2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Biz ikea mama sandalyesine geçtik kızlar chiccoya o kadar para verdiğime pişman oldum tek iyi özelliği kemerinin güvenli olması. 3 günlük tatile çıktık gittiğimiz yerlerde bebek için ikea sandalye getirdiler, çok beğendim Çocuk tam dik oturabiliyor masaya iyice yaklaşabiliyor, aktif yemek yiyebildi sonunda, bi tek kemeri güvensiz geldi ama zaten yalnız bırakmıyoruz sandalyedeyken. Chicco sandalye bi türlü tam dik konuma gelmiyor bi de kocaman ya çocuk içinde kayboluyor hep geriye yaslanır biçimde oturuyor, bazen çok düşünmeyip basit olanı alıp geçmek lazım Kayınvalideme götüreceğim chiccoyu da

Ya kaykılarak mı oturuyor? Bulutta öyle ona mı özel yoksa yapısından mı anlayamadım bir türlü.

Ya kaykılarak mı oturuyor? Bulutta öyle ona mı özel yoksa yapısından mı anlayamadım bir türlü.
Evet ya sağa sola bi garip oturuyor, dik oturtuyorum kemerini iyice sıkıyorum bi iki dk sonra hamur gibi yayılıyor sandalyede çocuk. Antilopda çok güzel oturdu arkada tam bi destek olmadığı için baya dik oturdu öne eğildi masaya tutundu. Sandalyeden bence.

Olabilir biraz daha büyüyünce normalleşecek diye düşünüyorum inşallah öyle olur çünkü rahatlığı ve güvenliği içime siniyor ama o oturma şekli umarım düzelir

Canımm..
Tek başımayım.. Annemde kayınvalidem de 70 yaşında.. Bebekten anlayacak durumları yok.. Ki zaten inan benden başka kimsede durmuyor Uzay. Abartısız söylüyorum 9 aydır kucağımda..
Alıştırmışsın demeyin.. Yerinde yattıda ben kahve içmek mi istemedim sanki...
Eşime gelince.... Pc başında
Evet ilgileniyor ama söylenerek.. Yada sadece kucağında tutarak oturduğu yerde falan.. Benim oğlum doğru dürüst ağlamaz ıh ıh eder. Baktığındada genelde öyle bir durum oluyor. Keyifle yaptığım birşey yok anlayacağın. Eşim Uzay ı aldığında yaptığım şey ya wc/duş yada yemek/mutfak toparlamak. Artık ilgilenmek mi istemiyor ne düşünüyor bilmiyorum.. Sorgulamıyorumda artık yoksa kafayı yiyeceğim.
Konuşuyorum da anladığıda oluyor anlamadığıda...
Şunu anladım çocuk olunca bir evlilikte aşk şart... Allah tan kocamı seviyorum..

Suzi biraz farklı değil mi ya
Havasından suyundan mı bilmem çocuğun herşeyi maşallah önde sen ondan etkiletme kendini.

Suzi fanım resmen ben, geçen alıp verme olayını öğretmişler Çocugun eline birşey veriyorlar ver diyorlar ellerine veriyor, sonra al diyorlar geri alıyor, Ona baktıkça ek gıda anlamında da hevesleniyorum ama sonra benim Miray kuş sadece patatese ağzını açıp onu da parmak ucu kadar yiyince hevesim kaçıyor, emekleme desen hala tam yok şimdi o sihirli cümleyi kuruyorum her bebek gelişimi ayrıdır çocuk 9.ayına girmeden 3 ülke gezdi sen bebek ile parka gitmeyi başarı sayıyorsun derler adama bu anlamda Suziyi bırak Mirayım ile kendim ile bile kıyaslamamam lazım

Seni o kadar iyi anlıyorum ki Uzay olsun, Sencer olsun, Bulut olsun cidden zor bebekler ve bir destekçin olmayınca ekstra eşin de ilgili değil ise iş cidden çok daha zor oluyor, benim kız bayram da kalabalıkta çok keyifli idi bayram bitti olan düzeni de bozuldu şimdi dediğin gibi artık kucakta da durmadığı oluyor az kaldı düzelecek diye diye bu günlere geldik, sonu cidden güzel olacak ama benim kendimim vitamin anlamında da ÷} ne kadar vitamin desteği alsam da demirim, B12im, d vitaminim düzelmiyor çoğu zaman bebeği taşımak bile zor geliyor ama inan cidden bizim şansımıza böyle, milletin bebekleri gece 1 yada 2 defa kalkar, gündüz 2şer saatten 2 defa gündüz uykusu çeker, benimki dün akşam yemek saati 1-1.5 saat kesintisiz uyudu, bunu cidden dün yaşadık birşey mi oldu diyerek gidip çocuğu kontrol ettik

Ben hep söylüyorum tek başıma ben Buluta asla yetemezdim o yüzden sana helal olsun arkadaşım. Daima ve tek sorumlu olsam depresyondan depresyona atlayıp zıplıyordum kesin şuan. Birde malum gazı, kusması, yemesi, oyalaması, uykusu, dişi hepsinde en üst perdeden yaşıyoruz. Bir tane de şunu da ne kolay atlattık bak hissetmeden oldu kendiliğinden dediğim hiçbirşey olmadı. Yavrum evladım zoru seviyor sanırım.

