- 17 Aralık 2016
- 3.297
- 5.937
- 39
-
- Konu Sahibi ffestinalente
- #62.161
Yalnız değilsin arkadaşım. Bulutta 10 kg olmadı daha zayıf diyen oluyor ama doktoru gayet sağlıklı diyor diyorum devamını getirmiyorlar neyseki. Kilosuna üzülmüyorum baştan beri tek önceliğim boyunun uzuyor olmasıydı çünkü. Doktoru da kendi yumruğu kadar yiyorsa dert etme diyor bende etmiyorum. Tabii ki demiri düşük çıktı ona biraz canım sıkıldı ama onun dışında pek dert etmiyorum demek ki yediği yetiyor. Birde emiyor ama artık doyurmuyordur tamamen duyusal olduğunu düşünüyorum.
Geceleri saat başı uyanıyoruz. Odasını ayırmadım 20-21 aylıkken buna yönelik adımlar atacağım 2-3 ayda ancak alışır oda en iyi ihtimalle en azından 2 yaşında ayırmış olurum diye umutlanıyorum ama pek planladığım şeyleri yapamadığım için oğluş kabul etmediği için ne olur ne biter bilmiyorum.
Sinir hali bebecikkende vardı şimdi de var. Arkadaşlarımla konuşuyoruz 2 yaş sendromonu anlatıyolar eee aynısı bizde de var diyorum. Daha erken diyorlar ama var yani. Geçen gün muz istedi. Soydum verdim ben nasıl soyarım diye yerden yere vurdu kendini. Soyulmamış verdim. Mundar etti muzu yiyeceğinden değildi zaten de işte paşabeyimizin gönlü olsun.
Oyuncak oynamama bizde de var ama bence bu normal. Ev eşyalarından kendisine oyuncak yapmaktan daha çok keyif alıyor. Onun dışında oyuncaklarına ilgili 3 bilemedin 5 dk. Sonra yüzüne bile bakmıyor. Yığınla kitap aldım buluta ilk alışverişlerimden ne heveslerle aldım. Hiçbirisinin yüzüne bakmıyor. Kitap sevmeyen bir bambam oldu kendisi anlamadım. Umarım yaşı gelmemiştir daha. Yaşı gelince sevecektir hdjdj
Kelimelerle de başımız dertte. Doğduğundan beri konuşacağım diye ağzım ayrıldı ama ney istediğim ölçüde bir kelimeydi, konuşmaydı yok. Ancak emir veriyor beden diliylesizlerde kelime durumları nasıl?
Ay o bağırmalarBizimki başlarda dede baba derdi artık herkese anne diyor ama tonlayarak babasına bağırarak anne diyor ama bugün deneme yaptım babaya bunu götür oğlum dedim babasına bırakıp geldi başka konuşma yok bagriyor sürekli ve çok yaramaz artık zapdedemiyoruz ortalığı inletiyor
Yemıyor, içmiyor aynı bızımde. Meyve yıyor ıkı lokma. Sofrda zorla ıkı lokma agıza tamam. Ama mısafırliğe gıtsın bır kase yemek yer huysuz..Herkese selam..
Uzay anca uyudu.. Sizin bebelerdede var mı uykuya direnme?
Ve yemiyorda 10 kilo olamadık daha.
Denemediğim şeyler kalmadı. Koklayıp kafasını çeviriyor. Şehriye çorbası yiyor onuda 4 tatlı kaşığı ve sonrasında 5 gün birşey yemiyor.
Bu yeme işi beni çok üzüyor her gören bu çocuk çok zayıf diyor..
Hala gece çok sık uyanıyor.
Oyuncakları ile oynamıyor.
