2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Alkış yapmıyor ama elimize çak yapmayı öğretmiş teyzesi 5 lik çakıyor
Diş yyok bizde ama 1 haftaya gelir gibi sanki patlıyor damagi yarılmış azıcık
Emekliyor ayağa kalkıyor sıralıyor hatta dün akşam TV ünitesine tutunup kalkmış fark etmedim göz kapağını patlattı
Boyunu bende bilmiyorum önümüzdeki hafta hastahaneye gidip kan değerlerini kontrol ettireceğim o zaman öğrenirim
Yerinde durmuyor bana yapışık bayram sonu cenazemiz vardı çok yordu beni

Başınız sağ olsun..
Boyu 66 çıktı bir şey demedi doktor. Biz hala alerjiye takipliyiz. Kilo problemi var hep alt sınırdan gidiyordu. Bakalım yumurta sarısı deneyeceğiz artık. Daha bol pirinç, bulgur yedirmememi söyledi hatta alerjik mama da bir kutu verdi seveceğini pek sanmıyorum, ama aralarda deneyelim dedi. 20 gün sonra yine alerjiye gideceğiz.

Pirinç bulgur yememesi nin nedeni ne?

Emziği hiç olmadı. Uykuları saat başı uyanıyor 4 ten sonra dalamıyor hep kucağımda
Oyy bizimde yavaş yavaş öyle olacak gibi
Kızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm
Doğduğunda 49 cm di şimdi 69 cm doktor iyi kötü değil dedi

Sağol cnm
Zor alerji bilmem mi çok şükür biz atlattık 5 aydan beri yumurta sarısını da beyazını da veriyorum her şeyi veriyorum bal hariç

Sağol cnm
Zor alerji bilmem mi çok şükür biz atlattık 5 aydan beri yumurta sarısını da beyazını da veriyorum her şeyi veriyorum bal hariç
Çok şükür sevindim sizin için, darısı başımıza sizin kilo durumu nasıl ya da şöyle sorayım diyeti açınca, alerjiden kurtulunca daha iyi oldu mu

Çok şükür sevindim sizin için, darısı başımıza sizin kilo durumu nasıl ya da şöyle sorayım diyeti açınca, alerjiden kurtulunca daha iyi oldu mu
Kilo alımı aynı desen yemesi iyi ama kilo almıyor vücudu böyle sanırım keşke bende öyle olsam yesem yesem almasam

1 hafta sonra 9 ayımızı dolduruyoruz. Buna rağmen ek gıdada tam olarak yol kat edemedik. 1 gün yiyorsa 3gün yemiyor..
Sizde durumlar nedir?
Annem yardıma gelince sonunda bi düzen ile oturttuk ek gıdada, kahvaltı ve akşam yemeği yiyoruz bazen öğlen de yedirdiğim oluyor genelde 2 öğün

1 hafta sonra 9 ayımızı dolduruyoruz. Buna rağmen ek gıdada tam olarak yol kat edemedik. 1 gün yiyorsa 3gün yemiyor..
Sizde durumlar nedir?
Biz de günde 1 öğünü iştahla yiyor diğeri zar zor 1-2 lokma. Mesela kahvaltıda güzel yediyse akşam yemiyor. Ben 9. Ay itibariyle 3 öğüne geçeyim diyorum ama çok zor gibi.. sadece yoğurtu hiç geri çevirmiyor bir de birşeylere tarhana karıştırdığım zaman biraz daha iyi yiyor, onun dışında zorlanıyorum baya

9. Ay kontrolüne giden var mı? Bu ay kan değerlerine de bakılıyor sanırım son gittiğimiz de doktoru öyle demişti. Şimdiden stresi sardı bebeklerden kan almak çok zor ya.

Arkadaşlar merhaba, mart grubundan geliyorum bebeğim 33 günlük. Ben her öğün iki meme 15'er dakika mı yoksa her öğünde tek meme mi vermem gerektiğini bilmiyorum. Lütfen yardım edin sütüm azalsın istemiyorum, çok zor emmeyi öğrendik, eğer tek meme verirsem 3 ay sonunda süt azalır diyorlar siz nasıl yaptınız?

Ben çok sık emzirdim yani emmek istedi bebeğim her emmede 2 meme değilde tek meme verdim.. Bana denilen de sık sık emzir oldu. Tek meme bazen 20 dk bazen 5 dk emiyordu. Ve yine istediğinde yada huzursuz olduğunda diğer meme verdim. Saat dk hiç gözetmedim. Sık sık emzir bol su iç sütün azalmaz.
2 saat falan beklemedim emzirme için ne zaman isterse emzirdim..
Stres yapma ve bebeğine odaklan o seni yönlendiriyor zaten. 3 aydan sonra emmesi zaten azalıyor.. Meme bırakacak yada acaba sütümmü azalıyor diye düşünme. Bunların hepsi bir süreç.. Bol bol emzir.
Şuan zaten hemen yoruluyor tek memeden ne kadar çekecekte diğerine geçilecek..

Çok teşekkür ederim cevap için

Benm bebeğim iki meme emerdi ama öyle 15 dk falan değil uzuuun uzun memede kalırdı. Bebeğinin isteğin takip et sen. Zaten tek meme bile emse en fazla iki saat sonra yeniden emzirmelisin. Sık sık emzir. Sütüm azalır endişesine girmediğin sürece süt azalmaz. Ben sürece ve sütüme güvendim hep psikolojik olarak neden azalsın dedim çok şükür bu günlere kadar da geldik. Sütü en çok su ve dinlenme çoğaltır. Bebeğin uyuyunca sen de uyu mutlaka ( çoğu kişi bu öneriye kızıyor ama mecbur

Çok teşekkürler en güzel öneri vallahi niye kızalım Çok teşekkür ederim detaylı cevap için

Canım öncelikle hayırlı olsun, Arkadaşlar çok güzel cevaplar vermiş bende bebek emmek istedikçe önce son kaldığım memeden başlamak şartı ile 10ar dakika ikisini de emzirirdim, sütüm azalır psikolojisine neden girdin bilmiyorum ama emzirmek senin için de bebek için keyif karşılık sevgi aktarım süreci o nedenle çok sayılara zamanlara takılma derim (birde sarılık riski geçtikten sonra bebek uyanmadıkça gece uyandırma o uyudukça uyu ki sütün atsın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…