2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Kızlar lütfen okuyan herkes beni aydınlatsın kafam çorba oldu çünkü.

Tardyferon ve magosit içiyordum.
Doktordan balık yerine geçecek takviye istedim.
İmom omega kapsül verdi.Gıda takviyesi ve içinde folic asite kadar var.
12-14 sonrası folic asiti bırakıyorduk hani. 😁kafamda deli sorular.

Tam 14 . Haftadayım.

Kimler hangi ilaçları içiyor şu an?
Vitamin gıda takviyesi içen var mı?

Bu güne kadar bir kutu elenatal 1 içtim.

Sonraki ay tardyferon, magosit ve folidoce içtim.

Şimdi de yine tardyferon, magosit ve imom omega var. Omegayı istersen haftada 2-3 kez kullan da dedi.
Bende vinalac aliyorum bir de solgar omega
Vinalac icinde de folik asit var.

Tam 14 . Haftadayım.

Şimdi de yine tardyferon, magosit ve imom omega var. Omegayı istersen haftada 2-3 kez kullan da dedi.
Selam , kullandığın ilaçların ne olduğunu bilmiyorum
Perinatologum 12.haftaya kadar içinde 400 mkg olan folik asit içebilirsin demişti isim vermemişti imom primo kullanmıştım.
12-16 arası hiç bir ilaç içmedim.
16.haftada
Solgarın gentle İroni 17 mg (demir ilacı sabah tok günde 1)
Wellcare vitamin D3 (günde 1 defa 3 damla su ile birlikte )
Verdi
Balık çok tüketmediğim için omega istedim .
New life EFA S-1200 verdi (içinde 1200 mg balık yağı, 720 mg omega 3 yağ asitleri bulunuyor haftada 1 -2 kullandırıyor ) Günde 2 cevizle , haftada 1 balıkla destekliyorum.

Doktorum multivitamin vermiyor. Besinlerden almamı istiyor .

Tam 14 . Haftadayım.

Canım bana doktor Multivitamin verdi içinde folik asit vardı ben de aynı şeyi düşündüm bırakılıyordu falan doktorum hayır dedi folik asit bebeğin gelişimi için sürekli gereken bir şey ilk 3 ay sadece folik asit kullanılır daha sonra verdiğimiz vitaminin içinde de 400mq folik asit olduğu için folik asiti biraktiririz insanlarda 12 haftadan sonra folik asit gereksiz sanır dedi 😃 bana D vitamini damlası ve demir hapi verdi

Canım bana doktor Multivitamin verdi içinde folik asit vardı ben de aynı şeyi düşündüm bırakılıyordu falan doktorum hayır dedi folik asit bebeğin gelişimi için sürekli gereken bir şey ilk 3 ay sadece folik asit kullanılır daha sonra verdiğimiz vitaminin içinde de 400mq folik asit olduğu için folik asiti biraktiririz insanlarda 12 haftadan sonra folik asit gereksiz sanır dedi 😃 bana D vitamini damlası ve demir hapi verdi
D vitamini ve demir için hangi markaları verdi acaba ?

Suan sadece elenatal 2 ve d vitamini damlası kullanıyorum elenatal in içinde bir çok vitamin var doktoruma da söyledim devam et dedi bence çok fazla ilaç kullanmaya gerek yok ya midemizi mahvediyoruz bunu bile içtikten sonra midem de yanma oluyor malesef🥺
Elenatal büyük baya ya bende içerken midemi zorladığını düşünmüştüm.
Ben vinalac folik asit devam. Bugün ferro sanol verdi yatmadan önce iç diye.
Dış gebelik sonrası vs bende ferro sanol kullanmıştım. Oğluma hamileyken de vermişti doktorum.

Vinalac folic asiti ne zamana kadar içeceksin?
OMEGA 3 verdi içinde dediğin gibi herşey var demir d vitamini b vitaminleri folik asit hepsi var. Dün doktorum magvital, fertamir ve sundrop-d3 verdi ayrıca
4 ünü de her gün tüketiyor musun?
Merhaba ben 12+1 itibariyle folik asiti bırakıp regenesis’e geçtim. Doktorumun önerisiyle tabi. Regenesis içinde de folik asit var ama bunun birimi ile direk folidoce aynı değil. Hala vücudun folik asite ihtyacı vardır ama ilk başlarda ki gibi değil.
16. Hafta itibariyle demir ilacı ve d vitamini ekleyecek dvitim aşırı düşük çünkü 7.
Bende 14+4’üm
Bana d vitamini vermedi.
Bende vinalac aliyorum bir de solgar omega
Vinalac icinde de folik asit var.
Omeganın içinde de folic asit var mı?
Selam , kullandığın ilaçların ne olduğunu bilmiyorum
Perinatologum 12.haftaya kadar içinde 400 mkg olan folik asit içebilirsin demişti isim vermemişti imom primo kullanmıştım.
12-16 arası hiç bir ilaç içmedim.
16.haftada
Solgarın gentle İroni 17 mg (demir ilacı sabah tok günde 1)
Wellcare vitamin D3 (günde 1 defa 3 damla su ile birlikte )
Verdi
Balık çok tüketmediğim için omega istedim .
New life EFA S-1200 verdi (içinde 1200 mg balık yağı, 720 mg omega 3 yağ asitleri bulunuyor haftada 1 -2 kullandırıyor ) Günde 2 cevizle , haftada 1 balıkla destekliyorum.

