Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu an bu mesaji okurkeb ayagimda bebegi sallayarak uyutmaya calisiyorum 45 dakika falsn oldu biri uyudu nerdeyse uyanacak digeri direniyor. Uykusu var ama dalamiyor. Ben de artik uykusuzluktan bitap dusmusum biraksalar ben de bi yarim saat uyuyacagim ama nerdeee. Gece saatli kalkarlardi 2 yada 3 kez. Artik saat basi. Biri donmeyi ogrenmis gece donüp sonrada agliyor naapmaya calisiyosun cocuuumm niye donuyosun aglayacaksan biz de baslamadik daha ek gidaya doktorada gitmedik. Biri 6 kg biri 6200. Boylarda 60,5 ve 60 cmKızlar sadece mama alan bebeklere ek gıda ne zaman başlanıyor acaba doktorlarınız ne diyor. Ben bu ay doktora gitmedim aralık 4te 5. Ay kontrolüne gideceğim. Bebişler 6 kilo boyları da 62 cm şu an. Ayrıca uyku gerilemesinden bildiriyorum : bedenim sağ ama ruhum…
Ben ikizlerime 5 aylık 10 gün iken başladım. Zaten 2-3 hafta tadimlarla geçiyor. Bebeklerim anne sütü+ mama alioKızlar sadece mama alan bebeklere ek gıda ne zaman başlanıyor acaba doktorlarınız ne diyor. Ben bu ay doktora gitmedim aralık 4te 5. Ay kontrolüne gideceğim. Bebişler 6 kilo boyları da 62 cm şu an. Ayrıca uyku gerilemesinden bildiriyorum : bedenim sağ ama ruhum…
Bebeklerim 34+6 da doğdularKızlar sadece mama alan bebeklere ek gıda ne zaman başlanıyor acaba doktorlarınız ne diyor. Ben bu ay doktora gitmedim aralık 4te 5. Ay kontrolüne gideceğim. Bebişler 6 kilo boyları da 62 cm şu an. Ayrıca uyku gerilemesinden bildiriyorum : bedenim sağ ama ruhum…
Biz yarın başlıyoruz tam 4 aylığız kilomuz fazla o yüzden bi an önce mamayı azaltma niyetimiz kilolar 7.900-8 boy:66-64,5Kızlar sadece mama alan bebeklere ek gıda ne zaman başlanıyor acaba doktorlarınız ne diyor. Ben bu ay doktora gitmedim aralık 4te 5. Ay kontrolüne gideceğim. Bebişler 6 kilo boyları da 62 cm şu an. Ayrıca uyku gerilemesinden bildiriyorum : bedenim sağ ama ruhum…
Biz 5. Ayda başladık ek gıdaya, tanımlamalar ile çok bisey yemiyorlar zaten.Kızlar sadece mama alan bebeklere ek gıda ne zaman başlanıyor acaba doktorlarınız ne diyor. Ben bu ay doktora gitmedim aralık 4te 5. Ay kontrolüne gideceğim. Bebişler 6 kilo boyları da 62 cm şu an. Ayrıca uyku gerilemesinden bildiriyorum : bedenim sağ ama ruhum…
Zaten uykusu varken direnenleri bizleri bitiren. Kuyruk sokumu kemiğim o kadar ağrıyor ki enerjimi bitiriyor.Şu an bu mesaji okurkeb ayagimda bebegi sallayarak uyutmaya calisiyorum 45 dakika falsn oldu biri uyudu nerdeyse uyanacak digeri direniyor. Uykusu var ama dalamiyor. Ben de artik uykusuzluktan bitap dusmusum biraksalar ben de bi yarim saat uyuyacagim ama nerdeee. Gece saatli kalkarlardi 2 yada 3 kez. Artik saat basi. Biri donmeyi ogrenmis gece donüp sonrada agliyor naapmaya calisiyosun cocuuumm niye donuyosun aglayacaksan biz de baslamadik daha ek gidaya doktorada gitmedik. Biri 6 kg biri 6200. Boylarda 60,5 ve 60 cm