Yerden yere atıyoz bızde kendımızi. Bunlar hep sendromluUyku hiç düzelmedi sık uyanma aynı devam. Yemek olarak pilav makarna tarhana çorbasını bi sorunsuz içiyor diğer çorbaları isterse sebzenin hiçbir halini yemez hemen çıkarır her şeyi önce dilinin ucuyla tadar isterse yer
1 haftadır aşırı aşırı huysuz sürekli ağlıyor istediği şey olmayınca daha çok ağlıyor bir dakika yerinde durmaz oyuncakları sadece döker
her gittiğimiz ortamda Allah yardımcın olsun diyip uğurlanan bir anne oldumdurumumuz kısaca bu
Tvde sadece muzık klıplerı calıyor. Sevdıgı sarkıcılar var.Bu arada hiç tv izletmeyen var mı nasıl başarıyorsunuz merak ediyorum gerçekten bizimkinde mi sorun var anlamıyorum
Baba ya baaaa, abiye aaaayyybeee hep bu bagırma sekliyle. Anne 7,24 hep agızdaYalnız değilsin arkadaşım. Bulutta 10 kg olmadı daha zayıf diyen oluyor ama doktoru gayet sağlıklı diyor diyorum devamını getirmiyorlar neyseki. Kilosuna üzülmüyorum baştan beri tek önceliğim boyunun uzuyor olmasıydı çünkü. Doktoru da kendi yumruğu kadar yiyorsa dert etme diyor bende etmiyorum. Tabii ki demiri düşük çıktı ona biraz canım sıkıldı ama onun dışında pek dert etmiyorum demek ki yediği yetiyor. Birde emiyor ama artık doyurmuyordur tamamen duyusal olduğunu düşünüyorum.
Geceleri saat başı uyanıyoruz. Odasını ayırmadım 20-21 aylıkken buna yönelik adımlar atacağım 2-3 ayda ancak alışır oda en iyi ihtimalle en azından 2 yaşında ayırmış olurum diye umutlanıyorum ama pek planladığım şeyleri yapamadığım için oğluş kabul etmediği için ne olur ne biter bilmiyorum.
Sinir hali bebecikkende vardı şimdi de var. Arkadaşlarımla konuşuyoruz 2 yaş sendromonu anlatıyolar eee aynısı bizde de var diyorum. Daha erken diyorlar ama var yani. Geçen gün muz istedi. Soydum verdim ben nasıl soyarım diye yerden yere vurdu kendini. Soyulmamış verdim. Mundar etti muzu yiyeceğinden değildi zaten de işte paşabeyimizin gönlü olsun.
Oyuncak oynamama bizde de var ama bence bu normal. Ev eşyalarından kendisine oyuncak yapmaktan daha çok keyif alıyor. Onun dışında oyuncaklarına ilgili 3 bilemedin 5 dk. Sonra yüzüne bile bakmıyor. Yığınla kitap aldım buluta ilk alışverişlerimden ne heveslerle aldım. Hiçbirisinin yüzüne bakmıyor. Kitap sevmeyen bir bambam oldu kendisi anlamadım. Umarım yaşı gelmemiştir daha. Yaşı gelince sevecektir hdjdj
Kelimelerle de başımız dertte. Doğduğundan beri konuşacağım diye ağzım ayrıldı ama ney istediğim ölçüde bir kelimeydi, konuşmaydı yok. Ancak emir veriyor beden diliylesizlerde kelime durumları nasıl?
