- 20 Mart 2023
- 975
- 590
- 28
Yumurtanız kaç mm di çatlatma iğnesi verdiğinde ?İlk sızlamalar normal dye biliyorum vücuda betahcg hormonu veriliyor iğneyle bu da gebelik belirtileri yaşatıyor. Bende de sızlama şişkinlik gaz olmuştu. Ama bendeki sızlama geçmedi perşembe sabah vuruldum iğneyi ilk günüde sayıyorum sabahtan olduğu için 7 gündür kasıklarımda özellikle sağ kasığımda (yumurtada ordaydı) sızlama batma ve yanma hissi var çok rahatsız etmiyor ama kendini hissettirecek derecede. Bugün belim ağrımaya başladı (bir önceki gebeliğimde de belim çok ağrımıştı) göğüslerimde de bugün yine alt tarafı ve koltuk altına çıkan yanlarında hafif ağrı oldu dokunduğumda ağrıyor sadece (bir öncekinde de yine koltuk altına doğru ağrı olmuştu göğüslerde). Bunuda yine burda bi arkadaştan öğrenmiştim anneannesi eski ebelerdenmiş göğüs ağrısı koltuk altına doğru vurursa gebeliğe işaret diye eski zamanlarda öyle anlıyormuş. Bir de en büyük merakım kremsi kıvamda beyaz akıntım var bikaç gündür günde üç dört kere geliyor afedersin böyle parmağına bir parça krem yada losyon almışsın gibi peçeteye sildiğimde öyle oluyor. Bunda klomen kullanmadım daha önce iki ay üst üste kullandım ilki başarısızdı ikincisinde gebelik oluştu kalbi durduğu için kürtaj oldum. Bunda kulladığım inofolicombi vardı (yumurta destekleyici folik asit) normalde günde bir içiyordum bu ay günde iki kere içtim doktora gittiğimde klomenle aynı sonuca ulaştığımı söyleyip çatlatma iğnesi verdi. Kabızlık ve gaz da erken belirtiler diye biliyorum