Sağlıcakla buyusunler inşallahBebeklerim 34+6 da doğdular
Hangi mamayi kullaniyorsun acabaBiz yarın başlıyoruz tam 4 aylığız kilomuz fazla o yüzden bi an önce mamayı azaltma niyetimiz kilolar 7.900-8 boy:66-64,5
Hey maşallah sizin bel bacak kalmamıştır gerçekten ikiside kucak isterken ne yapacağımı şaşırıyorumBiz yarın başlıyoruz tam 4 aylığız kilomuz fazla o yüzden bi an önce mamayı azaltma niyetimiz kilolar 7.900-8 boy:66-64,5
Aptamil kullanıyoruz ama doktor kilomuzu hep fazla buluyo azaltmaya çalışıyorda olmuyor napıyım aç çocuk nasıl zaptedilsin yürümeye başlayınca zayıflarlar diye telkinliyorum kendimiHangi mamayi kullaniyorsun acaba
Gerçekten yaşlı neneler gibiyim dizlerim falan kütürdüyo yani allaha şükür biraz pyun halılarında zaman geçirmeye başladılar da aşırı kucakta gezmiyorlar bir de kanguru bağımlılarıydılar bebek arabasına alıştılar çok şükürHey maşallah sizin bel bacak kalmamıştır gerçekten ikiside kucak isterken ne yapacağımı şaşırıyorum
Maşallah maşallah diyorum, doktor ama öğün aralarini aç demisti. 2 değil 3 saate çıkar gibi. Bence yürümeyi beklemeden emeklemede olurAptamil kullanıyoruz ama doktor kilomuzu hep fazla buluyo azaltmaya çalışıyorda olmuyor napıyım aç çocuk nasıl zaptedilsin yürümeye başlayınca zayıflarlar diye telkinliyorum kendimi
Gerçekten yaşlı neneler gibiyim dizlerim falan kütürdüyo yani allaha şükür biraz pyun halılarında zaman geçirmeye başladılar da aşırı kucakta gezmiyorlar bir de kanguru bağımlılarıydılar bebek arabasına alıştılar çok şükür
Pek sanamıyorum ya tummy time bile tam yapamıyorlar kilodan o dönemlerimiz zorlaşıcak gibi dik duruyorlar çok şükür ama diğeri malesef siz hangi mamayı kullanıyorsunuzMaşallah maşallah diyorum, doktor ama öğün aralarini aç demisti. 2 değil 3 saate çıkar gibi. Bence yürümeyi beklemeden emeklemede olur
Bende aptamil kullanıyorum. Bence yakında yaparlar. Benim oğlan ile kiz aynı hareketleri yapamıyorlar. Erkek ayaklarını tuttuktan 15 20 gün sonra kız tutmaya başlıyor. Aralarında fark bile var. Ondan dedim seninkiler de yapar.Pek sanamıyorum ya tummy time bile tam yapamıyorlar kilodan o dönemlerimiz zorlaşıcak gibi dik duruyorlar çok şükür ama diğeri malesef siz hangi mamayı kullanıyorsunuz
Evet evet aralarında fark oluyor yapamazlarsa da canları sağ olsun rutin kontroller yerinde çıksın yeter kiBende aptamil kullanıyorum. Bence yakında yaparlar. Benim oğlan ile kiz aynı hareketleri yapamıyorlar. Erkek ayaklarını tuttuktan 15 20 gün sonra kız tutmaya başlıyor. Aralarında fark bile var. Ondan dedim seninkiler de yapar.