Ya ne alıştırması? Onu diyenin ya ağzına kürekle vuracaksın ya da bu gerizekalıya nefesimi yormama bile değmez deyip he diceksin. Her bebek farklı ancak şu var bir bebek kucağı %90 seviyor birisi %50 seviyor. %50 olanı döndürürsün belki ama %90 olanı nasıl döndüreceksin? O %50 ye denk gelenler her boka kendisi yaptı sanıyo ama orda çocuk zaten olsa da olur olmasa da modunda. Cahil cühelaya kulakları kapatmak şart. Sadece babada durmayan bebekler için şundan emin değilim baba ilk günden beri aktif rol alınca da durmayan bebek durmuyor mu onu bilmiyorum. Çünkü babaları da çok özel bir yerde bu minikler için öbür insanlar gibi değil. Ondan emin değilim ama onun dışında anneye yapışık bebek kesinlikle annenin alıştırması değil bu ay grupları için.

Eşinle ilgili bir şey demek bana düşmez umarım biraz daha senin yükünü hafifletecek adımlar atar

Kız ben Bulutun elinden saçımı alamıyorum daha ver desem verirse düşer bayılırım oğluma noldu diye haha bende gördüm onu ama baya baya öğretiyorlar çocuğa maşallah oda kapıyor. Ben şahsen o tarz şeylere pek karışmıyorum zamanı gelince öğrenicek diye. Emeklemek mesela ne bileyim ekstra birşey yapmıyorum. Yapmak mı lazım bilmiyorum ama oda aşırı müdahale gibi geliyor bana. Ek gıda deme 2 kaşık yiyince bana da geliyolar. Allah biliyor ya yemek hazırlamak bile istemiyorum nasılsa yemeyecek diye.

Maşallaah, böylece alışır da inşallah uyur. Uyku önemli ya. Hem onların beyin gelişimi için hem de bizim mental sağlığımız için

Evet arada gruplara bakıyorum bir biziz böyle uykusu, ek gıdası sıkıntılı olan. İkinciyi ağustos görünümlü temmuz gelişli doğurmamam için bir neden daha bir daha nasip olursa kış bebeği yapıcam bide onu deneyeyim. Aslan burcu bebekler bizi inletti. Yengeçler ve başakların maşallahı var.

Ayni ay mi bebekleriniZ. Nasıl sevdirilebilir acaba

Gelişim ever o sınırlı sözcük girer devreye ozaman acemi her çocuk gelişimi farklıdir lafı bu doğruluğunu gösteriyor ozaman

Kesinlikle mesela alkışa 6-9 ay arası diyor. Bu süreçte endişe etmek gereksiz ama 1 yaşına geldi hala alkış yok o zaman endişe edersin. Zamana bağlı birazda.

Kesinlikle mesela alkışa 6-9 ay arası diyor. Bu süreçte endişe etmek gereksiz ama 1 yaşına geldi hala alkış yok o zaman endişe edersin. Zamana bağlı birazda.
Ya tabi yasina gelmis kadar beklenir meselâ yapması gerekenler ama baktın hala yapmıyor ozaman bir uzman görüşü almakta fayda var elbette

Teşekkür ederim.
Doğduğu günden itibaren daha özverili ilgili olsaydı alışırdı gibi bence ama artık ben bittim geçti o evreler.. Bugün kardiyoloji kontrolüne gittik.. Az önce geldik 20 dk kahve içtim makinaya çamaşır attım uzayı aldım. Babası makina dan çamaşırları aldı kurutmaya attı biraz yorgunum uzanayım mı dedi.. Uzan dedim ne diyim
Dışarı falan çıkıyorum ya okadar kötüyüm ki hem kilo hem konuşmayı falan unutmuşum insanlarla artık. O derece bitkinim.
Toparlanacağım herşey güzel olacak eminim... Oğlumla gezip güzel vakitler geçireceğiz.

Ya bu gerçekten bebekle alakalı. benim oğlumla ilgilenmek ten başka birşey işim yok 4.30 a kadar (sonra babamız geliyor) o saate kadar emekleme çalışmasıda yaptırıyorum dönme çalışmasıda yüzüstü de yatırıyorm bana mısın demiyo.. Hiç biri yok fiziksel olarak oturuyor ve tutunup kalkmaya çalışıyor daha ama onun dışında alkış yapıyor . İstediği birşeye uzanıp gel gel yapıyor. Sanırım bay bay yapmaya da başlıyoruz. Elindekini at deyince yere bırakıyor.. Konuşma olarakta hece leme falanda yok.. Bekliyorum işte bende

Kızlar bayadır fırsat bulup gıremedım. Gece uykularınız nasıl.

Bu vıdeo cok faydalı. Asıl anlatmak ıstenen konuyu anlatmıs. Uykunun egıtımı yoktur. Egıtımı verdiğini soyleyen kişi uzman degıldır dıyor.
Cok faydalı.

Kiminin ılk dişi çıkmıs, kımı huysuzmus hala degısen bırsey olmamıs
Agustos bebelerı aynı gaz devam.
7.diş cıktı. Emekleme son hız. Sureklı kafa bı yerlere carpıyor sinirlenip kafasını kapıya vuruyor. Almayınca kendını yere atıyor. Dgsıık bır model olduk bız.
Ama degısmeyen tek sey uyku sevmıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…