Ayy bızde de var ya oksuruk numarası yada kusma numarasıİstedikleri olmayınca bizimkide çıldırıyor yeni moda çıkardı bir de ağlarken elini ağzına sokuyor iyice midesini bulandırıyor
ıh ıh diyerek her şeyi çözüyor ne gerek var kelimeye
Abılerıne ne uykı ne ders ne gezme rahat rahat hıcbırsey yaptırmıyor. Önce bunun gonlu olucak sonra onlarınFestimm valla benim ilki de böyle kolay bir bebek değildi ama Miray kuşum daha da zor bir bebek gibi geliyor yada 2 çocuk olunca benim tahammül daha az oluyor
En basit örnek ablası masasında ders yapıyor diye o da kalem defter istiyor, sonra ona verdiğimiz defteri beğenmeyip mutlaka ablasının kitabına yazacağım diye kendini sağa sola atıyor(ablası rahat ders yapsın diye ayrı odaya alıyoruz, ablasının olmadığının farkında ya gidiyor ablasının odasının kapısında kapıyı yumrukluyor ) birde diyelim ki birşey istedi evde yada dışarıda dikkati dağılsın diye başka yere aldım diyelim örnek salonda birşey istedi ben onu oynayarak aldım mutfağa falan götürdüm unutsun diye bir hışım mutfaktan salona koşar adım geliyor onu geri istemeye devam ediyor....
Konuşma bizimki de herkese tane tane çok tatlı Baba diyor en güzel kelimesi o
Uykular yine düzgün değil eşim ne zaman düzelecek diyor vallaha ben tarih veremiyorum
Ben calısmıyorum 3 tane de abısı var ılgı hep ustunde ama yıne gelısım aynı. Bosa vicdan yapıp uzulme. Zaten bızımkıler huysuzluk baki. Bızde de konusma aynı anne, babaya ba dıyor. Abilerine ağğğeee dıye bagırıyo al ver ac maaaağğ baska da bır oyunu numarası yokKızlarrr kızlarrrr ayyy aylarr oldu herkesi çook özledimmm nabıyorsunuz nasılsınıztelefonumu değiştirdim hesabıma giriş yapamadım vs. İş güç derken burasını unuttum tamamen
Umarım tüm anneler ve bebişleri iyidir sağlıklıdır
Kızlar siz de konuşmuşsunuz onları da takip edicem ama Yalın 15 aylık oldu baba,dede ve mama diyor sadece arada bir ağlarken de anneye benzer bir şey söylüyor. Söylediklerimi anlıyor ismini söylediğim nesneyi gösteriyor ekran sıfır neredeyse sadece bez değiştirirken açıyorum 2 dk bile sürmüyor ama biraz üzülüyorum. Çalışıyorum diye vicdan yapıyorum yeterince ilgilenemedim mi diye amaYalının da bi doğumu erken oldu diğer her şeyi çok geçti yeni yeni yürüyor,dişleri de yeni çıktı
Ay rahatladım biraz teşekkür ederimBen calısmıyorum 3 tane de abısı var ılgı hep ustunde ama yıne gelısım aynı. Bosa vicdan yapıp uzulme. Zaten bızımkıler huysuzluk baki. Bızde de konusma aynı anne, babaya ba dıyor. Abilerine ağğğeee dıye bagırıyo al ver ac maaaağğ baska da bır oyunu numarası yok
Yıne de gozlemleyın ama odak sorunu seslenince bakmama içe kapanıklık tutma atma becerısı yoksa suphe duyun ama konusma bıraz degısken genelde erkek bebek ler kızlar gıbı dıllı de olmuyorAy rahatladım biraz teşekkür ederimdoktora götürecektim neredeyse
Yok çok şükür onlar yerinde karşılıklı top atıyoruz birbirimizeYıne de gozlemleyın ama odak sorunu seslenince bakmama içe kapanıklık tutma atma becerısı yoksa suphe duyun ama konusma bıraz degısken genelde erkek bebek ler kızlar gıbı dıllı de olmuyor
Hıc dert etmeyın. Dedıgım gıbı ılgı sırf en kucugun ustunde ama durum bu sekıl. Ayına gore de normal. Hıc vıcdan yapmayın. Kuzucuk ne guzl buyuyorYok çok şükür onlar yerinde karşılıklı top atıyoruz birbirimize