Kız başını dik tutmakta zorlanıyordu, ben çok telaşe ettim neden tutamıyor diye 15 gün sonra tutmaya başladı. Gelişim farklılığı olabilir diye düşünüyorum
Cok tesekkur ederim bilgiler icin. Kimisi de bebekler cok yorlurlarsada uyumaz diyorlar. Şu an biri kalkmis yine 1 saatten fazladir ayaktayz. Heyecanli bi sekilde el kol hareketleri yapıyor. Bir an önce bu atak donemi bitsin diyoeum artik. 19. Haftaya kadar surebliyormuşZaten uykusu varken direnenleri bizleri bitiren. Kuyruk sokumu kemiğim o kadar ağrıyor ki enerjimi bitiriyor.
Ben ikizlere bu tip beşikte sallıyorum rahat oluyor tavsiye ederim. Uyuduklarinda da eşim ile demirlerinden tutup odadan odaya taşıması çok rahat.
Yarım kundak yapıyorum elleri ile kendini uyandırmasın diye veya kollarının arasına battinelerinden koyuyorum elleri yüzüne yetişemiyor yanlarda kaliyor uykuya dalıyor.
Aptamil in ilk adimlarim uygulamasi var. Tavsiye ederim hekimler ve ebeler canlı yayın yapıyorlar. Yaptıkları yayınların konu başlıkları ile canlı eğitimler veriyorlar.
Gece sürekli uyanıyor dediniz ya, bununla ilgili bir egitimde söyle açıklama yaptı. Eğer bebek gündüz uykusunu yeterli almadiysa gece sık sık uyanır veya çocuk arak haftasında ise ve odasında etrafta uyaranlar fazla ise merak duyarak uyanır, yeni bir hareket öğrendi ise bunu devam ettirmek ister uyanır.
Yeni öğrendiği hareketleri yapması için destek olun yapsınlar, yorulsunlar daha çabuk uykusu gelip daha uzun uyurlar dedi.
Doğru bildiğimiz yanlışlar çok varmis. Kendimce faydalı buldum sizlerle de paylaşmak istedim
Ben daima yan çevirip uyuyorum bi tık daha kaliteli uyuyoruz. Sırt üstü dönüp uyanıyor dönmesine fırsat vermeden diğer tarafa çevirip bir süre daha uyutuyorum. Sırt üstü döndüğü anda gözleri kapalı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyor ve ağlıyor cidden çok çaresizim kaç kere kalkıyorlar gece sizinkiler?Cok tesekkur ederim bilgiler icin. Kimisi de bebekler cok yorlurlarsada uyumaz diyorlar. Şu an biri kalkmis yine 1 saatten fazladir ayaktayz. Heyecanli bi sekilde el kol hareketleri yapıyor. Bir an önce bu atak donemi bitsin diyoeum artik. 19. Haftaya kadar surebliyormuş
Mama ile beslenmesine rağmen en az 3 defa kalkıyor.Ben daima yan çevirip uyuyorum bi tık daha kaliteli uyuyoruz. Sırt üstü dönüp uyanıyor dönmesine fırsat vermeden diğer tarafa çevirip bir süre daha uyutuyorum. Sırt üstü döndüğü anda gözleri kapalı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyor ve ağlıyor cidden çok çaresizim kaç kere kalkıyorlar gece sizinkiler?
Ben daima yan çevirip uyuyorum bi tık daha kaliteli uyuyoruz. Sırt üstü dönüp uyanıyor dönmesine fırsat vermeden diğer tarafa çevirip bir süre daha uyutuyorum. Sırt üstü döndüğü anda gözleri kapalı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyor ve ağlıyor cidden çok çaresizim kaç kere kalkıyorlar gece sizinkiler?
Benim biri kendi donüyor istedigi tarafa ama yan cevirmeyi ben de deneyecegimBen daima yan çevirip uyuyorum bi tık daha kaliteli uyuyoruz. Sırt üstü dönüp uyanıyor dönmesine fırsat vermeden diğer tarafa çevirip bir süre daha uyutuyorum. Sırt üstü döndüğü anda gözleri kapalı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyor ve ağlıyor cidden çok çaresizim kaç kere kalkıyorlar gece sizinkiler?