Eğer bilinen bie rahatsızlığı veya şeker hastalığı gibi bi durum yoksa uygun olur. Ben de bugün başlayacağım buna. Hadi eşlik et banaAralıklı oruç her bünyeye uygun değil diye biliyorum. Gerçi ben sabahları pek acıkmıyorum aslında ama ailecek sofraya oturmaya önem verdiğim için erkenden kahvaltı ediyorum. Ama düşüneyim cidden bunu bir, geceyi erken kapatamam ama güne geç başlayabilirim aslında
Ah sigara öyle bir şeyBu arada ben hem içki hem sigara içtiğim zamanlarda çok daha fittim galiba, içkinin yanında oturup bir paket cips veya cips yemeyeyim diye yarım kilo kuruyemiş yemiyordum, bademli, çedarlı, kuru etli tabaklar hazırlanıyordum, veya içki içmeyeyim diye meyveler tatlılar yemiyordum, içkim sigaram takılıyordum
.
Ah sigara öyle bir şeysigara içki konuşuldukça gidip bi kadeh koyup yanına da bir mentollü sigara yakasım geliyor
Ahaha. Sonunda aradığım motivasyonu buldum. Ben 19.00 - 11.00 yaparım ama sen akşam yemeğini daha geç yiyorsan 20.00-12,00 gibi yapabilirsin. Sabah da aa saatim geldi diyip hemen yemek yok ne kadar geç o kadar iyi ama ilk günler azcık zorlar. Sonra hiç farketmeden geçer saat.Tamam be, hadi bakalım. Ben de eşlik edeyim.
Aa, yanlış oldu galiba
Ahaha. Sonunda aradığım motivasyonu buldum. Ben 19.00 - 11.00 yaparım ama sen akşam yemeğini daha geç yiyorsan 20.00-12,00 gibi yapabilirsin. Sabah da aa saatim geldi diyip hemen yemek yok ne kadar geç o kadar iyi ama ilk günler azcık zorlar. Sonra hiç farketmeden geçer saat.
İşte birisi ile yapmak bu yüzden kolay zor geldiğinde ağlayarak buraya yazıyorsun geçiyorOn altı değil de on iki, on üç falan yapsak, hiçbir işe yaramıyor mu, yoksa çok veren maldan az veren candan mantığıyla o da diyetten sayılıyor mu yine? Çünkü acıkırsam yerim ben, ille on altı saat dolsun diye beklemekte zorlanabilirim.
İşte birisi ile yapmak bu yüzden kolay zor geldiğinde ağlayarak buraya yazıyorsun geçiyor
Yok 12 de iyidir ama 16 idealdir diyelim
Evde var ona rağmen içmiyorum. Nasıl iradeye sahibim sen düşünİyi madem. Deneyeceğim yarın ama on iki ile başlarım diye düşünüyorum. Artık bu da işe yaramazsa öbürünü deneriz. Yalnız ben mentollü istemem, normalinden yakarım
Evde var ona rağmen içmiyorum. Nasıl iradeye sahibim sen düşün
Ben 16 saat yaparım bünyem alışık. Sabah da karbonhidratsız kahvaltı. Her şeyi yazcam artık buraya. Siz de yaparsınız belki
Ben diyorum diş fırçalamak sen diyorsun az sütSigara bizim evde de vardı, kalmış bir paket öyle, atmamışım. Birkaç sene önce attım içen de içemez bunu artık diye
Yaz, yaz. Ben de yazarım. Kahveyi az sütlü içiyorum ben bu arada, o da orucu bozar mı
Ben diyorum diş fırçalamak sen diyorsun az süt
Hayır o 8 saat boyunca serbest.Abovvv
Peki, son soru. İf te anlamadığım bir nokta var. Öğlen 12’de ilk öğünü yaptık diyelim, 20.00’daki ikinci öğüne kadar yine mi oruç, yoksa ara öğünlerimizi yapabiliyor muyuz o aralıkta?
İdealini sormuyorum bu arada, sen bana olurunu söyle şu işin
Aynı şeyi düşündüm. Kendimi şartlarsam o kadar bekleyemem belkiOn altı değil de on iki, on üç falan yapsak, hiçbir işe yaramıyor mu, yoksa çok veren maldan az veren candan mantığıyla o da diyetten sayılıyor mu yine? Çünkü acıkırsam yerim ben, ille on altı saat dolsun diye beklemekte zorlanabilirim.
Bende de var. Hamileyken isterimde kimselere aldıramam falan diye stok yapmıştımEvde var ona rağmen içmiyorum. Nasıl iradeye sahibim sen düşün
Ben 16 saat yaparım bünyem alışık. Sabah da karbonhidratsız kahvaltı. Her şeyi yazcam artık buraya. Siz de yaparsınız belki
Bende de var. Hamileyken isterimde kimselere aldıramam falan diye stok yapmıştımdokunmadım bile. Aferin banaa
Hayır o 8 saat boyunca serbest.
Aslında çoğunlukla 2 gün yapılır o 8 saatlik aralıkta ve dikkat edilir ama oluru o değil sana
Sen kahvaltıyı az karbonhidratlı yapsan yeterlisonra tabii abartmamak şartıyla serbestsin. Sonra 20.00 son öğünle kapanış
Şimdi yarın ilk günün ve o ekmekten elbet yiyebilirsin bir dilim ancak if sürecinde kahvaltıyı ekmeksiz yaparsan; (salata yumurta zeytin peynir bir kısıtlama yok) çok daha etkili olur. Yani cevap vereceğim, ekmek yokBu arada az karbondhidrattan kastımız ne tam olarak? Öğlen omletin yanına ekmek yiyebilecek miyiz? Oğlumla ekmek yapacağız valla akşam, hevesle yaş maya falan aldırdı bana. Ekmeğe katılacak kuru yemişleri, meyveleri falan hazırladım, oğlanı bekliyorumşahaserimden yiyebileceğimdir umarım bir iki dilim.
Herşeye tamam diyebilirim ama ekmeksiz kahvaltıya diyemiyorumŞimdi yarın ilk günün ve o ekmekten elbet yiyebilirsin bir dilim ancak if sürecinde kahvaltıyı ekmeksiz yaparsan; (salata yumurta zeytin peynir bir kısıtlama yok) çok daha etkili olur. Yani cevap vereceğim, ekmek yok
Ya bazen burada normal arkadaş kimliğimle mi anne kimliğimle mi yoksa mesleki kimliğim ile mi davranacağımı bilemediğim için cevaplarım karışıyor olabilir
Yani şöyle;Şimdi yarın ilk günün ve o ekmekten elbet yiyebilirsin bir dilim ancak if sürecinde kahvaltıyı ekmeksiz yaparsan; (salata yumurta zeytin peynir bir kısıtlama yok) çok daha etkili olur. Yani cevap vereceğim, ekmek yok
Ya bazen burada normal arkadaş kimliğimle mi anne kimliğimle mi yoksa mesleki kimliğim ile mi davranacağımı bilemediğim için cevaplarım karışıyor olabilir
Sen de akşam yemezsin olur biterHerşeye tamam diyebilirim ama ekmeksiz kahvaltıya diyemiyorum1 dilm bile olsa olacak diğer öğünlerde aramaya bilirim ama kahvaltının yeri ayrı.
Son cümleyi elinde kızılcık sopası olan bir mürebbiye tonlamasıyla okudumYani şöyle;
Arkadaş kimliği: Bir dilim yiyebilirsin
Anne kimliği: Sen emziriyorsun süt çeker ye tabiki
Mesleki kimlik: karbonhidrat yok bir dilim ekmek de yok
Sen de akşam yemezsin olur biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?