Kızlarrr kızlarrrr ayyy aylarr oldu herkesi çook özledimmm nabıyorsunuz nasılsınıztelefonumu değiştirdim hesabıma giriş yapamadım vs. İş güç derken burasını unuttum tamamen
Kızlar siz de konuşmuşsunuz onları da takip edicem ama Yalın 15 aylık oldu baba,dede ve mama diyor sadece arada bir ağlarken de anneye benzer bir şey söylüyor. Söylediklerimi anlıyor ismini söylediğim nesneyi gösteriyor ekran sıfır neredeyse sadece bez değiştirirken açıyorum 2 dk bile sürmüyor ama biraz üzülüyorum. Çalışıyorum diye vicdan yapıyorum yeterince ilgilenemedim mi diye amaYalının da bi doğumu erken oldu diğer her şeyi çok geçti yeni yeni yürüyor,dişleri de yeni çıktı
Bi tanıdığın çocuğuna bakan kişi çocukla sohbet etmiyormuş, sonra bu anlaşılıp kendisiyle sohbet edilince çocuk birden açıldı. Normal sınırlarda olmuş yürümesi sıkmayın canınızıKızlarrr kızlarrrr ayyy aylarr oldu herkesi çook özledimmm nabıyorsunuz nasılsınıztelefonumu değiştirdim hesabıma giriş yapamadım vs. İş güç derken burasını unuttum tamamen
Yeseler keske mundar ettikleri kadar yemiyorlar dış sizi sindan bizimkide aralik verdi anca sıvı şeyler daha iştahlı yiyor çorba sever birde kıtır tili tamam. Sinirden çığlık atmayı öğrenmiş herşeye çığırıyor market gezmesini çok seviyorum kapidan girince sal beni diyoYalnız değilsin arkadaşım. Bulutta 10 kg olmadı daha zayıf diyen oluyor ama doktoru gayet sağlıklı diyor diyorum devamını getirmiyorlar neyseki. Kilosuna üzülmüyorum baştan beri tek önceliğim boyunun uzuyor olmasıydı çünkü. Doktoru da kendi yumruğu kadar yiyorsa dert etme diyor bende etmiyorum. Tabii ki demiri düşük çıktı ona biraz canım sıkıldı ama onun dışında pek dert etmiyorum demek ki yediği yetiyor. Birde emiyor ama artık doyurmuyordur tamamen duyusal olduğunu düşünüyorum.
Anne baba aba abi geçen ilk bir dede dedi onları da şöyle diyo abla miz birinci sınıfa gidiyor ona okuma öğrettikce buda ona benzeri birşeyler mırıldanıyor det diyoKızlarrr kızlarrrr ayyy aylarr oldu herkesi çook özledimmm nabıyorsunuz nasılsınıztelefonumu değiştirdim hesabıma giriş yapamadım vs. İş güç derken burasını unuttum tamamen
Bi tanıdığın çocuğuna bakan kişi çocukla sohbet etmiyormuş, sonra bu anlaşılıp kendisiyle sohbet edilince çocuk birden açıldı. Normal sınırlarda olmuş yürümesi sıkmayın canınızı
Çok teşekkür ederim kızlar içim rahatladı bir nebzeKuzu inan benimki de baba, aç, gitti dışında hiçbirşey dediği yok keşke hepimiz 7/24 özellikle 2 yaşa kadar yanında olabilsek ama hayat şartları yada özel nedenler ile yanında olamayabiliyoruzbu arada benimki de geç dış çıkardı şimdi 4 azı dişi birden patladı
Oy canım benim kendi dilinde bir şeyler anlatıyormuş o daAnne baba aba abi geçen ilk bir dede dedi onları da şöyle diyo abla miz birinci sınıfa gidiyor ona okuma öğrettikce buda ona benzeri birşeyler mırıldanıyor det diyogel gel diyo alsana der gibi mırıldanıyor su keleglonli olan bir video varya ablası abisi dedikcr onu ordna kapti ama ne dersen anliyot algılıyor kumanda diyom getiriyor telefonumu verir ac der video izler ordan var cabada uzun sürmüyo konuşması bir kelime bitti