyim tetanoz için geldim diye geçin odaya dedi surat beş karış, açtı dolabı aşıyı yaptı, bu sefer çok acıttı dedim, Zatürre aşısı acıtır dedi o an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne diyorsun sen ne zatüresi dedim e bana öyle dediler diyor, yahu kim dedi ben gebeyim diyorum 26 haftalık tetanoz ikinci doz diyorum cevap bile vermeden otur diyosun bide yanlış aşı mı yaptın dedim, yaşadığım korkuyu anlatamam size, hekimler herkes geldi yok çok hasta bakıyoruz bizim de kafamız karışıyor sanki hiçbir suçlu yok gibi ortada konuşmalar beni ikna etmeye çalışmalar, bana yaşattığı korku var ya kendisi de yaşasın dilerim, ,insanların yüzüne bile bakma şikayetini dinleme sonra sonuç bu. Özel doktorumu aradım korkma dedi endişelenme zarar vermez bebeğe dedi ama korkmayayım diye mi dedi bilmiyorum, araştırıyorum internetten yeterli çalışma yok , çok endişeliyim. 184'E Cimer'e şikayetlerimi yaptım ama bir zarar verdilerse bize bunun geri dönüşü yok. Kızlar ne olur sağlık ocağı ve devlet hastanelerinde herşeyi iki kere sorun sizi korkutmak değil amacım ama sağlık sisteminin geldiği nokta bu canınızı emanet ediyorsunuz bu insanlara her şeyi her şeyi kontrol edin.
Umursamazligin kacinci seviyesiyse bu da bn telde konustugum musterilerle bile pc ye bakiyorum bos bos. kaldi ki trendyol gezeyimya hikaye ben sabah 9 da ordaydım 45 dk ebe aradım çay kahve içiyormuş mutfaktan geldi. hiçte aramıyorlar arayan çok azdır onları da tebrik etmek lazım. tetanoz aşısını yapmak toplam 30 saniye falan sürüyor. odaları boş zaten hep pc de trendyol açıkbana cevap verirken bi yandan trendyolda geziniyordu ben de delirdim yüzüme bakar mısınız dedim
Ben de öyleyim canım, oğlan okuldan kaptı sonra bana bulaştı. Doktorum sadece c vitamini kullanmamı söyledi bana, hem meyve hem hap şeklinde vitamin aldım ben, zencefil bal limon icebilirsin demişti banaBenim bebişin cinsiyeti erkek14. Haftada öğrendik Bu arada çalışıyorum ve buraya çok fazla giremiyorum vakit buldukça okuyorum yorumları Boğazım ağrıyor üşüttüm herhalde önerisi olan var mı bu süreçte ? İstirahat şansım yok ayakta geçirmeye çalışıyorum
Gecmis olsu canimKızlar size 2 sorum var
1. Magnezyum kullananlar ne zaman içiyorsunuz, doktor verdi ama soramadım acelem vardı oğlum okulda düşmüş ona gittim
2. Oğlum okulda düşmüs bileği burkulmus, doktora götürdük kırık vs yok krem verdi ama üstüne basamiyor, tavsiyesi olan var mi
Ayy çok şükür canım için rahatlamıştır daha fazla üzme artık kendini tetanoz içinde doktoruna tekrar sor belirli bir zaman geçmesi gerekiyor mu acaba aradanŞimdi bir prof. ile görüştük inaktif yani ölü aşı olduğu için hiç üzülmesin bir zararı olmayacaktır demiş o da, çok sevindim içim rahat etti :)
Çok sevindim, geçmiş olsun.. ben de bu tarz durumlar yüzünden sağlık ocağında aşı yaptırmaya çekiniyorum…Şimdi bir prof. ile görüştük inaktif yani ölü aşı olduğu için hiç üzülmesin bir zararı olmayacaktır demiş o da, çok sevindim içim rahat etti :)
Sikayet etsen de alip baska yere koyuyorlar.Bebege yanlis asi vuran hemsiremiz şuan yeni gittigim yer de vurduruken oyle.tedirgin oldum ki. Benim hemsire ilgili guler yuzlu vs ama malesef yazin oyle bir hata yapti. Ama çoğu surat bes karis hava da ayakta ölmusler sabriniz yoksa yapmayin meslegi. Tamam bir suru insan gidiyordur insanla ugrasma gucu sabri yoksa secmeyin o meslekleri oturun eviniz de.
İlk kizimda bu korkuyla sagli ocaginda hic asi yaptirmadim.Hep cocuk doktoruna goturdum.Boyle insanlari saglik disinda baska birimlere vermeleri lazim,masa basi is yaptirmak lazim.Saglik bu sakaya gelmez.
Tekrar çok geçmiş olsun. Yoğun çalışma bahane olamaz. O zaman herkes yoğun çalışmayı bahane edip yaptığı hataları görmezden gelsin. Bizim ülkemizde var bu sorumsuzluk bi tek maalesef. Bi burnu büyüklük, bi tersleyici tavırlar. Sanki çok yoğun olmalarının sebebi vatandaş. Git arkadaş bakanlıkla hükümetle gör derdini. Benim eşim de sağlık çalışanı ona anlattım. O kadar umursamaz ve dikkatsizler ki çok normal kimbilir daha kimlere yapmışlardır böyle yanlış aşılar diyor. Benim aklım almıyor valla. Böyle birşeyin yanlışlığı olamaz. Kusura bakmasinlar da ebelerin hemşirelerin sağlık ocağında hiç bi yoğunluğu yok. Doktor dese bunu yine anlarım. Ne zaman gitsem ya kahve içiyorlar ya internette geziniyorlar. Çok şükür ki dönüşü olmayan bir ilaç enjekte etmemiş cidden bi sadaka ver canım. Hakkını da ara gerekirse dava et. Herkes ihmalkarliginin sonucuna katlansın.Çok teşekkür ederim kızlar, önce çok sinirlendim sonra çok ağladım ama iyiyim şimdi, doktorum doçent onun sorun yok korkma demesine güvenicem artık, makaleleri de inceledim sadece acil durumlarda yapılıyor gebelere bu aşı bilinen bir yan etki yok çok şükür ama bunun için yeterli bir bilimsel çalışma da yapılmamış o yüzden bir hastalık yoksa tavsiye de edilmiyor aslında yapılması. Ben en küçük besinimin faydasını zararını hesap ederken bir gerizekalı yüzünden içim endişe ile doldu, hiçbir hastaya bakmamalı bu insan her türlü peşinde olucam, benim eşim de sağlık çalışanı en iyi ben anlarım halden ama affedilecek bir hata değil bu, ben gittiğimde dışarda oturuyorlarmış bomboştu sağlık ocağı 5 dk hemşire aradık,çok hasta bakıyoruz demelerinin benim durumumla ilgisi yok yani bahane olamaz.
Magnezyumun sabah içilmesi gerekiyormuş canım. Turuncueczaci var Instagram'da o öyle demişti daha etkili oluyormuş.Kızlar size 2 sorum var
1. Magnezyum kullananlar ne zaman içiyorsunuz, doktor verdi ama soramadım acelem vardı oğlum okulda düşmüş ona gittim
2. Oğlum okulda düşmüs bileği burkulmus, doktora götürdük kırık vs yok krem verdi ama üstüne basamiyor, tavsiyesi olan var mi