Doktorum multivitamin vermiyor. Besinlerden almamı istiyor .
Bende balık yemedim hiç yiyemem de büyük ihtimalle. O sebepten istedim zaten ama multivitamin gibi olması kafamı karıştırdı işte.
Aydınlatma için sağol canım.
Folic asit fazlası zarar alıgısı insanı düşündürüyor insan ister istemez tereddüte düşüyor.

Tam 14 . Haftadayım.

12. Haftaya kadar sadece folidoce(folik asit) ve ecopirin(kan sulandırıcı) kullanıyordum. Daha sonra folik asitte içeren regenesis max (multivitamin) verdi omega da içeriyor ve sidefer (demir hapı) kullanıyorum. D vitaminim eksik kalıyor aslında onu doktoruma danışacağım çünkü genelde düşüyor benim D vitaminimin bu bebiş de vampir gibi çekiyordur eminim :KK45:

12. Haftaya kadar sadece folidoce(folik asit) ve ecopirin(kan sulandırıcı) kullanıyordum. Daha sonra folik asitte içeren regenesis max (multivitamin) verdi omega da içeriyor ve sidefer (demir hapı) kullanıyorum. D vitaminim eksik kalıyor aslında onu doktoruma danışacağım çünkü genelde düşüyor benim D vitaminimin bu bebiş de vampir gibi çekiyordur eminim :KK45:
Aynen ya dişler kemikler sayelerinde inceliyor 🤪. İnsanın boyu bile kısalıyor yaş ilerledikçe kamburluk vs,doğumlar,kemik erimesi.😁

Dış gebelik sonrası vs bende ferro sanol kullanmıştım. Oğluma hamileyken de vermişti doktorum.

Bana d vitamini vermedi.

Bende balık yemedim hiç yiyemem de büyük ihtimalle. O sebepten istedim zaten ama multivitamin gibi olması kafamı karıştırdı işte.

Folic asit fazlası zarar alıgısı insanı düşündürüyor insan ister istemez tereddüte düşüyor.
Evet hatta üstüne bir de prilam var. Çalışmadığım evde olduğum için biraz geç uyanıyorum 11-12 gibi kendim saat belirledim ona göre içiyorum mesela biri 3te biri 6da diğeri 9 da diğeri de on buçukta yatarken de prilam içiyorum

Bana d vitamini vermedi.

Hyr omega da omega epa dha var vinalac da folic var

Ben de regenesis kullanıyorum.
Bu arada kızlar dün gece tartıldım ve bu gece dün geceye göre 1 buçuk kilo eksik çıktım.
Sabahtandır nedeni düşünüyorum. Kafamda kuruyorum bebek iyi mi. Neden kilom böyle fark etti. Yorum yapabilecek var mı

Kızlar çatlak oluşmaması için krem/yağ vb sürmeye başladınız mı ? Bitkisel kullananlar var ise hatta daha önceki gebeliklerde deneyip memnun kalanlarınız ne kullandı ?

Bu arada kızlar dün gece tartıldım ve bu gece dün geceye göre 1 buçuk kilo eksik çıktım.
Sabahtandır nedeni düşünüyorum. Kafamda kuruyorum bebek iyi mi. Neden kilom böyle fark etti. Yorum yapabilecek var mı
Karnım çıkmadı diye bnde aynısını düşünüyordum hatta hergun aynada bakıyorum o derece ama bebekler bı şekilde besleniyor çok şükür gelişimi iyi arkadaşım 6 kilo almış halde doğuma gitti ve doğum sonrası eskisinden daha zayıftı aylarca hamileyken kilo alamadı masallah bebeğim çok sağlıklı bnce onu takilmayin

Kızlar çatlak oluşmaması için krem/yağ vb sürmeye başladınız mı ? Bitkisel kullananlar var ise hatta daha önceki gebeliklerde deneyip memnun kalanlarınız ne kullandı ?
Bn herkes onerince bioil diye bı yağ aldım onu kullniyorum ilk hamileligim ins çatlak olmaz

Ödem kaynaklıdır muhtemelen, endişelenmeyin.

Karnım çıkmadı diye bnde aynısını düşünüyordum hatta hergun aynada bakıyorum o derece ama bebekler bı şekilde besleniyor çok şükür gelişimi iyi arkadaşım 6 kilo almış halde doğuma gitti ve doğum sonrası eskisinden daha zayıftı aylarca hamileyken kilo alamadı masallah bebeğim çok sağlıklı bnce onu takilmayin
Kuzenim de öyle, kendi neredeyse hiç kilo almadı yalnızca top gibi karnı var. Bebek almış kiloyu, gayet sağlıklı her ikisi de🍀 Birkaç haftaya doğumu var Allah'ın izniyle.

Tam 14 . Haftadayım.

Tatlım benim içtiğimde folik asit var d var omega var b 12 var birseyler daha var 😁
Folik asiti tek başına bırakıyoruz yandaşlarını da alıyoruz. 😁

İç karın diyorlar ya senin büyük ihtimalle iç karnın geniştir 😃

Back
X