- 29 Haziran 2023
- 59
- 42
- 32
Doktor ilk gebeliklerde oluyor. İlk aylarda olanlar kromozomsal sorunlar nedeniyle oluyor dedi.Canım hoşgeldin bazı Doktorlar direk tüp bebeğe yönlendirmek için böyle şeyler diyebiliyorlar. Aslında kendin, kendine bir örneksin. Bir aşılamayla bile hamile kalınabileceğini gösteriyorsun kendine ve bizlere. Sizinki de sebepsiz infertilite mi canım? Hiç kendini üzme. Aşılama senin için olumlu olmuş ve hamile kalabilmişsin. İlk gebelikte neden kalbi durdu onu söylediler mi? Kan pıhtılaşması falan gibi bir durumun var mı yok mu bakıldı mı? Evet aşılamanın ihtimali düşük evet doğal gebelikle çok benzer ama aşılamayla hamile kalanların sayısı da hiç az değil. Tüp bebek aşılama yaptırıp olumsuz sonuç alıp sonrasında doğal olarak hamile kalanlar da çok oluyor. Yani nasibinde varsa olacaktır kendini üzmeyi kenara bırakıp, bebeğin için olumlu olmaya odaklan duygularımız çok önemli, stresten uzak durmalıyız.
Bir de seni tabloya ekleme mi ister misin? İlk sayfamızda tablomuz var. Kaç yumurtan oluşmuş söyledi mi doktorun? Aşılama günün üç aşağı beş yukarı belli oldu mu?
Bu arada ben 4. Aşılamamı olacağım. Aslında 4e kadar gerek yok ama bu ayları da boş geçmek istemiyorum. Diğer türlü boş durursam kendimi yıpratıyorum. 6 ay kadar daha da olmazsa tüp bebeğe yönelebilirim ama bi türlü bu fikre ısınamıyorum. Aslında bilgisizliği sen ıısınamıyorum. Yeni şeylerden pek hoşlanmam. Allah muhtaç bırakmasın inşallah da aşılamayla veya doğal yolla bebeklerimize kavuşalım inşallah
Benim ki de sebepsiz infertilite canım.
Ben araştırma hastanesinde aşılamayı oluyorum. Doktorun tüp bebeğe yönlendirme çabası yok. Çünkü her gittiğim de farklı bir doktor oluyor.
Tabloya eklenmek isterim canım. Bugün iğnemin 6. Günüm sağ yumurtalık : 3-4 Af 13mm. Sol yumurtalık : 5-6 af 11 mm.
Salı günü tekrar gideceğim. Böyle büyürse Aşılama günü Perşembe gibi duruyor.
Allah’a sığınıyorum ama içimdeki ya bebeğim olmazsa hissini atamıyorum